Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JULI 2009


'Personal Urns nieuwe rage in VS'

29 juli 2009

'Personal Urns nieuwe rage in VS'

De online internetshop "Cremation Solutions" zegt op haar website dat persoonlijke urnen de nieuwe rage zijn in de VS. De urnen zijn wellicht iets te persoonlijk want van een foto van de overledene wordt een realistisch hoofd nagemaakt. Er kan ook worden gekozen voor het hoofd van een celebrity. Het nagemaakte hoofd is dan de urn waarin de as kan worden bewaard.


29 juli 2009

Wijzigingen Wet op de lijkbezorging gepubliceerd in Staatsblad

De wijzigingen in de Wet op de lijkbezorging gisteren (28-7-2009) zijn in het staatsblad gepubliceerd (2009-320).
Publicatie in het Staatsblad is voorwaarde voor het te zijner tijd in werking kunnen treden van de wet.
Wanneer de vernieuwde wet in werking zal treden is helaas nog niet bekend.


28 juli 2009

Phoenix Urnen ® kiest bewust voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid

Phoenix Urnen ® (bekend van de handbeschilderde sierurnen) kiest bewust voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Niet omdat dit “zo goed is voor hun imago” . Ze vinden namelijk echt zelf dat we als mensen te gast zijn op deze aarde, en dat we ons dus ook als gast zouden moeten gedragen. Dat wil zeggen: respectvol omgaan met de aarde, het klimaat, de leefomgeving en al zijn bewoners.


SEEYOU Grafsteen ontwerp

27 juli 2009

SEEYOU Grafsteen ontwerp

PROJECT OMSCHRIJVING
Ontworpen en door de natuur ingevuld:
Fenomenen en natuurelementen zijn uitgenodigd om betrokken te worden bij het scheppen van een interactie. Het uiterlijk van het object verandert met het seizoen en met de tijd. Het water erin weerspiegelt de buitenwereld, en ook het mos geeft een prachtig uiterlijk ook al zorgt er niemand voor het graf.
De grafsteen is niet alleen een knooppunt tussen de overledenen en de rouwenden, maar ook een hulp voor de familie om samen te blijven en de persoonlijke herinneringen te bewaren.


Homo- en lesbo-uitvaartondernemers varen mee op de Canal Parade tijdens Amsterdamse Gaypride

27 juli 2009

Homo- en lesbo-uitvaartondernemers varen mee op de Canal Parade tijdens Amsterdamse Gaypride

Homo's en lesbo's gaan weliswaar net zo gewoon dood als anderen, hun leven zag er vaak wel anders uit. Vrienden en vriendinnen waren bijvoorbeeld minstens zo belangrijk als familie. Dan kan het logisch zijn dat die een prominente rol krijgen bij het afscheid. Over deze en andere aspecten geeft www.rozeuitvaart.nl homo's, lesbo's én hetero's voorlichting, informatie en tips. Kennis maken met Rozeuitvaart.nl (ook in zwart …) kan op o.a. op de Canal Parade tijdens de Amsterdamse Gaypride! Zij varen mee op rouwboot Isis van rederij Nauticadam.


Boek De kleuren van het leven biedt steun bij rouwverwerking

27 juli 2009

Boek De kleuren van het leven biedt steun bij rouwverwerking

Deze week verscheen de uitgave De kleuren van het leven, geschreven door Tineke Visser. In De kleuren van het leven wordt rouwverwerking vertaald in gedichten en mandala’s.


25 juli 2009

Samenwerking DELA en Asito voor huishoudelijk werk

Eindhoven, 22 juli 2009 - Coöperatie DELA en schoonmaakbedrijf Asito gaan samen huishoudelijke hulp, tuinieren en andere klussen in en rond het huis aanbieden. De bedrijven willen zo nabestaanden helpen de draad van het leven weer op te pakken.


25 juli 2009

Nieuwe uitspraak van het Klachteninstituut voor het Uitvaartwezen

Het betreft een ingewikkelde zaak met betrekking tot een grafkelder waarbij sprake is van een 'wat was er eerder de kip of het ei' verhaal.
De begraafplaats wil herstel van de afdekplaat van de betreffende grafkelder als voorwaarde stellen voor het erkennen van klager als rechthebbende. Klager stelt
eerst rechthebbende te moeten zijn, voordat hij het herstel kan uitvoeren.


13 juli 2009

Nieuwe uitspraak Ombudsman: 2008-72 Terecht berekende kostengebruik aula op begraafplaats?

Vraag:
Een geschil over een bedrag van € 153,- dat door de uitvaartondernemer volgens klager ten onrechte aan hem in rekening is gebracht. Het betreft het gebruik van de aula van de begraafplaats.


13 juli 2009

Wolvega: chaos op begraafplaats vele graven vernield

De politie onderzoekt een groot aantal vernielingen aan graven die plaatsvond op een begraafplaats aan de Steenwijkerweg. De vandalen richten een chaos aan op de begraafplaats en vernielden meer dan 24 grafstenen. De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets gehoord of gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


11 juli 2009

Uitvaartzorg de Vlieger als eerst ondernemer in zeeland met keurmerk

Sinds 15 mei is uitvaartzorg de Vlieger Gevestigd te oosterland (Zeeland) in het bezit van Keurmerk Uitvaartzorg.


De nieuwe website van Heiwa, urnen van zijde, is online

9 juli 2009

De nieuwe website van Heiwa, urnen van zijde, is online

Vanuit onze achtergrond als beeldend kunstenaar hebben wij ons toegelegd op het ontwikkelen en het vervaardigen van een geheel nieuw soort urn.. Een "zachte" urn die gemaakt is van verschillende soorten zijde, in elkaar contrasterende, of aanvullende kleuren. Uitgangspunt was een vorm te maken dat als object esthetisch is en als urn mild en aanraakbaar. Door het aansnoeren van de inrijgkoorden ontstaat de uiteindelijke vorm."
Voor meer informatie, zie www.heiwa.nl.


7 juli 2009

Begrafenis popster Michael Jackson vandaag mogelijk het tv-moment van de eeuw

De begrafenis van Michael Jackson die vanmiddag plaatsvindt, kan uitgroeien tot de meest bekeken gebeurtenis ooit. De Jackson-familie heeft alle tv-zenders wereldwijd een gratis live-uitzending aangeboden. De organisatoren van de herdenkingsplechtigheid rekenen op honderden miljoenen kijkers.


6 juli 2009

Van Deursen Uitvaartverzorging is per 14 mei j.l. in het bezit van het Certificaat Keurmerk Uitvaartzorg

De Stichting Keurmerk Uitvaartzorg heeft het keurmerkcertificaat gegeven aan Van Deursen, omdat alle activiteiten worden uitgevoerd in overeenstemming met de door de Stichting vastgestelde kwaliteitseisen, vastgestelde reglementen en procedures. De kernactiviteit, het regelen en begeleiden van uitvaartplechtigheden gebeurde al jaren volgens de eigen eisen, die zij de afgelopen 50 jaar zelf uit eigen ervaring heeft gesteld.


1 juli 2009

Meer dan 12.000 condoleances in het condoleanceregister van Michael Jackson

Het condoleanceregister voor Michael Jackson is de laatste dagen massaal bezocht door binnenlandse en buitenlandse fans. In totaal tekenden 12.000 mensen het condoleanceregister en nog altijd komen er nieuwe condoleances binnen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >