Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws NOVEMBER 2005

donderdag 28 november 2005

Sterfte aan aids stabiel

In 2004 zijn in Nederland 85 personen overleden aan aids, 72 mannen en 13 vrouwen. De sterfte aan aids is hiermee sinds drie jaar vrijwel stabiel. Tien jaar geleden was het nog vijf keer zo hoog met 444 overledenen. De afname is het gevolg van betere medicatie voor mensen met aids of met het hiv-virus.

Hoogste niveau aidssterfte in 1994
In 1981 werd in de Verenigde Staten aids voor het eerst beschreven. In 1982 werden in Nederland de eerste ziektegevallen geconstateerd. Dit heeft in 1983 geleid tot de eerste 8 overledenen aan aids. Het aantal overledenen steeg daarna snel tot 444 in 1994.

Lees verder


donderdag 27 november 2005

Nieuwe adverteerder: 'de Facultatieve Groep'

'De Facultatieve Groep' levert - via zelfstandige werkmaatschappijen - hoogwaardige producten en diensten op het gebied van automatisering, communicatie, crematie en begraven, milieubeheer en verbrandingstechniek en verzekeringen. De kennis, ervaring én diversiteit van activiteiten maken van de Groep een betrouwbare, krachtige en slagvaardige internationale organisatie waar continuïteit gewaarborgd is.

Zie www.facultatieve.nl

Lees verder


donderdag 23 november 2005

DA VINCI CODE IN YARDEN CREMATORIUM EN BEGRAAFPLAATS NIEUW EYKENDUYNEN

Op dinsdag 13 december 2005 houdt kunsthistorica drs. Karin Braamhorst een audiovisuele presentatie over de Da Vinci Code in Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen aan de Kamperfoeliestraat 2-A in Den Haag. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown - duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Braamhorst gaat in op de werken van Leonardo da Vinci, geheime genootschappen en het bestaan van een heilige graal. De kunsthistorica behandelt op humorvolle wijze de zin en onzin van de beweringen in het spraakmakende boek, waarvan wereldwijd al meer dan 15 miljoen exemplaren werden verkocht. Met dit initiatief wil het crematorium belangstellenden op een andere wijze kennis laten maken met het thema dood.

Lees verder


donderdag 22 november 2005

Condoleancebox

Een oplossing voor de soms eindeloze rijen wachtenden voor het condoleanceboek vormt de condoleancebox. Deze fluweelstoffen kubus staat op de plek waar anders het condoleanceboek zou liggen of staat na de plechtigheid in de ruimte waar de condoleance plaatsvindt. In de box kunnen aanwezigen een speciaal condoleancekaartje deponeren dat ze samen met de rouwbrief thuisgestuurd hebben gekregen. Dat betekent dat belangstellenden thuis de tijd kunnen nemen om hun persoonlijke gegevens in te vullen. Daarnaast bieden de kaartjes ook ruimte voor een persoonlijke boodschap of (in geval van kinderen) een tekening. In plaats van dat de bij de uitvaart aanwezige mensen in de rij moeten staan om iets in het condoleanceboek te schrijven, hoeven ze nu alleen maar hun kaartje in de box te gooien die na afloop door de familie mee naar huis genomen kan worden.

Lees verder


donderdag 21 november 2005

Baby-condoleanceboekje

SuppleX heeft een nieuw ontworpen baby-condoleanceboekje uitgebracht.

Mooie omslag met uitgestanste vlinder, tekst: “in liefdevolle herinnering”.

Lees verder


donderdag 21 november 2005

Sprookjes en feiten over orgaandonatie

Over orgaan- en weefseldonatie bestaan heel wat fabels en misvattingen. Deze zijn voor veel mensen een reden om geen donor te worden. NIGZ-Donorvoorlichting start daarom de campagne: ‘sprookjes en feiten over orgaandonatie’. Sprookjesfiguur Roodkapje reikte vandaag aan minister Hoogervorst van VWS het sprookjesboek uit. Aan de hand van bekende sprookjes wordt het publiek gewezen op de meest voorkomende misverstanden over orgaan- en weefseldonatie. De feiten over orgaan- en weefseldonatie staan op de speciale campagnesite www.defeitenopeenrijtje.nl.

Lees verder


donderdag 21 november 2005

Uitvaartinformatiedag te Zwolle groot succes

Zaterdag 12 november vond in de Sint Michaelskerk te Zwolle de
Uitvaartinformatiedag: Liefdevol Afscheid Nemen, plaats. De 1500 bezoekers konden zich deze dag laten informeren over tal van zaken rondom liefdevol afscheid nemen.

Lees verder


donderdag 21 november 2005

Nieuwe adverteerder: Crematorium Jonkerbos

Crematorium Jonkerbos - onderdeel van 'de Facultatieve Groep' - opende in 1984 haar deuren. Sinds die tijd heeft het voor een groot aantal mensen in de regio Nijmegen een belangrijke rol vervuld. Door de ruime ervaring is Jonkerbos in staat snel in te spelen op persoonlijke wensen vooraf, tijdens maar ook na een plechtigheid.

Zie www.crematoriumjonkerbos.nl

Lees verder


donderdag 20 november 2005

Lezing over oud-Egyptische dodencultuur en moderne uitvaartdansen

Al zolang er mensen zijn, zijn er rituelen om hen te ondersteunen en te helpen op bepaalde momenten in hun leven. Ook in het oude Egypte speelden rituelen een belangrijke rol.
Op dinsdag 22 november zal de heer Hans van Amstel een audiovisuele presentatie geven over de oude Egyptenaren. Hij beschrijft onder meer de vroegere Egyptische rituelen rondom de dood en gaat in op de recente ontwikkelingen rondom Toetanchamon, de kindfarao.
De oude Egyptenaren geloofden in een leven na de dood in de vorm van wedergeboorte in je eigen lichaam. Daarom was het voor de Egyptenaren van belang na het overlijden het lichaam te bewaren. Bezweringen en de techniek van mummificatie moesten het lichaam intact houden.

Lees verder


donderdag 18 november 2005

Nieuwe adverteerder: Crematorium Dieren

Crematorium Dieren - onderdeel van 'de Facultatieve Groep' - werd in 1954 gebouwd als tweede crematorium van ons land. Het negen hectare grote bosperceel waarop het crematorium is gesitueerd, is een prachtige en stemmige locatie. Door de ruime ervaring is Crematorium Dieren in staat snel in te spelen op persoonlijke wensen vooraf, tijdens en na een plechtigheid.

Zie www.crematoriumdieren.nl

Lees verder


donderdag 17 november 2005

Het Namen Project Nederland – Aids Memorial Quilt zoekt contact met nabestaanden van mensen die overleden zijn aan de gevolgen van Aids.

Het is een tijdje stil geweest rond het Namen Project Nederland. Dat komt omdat in Nederland door de komst van de nieuwste medicijnen de Aids-epidemie tot stil stand lijkt te zijn gekomen. Wereldwijd echter ligt dat anders. Een van de doelen van de Stichting is het bewustzijn over Aids op gang te houden.

Een Quilt zegt meer dan duizend woorden

Namen, data, beelden, woorden; samengestikte naamvlaggen zijn levendig versierd. Gemaakt door vrienden en familieleden dragen alle doeken apart de naam van iemand die aan de gevolgen van aids is overleden. Het zijn vlaggen ter herinnering aan het leven van iemand met hiv. Een quilt bestaat uit acht vlaggen, acht getuigenissen van liefde en verbondenheid met hen die er niet meer zijn.

Lees verder


donderdag 17 november 2005

Website van Van Vuure (Hilversum) vernieuwd!

Van Vuure, de uitvaartondernemer voor 't Gooi, heeft haar website vernieuwd.
Zie www.vanvuure.nl

Lees verder


donderdag 16 november 2005

DELA introduceert nazorg voor nabestaanden

Eindhoven, 16 november 2005 – Vanaf deze maand biedt uitvaartonderneming DELA nazorgdienstverlening voor nabestaanden. Nazorgconsulenten van DELA helpen nabestaanden bij de inventarisatie, en indien wenselijk, de afwikkeling van praktische en financieel-administratieve zaken die na een uitvaart op hen afkomen. Zo hoeven zij zelf geen instanties in te schakelen en wordt hen veel rompslomp uit handen genomen. Marktleider DELA wil haar klanten vanuit een bredere dienstverlening hulp bieden op meerdere momenten rond het overlijden. Nazorgdienstverlening is hier één van. DELA onderscheidt zich van andere uitvaartorganisaties door de nazorgdienstverlening geheel door eigen mensen te laten verzorgen.

Lees verder


donderdag 16 november 2005

Uitvaart.Com introduceert condoléancekaarten nieuwe stijl

Uitvaart.Com overweegt een serie condoléancekaarten, digitaal en/of papieren, op de markt te brengen via haar sites Uitvaart.nl, Uitvaartbranche.nl en Condoleance.nl. Deze kaarten onderscheiden zich doordat ze zowel qua beeld als tekst, minder gevangen zitten in traditie en clichés.

Vormgever Floor Massee: "Essentie is rustig sfeervol beeld gecombineerd met zeer gevoelsmatige uitdrukkingen in woord (ipv "gecondoleerd" etc.); heel persoonlijk dus eigenlijk."

Lees verder


donderdag 16 november 2005

Nieuwe columnisten: Jaap Schuurmans en Rian Krijger

Palliatievezorg.nl introduceert twee nieuwe columnisten: huisarts en consulent palliatieve zorg Jaap Schuurmans en verzorgende Rian Krijger. Jaap Schuurmans herlas het boek van Simone de Beauvoir, ‘Een zachte dood’, na het overlijden van een tante: “Het al of niet kunnen accepteren van de dood in de geneeskunde en het kunnen toelaten van sterven is nog even actueel. Dat is ook de verklaring voor de ironie in de titel van het boek.” Klik hier voor de gehele column. Rian Krijger schrijft over een jong meisje dat overleed: “Nog steeds krijg ik kippenvel wanneer ik denk aan je begrafenis; hoe graag we met z'n allen wilden dat het perfect zou gaan. Voor jou. De spanning op die dag was enorm, maar het is gelukt.” Klik hier voor de gehele column.

Lees verder


donderdag 14 november 2005

Uitvaartverzekeraar kiest Almere als centrale vestigingsplaats

Almere, 14 november 2005

Per maandag 14 november 2005 is Yarden verhuisd naar de Transistorstraat 10 in Almere. Met de verhuizing komen alle kantoren, voorheen gevestigd in Diemen, Meppel en Almere, samen op één locatie. De nieuwe vestiging biedt ruimte aan 175 medewerkers. Yarden gaat als een van de eerste bedrijven in Nederland met het nieuwe 088-telefoonnummer werken. Klanten die dit nummer bellen, betalen altijd het lokale tarief, ongeacht hun woonplaats. Naast Yarden heeft ook Uitvaart.Com een 088 nummer: 088-UITVAART.

Lees verder


donderdag 14 november 2005

Hayo Brugge (Algemeen Belang) tweede officieel gediplomeerde thanatopracteur van Nederland

Na een cursus van 4 weken ontving Hayo Brugge van Algemeen Belang te Groningen zijn diploma "Thanatopracteur" uit handen van René Desguine van het Institut Français de Thanatopraxie tijdens de laatste dag van de vakbeurs Funéraire in Parijs. Daarmee is Brugge de tweede Nederlandse afgestudeerde aan het prestigieuze Franse instituut voor thanatopraxie.

Lees verder


donderdag 14 november 2005

'Kwaliteit terminale zorg in Nederland vrijwel onbekend'

'Over de kwaliteit van de zorg voor terminale patiënten in Nederland is weinig bekend. In Nederland ontbreekt systematische informatie over de kwaliteit van leven in de laatste levensfase. Daardoor is het zeer moeilijk om inzicht krijgen in de behoefte in de zorg voor terminale patiënten en waar bijgevolg het beleid corrigerend moet optreden.', aldus Luc Deliens, per 1 oktober 2005 benoemd tot hoogleraar Publieke Gezondheid en Palliatieve Zorg aan VU medisch centrum in Amsterdam. De leerstoel is een initiatief van Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen.

Lees verder


donderdag 14 november 2005

Nieuwe adverteerder: Begraafplaats & Crematorium Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld - onderdeel van 'de Facultatieve Groep' - is een van de oudste particuliere begraafplaatsen én het eerste crematorium van Nederland. Door de jaren heen heeft Westerveld altijd een voortrekkersrol gespeeld. En doet dat nog steeds. Door de ruime ervaring is Westerveld in staat snel in te spelen op persoonlijke wensen vooraf, tijdens en na een plechtigheid.

Zie www.bc-westerveld.nl

Lees verder


donderdag 12 november 2005

Da Vinci Code in Yarden Crematorium Daelwijck

Op maandag 14 november 2005 houdt kunsthistorica drs. Karin Braamhorst een audiovisuele presentatie over de Da Vinci Code in Yarden Crematorium Daelwijck aan de Floridadreef 7 in Utrecht. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown - duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Braamhorst gaat in op de werken van Leonardo da Vinci, geheime genootschappen en het bestaan van een heilige graal. De kunsthistorica behandelt op humorvolle wijze de zin en onzin van de beweringen in het spraakmakende boek, waarvan wereldwijd al meer dan 15 miljoen exemplaren werden verkocht. Met dit initiatief wil het crematorium belangstellenden op een andere wijze kennis laten maken met het thema dood.

Lees verder


donderdag 10 november 2005

Crematorium aan de Noordsingel?

Na LucyEileen en haar satire "Die Dutch" laat vandaag Pieter Bree, interieurarchitect, zijn licht schijnen op de uitvaartbranche. Wat een crematorium met interieurarchitectuur te maken heeft? Dat heeft Pieter Bree laten zien in zijn afstudeerontwerp voor de Willem de Kooning Academie voor de Kunsten in Rotterdam.

Onder elke afbeelding kunt u uw reactie plaatsen. Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld! In het december nummer van Het Uitvaartwezen volgt een interview met Pieter Bree.

Lees verder


donderdag 9 november 2005

Nieuwe columnisten op Palliatievezorg.nl: Marinus van den Berg en Hanka Meutgeert

Verpleeghuispastor Marinus van den Berg en de directeur van patiëntenvereniging VKS (Volwassenen, Kinderen, Stofwisselingsziekten) Hanka Meutgeert starten vanaf vandaag met het schrijven van columns op Palliatievezorg.nl. Marinus van den Berg schrijft en dicht over geur: “Als eerbetoon nam hij een groot formaat fles Channel uit zijn binnenzak en bespoot daarmee de kist van zijn vrouw. Geen wierook of wijwater maar deze bijzondere geur. Dit was de parfum die bij hen hoorde. Het was een bijzonder eerbetoon.”

Lees verder


donderdag 9 november 2005

Nieuwe adverteerder: Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Het monumentale begraafpark werd in 1876 geopend, het crematorium in 1974. Recentelijk is Moscowa - onderdeel van 'de Facultatieve Groep' - ingrijpend gerenoveerd en volledig aangepast aan de eisen van de moderne tijd. Door de ruime ervaring is Moscowa in staat snel in te spelen op persoonlijke wensen vooraf, tijdens en na een plechtigheid.

Zie www.moscowa.nl

Lees verder


donderdag 7 november 2005

Nieuwe adverteerder: Facultatieve Verzekeringen

Facultatieve Verzekeringen - onderdeel van 'de Facultatieve Groep' - is een moderne en betrouwbare maatschappij die in ons land al jaren toonaangevend is in natura-uitvaartverzekeringen. De organisatie staat bekend om haar flexibiliteit en onafhankelijkheid.

Zie www.facultatieve-verzekeringen.nl

Lees verder


donderdag 6 november 2005

Onderzoek palliatieve zorg voor kinderen

Van de ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar op het gebied van palliatieve zorgverlening heeft de doelgroep ‘kinderen’ nauwelijks geprofiteerd. Er is een groot kennistekort onder zorgverleners, de organisatie van de zorg geschiedt bijna standaard ‘ad hoc’, opvang voor de ‘gezonde’ broers en zussen is er nauwelijks en ook een aanbod voor nazorg wordt zelden aan de ouders gedaan. Dit zijn enkele conclusies uit het onderzoeksrapport Palliatieve zorg voor kinderen: maatwerk vereist, dat door Conny Molenkamp in opdracht van ZonMw is uitgevoerd en in oktober gepresenteerd werd.

Lees verder


donderdag 5 november 2005

Rouwgroep voor kinderen

In het voorjaar van 2006 organiseert Sabine Noten (rouwtherapeut) in samenwerking met Marianne Willems (creatief begeleider) weer een rouwgroep voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.
De rouwbegeleiding vindt plaats in een bijzonder huis; een huis met een praat- en werkruimte, een atelier en een grote tuin. Het ligt in een rustige, landelijke omgeving in de buurt van Ravenstein, aan de rivier de Maas. (www.creapoelka.nl)

Lees verder


donderdag 5 november 2005

Fotoverslag Open Dag Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

Op zaterdag 5 november 2005 hield Het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam een Open Dag voor Vrienden van het NKI, patiënten, omwonenden, familieleden van patiënten en medewerkers, en andere geïnteresseerden.

Klik hier voor een fotoverslag

De opkomst was groot, ruim 1500 mensen terwijl de organisatie was uitgegaan van rond de 700 bezoekers.

Lees verder


donderdag 2 november 2005

Apollo Uitvaarttenten

Apollo Uitvaarttenten heeft zich gespecialiseerd in het verzorgen van een complete accommodatie voor de buitenplechtigheid op een begrafenis. De uitvaarttenten zijn uitgerust met verlichting, verwarming, zitplaatsen en een vloer. Verder zijn de uitvaarttenten zo ontwikkend dat ze precies op de paden tussen de graven kunnen worden geplaatst.

Lees verder


donderdag 2 november 2005

Zaterdag 12 november: Expositie: ”Liefdevol afscheid nemen” (Zwolle)

Op zaterdag 12 november in Zwolle expositie/informatiedag.

Met zo’n 20 ondernemers laten we tal van mogelijkheden zien rondom
Liefdevol Afscheid Nemen. In het bijzonder zal aandacht worden besteed aan afscheid nemen bij kinderen.

Locatie: Grote Kerk te Zwolle

Opening 10.00 uur rituele dansuitvoering.

U bent tussen 10.00 uur en 17.00 uur van harte welkom, toegang is vrij.

Lees verder


donderdag 1 november 2005

Er klonken “Hemelse Klanken” in Ölandhorst en Bant

Uitvaarten worden al sinds eeuwen ‘opgeluisterd’ met muziek. Die muziek werd vooral in vroeger tijden speciaal ter gelegenheid van het overlijden van bekende en minder bekende personen geschreven. Het uit Flevoland afkomstige professionele Apollo Ensemble nam het initiatief om een speciaal programma van “Hemelse Klanken” ofwel “Trauermusik” samen te stellen. Het werd en wordt uitgevoerd in Bant, Nijmegen, Lelystad, Amsterdam, Baam en Almere-Haven.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder