Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JUNI 2012


Film: Waar kan ik hulp krijgen bij mijn administratie?

29 juni 2012

Film: Waar kan ik hulp krijgen bij mijn administratie?

Waar kan ik hulp krijgen bij mijn administratie? In deze film geeft nazorgspecialist Wendy van der Kooij een antwoord op die vraag. De komende weken publiceren wij elke week twee films over nazorg. Het zijn korte films waarin de kijker antwoord krijgt op veel voorkomende vragen over nazorg.


29 juni 2012

Boek over prehistorisch grafveld Zutphen

De archeologische dienst van de gemeente Zutphen heeft 6 nieuwe publicaties uitgebracht over opgravingen in en rond de stad. De belangrijkste publicatie gaat over de opgravingen bij sportpark ’t Meijerink. Op deze plek werd in 2011 het graf van ‘de prinses van Leesten’ in een urnenveld opgegraven, dat meldt de gemeente Zutphen.


Ritueelbegeleiders bij afscheid

28 juni 2012

Ritueelbegeleiders bij afscheid

Zaterdag 23 juni 2012 hebben 10 ritueelbegeleiders de erkende post-hbo-opleiding ‘Ritueel begeleiden bij afscheid” bij Het Moment afgerond met een diploma. Deze rites de passage is gevierd met vrienden en familie.


Beeld voor de beenderen

27 juni 2012

Beeld voor de beenderen

Op De Nieuwe Ooster in Amsterdam staat officieel vanaf vandaag een imposant marmeren vrouwenhoofd. Deze sculptuur van kunstenaar Femmy Otten markeert het verzamelgraf van de Amsterdamse begraafplaats. Het werk is een indrukwekkende toevoeging aan de tentoonstelling Afterlife – kunst over de eindbestemming, te zien in het gedenkpark en in Museum Tot Zover. De tentoonstelling is verlengd t/m 9 september. Alleen Ottens sculptuur blijft op De Nieuwe Ooster.


Laatste graven Ouderkerk aan de IJssel verloot

27 juni 2012

Laatste graven Ouderkerk aan de IJssel verloot

Wie nog begraven wil worden op de oude begraafplaats in Ouderkerk of Gouderak moet er snel bij zijn. In Ouderkerk zijn namelijk nog maar 25 plekken en in Gouderak slechts vijf. In september laat de gemeente de laatste plekken verloten tussen mensen die zich inschrijven voor een van de graven, dat meldt RTV West.


Film: Heb ik recht op een uitkering vanuit de ANW?

26 juni 2012

Film: Heb ik recht op een uitkering vanuit de ANW?

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om in aanmerking te komen voor een uitkering vanuit de Algemene Nabestaanden wet? In deze film geeft nazorgspecialist Joke van Zoest een antwoord op die vraag. De komende weken publiceren wij elke dinsdag en donderdag een film over nazorg. Het zijn korte films waarin de kijker antwoord krijgt op veel voorkomende vragen over nazorg.


Nieuwe column Mariska Overman: Hemelse proporties...

26 juni 2012

Nieuwe column Mariska Overman: Hemelse proporties...

Doorbehandelen. De discussie die sinds kort een hippe discussie is geworden draait om de vraag of artsen te lang doorgaan met behandelen, en hoe dat dan komt. Onlangs vond er zelfs een druk bezocht KNMG-symposium plaats om hier aandacht aan te besteden ( ‘Geef nooit op’ 14 juni 2012, Domus Medica, Utrecht).


25 juni 2012

Nieuw beleid voor algemene begraafplaats Nederweert

De tarieven voor de algemene gemeentelijke begraafplaats in Nederweert worden volgend jaar niet met 10% verhoogd zoals voorheen het geval was. Voortaan vindt er een indexatie plaats op basis van cijfers van het Centraal Planbureau voor de Statistiek (CPB). Verder is besloten om geen strooiveld op de algemene begraafplaats aan te leggen. Ook zijn de termijnen van het grafrecht aangepast en is de beheersverordening geactualiseerd.


25 juni 2012

Aqua Omega maakt asverstrooien met historisch vliegtuig mogelijk

Naast asverstrooiing op het land en op het water, is het ook mogelijk om de as van dierbaren boven zee te verstrooien, vanuit de lucht. En wel vanuit een legendarische Douglas DC3, een vliegtuigtype dat we beter kennen als de Dakota. Aqua-Omega Asvertrooiing werkt hiervoor nauw samen met de Dutch Dakota Association, waarvan Prins Bernhard beschermheer was. Twee van de zes toestellen die de DDA in bezit heeft, waren eens van de prins. Dat maakt deze manier van asverstrooiing dan ook extra speciaal.


Ambulance rijdt mee in rouwstoet overleden jongetje

25 juni 2012

Ambulance rijdt mee in rouwstoet overleden jongetje

De Stichting Ambulancewens Nederland rijdt vandaag met een ambulance mee in de rouwstoet bij de uitvaart van een 3-jarig jongetje. De stichting doet dit omdat het jonge kindje helemaal gek was van ambulances.


25 juni 2012

DELA toetst beleid 24 weken grens bij leden

In het programma De Vijfde Dag van de EO wordt de vraag gesteld of uitvaartverzekeraars bij overleden kindjes tot 24 weken zwangerschap zich verschuilen achter kleine lettertjes in de polisvoorwaarden.


Nieuw op GroeneUitvaart.nl: Ibis productvernieuwers (Utrecht)

22 juni 2012

Nieuw op GroeneUitvaart.nl: Ibis productvernieuwers (Utrecht)

Dat is de achterliggende gedachte bij alle producten die Ibis, productvernieuwers in uitvaart maakt. De dood is een onderdeel van het leven en de kist vertelt veel over hoe je in het leven staat.


Film: Stopt de hulp als je partner is overleden?

21 juni 2012

Film: Stopt de hulp als je partner is overleden?

Blijf je recht houden op de hulp die je ontving vanwege de handicap van je partner nadat je partner is overleden? In deze film geeft Wendy van der Kooij een antwoord op die vraag. De komende weken publiceren wij elke dinsdag en donderdag een film over nazorg. Het zijn korte films waarin de kijker antwoord krijgt op veel voorkomende vragen over nazorg.


Film: Moet de WOZ waarde worden opgegeven voor de erfbelasting?

19 juni 2012

Film: Moet de WOZ waarde worden opgegeven voor de erfbelasting?

Moeten nabestaanden de WOZ waarde opgeven voor de erfbelasting? In deze film geeft nazorgspecialist Joke van Zoest een antwoord op die vraag. De komende weken publiceren wij elke dinsdag en donderdag een film over nazorg. Het zijn korte films waarin de kijker antwoord krijgt op veel voorkomende vragen over nazorg.


Islamitisch deel in gebruik genomen op begraafpark Kranenburg

18 juni 2012

Islamitisch deel in gebruik genomen op begraafpark Kranenburg

Het nieuwe islamitische deel op begraafpark Kranenburg in Zwolle is dit weekend in gebruik genomen. In het islamitische grafvak is ruimte voor 300 graven.


18 juni 2012

Sneker Uitvaartcentrum en Crematorium geopend

Sneek – Burgemeester Hayo Apotheker van Súdwest-Fryslân heeft vrijdag samen met mevrouw Sjoukje de Boer- Van der Goot het nieuwe Uitvaartcentrum Crematorium Sneek (USC) geopend. Zij lieten (tussen de buien) door ballonnen op waardoor het logo ‘onthuld’ werd en heel Fryslân kon zien dat dit project van J. Æ. de Boer & Zn Uitvaartverzorging succesvol was afgerond.


15 juni 2012

Hulp bij vragen over testament, voogdij of schenking

Vanaf vandaag biedt DELA haar leden hulp bij vragen over een testament, voogdij of schenking. De coöperatie vindt het belangrijk om naast haar dienstverlening rondom uitvaarten en nabestaandenzorg, haar leden en hun families verder te helpen. Met deze extra service wil DELA op een laagdrempelige manier haar leden ondersteunen bij belangrijke, maar niet alledaagse thema’s zoals het regelen van voogdij of schenkingen.


Film: Alternatief voor slaapmedicatie na verlies dierbare

14 juni 2012

Film: Alternatief voor slaapmedicatie na verlies dierbare

Na het overlijden van een dierbare hebben sommige mensen veel moeite met slapen. Soms schrijft de huisarts dan slaapmedicatie voor. Maar wat zijn de alternatieven als je die slaapmedicatie liever niet gebruikt? Op deze vraag geeft nazorgspecialist Wendy van der Kooij in deze film antwoord.


14 juni 2012

Gemeente Noordoostpolder moet bezuinigen op begraafplaatsen

De Noordoostpolder moet fors bezuinigen op de begraafplaatsen in de gemeente. De gemeenteraad heeft het college de opdracht te geven om de onderhoudskosten omlaag te brengen. In overleg met de lokale dorpsverenigingen is besloten dat de inrichting van de begraafplaatsen soberder en onderhoudsvriendelijke moet worden.


13 juni 2012

DELA mag strenger Keurmerk Klantgericht Verzekeren voeren

Eindhoven, 13 juni - Coöperatie DELA mag de komende twee jaar weer het Keurmerk Klantgericht Verzekeren voeren. DELA is door de Stichting toetsing verzekeraars positief getoetst aan nieuwe, verscherpte normen.


Wachten aan de Poort

13 juni 2012

Wachten aan de Poort

Kan scheppende verbeelding de dode tot leven wekken? Of zijn we gedoemd tot stof te vergaan? Negen kunstenaars geven hun visie in Museum Tot Zover. Een avond over dood en verrijzenis, in woord, beeld, klank, licht, poëzie en performance.


Nieuwe serie films over nazorg op Uitvaart.nl

12 juni 2012

Nieuwe serie films over nazorg op Uitvaart.nl

Vanaf vandaag start Uitvaart.nl met het uitzenden van een serie korte films waarin Wendy van der Kooij(Nunazorg) en Joke van Zoest(Nabestaandenplanner) antwoord geven op veelvoorkomende vragen die betrekking hebben op nazorg. De films zijn onderdeel van de nieuwe adviesrubriek ‘nazorg’ op Uitvaart.nl die consumenten kosteloos hulp biedt bij de administratieve rompslomp na een overlijden.


Praktische hulp bij administratieve rompslomp na overlijden

12 juni 2012

Praktische hulp bij administratieve rompslomp na overlijden

Mensen die een overlijden meemaken, ervaren deze periode vaak als in een roes. Terwijl allerlei instanties hen overvallen met financiële en administratieve vragen, zoals de Belastingdienst, banken, overheids- en uitkeringsinstaties. Het is dan prettig als er een plek is, waar je vrijblijvend hulp kunt krijgen. Deze plek is er nu. Want sinds vandaag kent de internetsite www.uitvaart.nl een adviesrubriek Nazorg.


12 juni 2012

Hersenen ontdooien in hersenbank door defecte vriezer

Een deel van de hersencollectie van het Harvard Brain Tissue Resource Center is verloren gegaan door een defecte vriezer. Hierdoor zijn zo’n 150 hersenen ontdooit en verrot, dat meldt de Telegraaf.


11 juni 2012

Film: Kerkhof in Garsthuizen gerenoveerd

Het kerkhof bij het kerkje in Garsthuizen is opgeknapt. Afgelopen zaterdag werd het werk opgeleverd. Een groot aantal graven zijn opgeknapt, er zijn taxusbomen geplant en de hagen staan er weer mooi bij, dat meldt RTV Noord.


Film: Komt de as van overledenen door elkaar bij een crematie?

8 juni 2012

Film: Komt de as van overledenen door elkaar bij een crematie?

Bijna wekelijks ontvangt onze redactie van bezoekers de vraag of de as van verschillende overledenen door elkaar komt bij een crematie. Om een goed antwoord te kunnen geven op die vraag hebben wij in beeld gebracht hoe een crematieoven wordt geruimd.


7 juni 2012

Onderzoek identiteit onbekende doden Amsterdam succesvol

Rechercheurs van de politie in Amsterdam zijn er in geslaagd om de identiteit te achterhalen van zeventien mensen die als onbekende persoon waren begraven op begraafplaats Sint Barbara.


Het Beste Dode Oranje Aller Tijden

7 juni 2012

Het Beste Dode Oranje Aller Tijden

Hoe ziet het beste oranje dodenelftal eruit? Wat is de opstelling? Moeten Puck van Heel, Coen Moulijn en Epi Drost er in? En Faas Wilkes? Bok de Corver? Auke Kok geeft zondag 17 juni antwoord op die vragen. Hij kan het als geen ander weten. Kok schrijft veel over voetbal en geeft regelmatig zijn visie er over op radio en televisie.


5 juni 2012

DELA draagt last van inflatiecorrectie voor haar leden

DELA Coöperatie heeft operationeel een goed jaar achter de rug. De marktaandelen zijn toegenomen en de omzet van de operationele activiteiten is met 7% gegroeid tot € 465 miljoen. De ontwikkelingen op de financiële markten hebben het resultaat onder druk gezet. Desondanks heeft DELA er voor gekozen om voor een bedrag van € 84 miljoen, meer dan 30% van het premie-inkomen, de last van de inflatiecorrectie voor haar leden te dragen. De keuze om de last van inflatie niet volledig in de premies door te berekenen, betekent dat DELA 2011 met € 72 miljoen in de min heeft afgesloten. Was dit via premieverhogingen gefinancierd, dan had de coöperatie zwarte cijfers geschreven. Met een goed operationeel resultaat van € 103 miljoen en een sterke solvabiliteit van bijna zeven keer de minimumnorm, is DELA in staat de last van de inflatie uit eigen reserves te financieren.


5 juni 2012

Laatste wens voor overlijden? Nog één keer op vakantie

BAARN – Ruim 40% van de Nederlanders geeft aan graag nog een reis te maken op het moment dat bekend is dat hun overlijden nabij is. Dit blijkt uit een onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekering onder ruim 1000 respondenten. Ook de laatste tijd doorbrengen met familie en vrienden is populair, hiervoor kiest 17 procent.


Vitaedis start met inschrijvingen voor opleiding tot uitvaartbegeleider

5 juni 2012

Vitaedis start met inschrijvingen voor opleiding tot uitvaartbegeleider

Vitaedis start met de nieuwe opleiding voor uitvaartbegeleider. Dit voorjaar heeft Vitaedis een nieuwe opleiding voor uitvaartbegeleider op HBO-niveau aangekondigd. Bij de twee open dagen waren een 60-tal belangstellenden. Zij hebben de eerste mogelijkheid tot inschrijving gekregen. Vanaf vandaag is de inschrijving geopend voor alle belangstellen-den voor deze intensieve opleiding.


Wethouder Andrée van Es opent Islamitisch grafvak op De Nieuwe Ooster (Amsterdam)

5 juni 2012

Wethouder Andrée van Es opent Islamitisch grafvak op De Nieuwe Ooster (Amsterdam)

Op dinsdagmiddag 5 juni 2012 opent wethouder Andrée van Es van de gemeente Amsterdam een bijzonder gebied op De Nieuwe Ooster. Landschapsarchitectenbureau Karres en Brands tekende voor het subtiele ontwerp van het Islamitisch grafvak. Als grootste begraafplaats van Amsterdam had De Nieuwe Ooster nog geen grafvak dat geschikt was voor islamitisch begraven.


Chinese begraafplaats Fu Shou Yuan wil begraafplaats realiseren in Apeldoorn

5 juni 2012

Chinese begraafplaats Fu Shou Yuan wil begraafplaats realiseren in Apeldoorn

Apeldoorn krijgt mogelijk een grote begraafplaats voor Chinezen. Een uitvaartorganisatie uit Shanghai wil er een grote begraafplaats realiseren voor Chinezen uit de Benelux, dat meldt de Stentor.


5 juni 2012

Vandalen bezoeken begraafplaats Wezep

De begraafplaats aan de Bovenheigraaf in het Gelderse Wezep heeft vandalen op bezoek gehad. Vorige week werden op en rond een aantal graven vernielingen aangericht, dat meldt Omroep Gelderland.


Dr. C.J. Vaillantfonds keert in 1e kwartaal 2012 ruim € 500.000 uit

4 juni 2012

Dr. C.J. Vaillantfonds keert in 1e kwartaal 2012 ruim € 500.000 uit

Het Dr. C.J. Vaillantfonds - het Goede Doelen Fonds van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC)– ondersteunt jaarlijks een groot aantal goede doelen en initiatieven. Henry Keizer, secretaris van de LVC: “Ook in 2012 hebben wij alweer diverse waardevolle initiatieven - van zowel grote als kleinere organisaties - mogen ondersteunen. Tot op heden was daar dit jaar een bedrag mee gemoeid van ruim € 500.000.”


Concerto in Memoriam op 10 juni in gedenkpark Westerveld

1 juni 2012

Concerto in Memoriam op 10 juni in gedenkpark Westerveld

Op zondag 10 juni vindt in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) het jaarlijkse Concerto in Memoriam plaats.


Het IMIM videoportret: voor een gedenkwaardige invulling van de uitvaart

1 juni 2012

Het IMIM videoportret: voor een gedenkwaardige invulling van de uitvaart

Wanneer een dierbare overlijdt wilt u hem of haar met een mooie uitvaart de laatste eer bewijzen. IMIM maakt op basis van foto's uit het leven van de overledene een exclusief 2D/3D videoportret.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >