U bent hier: home / nieuws & agenda / agenda

Agenda

januari 2020

26 januari 2020

Rouwcafé - Eemnes

Rouw na verlies van je werk is minder bekend dan rouw na het verlies van een dierbare. Toch maken veel mensen, die door ontslag, door gezondheidsproblemen of een reorganisatie hun werk kwijtgeraakt zijn, een periode van rouw mee.
Wat deze ervaringen en gevoelens zijn, daar gaan we in het rouwcafé over praten. Marlena Eringa (psychotherapeut en maatschappelijk werker) gaat met de deelnemers in gesprek: waar loop je tegenaan, wat betekent het verlies voor je, hoe ga je ermee om?

Locatie: de Schoter, Wakkerendijk 66 a, 3755 DD Eemnes
Het thema is anders dan u van ons gewend bent, dit keer
'Rouw na verlies van je werk'
Inloop vanaf 13.00 uur, we beginnen om half twee.
Lees verder

29 januari 2020

lezing Crematorium - Tilburg

Woensdag 29 januari lezing georganiseerd door Netwerk Palliatieve Zorg Midden Brabant en het crematorium voor Tilburg en omstreken.

Lammert Kamphuis
"You Only Die Once

Van één ding in ons leven kunnen we zeker zijn: we gaan er een keer aan. Daar denken we liever niet te veel aan, omdat het de sfeer zo verpest. Maar dat zou wel eens een grote vergissing kunnen zijn! We kunnen volgens veel filosofen de zekerheid van de dood ook gebruiken om ons leven vandaag zo mooi mogelijk te leven. Tijdens deze interactieve lezing word je op een ontspannen manier uitgedaagd om stil te staan bij sterfelijkheid. Daarnaast onderzoek je met de andere deelnemers hoe de houding ten opzichte van de dood per cultuur en tijd verschilt. Aan het eind van de lezing keer je met een verfriste blik op de dood huiswaarts."

"Bio:
Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker op congressen en festivalpodia; hij spreekt bijvoorbeeld al 6 jaar achter elkaar op Lowlands. Ook geeft hij regelmatig workshops voor organisaties en bedrijven en verschijnt in de media. Daarnaast is hij als hoofddocent verbonden aan The School of Life Amsterdam. In al zijn werkzaamheden onderzoekt hij samen met het publiek hoe de filosofie ons verder helpt in alledaagse thema's. In juni 2018 kwam zijn tweede boek uit bij De Bezige Bij, Filosofie voor een weergaloos leven, waarvan inmiddels de zesde druk in de winkels ligt. www.lammertkamphuis.nl. "

Praktische informatie
Woensdag 29 januari ontvangst 19.30 uur aanvang 20.00 uur. Gratis toegang en koffie en thee. Aanmelden via info@zmbr.nl 013-4657355

Karel Boddenweg 5 in Tilburg, door de poort en de lezing vindt plaats in locatie Atrium. U bent van harte welkom.

Er is voldoende parkeergelegenheid.

Contact: info@zmbr.nl
Lees verder

april 2020

18 april 2020

Uitvaartbeurs Amsterdam

Uitvaartbeurs Amsterdam
Zaterdag 18 april 2020
10.00 - 16.00 uur
Westerkerk
Prinsengracht 281
Centrum (Jordaan) Amsterdam

Contact: info@uitvaart.nl

Website: www.uitvaartbeurs.nl
Lees verder
Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >