U bent hier: home / nieuws & agenda / agenda

Agenda

mei 2017

1 mei 2017

Vereniging Yarden omarmt Ereveld Vol Leven

Vereniging Yarden ondersteunt het initiatief Ereveld Vol Leven van Nationaal Ereveld Loenen dat plaatsvindt op maandag 1 mei 2017. Honderden oorlogsslachtoffers krijgen tijdens deze herdenkingsbijeenkomst een gezicht doordat ze worden herdacht door leeftijdsgenoten. Yarden omarmt deze nieuwe manier van ‘belevend herdenken’ en maakt het initiatief mede mogelijk.

Leeftijdsgenoten
Ereveld Vol Leven geeft herdenken een geheel nieuwe dimensie. Honderden oorlogsslachtoffers krijgen tijdens deze herdenkingsbijeenkomst een gezicht doordat leeftijdsgenoten (representanten) hen herdenken en vertegenwoordigen.Deze ervaring draagt bij aan de bewustwording dat vrede niet vanzelfsprekend is en dat het verlies van oorlogsslachtoffers vaak nog generaties lang voelbaar is.

Belevend herinneren
Edward Boon van Vereniging Yarden: “Naast het herinneren van de slachtoffers is het een bijzondere ervaring om Nationaal Ereveld Loenen te bezoeken op 1 mei. Als vereniging zetten wij ons in voor voorlichting, bewustwording en nazorg rond de dood. Dit initiatief sluit daar goed op aan. Daarom ondersteunt Yarden Ereveld Vol Leven met vrijwilligers en representanten.” Nathalie Toisuta, één van de initiatiefnemers van Ereveld Vol Leven: “Wij willen met Ereveld Vol Leven het ‘belevend herdenken’ invoeren. Door representanten achter het graf van een leeftijdsgenoot te plaatsen, wordt de impact van oorlog haast voelbaar.”

Indrukwekkende verhalen
Lees ook het bijzondere blog* van Chris (12 jaar) die al twee keer heeft meegedaan als representant (“Ik wilde Aldert, 5 jaar, een gezicht geven”). Of bekijk de indrukwekkende video: https://vimeo.com/205009518

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie:www.yarden.nl.


* http://ereveldvolleven.nl/verhaal_chris/

Website: www.yarden.nl
Lees verder

3 mei 2017

Yarden Franchise Event

Heeft u plannen om uw eigen uitvaartonderneming te starten? Kom dan op woensdag 3 mei aanstaande naar het Yarden Franchise Event. Tijdens deze avond ontvangt u informatie over het werken in de uitvaartbranche en uitleg over de franchise formule van Yarden. Het event vindt plaats in het crematorium Slangenburg te Doetinchem.

Naast uitgebreide informatie over de franchise formule vertelt een Yarden franchisenemer over zijn/haar werk en ervaringen: wat houdt het franchisen precies in, waar loop je tegen aan, hoe is het om een eigen onderneming te leiden?

Na afloop van de avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen. Of om in gesprek te gaan met de aanwezige medewerkers van Yarden Franchise.

Franchisenemers gezocht
Yarden heeft als afscheidsspecialist een landelijke dekking. Als franchisenemer woont u in het gebied waar u werkt en kent u alle lokale mogelijkheden en specifieke kenmerken van de omgeving.
Wij zijn met name op zoek naar enthousiaste franchisenemers in de gebieden:
· Amersfoort - Bunschoten
· Arnhem Zuid-Oost – Rheden - Velp
· Duiven-Westervoort-Huissen
· Didam-Doetinchem-Steenderen
· Drachten

Interesse
Heeft u interesse om als zelfstandig ondernemer in de uitvaartbranche aan de slag te gaan? Dan bent u van harte welkom op het Yarden Franchise Event. U kunt zich hier aanmelden. U mag maximaal één gast meenemen.
Adres en tijden
Waar: Crematorium Slangenburg, Nutselaer 4, 7004 HJ Doetinchem
Wanneer: woensdag 3 mei 2017
Tijd:19:00 uur t/m circa 21:30 uur.

Yarden Franchise is een full-service franchise-organisatie en onderdeel van Yarden Uitvaartzorg. Dit betekent dat wij onze franchisenemers volledig ondersteuning bieden op onder andere marketing, administratie en inkoop. Meer informatie vindt u op yarden.nl/franchise.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Contact: ben.buitelaar@yarden.nl

Website: http://www.yarden.nl/franchise
Lees verder

4 mei 2017

Gezamenlijke Dodenherdenking - Rijswijk

4 mei met zoon Rijswijkse dichter Ida Vos & Wieteke van Dort

Donderdag 4 mei houden de Gemeente Rijswijk en Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk hun gezamenlijke dodenherdenking. Bij de begraafplaats aan de Sir Winston Churchilllaan 233 begint de herdenking om 18.15 uur. Naast twee minuten stilte en de Last Post zingt Wieteke van Dort een aantal bekende nummers. Om 18.45 uur lopen belangstellenden naar de Oude Kerk in de Herenstraat voor de gemeentelijke herdenking die om 19.15 uur begint. Hier spreekt Bert Vos, violist en zoon van de Rijswijkse schrijfster Ida Vos (1931 – 2006). In de muziekvoorstelling ‘Het koffertje van Ida Vos’ vertelt hij het onderduikverhaal van zijn moeder. Om 19.45 uur gaan de aanwezigen in stilte naar Park Hofrust. Bij het ‘Monument voor de gevallenen’ is de kranslegging en wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden, gevolgd door de toespraak van de burgemeester. Aansluitend krijgen belangstellenden gelegenheid om een krans of bloemen bij het monument te leggen.
Slag om Ypenburg

Op de Begraafplaats Oud-Rijswijk staat een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Slag om Ypenburg. Tijdens de plechtigheid (aanvang 18.15 uur) zal de directievoorzitter van uitvaartorganisatie Yarden, Ron Bavelaar, kort spreken en worden er kransen en bloemen bij het monument gelegd. Verder zal Wieteke van Dort een aantal passende nummers zingen, zoals ‘Een laatste groet’, ‘Nina Bobo’ en ‘Eeuwigheid’. Om 18.45 uur wandelen de aanwezigen naar de Oude Kerk voor het vervolg van het programma. Begraafplaats Oud-Rijswijk ontvangt belangstellenden vanaf 18.00 uur met koffie en thee.

Oude Kerk & Park Hofrust
Na de wandeling begint de gemeentelijke herdenking om 19.15 uur in de Oude Kerk. Hier vertelt de zoon van de Rijswijkse schrijfster Ida Vos (1931 – 2006) het onderduikverhaal van zijn moeder. Haar zoon Bert Vos is violist en heeft het verhaal samen met de musici van zijn Shtetl Band Amsterdam verwerkt in de muziekvoorstelling ‘Het koffertje van Ida Vos’. Verder dragen kinderen van de Godfried Bomansschool en Daltonbasisschool ’t Prisma zelfgeschreven gedichten voor. Traditiegetrouw sluit de herdenking af bij het ‘Monument voor de gevallenen’ in Park Hofrust met de kranslegging en twee minuten stilte om 20.00 uur, gevolgd door de toespraak van burgemeester Michel Bezuijen. Aansluitend kan iedereen kransen of bloemen neerleggen bij het monument. Als belangstellenden dit namens een organisatie doen, kan dit worden gemeld bij de Gemeente Rijswijk, Tineke Trompert (ttromper@rijswijk.nl of 070 326 16 41). Na de herdenking staat koffie en thee klaar in het Oude Raadhuis in Park Hofrust. Iedereen is van harte uitgenodigd om op donderdag 4 mei aanwezig te zijn.

Adopteer een monument
Om het belang van het herdenken door te geven aan volgende generaties adopteren basisscholen oorlogsmonumenten. Dit is een initiatief van ‘Stichting Februari 1941’. Al 32 jaar is de Daltonbasisschool ’t Prisma verbonden aan het monument in Park Hofrust. Op woensdag 19 april om 10 uur is hier de jaarlijkse kranslegging door de groepen 7 en 8. Leerlingen lezen gedichten voor en burgemeester Michel Bezuijen en locatiedirecteur Vivian de Heer spreken aanwezigen toe.
De Godfried Bomansschool heeft in 2013 het ‘Monument Ypenburg’ op de Begraafplaats Oud-Rijswijk aan de Sir Winston Churchilllaan geadopteerd. De kinderen uit groepen 7 en 8 houden hun herdenkingsbijeenkomst bij dit monument op donderdag 20 april om 13.00 uurwaar onder anderen burgemeester Michel Bezuijen spreekt. U bent van harte welkom bij beide bijeenkomsten.

Gemeente Rijswijk – Begraafplaats Oud-Rijswijk
In de loop der jaren was de situatie ontstaan dat de Gemeente Rijswijk en Begraafplaats Oud-Rijswijk afzonderlijk van elkaar stilstonden bij de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog. Michel Bezuijen, burgemeester van Rijswijk en Jans Springer, locatiemanager Begraafplaats Oud-Rijswijk, hebben in 2016 besloten om dit gezamenlijk te organiseren en de onderdelen op de verschillende locaties samen te smeden tot één mooie, betekenisvolle herdenking.
Lees verder

4 mei 2017

Lezing over W.O.II, St. Petrus Banden – Den Haag

Op donderdag 4 mei organiseert Stichting R.K. Begraafplaatsen een indrukwekkende en leerzame lezing over de Tweede Wereldoorlog. Mevrouw Stella Lens heeft zelf de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en vertelt met enige regelmaat over haar ervaringen voor groter publiek.

Op 4 mei worden jaarlijks alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Daarom hebben wij deze dag uitgekozen voor de lezing. U bent van harte welkom.

- Donderdag 4 mei 2017
- Lezing W.O.II door Stella Lens
- 15:00 tot 16:00 (tijden onder voorbehoud)
- Begraafplaats St. Petrus Banden, Kerkhoflaan 10 te Den Haag

Hier leest u een recensie van twee VWO-leerlingen van het Dalton:

"In plaats van het geschiedenisboek in te duiken en lange teksten over de Tweede Wereldoorlog te lezen, kwam er laatst in de les iemand over vertellen. Natuurlijk kan onze geschiedenisdocente dat ook, maar het bijzondere was dat deze mevrouw, genaamd Stella Lens, de oorlog zelf meegemaakt had. Weliswaar als een klein kind, maar toch kon ze zich nog dingen herinneren. Ook had haar familie veel verteld over wat zij mee hadden gemaakt. Dat hield dus de verschrikkelijkste dingen in. Van veel daarvan heb je al gehoord, maar omdat het nu een persoonlijk verhaal was, kwam het extra binnen. Het is bijvoorbeeld heftig om te horen dat iemand zich kan herinneren dat haar moeder buiten altijd zenuwachtig aan haar revers aan het friemelen was, maar dat je er nu pas achter komt dat dit kwam door de schaamte om een Jodenster te moeten dragen. Dit alleen is al indrukwekkend, maar als de verteller tijdens het vertellen ook zelf een Jodenster opplakt, schrik je toch even.

Ook het feit dat van een familie met veertien kinderen er maar één de oorlog heeft overleefd, hakt er goed in als de dochter van dat ene kind je dit vertelt. We vonden dit een bijzonder indrukwekkende ervaring, je hoort niet elke dag hoe het leven in de oorlog nou echt geweest is." Lune Visser en Tessa Kooi, 3V1
Lees verder

6 mei 2017

Opening atelier en uitvaartwinkel - Haarlem

Ons atelier en de uitvaartwinkel zijn per 1 maart samengevoegd in ons nieuwe pand in de Waarderpolder. Op deze locatie brengen wij alles onder 1 dak en kunnen wij u nog beter van dienst zijn op het gebied van: uitvaartbegeleiding, gedenkmonumenten, asbestemmingen en natuursteen.

Wij nodigen u graag uit voor de open dag
op zaterdag 6 mei, van 11:00 - 15:00


Met de opening van het nieuwe pand is ook het Haarlems Kunst Atelier opgericht. Hierin zitten 2 kunstenaars die workshops en cursussen geven op het gebied van keramiek, glaskunst en titanium. Dit is een volledige nieuwe tak binnen Troupin

We hopen u te mogen verwelkomen op de A. Hofmanweg 28 in Haarlem.

Website: www.troupinnatuursteen.nl
Lees verder

13 mei 2017

Symposium ZEER - Nunspeet

Symposium ZEER is een unieke, eenmalige bijeenkomst, gebaseerd op expertise uit ervaring. Een symposium voor en door Verlaat Verdriet-ers uit Nederland en België, met een bijzonder programma en veel inspirerende workshops.

Ben je Verlaat Verdriet-er?
Dan ben je van harte welkom op dit symposium.
Lees meer over Verlaat Verdriet-symposium ZEER, of meld je direct aan www.zeer.nu.

Bent u hulpverlener?
Maak dan uw Verlaat Verdriet-cliënten attent op symposium ZEER.
Lees meer over symposium ZEER op www.zeer.nu

Op de hoogte blijven?
Volg de blog’s op www.zeer.nu
Volg ons op FB https://www.facebook.com/ZEER-1314685588584285/

Website: www.zeer.nu
Lees verder

14 mei 2017

Workshop 'Schrijf je eigen krachtdocument' - Tilburg

Tijdens deze workshop ga je, o.b.v. Sietske Becks-Zijlmans, aan de slag met schrijven vanuit je hart. Waar sta jij in het verlies? Wat heb je verloren? Door aan het werk te gaan met je eigen emoties, schrijf je letterlijk van je af. Je schept ruimte in jezelf en voor jezelf. Je staat stil bij jouw emoties. Aan het eind van de workshop heb je voor jezelf een kort verhaal of gedicht op papier gezet. Je eigen krachtdocument.

Sietske is als afscheids- & schrijfbegeleider bij verlies en rouw, altijd op zoek naar de kern van een levensverhaal en naar de kern van de persoon.
Schrijven is een veilige manier om gemis, verlies en emoties een plek te geven.
En iedereen kan schrijven ook als je denkt dat je dat niet kunt.
Want verlies verwerken is niet loslaten. Het is anders leren vasthouden: in je herinnering in plaats van in de werkelijkheid.

Sietske Becks-Zijlmans begeleidt nabestaanden bij het vormgeven van een passende afscheidsdienst en is schrijfbegeleider bij verlies en rouw.

Graag aanmelden via: sietske@verhalendverwerken.nl of 06-304 104 82.
Meer informatie:www.verhalendverwerken.nl, www.stervenenrouw.nl of www.crematoriumtilburg.nl/agenda.

Andante Café is een initiatief van Crematorium Tilburg en het Netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant. U bent vanaf 11.00 uur welkom als u alleen een kopje koffie of thee wilt komen drinken. De ontvangst van het middagprogramma is vanaf 12.30 uur en we starten om 13.00 uur.

Entree, koffie & thee zijn gratis. We verwachten dat de eindtijd ongeveer 16.00 uur zal zijn.
De bijeenkomst is in Andante Café in het park van het Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5, Tilburg. (parkeerterrein rechts en dan het ronde gebouw achteraan).
Lees verder

20 mei 2017

Het Vlinderkindcafé – Almere

Nathalie van Stijn organiseert 20 mei het derde Vlinderkindcafé. Een plek waar ouders van overleden kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Digitaal contacten leggen is prettig en mogelijk, maar elkaar ontmoeten blijft natuurlijk zoveel mooier en betekenisvoller.

Papa en mama zijn van een overleden kindje staat deze middag centraal. Ouders ben je en blijf je, ook al leeft je kindje niet meer. Er is een plek waar je ervaringen deelt en daar steun en herkenning kan vinden. Geen taboe of gevoel dat je iets niet zeggen kan. Iedereen hier weet wat je voelt en doormaakt. Dat brengt de toegevoegde waarde van het bezoeken van het Vlinderkindcafé.

Rechterhand van Nathalie is Kelly, uit Almere. Kelly is de moeder van Mhairi*. Mhairi overleed in haar buik aan het einde van de zwangerschap. Sinds de opstart helpt Kelly al mee met het organiseren van het Vlinderkindcafé. Hiermee kan zij betekenis geven aan het overlijden van haar dochtertje. Iets kunnen betekenen voor ouders die hetzelfde doormaken voelt enorm belangrijk, want het is na het overlijden geen afgesloten hoofdstuk. Je kindje blijft namelijk altijd bij je horen. En ook dat wil zij laten zien in haar thuisstad, Almere.

Espressobar Heilig Boontje zet de lekkerste koffie en nog wat lekkers voor ons klaar tijdens het derde Vlinderkindcafé. Ook ga je niet met lege handen naar huis. We hebben iets leuks bedacht en voor je klaarstaan. Verklappen doen we het nog niet. Dit alles doen wij geheel vrijwillig. Maar omdat we kosten maken moeten we wel een bijdrage vragen aan de bezoekers. De bijdrage is €25,-.

Website: http://mylifeblogs.nl/vlinderkindcafe-almere-20-mei-kom-je-ook/
Lees verder

21 mei 2017

Verlies van levenloos geboren kinderen - Leiden

Inleiding door Anne Remijn (Praktijk Eb en Vloed, Voorschoten).

.
De bijeenkomst worden gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

26 mei 2017

Excursie naar De Romeinse Katakomben – Valkenburg

De Funeraire Academie organiseert haar eerstvolgende activiteit op vrijdag 26 mei 2017 en daalt daarvoor af naar de Romeinse Katakomben in Valkenburg. Ontdek de begraafcultuur uit het vroege Christendom middels een rondleiding en twee lezingen.

Hoe ging men in het oude Rome om met de dood, hoe werden de doden begraven? En hoe verhoudt zich de laatantieke funeraire cultuur tot de manier waarop wij in onze tijd omgaan met de dood? De Romeinse Katakomben in Valkenburg geven ons een uniek beeld van begraven in het oude Rome en houden ons een spiegel voor.

Meer dan honderd jaar geleden, in de zomer van 1910, werd in een mergelgroeve te Valkenburg dit bijzondere project geopend voor het publiek. Het betrof een nauwgezette kopie van delen van de Romeinse katakomben in Rome, onderaardse begraafplaatsen van met name christenen uit de derde en vierde eeuw na Christus.

We zien de verschillende grafvormen, grafkamers en kapellen, en vooral ook de fresco’s waarmee de eerste christenen hun geloof tot uitdrukking brachten. Wat in Rome verspreid is over verschillende katakomben, vindt men hier bij elkaar, en soms in een betere conditie dan het origineel in Rome zelf.

Rondleiding en lezingen door Paul Post en Jos Ossewaarde
Met dit 'Special Event' biedt de Funeraire Academie een middagprogramma dat speciaal is samengesteld voor mensen uit academia en praktijk. U krijgt een uitgebreide rondleiding door de Katakomben (in twee groepen) en plenair twee inleidende lezingen door experts:
  • Prof. dr. Paul Post: De Katakomben in Valkenburg: ontstaan, patronen en personen
  • Dr. Jos Ossewaarde: Dood en begraven in het oude Rome


Praktische informatie
Datum: vrijdag 26 mei 2017
Tijd: 13.45 uur – 16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Locatie: Museum Romeinse Katakomben, Plenkertstraat 55, 6301 GL Valkenburg aan de Geul
Doelgroep: alle belangstellenden
Max. aantal deelnemers: 45
Kosten: 15 euro (voor museumkaarthouders €7.50)

Aanmelding
Voor meer informatie en aanmelding zie de website van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover www.totzover.nl.

Website: www.totzover.nl
Lees verder

27 mei 2017 t/m 4 juni 2017

Week van de Begraafplaats

Dit jaar wordt voor de vierde maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Het thema van de Week is duurzaamheid. Met de slogan Begraven natúúrlijk wordt tijdens de Week het duurzame karakter van begraven en begraafplaatsen benadrukt en onder een breed publiek bekend gemaakt.

Na de persoonlijke uitvaart krijgt nu de duurzame uitvaart steeds meer aandacht. Verschillende uitvaartondernemers bieden hun klanten mogelijkheden met betrekking tot een duurzame uitvaart: van kisten, grafmonumenten en urnen tot catering met lokale producten.
Wie voor begraven kiest, kiest voor een groene vorm van uitvaartverzorging. Meer en meer begraafplaatsen presenteren zich als duurzame ondernemers.
Bij duurzaamheid op begraafplaatsen wordt gelet op milieuaspecten (herkomst en (her)gebruik van grafmonumenten, ecologische groenbeheer) en sociale aspecten (hoe zijn de arbeidsomstandigheden, wordt er respectvol met klanten omgegaan).

In de Week van de Begraafplaats laten zo’n honderd begraafplaatsen zich van hun duurzame kant zien. Ze organiseren open dagen in samenwerking met betrokken uitvaartondernemers, steenhouwers, bloemisten, cateraars en educatieve en natuurorganisaties. Ook vinden er lezingen, rondleidingen, excursies, muziekuitvoeringen en kinderactiviteiten rond ‘Begraven natúúrlijk’.

De Begraafplaats, het tijdschrift voor begraafplaatsbeheerders, besteedt dit jaar in diverse artikelen ruim aandacht aan het thema Duurzaamheid. Stichting Terebinth, een van de medeorganisatoren, brengt rond de Week een speciaal katern uit over het thema.

Website: www.weekvandebegraafplaats.nl
Lees verder

28 mei 2017

Concert Gospelkoor, St. Petrus Banden – Den Haag

Fantastisch optreden door Blackgospelkoor Miracles in de monumentale kapel op begraafplaats St. Petrus Banden.

Komt u langs op zondag 28 mei 2017? Het concert is van 14:00 tot 14:45 te Kerkhoflaan 10, Den Haag.

Het gospelkoor gaf vorig jaar een prachtig optreden op begraafplaats St. Barbara, dit werd erg gewaardeerd door het publiek. Hier vindt u meer informatie over het gospelkoor: http://www.gospelkoor-miracles.nl.

Wij bieden u dit concert graag aan tijdens de Week van de Begraafplaats, een landelijk initiatief om Nederlandse begraafplaatsen toegankelijker te maken.

- Blackgospelkoor Miracles
- Zondag 28 mei 2017
- 14:00 -14:45
- Kapel St. Petrus Banden
- Kerkhoflaan 10, Den Haag

Aanmelden kan via # 070-3503718, projecten@paxrkb.nl

Contact: projecten@paxrkb.nl
Lees verder

30 mei 2017

Volledig voorbereid het NaVU examen maken? – Vleuten

Als je je hebt ingeschreven voor het theoretisch gedeelte van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU), kun jij je aanmelden voor een examentraining bij de Après la Vie Academie.

Tijdens deze examen-oefendag passeren essentiële onderdelen van het examen de revue. Je kunt je persoonlijke vragen stellen over de examenstof aan deskundige docenten en er worden oefenvragen gemaakt en besproken.

Na afloop krijg je een digitale code mee waarmee je je thuis nog verder kunt voorbereiden op het examen. Tot slot ontvang je een compacte syllabus met aanvullend, relevant studiemateriaal.
De examentrainingen duren van 09.30 tot 16.30 uur en worden georganiseerd vanaf maart 2017 door de Après la Vie Academie Nieuwe Vaart 5 te Vleuten.

De eerstvolgende examentraining vindt plaats op dinsdag 30 mei aanstaande.

Voor contact kun je bellen met 030-3071007 of meld je aan via onze website: www.apreslavie.nl.

Website: https://www.apreslavie.nl/
Lees verder

juni 2017

4 juni 2017

Concert Koninklijk Conservatorium, St. Barbara – Den Haag

Een prachtig concert door Haags Conservatorium talent genaamd 'Babylon Quartet'. Op zondag 4 juni bent u van harte welkom op begraafplaats St. Barbara voor een bijzonder optreden door dit jonge, muzikale kwartet. Hiet viertal bespeelt strijkinstrumenten en bestaat uit musici met vier verschillende nationaliteiten, in opleiding bij het Koninklijk Conservatorium.

- Concert Haags Conservatorium Strijkkwartet
- Zondag 4 juni 2017
- 14:00 - 14:45
- Begraafplaats St. Barbara
- Drankje en hapje na afloop

Stichting R.K. Begraafplaatsen biedt u dit concert aan. Het concert is georganiseerd ter afsluiting van de Week van de Begraafplaats. De Week van de Begraafplaats is een jaarlijks terugkeren landelijk initiatief om begraafplaatsen in Nederland laagdrempeliger te maken.

Babylon Quartet is in 2014 opgericht door een student van het Koninklijk Conservatorium. Een groot muzikaal en artistiek potentieel was direct zichtbaar bij dit jonge kwartet, een talent dat de moeite waard is om verder te ontwikkelen. Het Babylon Quartet werd geadviseerd zich samen verder te ontwikkelen door verschillende docenten, zoals door Janet Krause, Jaap ter Linden, Mikhail Zemtsov, Philippe Graffin en Peter Brunt.

Musici:
Leonid Nikishin
Danielle Daoukayeva
Kellen McDaniel
William McLeis

Aanmelden kan via: 070-3503718 of via projecten@paxrkb.nl.

Contact: projecten@paxrkb.nl
Lees verder

juli 2017

2 juli 2017

Taken die op je af komen - Leiden

In gesprek met Derk de Kok en de vrijwilligers.

De bijeenkomst wordt gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

augustus 2017

27 augustus 2017

Rouw en depressie - Leiden

Inleiding door Jan Hulzinga (preventiefunctionaris GGZ Rivierduinen)

De bijeenkomst wordt gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

september 2017

24 september 2017

Mindfullness bij rouw, praktische oefeningen - Leiden

In gesprek met Aletta Douwes, psychologe bij Marente.

De bijeenkomst wordt gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

november 2017

2 november 2017

Lichtjesavond - Veldhoven

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare.

U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:Begraafplaats De Hoge Boght
Tijd:Van 18.00 - 20.00 uur
Adres:Eindhovensebaan 25 in Veldhoven
Contactpersoon:Marie-Louise van der Weiden
Telefoonnummer:06 53 54 55 14
E-mail:mvanderweiden@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20171102-lichtjesavond-in-veldhoven
Lees verder

5 november 2017

Wat betekent de manier van sterven voor rouw? - Leiden

Inleiding door Hans van der Graaf en Jacinta van Harteveld (Issoria).

De bijeenkomst wordt gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden.

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

9 november 2017

Lichtjesavond - Capelle aan den IJssel

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare.

U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!


Locatie:Crematorium & begraafplaats Schollevaar
Tijd:Van 18.00 - 20.00 uur
Adres:Burgemeester Schalijlaan 2 in Capelle aan den IJssel
Contactpersoon:Marie-Louise van der Weiden
Telefoonnummer:06 53 54 55 14
E-mail:mvanderweiden@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20171109-lichtjesavond-in-capelle-aan-den-ijssel
Lees verder

15 november 2017

Lichtjesavond - Eindhoven

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare.

U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:Crematorium Rijtackers
Tijd:Van 18.00 - 20.00 uur
Adres:Anthony Fokkerweg 150 in Eindhoven
Contactpersoon:Marie-Louise van der Weiden
Telefoonnummer:06 53 54 55 14
E-mail:mvanderweiden@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20171115-lichtjesavond-in-eindhoven
Lees verder

december 2017

10 december 2017

Herinneringsbijeenkomst - Eindhoven

Tijdens deze bijeenkomst herinneren we overleden dierbaren met gedichten, verhalen en muziek.

U kunt zich hiervoor aanmelden vóór 7 december via een e-mail naar mvanderweiden@dela.org

Locatie:Crematorium Rijtackers
Tijd:Van 11.00 - 12.00 uur
Adres:Anthony Fokkerweg 150 in Eindhoven
Contactpersoon:Marie-Louise van der Weiden
Telefoonnummer:06 53 54 55 14
E-mail:mvanderweiden@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20171210-herinneringsbijeenkomst-in-eindhoven
Lees verder

17 december 2017

Hoe overleef ik de feestdagen? - Leiden

Inleiding door Wouter de Jonge van Attendo Uitvaartzorg.


De bijeenkomst wordt gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden.

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder
Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >