U bent hier: home / nieuws & agenda / agenda

Agenda

mei 2018

25 mei 2018

Een uitvaart doe je samen - Hoogland

Elke begeleider weet dat je niet in je eentje een uitvaart doet, je bent een onderdeel van een complex geheel en wilt de best mogelijke uitvaart van deze overledene en voor deze familie. Je werkt samen met andere professionals om alles goed te laten verlopen, praktisch en inhoudelijk. In deze workshop onderzoek je samen met collega’s hoe je nog beter in je rol komt en sterker communiceert. Samenwerken met anderen gaat niet altijd vanzelf. Rollen en communicatie, dat zijn de sleutelwoorden om goed om te gaan met de vragen, die er zijn.

Deze workshop wordt gegeven door Ger Thonen (theoloog, ritueelbegeleider, uitvaartverzorger en afscheidsfotograaf) op vrijdag 25 mei te Hoogland. Hij is sinds 2015 fulltime werkzaam binnen de uitvaart

Website: https://www.hetmoment.nu/nl/nieuwe_pagina_86
Lees verder

26 mei 2018

Ode aan Wim Sonneveld - Amsterdam

Wim Sonneveld is in 1974 ter ruste gelegd op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert. Om hem te eren komt zanger en cabaretier Ken Besuijen optreden met stukken uit het oeuvre van Sonneveld.

De voorstelling duurt van 19.00 tot 20.45 uur, de deuren van de kapel zijn geopend om 18.30 uur.

Biografie Ken Besuijen

Ken Besuijen (Meppel, 1994) is een uitvoerder van Nederlandse kleinkunst, zanger en acteur. Van jongs af aan speelde hij op het toneel in school- en amateurvoorstellingen en op 15-jarige leeftijd begon hij met het spelen van het oeuvre van Wim Sonneveld. Dat doet hij tot op de dag van vandaag met ontzettend veel plezier, genot en respect voor de oude meester. Aan originele teksten en uitvoeringen wordt niet gesleuteld, want dat origineel deed verwonderen en verbazen - en het was het origineel wat het publiek ging waarderen! Ken heeft grote bewondering voor de - nu - oude stijl van theatermaken zoals Wim Sonneveld en Snip en Snap (Willy Walden en Piet Muyselaar) dat deden. Hij imiteert niet, maar schenkt er zijn eigen jus overheen en laat het publiek genieten van prachtig theaterrepertoire. Ken speelde in 2016 zijn eerste onemanshows in Amsterdam en Meppel en hiermee verwierf hij grote bewondering van het publiek in uitverkochte schouwburgzalen.

Voor informatie, advies of een kopje koffie staan de deuren van de begraafplaats vanaf 17.00 open. Er wordt een heerlijke dagschotel geserveerd in Dé Brasserie Buitenveldert voor €12,50, reserveren kan via info@begraafplaats-buitenveldert.nl

Website: http://www.begraafplaats-buitenveldert.nl/
Lees verder

26 mei 2018

Opleiding ‘Ritueel begeleiden’ bij Het Moment iets voor jou? – midden van het land

Is er interesse in de uitvaart en wil je graag betekenis geven aan momenten van samenzijn rondom de dood? Laat je dan beroepsmatig scholen als ritueelbegeleider bij Het Moment. Ben je nog zoekende, kom dan naar een informatiebijeenkomst op 18 en 26 mei of 9 juni. Je krijgt zicht op het vakgebied van de ritueelbegeleider en in jouw mogelijkheden met deze studie.

Website: www.hetmoment.nu
Lees verder

26 mei 2018 t/m 3 juni 2018

Week van de bgraafplaats

Dit jaar wordt voor de vijfde maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd met als thema "Tussen Kunst & Kist". Sinds de Week in 2014 voor de eerste maal werd georganiseerd, heeft deze jaarlijkse manifestatie een vaste plek veroverd op de culturele agenda van Nederland.

Tijdens de Week van de Begraafplaats staat kunst op begraafplaatsen centraal. Kunst kent vele uitingen, zoals muziek, dans, theater, literatuur, po柗ie, architectuur en beeldende kunst. Al deze kunstvormen komen aan bod tijdens de Week 2018.

Programma
In de Week van de Begraafplaats organiseren ruim honderd begraafplaatsen verspreid over het hele land activiteiten. Ze organiseren open dagen en activiteiten in samenwerking met uitvaartondernemers, steenhouwers, educatieve en kunstinstellingen, plaatselijke kunstenaars en andere organisaties. Er vinden lezingen, rondleidingen, excursies, muziekuitvoeringen en kinderactiviteiten plaats rond het thema Tussen Kunst & Kist.

Week van de Begraafplaats-Krant
Dit jaar verschijnt ook de Week van de Begraafplaats-Krant, een speciale uitgave over kunst op begraafplaatsen die wordt verspreid onder alle deelnemende begraafplaatsen en ook op tal van andere locaties verkrijgbaar is.

Lokale activiteiten
Begraafplaatsen stellen hun eigen programma samen voor de Week van de Begraafplaats. Op de website www.weekvandebegraafplaats.nl staat een overzicht van alle activiteiten. Tijdens de activiteiten staan begraafplaatsmedewerkers de bezoekers graag te woord.

Contact: info@weekvandebegraafplaats.nl

Website: www.weekvandebegraafplaats.nl
Lees verder

26 mei 2018 t/m 3 juni 2018

Tussen Kunst & Kist

Dit jaar wordt voor de vijfde maal de Week van de Begraafplaats
georganiseerd met als thema tussen Kunst & Kist. Sinds de Week in 2014 voor de eerste maal werd georganiseerd, heeft deze jaarlijkse manifestatie een vaste plek veroverd op de culturele agenda van Nederland.

Tijdens de Week van de Begraafplaats staat kunst op begraafplaatsen centraal. Kunst kent vele uitingen, zoals muziek, dans, theater, literatuur, po柗ie, architectuur en beeldende kunst. Al deze kunstvormen komen aan bod
tijdens de Week 2018.

Programma
In de Week van de Begraafplaats organiseren ruim honderd begraafplaatsen verspreid over het hele land activiteiten. Ze organiseren open dagen en activiteiten in samenwerking met uitvaartondernemers, steenhouwers, educatieve en kunstinstellingen, plaatselijke kunstenaars en andere
organisaties. Er vinden lezingen, rondleidingen, excursies,
muziekuitvoeringen en kinderactiviteiten plaats rond het thema Tussen Kunst & Kist.

Week van de Begraafplaats-Krant
Dit jaar verschijnt ook de Week van de Begraafplaats-Krant, een speciale uitgave over kunst op begraafplaatsen die wordt verspreid onder alle deelnemende begraafplaatsen en ook op tal van andere locaties verkrijgbaar is.

Lokale activiteiten
Begraafplaatsen stellen hun eigen programma samen voor de Week van de Begraafplaats. Op de website www.weekvandebegraafplaats.nl staat een overzicht van alle activiteiten. Tijdens de activiteiten staan
begraafplaatsmedewerkers de bezoekers graag te woord.
Lees verder

27 mei 2018

Inspiratiedag Hillig Meer - Eext

Tijdens de zesde Inspiratiedag – op zondag 27 mei 2018 – kunt u uitgebreid kennismaken met Landgoed Heidehof en Natuurbegraafplaats Hillig Meer. We laten u zien wat de natuur te bieden heeft, hoe we haar op een duurzame manier onderhouden en welke mogelijkheden er zijn op het gebied van een ‘groene uitvaart’.

De oude bomenlanen van het landgoed worden ingericht als Inspiratielaan. Hier zijn diverse stands te bezoeken met informatie en producten gericht op een groene uitvaart.

Rondleiding
Tijdens de Inspiratiedag kunt u deelnemen aan een rondleiding die u langs het Ontvangsthuis en de natuurbegraafplaats leidt. Verder kunt u een natuurwandeling maken, of een spirituele wandeling langs een aantal energetische plekken in de natuur.

Website: www.natuurbegraafplaatshilligmeer.nl/
Lees verder

30 mei 2018

Mini a-capellaconcert door Studentenkoor - Amsterdam

Het Studentenkoor Amsterdam zal een deel van De Mis van Martin zingen, het programma waar ze nu aan werken. Het koor bestaat uit 70 enthousiaste twintigers die onder leiding van Servaas Schreuders meerdere klassieke meesterwerken per jaar instuderen en uitvoeren. Zo stonden ze al in een uitverkocht Concertgebouw Amsterdam en trok de Johannes Passion in de Westerkerk afgelopen april meer dan 700 bezoekers.

Het mini a-capellaconcert duurt van 20.15 – 21.00 uur. De deuren van de kapel zijn om 19.45 uur geopend.

Voor en na dit concert is Dé Brasserie Buitenveldert geopend voor een hapje en een drankje Kaarten zijn €5,- en kunt u kopen via www.studentenkooramsterdam.nl of aan de balie van R.-K. Begraafplaats Buitenveldert, Fred.Roeskestraat 103, 1076 EE Amsterdam.

Website: http://www.begraafplaats-buitenveldert.nl/
Lees verder

30 mei 2018

Herinneringsbijeenkomst - Rosmalen

Tijdens deze bijeenkomst herinneren we overleden dierbaren met gedichten, verhalen en muziek.

U kunt zich tot 7 dagen voor de bijeenkomst aanmelden via een e-mail naar ajansbeken@dela.org

Locatie:Crematorium Rosmalen
Tijd:Van 19.30 - 20.30 uur
Adres:De Oude Baan-Oost 170 in Rosmalen
Contactpersoon:Anneke Jansbeken
Telefoonnummer:06 13 86 73 74
E-mail:ajansbeken@dela.org
Lees verder

juni 2018

3 juni 2018

Wat na de dood? - Tilburg

De zakelijke bezoeker zullen we inzicht geven in de sterftecijfers en verhoudingen in de regio Noord Brabant evenals de trends en ontwikkelingen in de branche. Hier hebben we een tweetal bevlogen sprekers voor uitgenodigd (Barend van de Kraats en Jenneke van Wijngaarden). Ook zal er een workshop worden gegeven de meerwaarde en kansen van uitvaartsoftware en zijn er meerdere bedrijven uit de regio aanwezig. Er is ruimschoots de mogelijkheid om het netwerk binnen de regio Noord Brabant te vergroten.

De focus voor de particuliere bezoeker ligt op informeren en inspireren op het gebied van wat er in de periode na de uitvaart op ze af kan komen. We zullen de bezoeker inzicht geven in welke initiatieven er binnen hun regio van kracht zijn. Ook kan de bezoeker in contact komen met lokale organisaties en partijen die hen kunnen ondersteunen en informeren op het gebied van digitale nazorg, voorbesprekingen, kinderen en jongeren in rouw, verlies en begeleiding, rituelen rondom overlijden, administratie en trends en ontwikkelingen binnen hun regio. Ook hier hebben we een tweetal bevlogen sprekers voor uitgenodigd (Richard Hattink en Ger Thonen) en de kleine bezoekers bieden wij de mogelijkheid om kosteloos (zelf) een monumentje voor op hun kamertje te maken.


Resumerend:
Wat: Nazorg event
Thema: "Wat na de dood?"
Datum: Zondag 3 juni 2018
Tijdstip: 10:00 - 15:00 uur
Locatie: Den Hollandsche gedenktekens vestiging Tilburg
Adres: Lannerstraat 1 in Tilburg
Doelgroep: De consument en de zakelijke markt
Sprekers: Er zullen 4 bevlogen sprekers aanwezig zijn en daarnaast wat workshops

Website: www.denhollandsche.nl
Lees verder

3 juni 2018

Het Vlinderkindcafé - Noordwijk

De, in Velsen-Noord wonende, Nathalie van Stijn organiseert zondag 3 juni van 13:30 tot 16:30 het Vlinderkindcafé. Een plek waar ouders van overleden kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Steun en herkenning vinden door elkaar ontmoeten.

Tijdens het bloggen van de afgelopen jaren kwam ik met steeds meer moeders van overleden kinderen in contact. Zogezegd “onzichtbare moeders”. Bij het ontmoeten van één zo’n moeder raakten we niet uitgepraat. Ik vond dat er ook een plek moet zijn waar ouders die een kindje hebben verloren elkaar kunnen ontmoeten. En zo ontstond het Vlinderkindcafé. Samen met twee lotgenoten, Kelly en Janine, is de vijfde bijeenkomst alweer een feit. De nadruk van ons Vlinderkindcafé ligt niet op de rouw, maar op de liefde voor je kindje en op de manier hoe jij je overleden kindje voort laat leven.

Twee keer per jaar kun je hier lotgenoten ontmoeten. Om ervaringen en verhalen te delen over hun overleden kindje(s). Onze kinderen zijn veel te kort bij ons zijn geweest, soms alleen tijdens de zwangerschap, toch hebben wij elkaar genoeg te vertellen.

Bloemenbed in Noordwijk is voor de 5e bijeenkomst een prachtige locatie. Door de ruime setting is het mogelijk om deze editie iemand mee te nemen waarmee je dit zou willen delen. Foto’s en/of andere dierbare herinneringen worden meegebracht en met elkaar gedeeld. Daarnaast is er ruimte om een item, fotolijstje of bullet journal, te personaliseren aan de workshoptafel en kun je rondsnuffelen op de mini snuffelmarkt. Een markt met diverse spullen, zoals; boeken, troost- en herinneringsitems.

Het Vlinderkindcafé wordt geheel op vrijwillige basis georganiseerd. De kosten van €25,- worden enkel gevraag om de gemaakte kosten te dekken. Hiervoor heb je de hele middag drinken en wat lekkers.

Website: http://mylifeblogs.nl/vlinderkindcafe/
Lees verder

9 juni 2018

Opleiding ‘Ritueel begeleiden’ bij Het Moment iets voor jou? – midden van het land

Is er interesse in de uitvaart en wil je graag betekenis geven aan momenten van samenzijn rondom de dood? Laat je dan beroepsmatig scholen als ritueelbegeleider bij Het Moment. Ben je nog zoekende, kom dan naar een informatiebijeenkomst op 9 juni. Je krijgt zicht op het vakgebied van de ritueelbegeleider en in jouw mogelijkheden met deze studie.

Website: www.hetmoment.nu
Lees verder

9 juni 2018

Uitvaartbeurs De 3 provinciën - Gorinchem

De uitvaartbeurs zal dit jaar georganiseerd worden op zaterdag 9 juni van 10.00 tot 15.00 uur in "De Vijfzinnen" in de binnenstad van Gorinchem. We maken gebruik van het Theatercafé en de foyer van de schouwburg. We zullen ruimschoots reclame maken om de beurs bij een breed publiek in de wijde omgeving onder de aandacht te brengen. Geef u snel op om als deelnemer aanwezig te zijn. Selectie zal door ons geschieden op basis van aanbod/product. www.uitvaartbeurs3provincien.nl

Website: www.facebook.com/uitvaartbeursgorinchem/
Lees verder

12 juni 2018

Herinneringsbijeenkomst - Bergen op Zoom

Tijdens deze bijeenkomst herinneren we overleden dierbaren met gedichten, verhalen en muziek.

U kunt zich tot 7 dagen voor de bijeenkomst aanmelden via een e-mail naar ajansbeken@dela.org

Locatie:Crematorium Zoomstede
Tijd:Van 19.30 - 20.30 uur
Adres:Mastendreef 5 in Bergen op Zoom
Contactpersoon:Anneke Jansbeken
Telefoonnummer:06 13 86 73 74
E-mail:ajansbeken@dela.org
Lees verder

juli 2018

25 juli 2018 t/m 27 juli 2018

CANA - Fort Lauderdale (VS)

100e editie van de jaarlijkse conventie van de Cremation Association of North America. Kijk voor meer informatie op www.cremationassociation.org/.

Website: www.cremationassociation.org/
Lees verder

september 2018

26 september 2018

VTU Vakdag - Gorinchem

Op woensdag 26 september 2018 vindt de 2e editie van VTU Vakdag plaats. Dit is hét moment om als uitvaartbranche bij elkaar te komen om kennis te vergaren en te netwerken.

Website: booking.evenementenhal.nl/nl/vtu-vakdag-2018/gorinchem/exposant
Lees verder

27 september 2018

Herinneringsbijeenkomst - Nieuwkuijk

Tijdens deze bijeenkomst herinneren we overleden dierbaren met gedichten, verhalen en muziek.

U kunt zich tot 7 dagen voor de bijeenkomst aanmelden via een e-mail naar ajansbeken@dela.org

Locatie:Crematorium Maaslanden
Tijd:Van 19:00 - 20:00 uur
Adres:Abt van Engelenlaan 1, Nieuwkuijk
Contactpersoon:Anneke Jansbeken
Telefoonnummer:06 13 86 73 74
E-mail:ajansbeken@dela.org
Lees verder

oktober 2018

25 oktober 2018

Lichtjesavond crematorium Rosmalen - Rosmalen

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare.
U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:Crematorium Rosmalen
Tijd:Van 18:00 - 20:00 uur
Adres:De Oude Baan-Oost 170 in Rosmalen
Contactpersoon:Anneke Jansbeken
Telefoonnummer:06 13 86 73 74
E-mail:ajansbeken@dela.org
Lees verder

november 2018

2 november 2018

Lichtjesavond begraafplaats Oostermaas - Maastricht

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare. U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:Begraafplaats Oostermaas
Tijd:Van 19:00 - 21:00 uur
Adres:Pastoor Jacobsstraat 1, Maastricht
Contactpersoon:Roger Dautzenberg
Telefoonnummer:06 51 06 25 82
E-mail:rdautzenberg@dela.org
Lees verder

8 november 2018

Lichtjesavond crematorium Nedermaas en begraafplaats Vouersveld - Geleen

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare. U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:Crematorium Nedermaas en begraafplaats Vouersveld
Tijd:Van 19:00 - 21:00 uur
Adres:Vouershof 1, Geleen
Contactpersoon:Roger Dautzenberg
Telefoonnummer:06 51 06 25 82
E-mail:rdautzenberg@dela.org
Lees verder

9 november 2018 t/m 10 november 2018

Funergal - Ourense (SP)

Internationale uitvaartbeurs in Spanje.

Website: http://www.funergal.com/?idioma=1#
Lees verder

13 november 2018

Lichtjesavond - Sint-Willebrord

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare.

U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:Begraafplaats en Parochiekerk H. Willibrordus
Tijd:Van 18:00 - 20:00 uur
Adres:Pastoor Bastiaansensingel 30, Sint-Willebrord
Contactpersoon:Anneke Jansbeken
Telefoonnummer:06 13 86 73 74
E-mail:ajansbeken@dela.org
Lees verder

15 november 2018 t/m 17 november 2018

Memento - Poznan (P)

Vakbeurs voor Centraal- en Oost-Europa.

Website: www.mementopoznan.pl/en/
Lees verder

15 november 2018 t/m 17 november 2018

Funexpo - Lyon (F)

All funeral suppliers meet every 2 years for Funexpo: production and distribution
of funeral articles, cemetery space, hygiene-care, equipments, design-architecture and services.

In 2016, Funexpo counted an important participants flow, with more than 4 000 visits in Lyon. This edition was a great success based on innovation and the internationalization of the sector.

Website: www.funexpo-expo.com/?lang=en
Lees verder

23 november 2018

Lichtjesavond crematorium en begraafplaats Boschhuizen - Venray

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare. U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:Crematorium en begraafplaats Boschhuizen
Tijd:Van 19:00 - 21:00 uur
Adres:Spurkterdijk 140, Venray
Contactpersoon:Roger Dautzenberg
Telefoonnummer:06 51 06 25 82
E-mail:rdautzenberg@dela.org
Lees verder

december 2018

7 december 2018

Lichtjesavond crematorium en begraafplaats Moscowa - Arnhem

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare. U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:Crematorium en begraafplaats Moscowa
Tijd:Van 18:00 - 20:00 uur
Adres:Waterbergseweg 18, Arnhem
Contactpersoon:Roger Dautzenberg
Telefoonnummer:06 51 06 25 82
E-mail:rdautzenberg@dela.org
Lees verder

11 december 2018

Lichtjesavond DELA uitvaartcentrum Hulst - Hulst

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare.
U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:DELA uitvaartcentrum Hulst
Tijd:Van 18:00 - 20:00 uur
Adres:Van de Mealstedeweg 102B in Rosmalen
Contactpersoon:Anneke Jansbeken
Telefoonnummer:06 13 86 73 74
E-mail:ajansbeken@dela.org
Lees verder

13 december 2018

Lichtjesavond Crematorium en begraafplaats Tussen de Bergen - Roermond

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare. U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:Crematorium en begraafplaats Tussen de Bergen
Tijd:Van 19:00 - 21:00 uur
Adres:Kitskensdal 60, Roermond
Contactpersoon:Roger Dautzenberg
Telefoonnummer:06 51 06 25 82
E-mail:rdautzenberg@dela.org
Lees verder

14 december 2018

Lichtjesavond Crematorium Waalstede - Nijmegen

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare. U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!


Locatie:Crematorium Waalstede
Tijd:Van 19:00 - 21:00 uur
Adres:Staddijk 130, Nijmegen
Contactpersoon:Roger Dautzenberg
Telefoonnummer:06 51 06 25 82
E-mail:rdautzenberg@dela.org
Lees verder

november 2019

21 november 2019 t/m 23 november 2019

Funéraire Paris - Parijs (F)

Kijk voor meer informatie over deze beurs op www.salon-funeraire.com/fr/Accueil/

Website: www.salon-funeraire.com/fr/Accueil/
Lees verder
Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >