U bent hier: home / nieuws & agenda / agenda

Agenda

maart 2017

25 maart 2017

Informatiedag - Wageningen

Op zaterdag 25 maart organiseert Herinneringshuys 't Hoge Heem te Wageningen een uitvaartbeurs in de naastgelegen aula "De Leeuwerenk" Oude Diedenweg 64 te Wageningen.

De beurs is van 11.00 tot 16.00 geopend en de toegang is gratis.

Op deze beurs vind u een aanbod van uitvaartleiders uit deze regio, maar ook bijzonder rouwvervoer, de nalatenschapsmakelaar, de notaris en een afscheidsfotograaf en videograaf en nog andere standhouders die u graag vertellen over de mogelijkheden rondom het afscheid nemen en de tijd erna.

Herinneringshuys 't Hoge Heem zal op deze dag ook geopend zijn, de opbaarlocatie van Wageningen. Hier hebben wij 3 24 uurs kamers om samen te zijn met degenen die niet meer zijn, maar ons leven hebben gedeeld en verrijkt.
Lees verder

29 maart 2017

Lezing mr Willem van der Putten - St.Odiliënberg

De heer mr Willem van der Putten is specialist op het gebied van de wetgeving voor begraven en cremeren. Hij schrijft boeken en artikelen voor vakgenoten, maar is bij het publiek ook bekend door zijn omvangrijke gratis internetadvies. Op woensdag 29 maart geeft hij een lezing op Natuurbegraafplaats Bergerbos. Hij gaat het onder andere hebben over de ontwikkeling van natuurbegraven en andere tendenzen in de uitvaart.

De heer Van der Putten staat bekend als een boeiende spreker met een enorme kennis van begraven en begraafplaatsen.

Hij wil over minstens 3 onderwerpen praten:

De stormachtige ontwikkeling van natuurbegraven
Bergerbos was in 2002 de eerste natuurbegraafplaats. Anno 2017 zijn er landelijk ruim 20 natuurbegraafplaatsen en zijn er plannen voor nog eens 40 extra. Is dat een goede ontwikkeling?

Tendenzen in de uitvaart
Het cremeren neemt toe; begraven neemt af. Wat betekent dat voor begraafplaatsen?

De lijkschouw
Op 29 november 2016 bracht het Nederland Forensisch Instituut (NFI) naar buiten dat er zorgen zijn over de lijkschouw in Nederland. Het lijkt erop dat tientallen moorden niet worden ontdekt, maar dat bijvoorbeeld te snel wordt geconcludeerd dat er sprake is van een ongeluk of zelfmoord. Begin dit jaar is de heer Van der Putten door de minister van Justitie gevraagd zitting te nemen in de ‘Taskforce lijkschouw’ om te onderzoeken hoe de lijkschouw kan worden verbeterd. De heer Van der Putten behandelt de stand van zaken. Hij heeft in het verleden gepubliceerd hoe met behulp van gaten in de wetgeving een perfecte moord kan worden gepleegd.

Bezoekers kunnen vragen stellen en suggesties voor andere onderwerpen doen.

Datum en locatie
Ontvangst op woensdag 29 maart van 19.00-19.30 met koffie of thee. Aanvang lezing 19.30 uur op Natuurbegraafplaats Bergerbos, Roskam 7, 6077 NK St.Odiliënberg.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 20 maart 2017 via een email naar bergerbos@natuurbegraafplaats.nl o.v.v. naam en aantal personen. Let op: er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees op tijd met aanmelden.
Lees verder

31 maart 2017

Herinneringsbijeenkomst - Tiel

Tijdens deze bijeenkomst herinneren we overleden dierbaren met gedichten, verhalen en muziek.

U kunt zich hiervoor aanmelden vóór 15 maart via een e-mail naar rdautzenberg@dela.org

Locatie:Crematorium de Linge
Tijd:Van 20.00 - 21.00 uur
Adres:Medelsestraat-Oost 20 in Tiel
Contactpersoon:Roger Dautzenberg
Telefoonnummer:06 51 06 25 82
E-mail:rdautzenberg@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20170331-herinneringsbijeenkomst-in-tiel
Lees verder

april 2017

1 april 2017

Open huis bij afscheidscentrum Sela - Barendrecht

Op zaterdag 1 april tussen 10.00 en 16.00 zijn buurtbewoners en belangstellenden van harte welkom tijdens het open huis van afscheidscentrum Sela aan het Muziekplein 30-32.
De dag na de officiële opening krijgt iedereen de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen van het nieuwe afscheidscentrum. ,,De afgelopen vijf maanden is er keihard gewerkt om het pand compleet te verbouwen en te voorzien van alle moderne faciliteiten. We zijn trots op het resultaat, bij het vormgeven en inrichten hebben we gekozen voor warme kleuren en mooie materialen.

Dat straalt rust uit en zorgt voor een huiselijke sfeer. Het afscheidscentrum is kleinschalig van opzet, we willen mensen graag op een persoonlijke en informele manier kunnen ontvangen”, vertelt directeur Yvonne Jonker. ,,Tijdens het open huis staan we klaar om de bezoekers rond te leiden en antwoord te geven op al hun vragen, uiteraard met een hapje en een drankje. Ook is er een dame aanwezig die gespecialiseerd is in rouwverwerking bij kinderen. Zij kan informatie geven over de manier waarop kinderen omgaan met verlies.”

Het afscheidscentrum is gevestigd in de muziekwijk en kreeg daarom de toepasselijke naam Sela, een rustteken in een muziekstuk. Ook de namen van de afscheidskamers, ‘Destra’ en ‘Sinistra’, vinden hun oorsprong in de muziek. Hier kunnen nabestaanden verblijven en in alle rust afscheid nemen van hun dierbare. In het nieuwe afscheidscentrum zijn tevens een kantoor, winkelruimte, spreekkamer, keuken, koel- en verzorgruimte gecreëerd.

,,In de verzorgruimte wordt een overledene verzorgd, aangekleed en klaargemaakt voor het afscheid. Desgewenst kunnen familieleden hierbij aanwezig zijn of meehelpen met de laatste verzorging. De grote ruimte kunnen we gebruiken voor thema-avonden en een rouwcafé waar lotgenoten elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. We hebben gemerkt dat daar veel behoefte aan is”, vertelt Bas Jonker.

Het open huis van afscheidscentrum Sela is op zaterdag 1 april tussen 10.00 en 16.00 uur, Muziekplein 30-32 in Barendrecht. Meer informatie? Bel naar 0180-699 199 of stuur een e-mail naar info@uitvaartyjonker.nl

Contact: info@uitvaartyjonker.nl
Lees verder

1 april 2017

Open dag crematorium De Hoge Boght - Veldhoven

In crematorium De Hoge Boght aan de Eindhovensebaan 29 in Veldhoven vinden vanaf begin maart de eerste crematies plaats. Op zaterdag 1 april is de open dag, waarbij de speciale herinneringsboom te bekijken valt.

De bouw van het crematorium en uitvaartcentrum werd eind januari afgerond. Uitvaartverzekeraar en –verzorger coöperatie DELA heeft inmiddels ook alle apparatuur getest. “Een uitvaart moet meteen honderd procent zijn. Je kunt bij een uitvaart niet zeggen: die installatie werkte nog niet goed, we doen het even opnieuw”, vertelt locatiemanager Margret van Hest, verantwoordelijk voor het crematorium.

De Hoge Boght heeft een ruime aula, een crematieruimte, opbaarkamers – waarvan één kamer als 24-uurskamer gebruikt kan worden - , een verzorgingskamer, een koffieruimte en kantoor. Het eigentijdse gebouw staat in een parkachtige omgeving met voldoende parkeerplaatsen. Naar verwachting gaan in Veldhoven zo’n 500 tot 600 crematies per jaar plaatsvinden. Daarbij is een crematie altijd exclusief, omdat het niet mogelijk is om meerdere uitvaarten op hetzelfde tijdstip te houden. Ook uitvaarten van niet-leden van DELA kunnen worden gehouden in Veldhoven.

Huiselijk
Het pand staat in een bosrijke omgeving. De architectuur is daarop aangepast door veel hout en glas te gebruiken. Er kunnen maximaal 200 mensen een uitvaart bijwonen in Veldhoven. Daarmee is De Hoge Boght kleiner dan de nabijgelegen crematoria in Eindhoven (Rijtackers) en Heeze. De Hoge Boght is crematorium voor de Brabantse Kempen.

“De inrichting van dit crematorium is huiselijk, warm en kleurrijk. Afscheid nemen in een mooie ambiance neemt geen verdriet weg; het helpt wél bij het creëren van mooie herinneringen aan een verdrietig moment.”, stelt Van Hest.

Herinneringsboom
Bijzonder voor de locatie is de ruim drie meter hoge herinneringsboom van metaal, waarin nabestaanden bladeren kunnen hangen met daarop naam, geboorte- en sterfdatum van een dierbare. Het is de eerste herinneringsboom in Nederland die DELA bij een van haar crematoria plaatst.

DELA verzorgt niet alleen een uitvaart, maar de boom is ook onderdeel van de praktische en emotionele nazorg die DELA biedt. De boom is een blijvende plaats van herinnering. Daarom staat bij de officiële opening de boom ook centraal. DELA vindt het belangrijk om herinneringen levend te houden, door te geven en te delen met anderen. Behalve de aanwezigheid van een herinneringsboom, organiseert DELA ook herinneringsbijeenkomsten en lichtjesavonden in Veldhoven.

Publiek is van harte welkom op zaterdag 1 april van 12.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de locatie. Bij drukte worden pendelbusjes ingezet vanaf het nabijgelegen restaurant ’t Zand aan de Zandoerle 5 in Veldhoven.
Lees verder

2 april 2017

Uitvaartbeurs in het Heidehuus (Halle-Heide)

En Toen Uitvaartverzorging organiseert zondag 2 april van 11.00 uur tot 16.00 uur een uitvaartbeurs in het Heidehuus.
Halle-Heideweg 22 te Halle-Heide.

Contact: info@entoenuitvaartverzorging.nl

Website: http://www.entoenuitvaartverzorging.nl
Lees verder

2 april 2017

Theatervoorstelling ‘In de Gloria’ - Rosmalen

Op zondag 2 april organiseert Yarden Vereniging de theatervoorstelling ‘In de Gloria’ in Perron-3 te Rosmalen. In deze intieme voorstelling brengt Theatergroep Bint een pittig thema, namelijk de dood, op een luchtige manier onder de aandacht. Met de voorstelling willen Yarden en Theatergroep Bint mensen - in het bijzonder ouderen - stimuleren en inspireren om met elkaar in gesprek te gaan over de dood.

Angst voor de dood
Monique Houtzager, relatiemanager bij Yarden Vereniging: “We krijgen allemaal vroeg of laat met de dood te maken. Toch hebben we het er niet vaak over. Angst voor de dood is zelfs één van de meest voorkomende angsten. Waarom praten we liever niet over dit onderwerp? En wat levert het op als we die angst onder ogen zouden komen? Wij zien dat juist ouderen kampen met dergelijke vragen. Daarom bieden wij hen met deze voorstelling graag ondersteuning.”

In gesprek
De voorstelling is tot stand gekomen op basis van gesprekken met ouderen en met mensen die in hun werk (dagelijks) met de dood te maken hebben. Aan de voorstelling werkte een groep 65+ers mee die hun persoonlijke verhaal vertellen. De oudste actrice is 87 jaar. Na afloop van de voorstelling gaat het publiek in groepjes zelf aan de slag met de ‘Lang zullen ze levensvragen’. Dit zijn prikkelende, praktische en filosofische vragen over het leven en de dood.

Datum en locatie
De theatervoorstelling wordt aangeboden door Yarden Vereniging. Locatie: Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR Rosmalen. Datum: zondag 2 april van 14.00 tot 16.00 uur. Vanaf 13.30 uur staat koffie en thee klaar. Bezoekers kunnen zich vooraf aanmelden via www.yarden.nl/agenda. Voor meer informatie: 088 927 3434.

Over het theatergezelschap
Theatergroep Bint maakt voorstellingen over essentiële maatschappelijke thema’s en maakt zo lastige onderwerpen bespreekbaar. Eerder won Bint met het project ‘Lang zullen ze leven’ de Yarden Afscheidsprijs 2015. Volgens de vakjury de meest innovatieve en taboedoorbrekende inzending om de dood en het afscheid bespreekbaar te maken. Spel ‘In de gloria’: Bartelijn Ouweltjes en Hetty Willems. Regie: Annelies van Wieringen.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.
Lees verder

7 april 2017

Herinneringsbijeenkomst - Geleen

Tijdens deze bijeenkomst herinneren we overleden dierbaren met gedichten, verhalen en muziek.

U kunt zich hiervoor aanmelden vóór 24 maart via een e-mail naar rdautzenberg@dela.org

Locatie:Crematorium Nedermaas
Tijd:Van 20.00 - 21.00 uur
Adres:Vouershof 1 in Geleen
Contactpersoon:Roger Dautzenberg
Telefoonnummer:06 51 06 25 82
E-mail:rdautzenberg@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20170407-herinneringsbijeenkomst-in-geleen
Lees verder

8 april 2017

Themamiddag Terebinth - Roermond

De volgende themamiddag van de Terebinth is op zaterdag 8 april a.s. Historicus Maurice Heemels gaat de deelnemers ter plekke vertellen over zijn onderzoek naar de geschiedenis van het Oude Kerkhof.

U bent van harte welkom! De middag is toegankelijk voor alle belangstellenden. Doel is om met Maurice Heemels van gedachten te wisselen over het resultaat van zijn werk, maar zeker ook om met elkaar te spreken en met de vrijwilligers die op deze fraaie begraafplaats in Roermond actief zijn.

Het programma is als volgt:

13.00-13.30 uur
Ontvangst met koffie, thee en vlaai in Café Aad Remunj (tegenover de begraafplaats), kennismaking met bestuur en vrijwilligers van de Stichting Oude Kerkhof (STOK).

13.30-13.35 uur
Welkom door Terebinth-voorzitter Bert Lever.Bisschoppelijke Grafkapel in Roermond

13.35-13.50 uur
STOK-voorzitter Mathieu Beeren: De STOK en het ‘Aje Kirkhaof’.

13.50-14.25 uur
Maurice Heemels: ‘Op den akker des doods, waar allen gelijk worden…’ Begraafcultuur in Roermond, 1870-1940.

14.30-15.30 uur
John Vaessen en Maurice Heemels: Rondleiding over de begraafplaats.

15.30-16.30 uur
Napraten met een drankje (Café Aad Remunj).

Aanmelding vooraf: s.v.p. uiterlijk op 1 april a.s., via bureau@terebinth.nl (of telefonisch: 06 2417 3646 / 071 5142894; zie ook www.terebinth.nl)
Deelnamekosten: donateurs en STOK-leden betalen 5 euro, andere belangstellenden:
10 euro (inclusief koffie etc. en een drankje). Betaling s.v.p. vóór 1 april a.s. via bankrekeningnummer NL 92 INGB 0000 3355 36 (BIC INGBNL2A), t.n.v. Terebinth, stichting voor funerair erfgoed te Den Haag o.v.v. 8 april 2017.
Lees verder

9 april 2017

Troostdag voor nabestaanden

Ook dit jaar organiseert Gijsje Teunissen van Charon uitvaartbegeleiding de Troostdag voor nabestaanden.

Deze dag is voor iedereen die samen met anderen wil stilstaan bij het leven van hun dierbare overledene. Wij willen bezoekers graag een veilig en warm gevoel geven, samenhorigheidsgevoel laten beleven en herkenning voor hun – soms heftige – gevoelens. Ontmoetingen van mens tot mens staan op deze dag centraal.
Kunstenaars en kleine bedrijven met helpende handen en luisterende oren ontvangen bezoekers graag in hun ‘huiskamertjes’. Geen marktkramen, maar knusse, gezellig ingerichte kleine huiskamertjes, waar je even je verhaal mag vertellen, informatie kan krijgen over rouwverwerking of een heerlijke massage mag ontvangen.
Ook dit jaar zal medium Else Marianne aanwezig zijn om via kennis uit de Andere Wereld vragen te beantwoorden m.b.t. het overlijden of de overledene. Troost en uitleg uit de Andere Wereld kan helend werken in de periode van verlies en rouw.

Vergeet vooral niet om een foto van je dierbare mee nemen en deze op de herinneringstafel in het licht zetten.

Onze gasten zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur welkom. Voor kinderen is een speciale troosttent waar zij onder begeleiding iets moois kunnen maken of gewoon hun verhaal kwijt kunnen.
Om 14.00 en 16.00 uur uur zullen twee korte troostconcerte plaatsvinden en
vanaf 16.00 uur is iedereen uitgenodigd voor het troosteten.

Wij hopen, dat veel mensen, gesterkt door de bijzondere ontmoetingen met lotgenoten, hulpverleners en niet te vergeten het Troosteten, weer naar huis gaan in de wetenschap dat iedereen zijn verdriet alleen moet doorleven, maar dat er altijd mensen dicht bij of soms ver weg zullen zijn die je willen steunen en begeleiden in deze moeilijkste tijd van je leven.

Wij wensen iedereen een fijne en warme dag toe.

Iedereen is welkom op zondag, 9 april van 12.00 – 17.00 uur in de Slotkapel aan de Slotweg in Egmond aan den Hoef.

Contact: info@charonuitvaartbegeleiding.nl

Website: http://www.charonuitvaartbegeleiding.nl
Lees verder

9 april 2017

Levensjas - Leiden

Inleiding door Marian de Valk, uitvaartbegeleiding en auteur.

De bijeenkomst worden gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

10 april 2017

Filosofielezing, St. Barbara – Den Haag

Maandag 10 april geeft praktisch filosoof René van Schie een filosofielezing geven op begraafplaats St. Barbara. U bent van harte welkom.

- Filosofielezing
- Maandag 10 april 2017
- Begraafplaats St. Barbara, St. Barbaraweg 6, Den Haag
- 17:30 - 19:30
Voorlopig programma
17:30 Inloop met soep en broodjes in condoleanceruimte
18:30 Aanvang filosofielezing in kapel
19:30 Napraten in condoleanceruimte

Stichting R.K. Begraafplaatsen biedt u deze avond aan. Aanmelden graag via mail: projecten@paxrkb.nl

Het exacte thema volgt in maart. Wijzigingen voorbehouden.

René van Schie organiseert verschillende bijeenkomsten op de School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit in Den Haag. Meer informatie vindt u hier: https://www.praktischefilosofie.nl/th_location/vesden-haag/

Contact: projecten@paxrkb.nl
Lees verder

11 april 2017

Yarden symposium: ‘Zelfdoding? Praat erover!’ - Utrecht

Yarden Vereniging organiseert op dinsdag 11 april 2017 het symposium ‘Zelfdoding? Praat erover!’.Met het symposium wil Yarden Vereniging het thema zelfdoding bespreekbaar maken. Iedereen die persoonlijk of professioneel, direct of indirect, met zelfdoding te maken heeft of heeft gehad , krijgt tijdens verschillende interactieve lezingen handvatten aangereikt. Ter preventie en ten behoeve van de rouwverwerking. Het symposium vindt plaats van 17.00 uur tot 21.30 uur (ontvangst vanaf 16.30 uur) in Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht.

Sprekers
Het symposium biedt een gevarieerd en interactief programma met interessante sprekers:
  • Jan Mokkenstorm, directeur 113Online, platform voor suïcidepreventie, licht de cijfers, feiten en urgentie toe rond de preventie van zelfdoding. Hij gaat in op vragen als: Wat doet 113Online, wat is hun missie en visie? Wat zijn signalen om te herkennen dat iemand zelfdoding overweegt en wat kun je doen om iemand te helpen bij het zoeken naar een andere oplossing?
  • Viktor Staudt, ervaringsdeskundige die een poging tot zelfdoding overleefde, vertelt openhartig ‘Het verhaal van mijn zelfmoord’. Eind 1999 sprong hij voor een trein. Hij overleefde, maar verloor beide benen.
  • Danielle Pascal, schrijfster en psychosociaal therapeute, gaat in op de impact van zelfdoding op de samenleving. Niet alleen op nabestaanden, maar ook op collega’s, klasgenoten, buren, hulpverleners, politie en andere betrokkenen. Hoe gaan zij ermee om, waar lopen ze tegenaan en wat hebben ze nodig?


Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het symposium via www.yarden.nl/agenda en zich inschrijven voor twee van de drie interactieve lezingen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Programma
Na ontvangst met koffie, thee en broodjes introduceert dagvoorzitter Daan Westerink, publicist, rouwdeskundige en docent aan de Hogeschool Utrecht, het symposiumthema. Daarna kunnen bezoekers deelnemen aan twee van de drie interactieve lezingen. De belangrijkste bevindingen en conclusies uit de lezingen worden vervolgens besproken door de dagvoorzitter en sprekers. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Het programma wordt muzikaal omlijst met live pianomuziek van Annerieke van der Loo.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.
Lees verder

12 april 2017

Lezing: ‘Nooit meer én voor altijd’ - Tilburg

Deze lezing is een pleidooi voor een andere kijk op rouw, rouwen als een andere manier van liefhebben.

In de bestaande opvattingen over rouw ligt de focus op de verwerking van emoties, het loslaten en het een plaats geven én dat liefst in zo kort mogelijke tijd.
Vanuit ervaringen in de rouwpraktijk en inzichten uit wetenschappelijk onderzoek houdt Johan Maes een pleidooi voor een andere kijk op rouw.

Centraal staat hierin de rol van betekenisgeving, hechting, het ‘re-memberen’ of zoeken naar andere manieren van verbinding met de overleden dierbare, integratie én de ervaring dat rouw zich ontwikkelt doorheen de levensloop. Rouwen is een andere manier van liefhebben!

Johan Maes is werkzaam als psycho-, rouw- en traumatherapeut en heeft boeken geschreven over rouw, rouwbegeleiding en rouwtherapie. www.johanmaes.nl

Aanmelden graag via: info@zmbr.nl of 013 – 465 73 55.

Deze lezing wordt georganiseerd door Crematorium Tilburg en Omstreken i.s.m. Netwerk palliatieve zorg Midden-Brabant.

Wij verwelkomen u graag vanaf 19.30 uur op de Karel Boddenweg 5 te Tilburg.
Aanvang lezing 20.00 uur en napraten mogelijk tot ca. 22.30 uur.
Toegang gratis en voor koffie, thee & fris wordt gezorgd.
Verdere informatie op: www.crematoriumtilburg.nl/agenda of
www.netwerkpalliatievezorg.nl/middenbrabant.

Website: www.crematoriumtilburg.nl/agenda
Lees verder

22 april 2017

Uitvaartbeurs Amsterdam Westerkerk - Amsterdam

Op de uitvaartbeurs is alles te vinden wat te maken heeft met het thema uitvaart. Bezoekers doen inspiratie op hoe ze een uitvaart naar eigen smaak en wens kunnen invullen. De beurs kent vele verrassingen voor de bezoekers die op een laagdrempelige manier kunnen zien en voelen dat er veel meer mogelijk is dan men denkt.

Website: www.uitvaartbeurs.amsterdam
Lees verder

23 april 2017

Reflectie op zondag, St. Petrus Banden – Den Haag

Zondagochtend, een goed moment om te reflecteren. Met elkaar reflecteren over een concrete situatie, die u als deelnemer zelf inbrengt.

Het startpunt voor het zondagochtendgesprek vormt een concrete situatie, die u bezig houdt; die u raakt. Deze concrete situatie kan uiteenlopende onderwerpen raken, zoals levensfase-gerelateerde kwesties, eenzaamheid of zingeving. Wat is het, de precieze vraag? Hoe kunt u hiernaar vanuit een andere invalshoek kijken?

- Begeleiding door filosofisch practicus Ties Ament
- Zondag 23 april 2017
- Inloop 10:30, start 11:00 – 12:30
- Begraafplaats St. Petrus Banden, Kerkhoflaan 10, Den Haag
- Maximaal 20 personen, aanmelden via projecten@paxrkb.nl
- Koffie, thee en wat lekkers

Tijdens ‘Reflectie op zondagochtend’ vindt er een open en interactief gesprek plaats in groepsverband, waarbij deelnemers in hun denkproces worden gestimuleerd. De vragen die gesteld worden, vormen de ingang voor doordenken. Er wordt niet geoordeeld. Het is niet zozeer het antwoord maar de vraag waar de wijsheid in ligt.

Tijdens de anderhalf uur durende bijeenkomst kan over 1 of 2 situaties gereflecteerd worden. Dit wordt mede bepaald door de deelnemers. Ogenschijnlijk vaste denkbeelden kunnen in een ander licht komen te staan en in beweging komen. Een meer vragende denkhouding kan zich ontwikkelen

Reflectie op zondagochtend op begraafplaats St. Petrus Banden

Deze pilot-ochtend wordt u aangeboden door Stichting R.K. Begraafplaatsen en is in samenwerking met Ties Ament van praktijk Open Denken www.opendenken.nl.

Contact: projecten@paxrkb.nl
Lees verder

mei 2017

4 mei 2017

Lezing over W.O.II, St. Petrus Banden – Den Haag

Op donderdag 4 mei organiseert Stichting R.K. Begraafplaatsen een indrukwekkende en leerzame lezing over de Tweede Wereldoorlog. Mevrouw Stella Lens heeft zelf de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en vertelt met enige regelmaat over haar ervaringen voor groter publiek.

Op 4 mei worden jaarlijks alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Daarom hebben wij deze dag uitgekozen voor de lezing. U bent van harte welkom.

- Donderdag 4 mei 2017
- Lezing W.O.II door Stella Lens
- 15:00 tot 16:00 (tijden onder voorbehoud)
- Begraafplaats St. Petrus Banden, Kerkhoflaan 10 te Den Haag

Hier leest u een recensie van twee VWO-leerlingen van het Dalton:

"In plaats van het geschiedenisboek in te duiken en lange teksten over de Tweede Wereldoorlog te lezen, kwam er laatst in de les iemand over vertellen. Natuurlijk kan onze geschiedenisdocente dat ook, maar het bijzondere was dat deze mevrouw, genaamd Stella Lens, de oorlog zelf meegemaakt had. Weliswaar als een klein kind, maar toch kon ze zich nog dingen herinneren. Ook had haar familie veel verteld over wat zij mee hadden gemaakt. Dat hield dus de verschrikkelijkste dingen in. Van veel daarvan heb je al gehoord, maar omdat het nu een persoonlijk verhaal was, kwam het extra binnen. Het is bijvoorbeeld heftig om te horen dat iemand zich kan herinneren dat haar moeder buiten altijd zenuwachtig aan haar revers aan het friemelen was, maar dat je er nu pas achter komt dat dit kwam door de schaamte om een Jodenster te moeten dragen. Dit alleen is al indrukwekkend, maar als de verteller tijdens het vertellen ook zelf een Jodenster opplakt, schrik je toch even.

Ook het feit dat van een familie met veertien kinderen er maar één de oorlog heeft overleefd, hakt er goed in als de dochter van dat ene kind je dit vertelt. We vonden dit een bijzonder indrukwekkende ervaring, je hoort niet elke dag hoe het leven in de oorlog nou echt geweest is." Lune Visser en Tessa Kooi, 3V1
Lees verder

13 mei 2017

Symposium ZEER - Nunspeet

Symposium ZEER is een unieke, eenmalige bijeenkomst, gebaseerd op expertise uit ervaring. Een symposium voor en door Verlaat Verdriet-ers uit Nederland en België, met een bijzonder programma en veel inspirerende workshops.

Ben je Verlaat Verdriet-er?
Dan ben je van harte welkom op dit symposium.
Lees meer over Verlaat Verdriet-symposium ZEER, of meld je direct aan www.zeer.nu.

Bent u hulpverlener?
Maak dan uw Verlaat Verdriet-cliënten attent op symposium ZEER.
Lees meer over symposium ZEER op www.zeer.nu

Op de hoogte blijven?
Volg de blog’s op www.zeer.nu
Volg ons op FB https://www.facebook.com/ZEER-1314685588584285/

Website: www.zeer.nu
Lees verder

21 mei 2017

Verlies van levenloos geboren kinderen - Leiden

Inleiding door Anne Remijn (Praktijk Eb en Vloed, Voorschoten).

.
De bijeenkomst worden gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

27 mei 2017 t/m 4 juni 2017

Week van de Begraafplaats

Dit jaar wordt voor de vierde maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Het thema van de Week is duurzaamheid. Met de slogan Begraven natúúrlijk wordt tijdens de Week het duurzame karakter van begraven en begraafplaatsen benadrukt en onder een breed publiek bekend gemaakt.

Na de persoonlijke uitvaart krijgt nu de duurzame uitvaart steeds meer aandacht. Verschillende uitvaartondernemers bieden hun klanten mogelijkheden met betrekking tot een duurzame uitvaart: van kisten, grafmonumenten en urnen tot catering met lokale producten.
Wie voor begraven kiest, kiest voor een groene vorm van uitvaartverzorging. Meer en meer begraafplaatsen presenteren zich als duurzame ondernemers.
Bij duurzaamheid op begraafplaatsen wordt gelet op milieuaspecten (herkomst en (her)gebruik van grafmonumenten, ecologische groenbeheer) en sociale aspecten (hoe zijn de arbeidsomstandigheden, wordt er respectvol met klanten omgegaan).

In de Week van de Begraafplaats laten zo’n honderd begraafplaatsen zich van hun duurzame kant zien. Ze organiseren open dagen in samenwerking met betrokken uitvaartondernemers, steenhouwers, bloemisten, cateraars en educatieve en natuurorganisaties. Ook vinden er lezingen, rondleidingen, excursies, muziekuitvoeringen en kinderactiviteiten rond ‘Begraven natúúrlijk’.

De Begraafplaats, het tijdschrift voor begraafplaatsbeheerders, besteedt dit jaar in diverse artikelen ruim aandacht aan het thema Duurzaamheid. Stichting Terebinth, een van de medeorganisatoren, brengt rond de Week een speciaal katern uit over het thema.

Website: www.weekvandebegraafplaats.nl
Lees verder

28 mei 2017

Concert Gospelkoor, St. Petrus Banden – Den Haag

Fantastisch optreden door Blackgospelkoor Miracles in de monumentale kapel op begraafplaats St. Petrus Banden.

Komt u langs op zondag 28 mei 2017? Het concert is van 14:00 tot 14:45 te Kerkhoflaan 10, Den Haag.

Het gospelkoor gaf vorig jaar een prachtig optreden op begraafplaats St. Barbara, dit werd erg gewaardeerd door het publiek. Hier vindt u meer informatie over het gospelkoor: http://www.gospelkoor-miracles.nl.

Wij bieden u dit concert graag aan tijdens de Week van de Begraafplaats, een landelijk initiatief om Nederlandse begraafplaatsen toegankelijker te maken.

- Blackgospelkoor Miracles
- Zondag 28 mei 2017
- 14:00 -14:45
- Kapel St. Petrus Banden
- Kerkhoflaan 10, Den Haag

Aanmelden kan via # 070-3503718, projecten@paxrkb.nl

Contact: projecten@paxrkb.nl
Lees verder

juni 2017

4 juni 2017

Concert Koninklijk Conservatorium, St. Barbara – Den Haag

Een prachtig concert door Haags Conservatorium talent genaamd 'Babylon Quartet'. Op zondag 4 juni bent u van harte welkom op begraafplaats St. Barbara voor een bijzonder optreden door dit jonge, muzikale kwartet. Hiet viertal bespeelt strijkinstrumenten en bestaat uit musici met vier verschillende nationaliteiten, in opleiding bij het Koninklijk Conservatorium.

- Concert Haags Conservatorium Strijkkwartet
- Zondag 4 juni 2017
- 14:00 - 14:45
- Begraafplaats St. Barbara
- Drankje en hapje na afloop

Stichting R.K. Begraafplaatsen biedt u dit concert aan. Het concert is georganiseerd ter afsluiting van de Week van de Begraafplaats. De Week van de Begraafplaats is een jaarlijks terugkeren landelijk initiatief om begraafplaatsen in Nederland laagdrempeliger te maken.

Babylon Quartet is in 2014 opgericht door een student van het Koninklijk Conservatorium. Een groot muzikaal en artistiek potentieel was direct zichtbaar bij dit jonge kwartet, een talent dat de moeite waard is om verder te ontwikkelen. Het Babylon Quartet werd geadviseerd zich samen verder te ontwikkelen door verschillende docenten, zoals door Janet Krause, Jaap ter Linden, Mikhail Zemtsov, Philippe Graffin en Peter Brunt.

Musici:
Leonid Nikishin
Danielle Daoukayeva
Kellen McDaniel
William McLeis

Aanmelden kan via: 070-3503718 of via projecten@paxrkb.nl.

Contact: projecten@paxrkb.nl
Lees verder

juli 2017

2 juli 2017

Taken die op je af komen - Leiden

In gesprek met Derk de Kok en de vrijwilligers.

De bijeenkomst wordt gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

augustus 2017

27 augustus 2017

Rouw en depressie - Leiden

Inleiding door Jan Hulzinga (preventiefunctionaris GGZ Rivierduinen)

De bijeenkomst wordt gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

september 2017

24 september 2017

Mindfullness bij rouw, praktische oefeningen - Leiden

In gesprek met Aletta Douwes, psychologe bij Marente.

De bijeenkomst wordt gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

november 2017

2 november 2017

Lichtjesavond - Veldhoven

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare.

U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:Begraafplaats De Hoge Boght
Tijd:Van 18.00 - 20.00 uur
Adres:Eindhovensebaan 25 in Veldhoven
Contactpersoon:Marie-Louise van der Weiden
Telefoonnummer:06 53 54 55 14
E-mail:mvanderweiden@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20171102-lichtjesavond-in-veldhoven
Lees verder

5 november 2017

Wat betekent de manier van sterven voor rouw? - Leiden

Inleiding door Hans van der Graaf en Jacinta van Harteveld (Issoria).

De bijeenkomst wordt gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden.

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

9 november 2017

Lichtjesavond - Capelle aan den IJssel

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare.

U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!


Locatie:Crematorium & begraafplaats Schollevaar
Tijd:Van 18.00 - 20.00 uur
Adres:Burgemeester Schalijlaan 2 in Capelle aan den IJssel
Contactpersoon:Marie-Louise van der Weiden
Telefoonnummer:06 53 54 55 14
E-mail:mvanderweiden@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20171109-lichtjesavond-in-capelle-aan-den-ijssel
Lees verder

15 november 2017

Lichtjesavond - Eindhoven

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare.

U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:Crematorium Rijtackers
Tijd:Van 18.00 - 20.00 uur
Adres:Anthony Fokkerweg 150 in Eindhoven
Contactpersoon:Marie-Louise van der Weiden
Telefoonnummer:06 53 54 55 14
E-mail:mvanderweiden@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20171115-lichtjesavond-in-eindhoven
Lees verder

december 2017

10 december 2017

Herinneringsbijeenkomst - Eindhoven

Tijdens deze bijeenkomst herinneren we overleden dierbaren met gedichten, verhalen en muziek.

U kunt zich hiervoor aanmelden vóór 7 december via een e-mail naar mvanderweiden@dela.org

Locatie:Crematorium Rijtackers
Tijd:Van 11.00 - 12.00 uur
Adres:Anthony Fokkerweg 150 in Eindhoven
Contactpersoon:Marie-Louise van der Weiden
Telefoonnummer:06 53 54 55 14
E-mail:mvanderweiden@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20171210-herinneringsbijeenkomst-in-eindhoven
Lees verder

17 december 2017

Hoe overleef ik de feestdagen? - Leiden

Inleiding door Wouter de Jonge van Attendo Uitvaartzorg.


De bijeenkomst wordt gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden.

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder
Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >