U bent hier: home / nieuws & agenda / agenda

Agenda

december 2017

17 december 2017

Kerstoverdenking Venlo-Maasbree

Op zondagavond 17 december a.s. om 19.00 uur wordt op Natuurbegraafplaats Venlo - Maasbree voor de zesde maal een Kerstoverdenking georganiseerd in de openlucht.

In de openlucht dienstplaats, midden in het bos staat een podium en de omgeving wordt door speciale lampen en fakkels verlicht. In deze bijzondere sfeer houden wij graag samen met u de jaarlijkse terugkerende Kerstoverdenking. Op deze avond zijn alle nabestaanden met hun kinderen, kleinkinderen, vrienden en familie uitgenodigd, om in de nabijheid van het graf van uw dierbare samen de aanstaande kerstdagen te overdenken. De kerstoverdenking staat onder begeleiding van Woordenschilder Loek Peters en zal muzikaal opgeluisterd worden door Cheryl Zwiggelaar, begeleid door Robbert Suilen.

Mogen we u vragen vooral op tijd aanwezig te zijn, aangezien geparkeerd moet worden bij het crematorium of bij de algemene begraafplaats.
Omdat de kerstoverdenking plaats vindt in de openlucht, adviseren wij u warme kleding en schoeisel te dragen. denk ook aan een zaklamp of fakkel het is natuurlijk donker.

Live streaming (audio)
Speciaal voor familie en vrienden welke in het buitenland wonen of verblijven, of voor mensen welke absoluut niet aanwezig kunnen zijn. Via uw computer, laptop, tablet of telefoon kunt u live de kerstoverdenking volgen.
Inloggen kan via www.ejaudioverhuur.nl/stream
Toegangscode: NB171217

Doorgaan kan mede afhankelijk zijn van het weer, raadpleeg onze website, hier wordt 24 uur vooraf gemeld of het wel of niet doorgaat.
Lees verder

17 december 2017

Hoe overleef ik de feestdagen? - Leiden

Inleiding door Wouter de Jonge van Attendo Uitvaartzorg.


De bijeenkomst wordt gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden.

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

23 december 2017

Kerstoverdenking Natuurbegraafplaats Bergerbos - St.Odiliënberg

Op zaterdagavond 23 december a.s. om 19.00 uur wordt op Natuurbegraafplaats Bergerbos weer de jaarlijkse Kerstoverdenking georganiseerd op de centrale heuvel. De overdenking wordt dit jaar begeleidt door Corina Vossen-Hendriks (www.vossen-uitvaartdiensten.nl).

Dit jaar zijn te gast zangeres Chantal Viguurs met gitarist Marcel Jansen en De Pipers Society Castle d’Aldenghoor (www.pipersaldenghoor.nl).

Live streaming (audio)
Speciaal voor familie en vrienden welke in het buitenland wonen of verblijven, of voor mensen welke absoluut niet aanwezig kunnen zijn. Via uw computer, laptop, tablet of telefoon kunt u live de kerstoverdenking volgen.
Inloggen kan via www.ejaudioverhuur.nl/stream
Toegangscode: NB231217

Parkeren
De parkeerplaats van de natuurbegraafplaats is gereserveerd voor ouderen en gehandicapten.
Bezoekers kunnen hun auto in het dorp parkeren of langs de wegen richting natuurbegraafplaats. Mensen die in de omgeving wonen is het aan te raden om zoveel mogelijk te voet te komen vanwege de verkeersdrukte (denk aan uw zaklamp voor onderweg).

Weersomstandigheden
Doorgaan kan mede afhankelijk zijn van extreme weersomstandigheden, daarom raadpleeg onze website www.natuurbegraafplaats.nl vanaf 24 uur voor aanvang.
Lees verder

januari 2018

25 januari 2018

Thema-avond ‘Muziek bij afscheid’ - Helvoirt

Vereniging Yarden organiseert in samenwerking met Kindt Uitvaartzorg een thema-avond ‘Muziek bij afscheid’ De avond staat in het teken van muziek en zang, welke muziek zou je graag horen bij afscheid? met muziek probeer je een verhaal te vertellen. Yarden wil de dood bespreekbaar maken in het dagelijks leven en mensen bewust te maken wat muziek bij een ingrijpende gebeurtenis kan doen.

Muziek komt via het gehoor binnen en wordt door hersenen omgezet in klanken. Deze klanken kunnen emoties te weeg brengen in welke vorm dan ook. Het kan herinneringen naar boven halen. Wat doet muziek met je en hoe werkt het in en met je hersenen? Waarom kiezen we vaak dezelfde soort muziek bij een afscheid? Allemaal vragen die deze avond aan bod kunnen komen.

Het is een interactieve avond waarin pianist Annelies Heldoorn met zangeres Christien van Helden, een idee aangeeft wat er nog meer kan met muziek bij afscheid. De avond zal interactief zijn en u wordt uitgenodigd om met eigen voorbeelden te komen.

Wie is Annelies Heldoorn?
“Vanaf kleins af aan vind ik het heerlijk om met muziek bezig te zijn. Ik ben rond een jaar of 8 begonnen met klassieke muziek. Op het “Van Maerlant” werd het al gauw duidelijk dat ik hierin verder wilde. Van daaruit ben ik mee gaan doen aan verschillende muziekavonden en participeerde ik in verschillende bandjes. Mijn interesse ging in eerste instantie uit naar popmuziek, maar misschien kan ik dit zelfs breder trekken en is ‘lichte muziek’ een betere benaming. Het is heerlijk om hiermee te experimenteren, verschillende stijlen uit te proberen en zelf dingen erbij te verzinnen.”

Wie is Christien van Helden?
Zingt graag ballads in de stijl van een van haar favoriete zangeressen Billie Holiday. De tekst, de melodie en de sfeer van een lied moeten haar aanspreken. Het vertellen van een verhaal is voor haar het allerbelangrijkste. “Weten en voelen wat je zingt!”. “Ik zoek in mijn gedachten, en herinneringen, naar het juiste gevoel wat bij de tekst hoort”.

Datum en locatie
De lezing wordt aangeboden door Vereniging Yarden. Locatie: Oude Sint Nicolaaskerk Van Grevenbroeckstraat 2 5268 AN Helvoirt. Datum: 25 januari 2018 van 19.30 uur tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 staat er voor de bezoekers koffie of thee klaar. Om teleurstelling te voorkomen meldt u zicht vooraf aan via www.yarden.nl/agenda. Voor meer informatie: 088 927 3434
Lees verder

maart 2018

8 maart 2018

Levenseinde en rouw bij mensen met een verstandelijke beperking - Amersfoort

Op donderdag 8 maart 2018 organiseert Medilex de landelijke studiedag 'Levenseinde en rouw bij mensen met een verstandelijke beperking' Tijdens dit congres leren deelnemers hoe zij hun cliënten kunnen ondersteunen in de laatste levensfase en bij verlies. Dit congres is relevant voor de lezers van uw tijdschrift en/of website.

Graag verzoeken wij u om dit congres op te nemen in uw agenda- / congresrubriek. Onderstaand vindt u alle informatie over de dag. Mocht u aanvullende informatie willen, neem dan gerust contact met ons op of kijk op onze website.

Website: www.medilex.nl
Lees verder

april 2018

5 april 2018 t/m 7 april 2018

Tanexpo 2018 - Bologna (It.)

The world's premiere funeral event, with the most impressive international attendance and the widest exhibiting surface

Bolpona (It.)

Website: http://www.tanexpo.com
Lees verder

14 april 2018

Uitvaartbeurs Amsterdam

Uitvaartbeurs Amsterdam is de drukst bezochte consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

De beurs wordt gehouden in de Westerkerk (Jordaan) Amsterdam

Contact: info@uitvaart.nl

Website: www.uitvaartbeurs.amsterdam
Lees verder
Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >