Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws FEBRUARI 2011

donderdag 28 februari 2011

Nieuwsbrief nummer 25 van De Terebinth, maart 2011

De Terebinth is een onafhankelijke landelijke vereniging met regionale vertegenwoordiging. De vereniging zet zich in voor de funeraire cultuur in Nederland. Behoud van en aandacht voor waardevolle begraafplaatsen en grafmonumenten staat daarbij voorop.

Lees verder


donderdag 28 februari 2011

Je laatste afscheid in het aardse paradijs

Fossus, voorheen Fattura Garden, in Schoorl, wie kent het niet? Veel mensen uit de omgeving zijn er al eens binnengewandeld om te genieten van de prachtige sfeer van dit, tot puur genieten uitnodigende, paradijsje op aarde.

Lees verder


donderdag 25 februari 2011

Nieuw filmpje met mr. Van der Putten: Mag je de as van een dierbare overal verstrooien?

In deze film gaat mr. W.G.H.M. van der Putten in op de vraag of je de as van een overledene zomaar overal mag verstrooien. Zijn daar regels voor, moet je toestemming vragen of kan je de as waar je maar wilt achterlaten?

Lees verder


donderdag 24 februari 2011

Delft heeft duurzaamste crematorium ter wereld

Het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum van uitvaartvereniging De Laatste Eer in Delft is het meest duurzaam van heel Europa en misschien zelfs van de wereld, dat meldt De Weekkrant. Het nieuwe gebouw zal op 14 april officieel haar deuren openen.

Lees verder


donderdag 23 februari 2011

Camera’s bewaken begraafplaats Zuylen

Na een reeks diefstallen is de maat vol voor begraafplaats Zuylen in Breda, camera’s gaan registreren wie er binnenkomt en uitgaat, dat meldt BN De Stem.

Lees verder


donderdag 23 februari 2011

Vreemde tekst over overleden kleuter in beeld tijdens film RTL 7

RTL 7 zegt dat het nog geen idee heeft hoe het kan dat er tijdens een film opeens een vreemde tekst in beeld heeft kunnen verschijnen. Tot twee keer toe verscheen er tijdens de film D.E.B.S. een paar seconden een tekst in beeld over een overleden kleuter.

Lees verder


donderdag 23 februari 2011

Vollenhove krijgt weer een mortuarium

Na twee jaar krijgt Vollenhove (Ov.) weer een ruimte voor het opbaren van overledenen, dat meldt De Stentor. In 2009 sloot het oude mortuarium toen Yarden het pand aan het Franse Pad verkocht aan de gemeente. Woningcorporatie Wetland heeft nu besloten om in Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg een opbaarruimte te realiseren.

Lees verder


donderdag 23 februari 2011

Vrouw rooft begraafplaatsen Bussum leeg

De politie heeft een 58-jarige vrouw uit Bussum aangehouden die waarschijnlijk al vanaf begin 2010 spullen meenam van begraafplaatsen uit Bussum. Volgens de politie gaat het om meer dan 150 gestolen goederen.

Lees verder


donderdag 23 februari 2011

Polishouders Dela: liever meer kapitaal voor nabestaanden dan lagere premie

In het najaar van 2010 verbeterde DELA haar overlijdensrisicoverzekering, het LeefdoorPlan. Bijzonder in verzekeringsland is dat DELA haar bestaande polishouders van dit product het aanbod deed hun bestaande polis kosteloos over te zetten naar het vernieuwde product. Met name voor niet-rokers interessant: voor hen betekende dit een lagere premie óf een hoger verzekerd kapitaal. Zo’n dertig procent van de bestaande verzekerden koos voor het vernieuwde product. Bijna driekwart van hen koos voor een hoger verzekerd kapitaal en niet voor een lagere premie.

Lees verder


donderdag 22 februari 2011

Natuurbegraafplaats moet bouwwerkzaamheden onmiddellijk opschorten

Natuurbegraafplaats Weverslo in Heide (Limburg) moet haar bouwwerkzaamheden en bouwplannen per onmiddellijk opschorten, dat meldt dagblad De Limburger. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en innovatie eist dat in een brief aan de eigenaar van de grond.

Lees verder


donderdag 22 februari 2011

Jeugdjournaal neemt kijkje in Crematorium Boschhuizen te Venray

Vanavond besteedt het NOS Jeugdjournaal aandacht aan het nieuwe DELA crematorium Boschhuizen te Venray. Het crematorium in Venray is het eerste crematorium in Nederland met een uitvaartlounge.

Lees verder


donderdag 21 februari 2011

Hengeloër boos over kap bomen begraafplaats

Hengeloër Harry Takens verzet zich tegen de kap van 35 bomen op de begraafplaats aan de Bornestraat, dat meldt de TC Tubantia. De gemeente laat de bomen op de begraafplaats kappen omdat het groen ‘gerevitaliseerd’ moet worden. Takens snapt daar niets van, volgens hem maakt de gemeente van een dodenakker een ‘dooienakker’.

Lees verder


donderdag 21 februari 2011

Onderzoek naar aanpassingen begraafplaats Genemuiden

De gemeente Zwartewaterland gaat toch onderzoeken of het nieuwe deel op de begraafplaats in Genemuiden kan worden aangepast, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


donderdag 18 februari 2011

Poppodium Heerhugowaard wordt crematorium

Poppodium Waerdse Tempel in Heerhugowaard wordt omgebouwd tot een crematorium, dat meldt het Noordhollands Dagblad. Monuta is bezig om het poppodium over te nemen en het een nieuwe bestemming te geven.

Lees verder


donderdag 18 februari 2011

Lezing door Janet Werner bij Yarden Steenbrugge: ‘Engelen en beschermengelen’

Op dinsdag 1 maart vertelt Janet Werner of engelen nog steeds bestaan.
Yarden Uitvaartcentrum Crematorium en Begraafplaats Steenbrugge is het decor voor deze lezing. Aan de hand van haar eigen ervaringen geeft zij aan hoe engelen te herkennen zijn en welke rol ze (kunnen) spelen in het leven.

Lees verder


donderdag 18 februari 2011

Toch geen crematorium in poppodium Waerdse Tempel

Er komt toch geen crematorium op de plek waar nu nog poppodium de Waerdse Tempel staat, dat meldt RTV Noord-Holland. De gemeente Heerhugowaard heeft aangegeven dat het niet van plan is om het bestemmingsplan te wijzigen.

Lees verder


donderdag 18 februari 2011

Nieuw filmpje met mr. Van der Putten: Mogen nabestaanden aanwezig zijn bij een uitvaart die door de gemeente verzorgd wordt?

In deze film gaat mr. W.G.H.M. van der Putten in op de vraag of mensen het recht hebben aanwezig te zijn bij een uitvaart die door de gemeenschap wordt opgebracht. Wanneer nabestaanden de uitvaart niet kunnen of willen bekostigen en de overledene ook geen gelden nalaat, zal de gemeente zorg dragen voor de uitvaart. Maar hebben nabestaanden in dat geval ook nog het recht aanwezig te zijn bij de uitvaart?

Lees verder


donderdag 17 februari 2011

Eerste resomator gebouwd, maar mag hij ook worden gebruikt?

In de Amerikaanse staat Californië wordt een stevige lobby gevoerd om resomeren te legaliseren, dat meldt de Los Angeles Times. Jeff Miller, lid van het Hogerhuis van de staat, vecht al een lange tijd om resomeren mogelijk te maken. Inmiddels staat de eerste resomator klaar voor gebruik, maar het is nog lang niet zeker of de wet wordt aangepast want er is ook veel kritiek.

Lees verder


donderdag 17 februari 2011

Geldkistje bloemist gestolen op begraafplaats

Dieven hebben zaterdag een geldkistje gestolen van de bloemist die elke zaterdag en zondag bloemen verkoopt bij de begraafplaats aan de Engelanderholt in Apeldoorn. Omdat er rond het tijdstip van de diefstal aardig wat mensen aanwezig waren op de begraafplaats zoekt de politie getuigen.

Lees verder


donderdag 16 februari 2011

Aldi wordt uitvaartcentrum

Een Belgische uitvaartondernemer gaat in Diksmuide een uitvaartcentrum realiseren in een pand waar eerder de Aldi was gevestigd. Het pand van de Aldi wordt verbouwd tot een uitvaartcentrum waar zowel katholieke als burgerlijke plechtigheden zullen plaatsvinden, dat meldt Focus WTV.

Lees verder


donderdag 16 februari 2011

Manu Keirse geeft lezing over helpen bij verlies en verdriet

Prof. Dr. Manu Keirse geeft op dinsdag 22 februari een lezing in het Yarden Crematorium Schagerkogge in Schagen. Het thema van de lezing is ‘helpen bij verlies en verdriet’.

Lees verder


donderdag 16 februari 2011

Twents dorp wil eigen begraafplaats

Twee inwoners van Hoge Hexel, een dorp vlakbij Almelo, willen dat er een begraafplaats komt in hun eigen dorp, dat meldt De Tubantia. Wim Bremmer en Henk Slooijer (twee van de krap duizend inwoners van Hoge Hexel) vinden dat mensen die hun hele leven in Hoge Hexel wonen, ook de mogelijkheid moeten hebben om er te worden begraven.

Lees verder


donderdag 16 februari 2011

Trimbos-instituut onderzoekt forum voor nabestaanden zelfdoding

Lotgenotencontact voor nabestaanden van iemand die zelf een einde aan het leven heeft gemaakt. Anoniem en via een forum. Dat is waar het forum voor nabestaanden op 113Online.nl voor bedoeld is. Maar wat is de waarde van dit lotgenotencontact? Helpt het nabestaanden bij de rouw?

Lees verder


donderdag 16 februari 2011

Filmpje: De oplossing voor veilig uitvaartvervoer. Veilig en op tijd bij de uitvaart

Niets is vervelender dan een rouwstoet die helemaal uit elkaar valt en met veel moeite de begraafplaats of het crematorium bereikt. De Nederlandse wegen raken steeds voller en dat resulteert niet alleen in fileleed op snelwegen, ook uitvaartleiders merken dat het vaak heel moeilijk is om veilig met een stoet van A naar B te komen. Het komt zelfs voor dat belangstellenden te laat arriveren op de plaats van bestemming met alle (emotionele) gevolgen van dien.

Lees verder


donderdag 15 februari 2011

Beelden gestolen op begraafplaats Zuylen

Dieven hebben vorige week toegeslagen op begraafplaats Zuylen in Breda, dat meldt Hart van Nederland. Drie bronzen beelden verdwenen van de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 14 februari 2011

Voorlopig geen nieuwe begraafplaats in Zevenbergen

Als het aan de lokale fractie van de PvdA ligt gaan de plannen voor een nieuwe algemene begraafplaats in Zevenbergen(gem. Moerdijk) de komende jaren de ijskast in, dat meldt BN de Stem. Onderzoek heeft uitgewezen dat er voorlopig nog voldoende plek is op de huidige begraafplaats in Zevenberen en Klundert.

Lees verder


donderdag 14 februari 2011

SIRE presenteert nieuwe campagne ‘Ik ben er nog’

~ Een op de vier Nederlanders laat het contact met een dodelijke zieke verwateren of neemt helemaal geen contact meer op ~

Lees verder


donderdag 14 februari 2011

Hoogveenkerkhof wordt volgende maand gerestaureerd

De renovatiewerkzaamheden van het hoogveenkerkhof in Barger-Compascuum starten volgende maand, dat meldt RTV Drenthe.

Lees verder


donderdag 11 februari 2011

WANNEER WORDT HET WEER LEUK?

Heeft jouw kind een dierbare verloren?
Werk je met een puber die rouwt?
Hoe maak je de dood bespreekbaar?

Springfilm brengt een dvd uit met 3 films over rouwverwerking bij kinderen en jongeren. Deze dvd biedt kinderen herkenning, inzicht en troost. Daarnaast zijn de films een handreiking voor volwassenen en professionals.

Lees verder


donderdag 11 februari 2011

Nieuw filmpje met mr. Van der Putten: Kan je iemand verbieden om afscheid te nemen van een overledene?

Vandaag het volgende filmpje van de serie filmpjes waar mr. W.G.H.M. van der Putten ingaat op de meest gestelde en meest opmerkelijke vragen over de Wet op de lijkbezorging en de uitvaart in het algemeen. De komende tijd zal elke vrijdag een nieuw filmpje worden gepubliceerd.

Lees verder


donderdag 11 februari 2011

Eigen vak voor overleden supporters MVV

Voetbalclub MVV wil een stuk grond op de gemeentelijke begraafplaats reserveren waar supporters van de club begraven kunnen worden, dat meldt Binnenlandsbestuur.

Lees verder


donderdag 10 februari 2011

En Toen Nabestaandenverzorging

Het woord zegt het al. Zo logisch en zo vertrouwd. Een vorm van verzorging in een periode die mensen overkomt: een sterfgeval binnen een familie. Dit kan plotseling gebeuren of er is een ziekbed aan vooraf gegaan en komt de dood toch nog onverwacht. Wanneer men de uitvaartverzorger opbelt is het doel overduidelijk; allerlei zaken moeten geregeld worden rondom de uitvaart en daarvoor bent u als uitvaartverzorger aanwezig. Wat overigens net zo belangrijk is, is dat de familie goed wordt opgevangen. Door de zorg uit handen te geven, kan een familie op hun gewenste manier omgaan met het verdriet.

Lees verder


donderdag 10 februari 2011

Bloemenwinkel op begraafplaats Almere

Sinds het begin van dit jaar is er een bloemenwinkel gevestigd op het terrein van de begraafplaats en het crematorium aan de Kruidenweg in Almere, dat meldt De Almare. De schrijver van het artikel noemt het vrijwel uniek voor Nederland dat er een volwaardige bloemenwinkel is gekomen op een begraafplaats.

Lees verder


donderdag 10 februari 2011

Deel van nieuwe begraafplaats Nuenen mogelijk islamitisch

De gemeente Nuenen gaat mogelijk een deel van de nieuwe begraafplaats Oude Landen verhuren of verkopen aan een Islamitische stichting, dat meldt het Eindhovens Dagblad. Nog deze week wordt een derde gesprek gevoerd met de Stichting Islamitisch Begrafeniswezen over de islamitische begraafplaats.

Lees verder


donderdag 10 februari 2011

Crematorium Goes begin 2012 operationeel

Het nieuwe crematorium in Goes gaat waarschijnlijk begin volgend jaar open, dat meldt PZC. Directeur Gerrit-Jan Swinkels, van initiatiefnemer Stichting Begraafplaatsen en Crematoria in Best, heeft dat laten weten aan de krant.

Lees verder


donderdag 10 februari 2011

Botten gevonden bij werkzaamheden in Vlissingen

Bij de voorbereidende werkzaamheden voor een nieuwbouwplan in Vlissingen zijn opnieuw botresten gevonden, dat meldt Zeeuwseregio.nl. De werkzaamheden, die inmiddels zijn stilgelegd, vinden plaats op een terrein waar tussen 1600 en 1800 een kerkhof lag.

Lees verder


donderdag 10 februari 2011

Toegangsweg crematorium Zegestede aangepakt

De toegangsweg naar crematorium Zegestede in Roosendaal zal versneld worden aangepakt, dat meldt BN de Stem. De gemeente heeft samen met het crematorium investeringen naar voren gehaald zodat ‘de laatste rit’ met de nodige piëteit kan worden afgelegd.

Lees verder


donderdag 10 februari 2011

Twee nieuwe uitspraken Ombudsman voor het Uitvaartwezen

Zojuist heb ik op de website van het Klachteninstituut (www.klachteninstituutuitvaartwezen.nl) twee nieuwe uitspraken gezet.

Lees verder


donderdag 9 februari 2011

Bijzondere bijstand voor uitvaart doodgeboren kindjes

Een inwoner van Hoogeveen wil dat de gemeente bijzondere bijstand geeft aan ouders die de uitvaart van hun te vroeg geboren baby niet kunnen betalen, dat meldt Binnenlandsbestuur. De indiener van het verzoek had zelf geen geld voor de crematie of begrafenis van zijn doodgeboren kindje.

Lees verder


donderdag 9 februari 2011

Zelfmoord en vergiftiging vaak onopgemerkt

Het gebeurt vaak dat mensen die overlijden aan vergiftiging of een overdosis medicijnen ten onrechte worden geregistreerd als natuurlijke sterfgevallen, dat meldt NU.nl. Tijdens een interview met BNR Nieuwsradio zei forensisch onderzoeker Kees Das van de GGD dat hij pleit voor aanvullend onderzoek onder sterfgevallen waarover wordt getwijfeld.

Lees verder


donderdag 8 februari 2011

Versailles Casket: kisten die leiden tot automatische mummificatie van overledenen

Versaille caskets maakt geen gewone uitvaartkisten maar kisten die tot doel hebben de overledene te laten mummificeren. Geen product dus voor de Nederlandse markt waar de wetgever eist dat lijkomhulsels biologisch afbreekbaar moeten zijn.

Lees verder


donderdag 8 februari 2011

Uitbreiding begraafplaats Krabbendijke eindelijk klaar

Op 3 maart wordt het nieuwe gedeelte van de algemene begraafplaats in Krabbendijke officieel geopend, dat meldt PZC. Jarenlang werden er plannen gemaakt over de uitbreiding maar het duurde lang tot er een plan lag waar een meerderheid voor te vinden was.

Lees verder


donderdag 8 februari 2011

Eén algemene begraafplaats in gemeente Kaag en Braassem

De gemeente Kaag en Braassem heeft plannen om te komen tot één gemeentelijke of algemene begraafplaats, dat meldt De Echo. Het bestuur van de fusiegemeente (bestaat uit 10 dorpen) kiest voor de algemene begraafplaats in Woubrugge. De Wmo-adviesraad wijst de gemeente op het menselijke aspect en de consequenties van de voorgestelde maatregelen.

Lees verder


donderdag 8 februari 2011

Crematorium gaat zwembadwater verwarmen

De gemeenteraad van het Engelse Redditch heeft maandag ingestemd met het plan om het lokale zwembad te gaan verwarmen met warmte uit de schoorsteen van het crematorium. Diverse Engelse media melden dat de volksvertegenwoordigers ondanks verschillenden protesten hebben gekozen voor het plan waarmee energie wordt hergebruikt.

Lees verder


donderdag 8 februari 2011

Geen aanpassing donorregistratiesysteem

Nederland krijgt geen actief donorregistratiesysteem, dat heeft minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) besloten. Ze heeft dit dinsdag bekend gemaakt aan de Tweede Kamer.

Lees verder


donderdag 8 februari 2011

SP houdt enquête over crematorium Sambeek

De SP in Boxmeer gaat zaterdag een enquête houden in Sambeek om uit te zoeken hoe omwonenden denken over de komst van een crematorium. Klik Nieuws meldt dat de SP haar onderzoek gaat houden in de directe omgeving van de algemene begraafplaats.

Lees verder


donderdag 8 februari 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: Verklaringvanerfrecht.nl

U heeft een verklaring van erfrecht nodig? Regel deze online bij Verklaringvanerfrecht.nl. Via de website Verklaringvanerfrecht.nl kunt u - wanneer er iemand is overleden - een verklaring van erfrecht aanvragen op een moment waarop u dat schikt; snel, eenvoudig én tegen een vooraf vastgesteld aantrekkelijk tarief vanaf € 229,00 inclusief BTW. Een dergelijke verklaring hebben de erfgenamen vaak nodig om bijvoorbeeld te kunnen aantonen dat zij recht hebben op het banktegoed van de overledene.

Verklaringvanerfrecht.nl is ook te vinden op Uitvaartkaart.nl en Uitvaartsite.nl.

Lees verder


donderdag 7 februari 2011

Tilburg krijgt een tweede Afscheidshuis

TILBURG – Afscheid nemen van een overledene in een persoonlijke omgeving in plaats van in een rouwcentrum wordt steeds populairder. Zo zag Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding de afgelopen twee jaar nabestaanden massaal kiezen voor haar Afscheidshuis aan de Oude Lind 35. Het is er zo druk, dat een tweede Afscheidshuis in Tilburg is ingericht. Dat wordt zondag 20 februari aan de Dijksterhuisstraat 2 geopend.

Lees verder


donderdag 7 februari 2011

Rechter moet oordelen over natuurbegraafplaats Weverslo

Er zijn inmiddels al mensen begraven op natuurbegraafplaats Weverslo in Heide, maar er is nog altijd discussie of de begraafplaats legaal is. De rechter zal zich binnenkort moeten uitspreken over de toekomst, dat meldt De Limburger.

Lees verder


donderdag 7 februari 2011

Burgerinitiatief om grafrechten betaalbaar te houden

De dorpsraden in de gemeente Borsele zullen over enkele maanden met een burgerinitiatief komen dat ervoor zorgt dat de grafrechten betaalbaar blijven, dat meldt PZC.

Lees verder


donderdag 6 februari 2011

Informatiedag 12 maart 2011 van 11.00 tot 16.00 uur in Voorhout

Ter gelegenheid van het 1e lustrum van Uitvaartonderneming Teylingen organiseren Ankie Jochemsz, Jollie Wildeman en Wilma Bleeker een informatiedag op een unieke locatie.

Lees verder


donderdag 4 februari 2011

Nieuw filmpje met mr W.G.H.M. van der Putten: Mag je ook samen met je huisdier worden begraven?

Vandaag het derde filmpje van de serie filmpjes waar mr W.G.H.M. van der Putten ingaat op de meest gestelde en meest opmerkelijke vragen over de Wet op de lijkbezorging en de uitvaart in het algemeen. De komende tijd zal elke vrijdag een nieuw filmpje worden gepubliceerd.

Lees verder


donderdag 4 februari 2011

Filmpje: Rouwstoet tweeënhalfuur onderweg door Rotterdam

Donderdag is de laatste wens van Rotterdammer Erik Ooms in vervulling gegaan, dat meldt RTV Rijnmond. Hij werd op een koest door Rotterdam naar begraafplaats Oud-Kralingen gebracht.

Lees verder


donderdag 4 februari 2011

Gemeente Goes gaat begraafplaatsenbeleid onderzoeken

De gemeente Goes gaat inventariseren hoe het staat met de beschikbare ruimte op de begraafplaatsen in Goes, dat meldt PZC.

Lees verder


donderdag 1 februari 2011

Bewoners starten actie tegen modderige paden

Bezoekers van begraafplaats De Greente in Genemuiden zijn zeer ontevreden over het nieuwe deel van de begraafplaats. Vooral de slechte onverharde paden is bezoekers een doorn in het oog, dat meldt de stentor. Bij een beetje regen of sneeuw zijn de paden eigenlijk ontoegankelijk.

Lees verder


donderdag 1 februari 2011

Grafstenen blijven eigendom nabestaanden

Grafstenen blijven vanaf 1 maart aanstaande eigendom van de nabestaanden die het lieten plaatsen. De eigenaar/beheerder van de begraafplaats is vanaf die datum geen eigenaar meer van de grafstenen, dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner maandag bekend gemaakt.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder