Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws FEBRUARI 2013

donderdag 28 februari 2013

Nieuwe column Mariska Overman: Liefde tot de dood?

Amour ( Haneke, 2012 ). Een film over euthanasie. Dat zegt althans, en hij is niet de eerste, Paul Verhoeven ( n.a.v. zijn stem op deze film voor de recente Oscar uitreikingen ).

Lees verder


donderdag 26 februari 2013

Monuta en Yarden onderzoeken mogelijkheden fusie

Uitvaartondernemingen Monuta en Yarden zijn voornemens hun krachten te bundelen. Na een positief verlopen verkenning hebben partijen een intentieverklaring ondertekend. De komende maanden worden benut om de mogelijke samenwerking verder te onderzoeken en gezamenlijke businessplannen uit te werken. Daarnaast wordt er een due dilligence onderzoek uitgevoerd. De fusieplannen zullen ter toetsing aan de toezichthouders worden voorgelegd.

Lees verder


donderdag 26 februari 2013

Dief betrapt op begraafplaats Stadskanaal

Een koperdief is maandag betrapt tijdens zijn werkzaamheden op de algemene begraafplaats aan de Brugstraat in stadskanaal. Een getuige hoorde lawaai vanaf de begraafplaats en zag de grafrover.

Lees verder


donderdag 26 februari 2013

1/3 Nederlanders nog nooit over uitvaart gesproken

Een onderzoek in de drie noordelijk provincies over het thema uitvaart heeft een aantal opvallende conclusies opgeleverd. Zo blijkt dat een derde van de ondervraagden (1265 mensen) nog nooit met iemand heeft gesproken over zijn of haar eigen uitvaart, dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het onderzoek is gehouden door onderzoeksbureau Enigma Research onder de deelnemers aan het RegioNoordPanel.

Lees verder


donderdag 26 februari 2013

Nepbekeuringen voor bezoekers begrafenis Urk

Vorige week dinsdag werd de pas 7-jarige Jonathan begraven vanuit de Maranathakerk op Urk. Na afloop van de dienst troffen verschillende mensen een ‘bekeuring’ aan onder de ruitenwisser. Wegens fout parkeren zou men maar liefst 285 euro boete moeten betalen, dat meldt Opurk.nl.

Lees verder


donderdag 25 februari 2013

VIDEO: Laatste rustplaats Freddie Mercury na 20 jaar bekend

In november 1991 overleed Queen zanger Freddie Mercury aan de gevolgen van Aids. Mercury is een van de grootste artiesten ooit. Maar na zijn dood was er voor fans geen plek waar ze de zanger konden herdenken omdat de laatste rustplaats tot vandaag geheim werd gehouden.

Lees verder


donderdag 25 februari 2013

Herdenkingsdag Dichterbij: Geliefde overledenen herinneren

Het Netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant organiseert op zondag 17 maart een herdenkingsdag voor iedereen die stil wil staan bij een dierbare die dood is gegaan. Een rondgang langs allerlei activiteiten en workshops maakt het de aanwezigen mogelijk om zelf richting te geven aan herinneringen. Er is speciale aandacht voor gezinnen en kinderen. De toegang is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Locatie: Crematorium Tilburg en omstreken, Karel Boddenweg 5, Tilburg.

Lees verder


donderdag 25 februari 2013

Begraafplaats Ootmarsum zoekt grafeigenaren

Rechthebbenden van graven op de begraafplaats in Ootmarsum worden verzocht om hun adresgegevens door te geven aan de Stichting Begraafplaats Ootmarsum, dat meldt Twente FM.

Lees verder


donderdag 22 februari 2013

Video: Sfeerimpressie natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree

In deze film ziet u een sfeerimpressie van natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree bij winter. De film is een voorproefje van de vierjaargetijden film van de natuurbegraafplaats die momenteel wordt gemaakt. De komende jaargetijden (lente, zomer en herfst) zullen we u ook korte sfeerimpressies laten zien op Uitvaart.nl en natuurlijk ook op Groeneuitvaart.nl.

Lees verder


donderdag 22 februari 2013

Na Project X nu ook Project Uitvaart via Facebook?

Een eenzaam gestorven man (70) heeft een zeer druk bezochte uitvaart gekregen dankzij een oproep op Facebook. Meer dan tweehonderd mensen lieten zich niet afschrikken door de kou en bezochten de uitvaart van de man. Het waren allemaal mensen die de overledene bij leven nooit hebben gekend, dat meldt de Volkskrant.

Lees verder


donderdag 22 februari 2013

Grieken kunnen uitvaart niet meer betalen

De dramatische financiële crisis in Griekenland drijft veel Grieken meer en meer tot wanhoop. In het straatarme land is eigenlijk nergens meer geld voor. Uit cijfers van het Griekse CBS blijkt dat de Grieken nu ook flink moeten bezuinigen op de uitvaart van hun dierbaren, dat meldt De Volkskrant.

Lees verder


donderdag 21 februari 2013

Yarden en Eefting bundelen krachten

Onlangs zijn Yarden Uitvaartorganisatie en Eefting Uitvaartverzorging B.V. een samenwerkingsverband aangegaan. Met de oprichting van een gezamenlijke exploitatie-B.V. breiden de twee uitvaartorganisaties hun dienstenaanbod op het gebied van de uitvaart flink uit.

Lees verder


donderdag 21 februari 2013

Middagsymposium: Een nieuwe kijk op rouw

Onze kijk op rouw verandert. In de vorige eeuw werden bijvoorbeeld de sporen van overleden vaders en moeders zo snel mogelijk gewist en was er voor kinderverdriet geen plaats. Sinds een jaar of twintig verwerken we het verlies in vier rouwtaken. Als we alle taken gedaan hebben, zijn we ‘klaar’ met rouwen.

Lees verder


donderdag 19 februari 2013

Omroep Gelderland bezoekt Docendo Opleidingen.

Afgelopen week was TV Gelderland te gast bij de training 'Complexe restauraties' van Docendo opleidingen. Er zijn opnames gemaakt voor het programma 'In Gelderland'.

Lees verder


donderdag 18 februari 2013

Begraafplaats laat onderhoudskosten plotseling vervallen na tussenkomst ombudsman

De ombudsman voor de uitvaart heeft een nieuwe uitspraak gepubliceerd. Eigenlijk is er in deze zaak niet echt sprake van een uitspraak want nog voordat de ombudsman een uitspraak kon doen besloot de gedaagde partij haar vordering op een rechthebbende van een graf te laten vallen.

Lees verder


donderdag 15 februari 2013

Staat verkoopt mausoleum Comenius

De Nederlandse staat wil het mausoleum van Jan Amos Comenius verkopen, dat meldt het Reformatorisch Dagblad. Het graf van Comenius staat in Naarden, de 17e eeuwse geleerde wordt vooral in Tsjechië gezien als een held. De verkoop van het graf is daarom groot nieuws in het voormalig Oostblokland.

Lees verder


donderdag 14 februari 2013

Open dag begraafplaats en crematorium de Essenhof

Zaterdag 9 maart opent de Essenhof de poort tussen 11 uur en 16 uur. Bezoekers worden ontvangen met koffie en thee in de aankomsthal van het hoofdgebouw. Zij kunnen daar informatie vinden over de vernieuwde Essenhof en over de activiteiten op de open dag.

Lees verder


donderdag 14 februari 2013

Uitspraak ombudsman na klacht ‘te laat aangeleverde opdrachtbevestiging’

Klacht
klaagster was van mening dat de opdrachtbevestiging te laat aan haar was voorgelegd, terwijl vervolgens de factuur geen specificatie bevatte van de werkelijk gewerkte uren van de diensten in het basistarief.

Lees verder


donderdag 14 februari 2013

Uitspraak ombudsman na klacht over basispakket

Klacht
klager was van mening dat het gefactureerde basispakket ten onrechte in rekening was gebracht in plaats van met name genoemde verleende diensten. De extrakosten waren evenmin terecht in rekening gebracht.

Lees verder


donderdag 13 februari 2013

Borsele laat bijna 300 grafstenen verwijderen

Op de gemeentelijke begraafplaatsen van Borsele worden de komende weken bijna 300 grafstenen verwijderd. De grafstenen worden in drie fasen weggehaald, dat meldt PZC.

Lees verder


donderdag 13 februari 2013

Gemeente Noordenveld zoekt 820 grafeigenaren

De gemeente Noordenveld is op zoek naar de gegevens van de rechthebbenden van 820 graven. Het gaat om eigenaren van graven op de begraafplaatsen in Roden en Peize, dat meldt RTV Drenthe.

Lees verder


donderdag 13 februari 2013

Graftrommels en (kunst)grafkransen in Nederland

Na zes jaar onderzoek en schrijfwerk presenteert stichting Dodenakkers.nl op 8 maart 2013 het boek ‘Graftrommels en (kunst)grafkransen in Nederland’. Het eerste exemplaar zal overhandigd worden aan mevrouw Hester Maij, gedeputeerde van de provincie Overijssel.

Lees verder


donderdag 12 februari 2013

Presentatie uitbreiding begraafplaats Emst

Buro Stad en land heeft maandagavond het ontwerp voor de uitbreiding van de begraafplaats in Emst (gemeente Epe) gepresenteerd. Het ontwerp voorziet onder andere in de realisatie van 800 nieuwe graven en een nieuwe urnenmuur.

Lees verder


donderdag 11 februari 2013

Lokale partij wil geen crematorium in Woonwijk Elst

De GBO (dat is in de gemeente Overbetuwe de op één na grootste politieke partij) wil niet dat er een crematorium wordt gebouwd in de toekomstige woonwijk Vinkenhof. De partij ziet het crematorium liever gerealiseerd aan de rand van bedrijfsterrein de Merm, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 11 februari 2013

Volkstuinen wijken voor uitbreiding begraafplaats Veenendaal

De algemene begraafplaats in Veenendaal wordt uitgebreid met 2260 graven. De gemeenteraad heeft toestemming gegeven voor de uitbreiding waarvoor een groep volkstuinders eerder al was vertrokken naar een nieuwe locatie, dat meldt de Veenendaalsekrant.

Lees verder


donderdag 10 februari 2013

Video: Uitvaart Fabiola in Amsterdam

Op 1 februari werd Fabiola, het 'levende kunstwerk', begraven op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Het was een bijzondere publieke, maar toch vooral intieme en persoonlijke uitvaart van een man die zich inzette voor de zwakkeren. Fabiola, die werd geboren als Peter Alexander van Linden, was een bekende verschijning in Amsterdam die pal stond voor onze vrijheid.

Lees verder


donderdag 7 februari 2013

Flinke stijging thanatopraxie

Steeds meer mensen kiezen na hun overlijden voor thanatopraxie. Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming die er voor zorgt dat het ontbindingsproces tijdelijk wordt stilgezet. Sinds januari 2010 is thanatopraxie bij wet toegestaan in Nederland. Sindsdien zien uitvaartorganisaties de aanvragen jaarlijks toenemen, dat meldt Metro.

Lees verder


donderdag 6 februari 2013

Vrijwilligers gezocht opknapbeurt Joodse Begraafplaats Zeeburg

De Stichting Eerherstel Joodse Begraafplaats Zeeburg en het Amsterdamse Stadsdeel Oost zoeken vrijwilligers die mee willen helpen om de begraafplaats op te knappen. Het gaat om de Joodse Begraafplaats Zeeburg die een van de oudste en grootste Joodse begraafplaatsen is in West Europa. Op zondag 17 februari kunnen belangstellenden helpen om de begraafplaats op te knappen.

Lees verder


donderdag 4 februari 2013

Video: Klopper en Kramer, dé uitvaartverzorger voor Den Bosch en omgeving

Sinds jaar en dag is Klopper & Kramer dé uitvaartverzorger voor Den Bosch en omgeving. Klopper & Kramer begrijpt hoe belangrijk het is dat u zich veilig en vertrouwd voelt op het moment dat u te maken krijgt met een overlijden.

Lees verder


donderdag 1 februari 2013

Uitvaartverzorging A de Jong nieuwe deelnemer 0800-STERFGEVAL

Per vandaag is de nieuwe huurder van 0800-STERFGEVAL, meldnummer voor overlijdensmeldingen, de Amsterdamse uitvaartonderneming Uitvaartverzorging De Jong te Amsterdam.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder