nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bovengronds begraven kan binnenkort ook in Haarlem

12 oktober 2010


HAARLEM –Begraafplaats St. Jozef gaat uitbreiden met bovengrondse graven. Vanaf december is het mogelijk om in Haarlem op de begraafplaats St. Jozef aan de Vergierdeweg bovengronds te worden bijgezet. Met de uitbreiding wil de –gemeente Haarlem inspringen op de vraag naar bijzondere vormen van begraven. Medio 2011 wordt dit tevens mogelijk op de –begraafplaats Akendam.

Bovengronds begraven houdt in dat de overledene in een galerijgraf wordt bijgezet. In elke nis is plaats voor één overledene. De nis wordt met een natuurstenen gedenkplaat afgewerkt.
Op St. Jozef wordt een modulair systeem gebouwd van 9 wandgraven. Hiermede wordt op beide begraafplaatsen aandacht geschonken aan bijzondere en eigentijdse vormen van begraven.

Bovengronds begraven is veelal ook een tussenvorm tussen in de aarde begraven en cremeren. Mensen die zich niet prettig voelen bij het idee om begraven of gecremeerd te worden hebben nu een alternatief. Nabestaanden kunnen ook veel dichter bij de overledene komen, er is maar één steen tussenbeiden waardoor het een intiemer manier is van rouwverwerking.

Haarlem kondigde al vorig jaar aan plannen te maken voor bovengronds begraven op de Gemeentelijke begraafplaatsen. Inmiddels hebben de eerste geïnteresseerden zich al gemeld. Het is ook mogelijk 2 of meerdere graven naast elkaar te reserveren zodat een familiegraf ontstaat.

Het systeem is modulair wat betekent dat indien de bovengrondse graven vol raken er een nieuw systeem kan worden gekoppeld. De bovengrondse graven kunnen worden afgewisseld met Mausolea. Hiermede krijgen beide begraafplaatsen een statusverhogende sfeer door de architectonische afwisseling.

De bovengrondse graven zijn geproduceerd uit duurzaam beton waarbij secundaire grondstoffen zijn gebruikt ter vervanging van zand en grint.
Bijschrift bij de foto
De bovengrondse graven worden geleverd door Den Boer Econorm uit Heemstede.
De natuurstenen elementen worden verzorgd door Nirvana Gedenkstenen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >