Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws APRIL 2021

donderdag 30 april 2021

EenVandaag: thanatopraxie steeds populairder

De laatste weken kwam thanatopraxie in opspraak nadat uitvaartorganisatie DELA aankondigde direct te stoppen met het aanbieden van de behandelingen. Maar het aantal overledene dat een lichte balseming krijgt neemt toe volgens EenVandaag.

Lees verder


donderdag 29 april 2021

Yarden en DELA opnieuw in gesprek over overname

Yarden en DELA zijn opnieuw in gesprek over een overname. Deze is wederom noodzakelijk geworden nadat Yarden grote verliezen heeft geleden op de obligatiemarkt. Om te voorkomen dat Yarden haar bijna 1 miljoen verzekerden verder op hun polissen moet korten, probeert Yarden nu te reorganiseren. Dat meldt het Financieel Dagblad op de dag dat Yarden haar jaarverslag publiceert.

Lees verder


donderdag 29 april 2021

Begraven voor onbepaalde tijd straks mogelijk in Amsterdam

Op de begraafplaatsen De Nieuwe Ooster en De Nieuwe Noorder kunt u straks kiezen voor een graf voor onbepaalde tijd, als het aan het college van B en W ligt. Als er geen nabestaanden meer zijn, wordt het graf niet geruimd, zolang de begraafplaats bestaat. De gemeenteraad besluit hierover op 26 mei 2021.

Lees verder


donderdag 28 april 2021

Meegeven.nl nu vernieuwd en uitgebreid

Dit jaar gaat het spraakmakende boek ‘Laat je niet kisten door de commercie’ van journalist Marieke Henselmans een feestelijke vijfde druk krijgen. De vraag hoe je een mooie en betaalbare uitvaart regelt, leeft enorm. Daarom lanceert Henselmans eind april 2021 het vernieuwde Meegeven.nl, hét onafhankelijke informatieplatform voor een mooie, betaalbare uitvaart.

Lees verder


donderdag 28 april 2021

Veel aandacht voor onderzoek in nieuwe editie Vakblad Uitvaart

Eén derde van de uitvaartverzorgers ziet dat families steeds vaker zelf zaken rondom een uitvaart willen regelen. Dát is één van de conclusies uit de UitvaartBranchemonitor die op initiatief van UitvaartMedia en The Alignment House in maart werd gehouden.

Lees verder


donderdag 27 april 2021

Gemeenteraad Lochem stemt in met komst natuurbegraafplaats Barchem

Er mag een natuurbegraafplaats worden gerealiseerd op landgoed de Kalenberg in Barchem. De gemeenteraad heeft deze week ingestemd met het plan om 3 hectare van de grond te gebruiken voor natuurgraven. Met de opbrengsten is het natuuronderhoud voor de komende 60 jaar veiliggesteld.

Lees verder


donderdag 27 april 2021

Burgemeester boos na serie diefstallen begraafplaats Winterswijk

Burgemeester Joris Bengevoord van Winterwijk noemt de serie diefstallen op de begraafplaats aan de Waliënsestraat schandalig. Het afgelopen weekend werd er weer een voorwerp gestolen van de begraafplaats en dat is niet de eerste grafroof in Winterswijk.

Lees verder


donderdag 26 april 2021

Matrice uitvaartbegeleiding en Melati uitvaartzorg slaan de handen ineen

Matrice uitvaartbegeleiding uit Schiedam en Melati uitvaartzorg uit Vlaardingen slaan de handen ineen. Zij zullen vanaf 26 april 2021 samen verder gaan onder de regionaal sterke naam van Matrice uitvaartbegeleiding.

Lees verder


donderdag 26 april 2021

Versoepelingen uitvaarten vaak niet toepasbaar bij gebrek aan ruimte

Vanaf woensdag mogen er 100 in plaats van 50 mensen aanwezig zijn bij een uitvaart. Dat klinkt als goed nieuws, maar in de praktijk is het vaak niet mogelijk om 100 mensen te ontvangen bij een uitvaart. Dat komt omdat veel aula’s niet groot genoeg zijn.

Lees verder


donderdag 26 april 2021

Natuurbegraafplaatsen ecologisch minst schadelijk

Als er plannen zijn voor de realisatie van een natuurbegraafplaats is er bijna altijd wel een groep mensen die zich daar tegen verzet. Mensen zijn bang dat de natuur wordt aangetast, maar die angst is ongegrond vertelt Ariena van Bruggen emeritus-hoogleraar plantenziektenkunde in de Stentor.

Lees verder


donderdag 23 april 2021

Oversterfte in week 15

In week 15 (12 tot en met 18 april 2021) overleden naar schatting iets minder dan 3 200 mensen. Dat zijn bijna 200 sterfgevallen meer dan verwacht voor deze periode, en iets meer sterfgevallen dan in de week ervoor (3 132). Er overleden vooral meer 65- tot 80-jarigen dan verwacht, en ook bij mensen jonger dan 65 jaar was er oversterfte. De sterfte onder Wlz-zorggebruikers lag opnieuw onder het verwachte niveau. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 23 april 2021

Zaak ontslag ovenist Yarden op 12 mei voor de rechter

De zaak tussen de ontslagen ovenist van het Yarden crematorium in Heerlen en zijn werkgever gaat op 12 mei verder. De kantonrechter kwam woensdag tot de conclusie dat er meer onderzoek gedaan moet worden om vast te stellen bij wie de schuld ligt. De advocaat van de ovenist zegt dat Yarden zonder gedegen onderzoek tot de conclusie is gekomen dat de ovenist verantwoordelijk is voor het incident.

Lees verder


donderdag 23 april 2021

Crematorium Alphen a/d Rijn 3 weken dicht voor verbouwing

Tussen 28 april en 17 mei kunnen er geen plechtigheden en crematies plaatsvinden in het crematorium in Alphen aan den Rijn. De komende weken wordt er een nieuwe crematieoven geplaatst.

Lees verder


donderdag 23 april 2021

Monuta presenteert jaarcijfers 2020

2020 stond ook bij Monuta, uitvaartverzorger en – verzekeraar, volop in het teken van de coronacrisis. In de Uitvaartzorg lag de focus op het verzorgen van een persoonlijk afscheid volgens de wensen van de overledene en nabestaanden binnen de coronabeperkingen. Op het gebied van uitvaartverzekeringen lag de focus op een groter aantal uitkeringen aan nabestaanden, introductie van nieuwe verzekeringsproducten in Nederland en Duitsland en de turbulente renteontwikkelingen.

Lees verder


donderdag 23 april 2021

Visie Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) op uitgifte grafrechten voor onbepaalde tijd.

In tijden van Corona is de discussie over de uitgifte van graven met grafrecht voor onbepaalde tijd aangewakkerd. Veel islamitische organisaties overleggen met overheden (gemeenten) over de mogelijkheid om grafrechten voor onbepaalde tijd uit te geven. In dergelijke graven zou de gewenste ‘eeuwigdurende grafrust’ gerealiseerd kunnen worden. Veel gemeenten worstelen met dit vraagstuk.
De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen - ruim 75% van de begravingen in Nederland wordt uitgevoerd door een LOB-lid - wil om deze reden haar visie uitspreken over dit thema. Deze visie geeft het standpunt van de LOB weer en kan worden gezien als een onderbouwd advies aan alle betrokken partijen.

Lees verder


donderdag 22 april 2021

Kantonrechter: Meer onderzoek nodig om te bepalen wie schuldig is aan fout in Yarden crematorium

In het Yarden crematorium in Heerlen ging het in januari vreselijk mis. Er werd een verkeerde overledene gecremeerd waarna Yarden de ovenist op staande fout ontsloeg. De ovenist spande een zaak aan om zijn achterstallig salaris op te eisen. De kantonrechter in Maastricht oordeelde woensdag dat de lezingen van de medewerker en Yarden zover uiteenlopen dat er aanvullend onderzoek nodig is om te beoordelen wie de schuld heeft.

Lees verder


donderdag 21 april 2021

Aanvulling wijzigingen coronaregels vanaf 28 april

De BGNU heeft de belangrijkste wijzigingen in het coronabeleid die per 28 april ingaan op een rij gezet. De BGNU roept de uitvaartbranche op om zich juist nu goed te houden aan de basisregels om zo met zijn allen bij te dragen aan het verkleinen van het risico dat de besmettingsgraad verder toeneemt nu de eerste versoepelingen worden doorgevoerd. Ook andere brancheorganisaties roepen hun leden op om zich goed aan de regels te houden.

Lees verder


donderdag 21 april 2021

Prins Philip liet uitvaart fotograferen vanaf geheime plek

Arthur Edwards (80) was 40 jaar de vaste fotograaf van prins Philip. Philip, die zijn hele uitvaart zelf had geregisseerd, had een speciale plek bedacht voor Edwards. Philip liet twee nep pilaren plaatsen bij de ingang van St George’s Chapel, vandaaruit kon de fotograaf heel intieme foto’s maken.

Lees verder


donderdag 21 april 2021

Kassiewijle: het monster in de bek kijken

Funerair specialist Babs Bakels (1971) is van jongs af aan mateloos gefascineerd door de dood. Radiomaker Laura Stek, die haar sterfelijkheid juist graag negeert, raakte geïntrigeerd door Babs: waarom omringt iemand zich constant met duistere zaken? Samen onderzoeken ze in coronatijd in zes podcastafleveringen onze omgang met de dood, van de laatste adem tot het hiernamaals. Ze zijn getuige van een balseming, bezoeken een liever levend uitvaart, gaan de snijzaal in en spreken met doodsreutel-experts en kunstenaars die werken met stoffelijke resten.

Lees verder


donderdag 20 april 2021

Maximaal aantal bezoekers bij uitvaarten van 50 naar 100

Vanaf 28 april mogen er bij uitvaarten 100 mensen aanwezig zijn. Dat heeft premier Rutte zojuist bekend gemaakt. De overheid vindt dat het verantwoord is om de eerste versoepelingen vanaf volgende week door te voeren.

Lees verder


donderdag 19 april 2021

kleine broertjes gaan niet dood

Hi beste lezers,

Het is een spannende week! Donderdag gaan we live op Cinecrowd, zodat we geld kunnen ophalen om deze film een feit te maken. Graag vertel ik je nog iets meer. In deze nieuwsbrief: de inleiding en mijn motivatie.

Lees verder


donderdag 19 april 2021

Plaatsing oven nieuw crematorium Charlois (Rotterdam)

Uitvaartcentrum Langenhorst in Charlois (Rotterdam) wordt momenteel omgebouwd tot een crematorium. Het crematorium is de eerste in de regio dat gebruik maakt van een elektrische oven.

Lees verder


donderdag 19 april 2021

Crematorium Middelburg blijft in handen van gemeente

De gemeente Middelburg blijft eigenaar van het crematorium. De plannen om het crematorium te verkopen zijn van de baan. De gemeente gaat het crematorium opknappen en onderzoekt hoe het crematorium meer als een commercieel bedrijf kan gaan draaien.

Lees verder


donderdag 18 april 2021

Akke Vrijmoeth nieuwe voorzitter Nardus samenwerkende uitvaartorganisaties

Tijdens de Algemene ledenvergadering van Nardus op 17 april 2021 hebben de leden afscheid genomen van voorzitter de heer Leen van Loosen. In de daarmee ontstane vacature is de heer Akke Vrijmoeth met algemene stemmen benoemd als nieuwe voorzitter.

Lees verder


donderdag 16 april 2021

Tubbergen werkt niet mee aan graf in eigen tuin

Johan Kempering uit Tubbergen heeft voor de tweede keer een verzoek ingediend om een familiebegraafplaats te realiseren in zijn eigen grond. De gemeente is bang voor een precedentwerking en geeft daarom geen vergunning af.

Lees verder


donderdag 16 april 2021

Sterftecijfers week 14: toch weer oversterfte

In week 14 (5 tot en met 11 april 2021) overleden naar schatting 3 150 mensen. Dat zijn ongeveer 100 sterfgevallen meer dan verwacht voor deze periode en ongeveer evenveel sterfgevallen als in de week ervoor (3 144). De sterfte bij Wlz-zorggebruikers lag onder het voor deze week verwachte niveau, in de overige bevolking overleden meer mensen dan verwacht. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 15 april 2021

Gemeentelijke Grafkosten wirwar door lokale invulling grafrechten en prijsindexering

Uniformiteit in looptijd en aantal personen per graf een must
€ 1.271 hoogste prijsstijging gemeentelijke begraafplaats
Kosten voor verschillende begraafplaatsen blijven moeilijk te vergelijken

Lees verder


donderdag 15 april 2021

Hazes krijgt 17 jaar na zijn dood eigen sociale media kanalen

In 2004, nu bijna 17 jaar geleden, overleed André Hazes. Volgens glamour website Ditjesendatjes.nl is de zanger uit de dood opgestaan, want sinds deze week heeft de zanger zijn eigen sociale media kanalen op Instagram en Facebook.

Lees verder


donderdag 14 april 2021

Kifid Jaarverslag 2020: veel klachten over naturaverzekering Yarden

Vandaag publiceerde het financiële klachteninstituut KiFiD haar jaarverslag over 2020. Kifid heeft in 2020 in totaal 3.223 klachten van consumenten gericht tegen hun financiële dienstverlener inhoudelijk behandeld. Bijna de helft, 1.481 klachten, is opgelost met inzet van bemiddeling of schikking. Kijkend naar 2020 zijn er enkele onderwerpen die er qua aandacht uitsprongen.

Lees verder


donderdag 14 april 2021

Amstel uitvaarten levert witte rouwauto met Ajax-vlaggen

Als typisch Amsterdamse onderneming, gevestigd naast de Dappermarkt, is Amstel Uitvaarten altijd op zoek naar mogelijkheden om een uitvaart een echt Amsterdams tintje te geven. En wat is er nu Amsterdamser dan Ajax?

Lees verder


donderdag 14 april 2021

Herman ter Bekke vertrekt na 42 jaar bij uitvaartvereniging Beerzerveld

Herman ter Bekke (75) neemt deze week afscheid van uitvaartvereniging De Laatste Eer uit Beerzerveld. Ter Bekke is al 42 jaar actief voor de vereniging.

Lees verder


donderdag 14 april 2021

Hoogste aantal omgekomen fietsers in 25 jaar

De meeste slachtoffers in 2020 waren fietsers (229). Dit waren er 26 meer dan in 2019 en én meer dan in 2018. Daarmee werd in 2020 het hoogste aantal fietsslachtoffers in 25 jaar bereikt. Een derde van alle fietsdoden, 74 personen, verongelukte op een e-bike. In 2019 overleden 65 e-bikers door een verkeersongeval.

Lees verder


donderdag 14 april 2021

610 verkeersdoden in 2020

In 2020 kwamen in Nederland 610 mensen om door een verkeersongeval. Dat zijn 51 verkeersdoden minder dan in 2019 en het laagste aantal sinds 2015. Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers daalde het sterkst onder inzittenden van personenauto’s en nam alleen toe onder fietsers. Het aantal verkeersdoden daalde het hardst onder twintigers, dertigers en 80-plussers, en onder de verkeersdeelnemers in Noord-Brabant. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers.

Lees verder


donderdag 13 april 2021

Mogelijk betaald rouwverlof na miskraam of doodgeboren kindje

Het kabinet bekijkt of ouders na een miskraam of doodgeboren kindje recht moeten krijgen op betaald rouwverlof. Op dit moment is er voor deze ouders nog niets geregeld.

Lees verder


donderdag 12 april 2021

Crematorium Heerlen cremeert verkeerde persoon. Medewerker op staande voet ontslagen.

Januari van dit jaar is het Yarden crematorium Heerlen een verkeerde persoon gecremeerd. De ovenist is vervolgens op staande voet ontslagen maar deze ontkent dat het zijn fout was en vecht nu zijn ontslag aan.

Lees verder


donderdag 12 april 2021

Wet uit 1869 brengt realisatie islamitische begraafplaats Utrecht stap dichterbij

Een passage in de Wet op de lijkbezorging (Wlb) die al sinds 1869 in de Wlb staat brengt de realisatie van een islamitische begraafplaats in Utrecht een stap dichterbij. Uit een juridisch onderzoek van de gemeente Utrecht is gebleken dat in de Wlb staat dat een kerkgenootschap recht heeft op een eigen kerkhof.

Lees verder


donderdag 10 april 2021

Beroepsvereniging NVOA Vesalius: "Blijkbaar kan of wil DELA niet aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen"

Voor wie het aan gaat, betreft en voor wie er iets zinnigs over wilt weten

Naar aanleiding van de enigszins gekleurde informatie in media en uitvaartbranche menen wij als professionele thanatopracteurs ons standpunt hierin kenbaar te moeten maken.

In sommige berichtgevingen is duidelijk sprake van de klok en de klepel. Een onjuiste en warrige berichtgeving maakt het moeilijk om voor zowel ondernemer als nabestaande een wel overwogen beslissing te nemen.

Lees verder


donderdag 9 april 2021

Stenen Domtoren gebruikt bij renovatie aula Daelwijck

De Domtoren in Utrecht staat alweer een tijdje in de steigers in verband met een grote renovatie. Daarbij zijn stukken uit de kerk vervangen, de oude stenen krijgen een nieuwe bestemming. Drie stukken zijn geplaatst in de aula van begraafplaats Daelwijck.

Lees verder


donderdag 7 april 2021

In 2020 overleden 20.030 mensen aan corona

In december 2020 stierven 3 904 mensen aan COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Het totaal aantal coronadoden in 2020 komt daarmee volgens de voorlopige cijfers op 20 030. Van hen overleden 17 357 mensen aan vastgestelde COVID-19 en 2 673 aan vermoedelijke COVID-19. Bijna 6 op de 10 van de in 2020 aan COVID-19 overledenen waren mensen die Wlz-zorg kregen. Dit blijkt uit voorlopige cijfers over doodsoorzaken die het CBS vandaag publiceert.

Lees verder


donderdag 6 april 2021

De Begraafplaats, april 2021

Vriendenclubs van begraafplaatsen. Begraafplaatsen waarmee het ‘de verkeerde kant’ op dreigt te gaan, worden steeds vaker ‘gered’ door organisaties of groepen mensen die zich vrijwillig inzetten voor de begraafplaats. Meestal gebeurt dat in de vorm van een stichting. De laatste 30 jaar is dat in het land al veelvuldig voorgekomen. Wanneer een stichting succesvol is, dan komt dat de eigenaar, de vrijwilligers, nabestaanden en de begraafplaats ten goede.

Lees verder


donderdag 6 april 2021

Wisseling bestuur PC Uitvaart

De nieuwe directeur van de PC, mevrouw Esma Choho, heeft het bedrijf al weer verlaten. Dat laat PC Uitvaart weten in een bericht aan relaties. Esma Choho was per 15 augustus 2020 aangesteld als Directeur van PC Uitvaart. Lees hier het bericht.

Lees verder


donderdag 6 april 2021

Uitbreiding begraafplaats Goes

De gemeente Goes gaat de begraafplaats in Eindewege uitbreiden. De uitbreiding wordt gerealiseerd omdat het waterschap een stuk grond dat naast de begraafplaats ligt verkoopt.

Lees verder


donderdag 6 april 2021

Zeewolde inventariseert belangrijke graven

De gemeente Zeewolde gaat een lijst maken met daarop waardevolle graven die bewaard moeten blijven voor de toekomst. Sinds het ontstaan van Zeewolde in 1984 zijn er zo’n 700 mensen begraven op de begraafplaats in Zeewolde.

Lees verder


donderdag 3 april 2021

DELA stopte met thanatopraxie vanwege kankerverwekkende dampen

Uitvaartorganisatie DELA geeft toe dat er, ’handelingen zijn binnen het balsemingsproces, waarbij maximale grenswaarden worden overschreden’. Medewerkers hebben mogelijk risico’s gelopen hij het mengen van (mogelijk) kankerverwekkende vloeistoffen, dat meldt de Telegraaf. Dit is de reden dat DELA een onderzoek is gestart en dat men tot nader order geen thanatopraxiebehandelingen meer uitvoert.

Lees verder


donderdag 2 april 2021

Week 12: iets minder sterfgevallen dan verwacht

In week 12 (22 tot en met 28 maart 2021) overleden naar schatting 3100 mensen. Dat zijn ruim 100 sterfgevallen minder dan verwacht voor deze periode en bijna 100 sterfgevallen meer dan in de week ervoor (3001). De sterfte bij Wlz-zorggebruikers en 80-plussers lag onder het voor deze week verwachte niveau, in de rest van de bevolking overleden ongeveer evenveel mensen als verwacht. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder