U bent hier: home / nieuws & agenda / agenda

Agenda

november 2019

21 november 2019 t/m 23 november 2019

Funéraire Paris - Parijs (F)

Kijk voor meer informatie over deze beurs op www.salon-funeraire.com/fr/Accueil/

Website: www.salon-funeraire.com/fr/Accueil/
Lees verder

26 november 2019

De dood komt steeds later - Lelystad

Hoe behoud je de regie over je eigen leven, als je getroffen wordt door een dodelijke ziekte?

Betere levensomstandigheden en toenemende medische mogelijkheden zorgen ervoor dat we steeds ouder worden. Dat kan gepaard gaan met veel meer chronische ziekten en soms een langere, pijnlijke lijdensweg naar het einde. Hoe behoud je de regie over je eigen leven, als je getroffen wordt door een dodelijke ziekte?

Dr. Doeke Post geeft inzicht in de vraagstukken die zich in deze situaties kunnen voordoen.

Zaal open vanaf 19.00 uur
Aanvang activiteit 19.30 uur
Einde activiteit 21.30 uur
Yardenhuis van Lelystad
Oostranddreef 1
8212 AZ Lelystad

Gratis entree
Lees verder

28 november 2019

Thema-avond De Laatste Eer - Drachten

Thema-avond in uitvaartcentrum Slingehof
Thema: Ziekte of overlijden? …………… wat kan je van te voren al regelen

Spreeksters : Notaris Yvon Eerens van Yvon Notariaat
Tijd: 18.30 uur (inloop) start presentatie: 19.00 uur
Adres: Overstesingel 1 Drachten

Website: www.dle-drachten.nl
Lees verder

28 november 2019

Hella van der Wijst “De kracht van troost”- Geldermalsen

Als professional in de uitvaartbranche kom je dagelijks in aanraking met mensen die een geliefde moeten missen. Mensen die je - tot dan toe - vaak niet of nauwelijks kent. Hoe stem je af op hen? Wat is jouw rol? Kun jij de gever zijn van troost? Wie bepaalt er eigenlijk wat troost is? Hangt dat niet af van de ontvanger/nabestaande die wel of geen troost ervaart? Troost is zoveel meer dan een arm om iemand heen…

In een interactieve lezing die met muziek wordt omlijst, houdt presentator en auteur Hella van der Wijst (bekend van tv programma’s als ‘De Wandeling’ en ‘Ik mis je’) een pleidooi om de kracht van troost te herontdekken. Er is veel gesproken en geschreven over rouwen en het rouwproces. In deze lezing gaat ze in op de rol van troost in het rouwproces.

We organiseren deze lezing voor iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van troost, omdat we het belangrijk vinden om het vak steeds te verdiepen met waardevolle aanvullingen. Je wordt ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Natuurlijk staat er na afloop een hapje en een drankje klaar en is er tijd voor een ‘meet en greet’ met Hella. Je kunt bij deze gelegenheid ook het boek Troost aanschaffen voor de gereduceerde prijs van € 15,-. Uiteraard zal Hella voor je klaar staan om het boek te signeren.

Tijdstip: 28 november van 12:30 tot 17:00
Plaats: Geldermalsen
Kosten: €25,- (incl. hapje, drankje en tijd voor meet and greet)
Aanmelden: Stuur een e-mail naar j.lubbers@zdg.nl met jouw
- Voornaam + achternaam
- Adresgegevens + woonplaats

Inschrijven kan tot 1 november!

Contact: j.lubbers@zdg.nl
Lees verder

30 november 2019

Boekpresentatie: Hoe zeg je dag als je iemand niet kunt missen

Gebundeld verlies voor de achterblijvers met columns van uitvaartbegeleidster Wies Sanders gedichten van Regine Hilhorst en illustraties van Lies Koning.
Een boekje om bij te zuchten, te klagen, te schreeuwen of te knikken.
Over zielig zeer en zinloos hoezo. Over stuk en heel graag heel, maar hoe dan.
En dat alles gewoon doorgaat. Dat het toch altijd weer lente wordt. Misschien biedt het wat troost of maakt het je minder alleen.
De bundel kost €17,50 exclusief verzendkosten en is te bestellen bij hoezegjedag.nl Speciale aanbieding tijdens de boekpresentatie €15,-


Zaterdag 30 november 15.30 uur bibliotheek Almelo Het Baken 3 7607 AA Almelo
Gastspreker: Marinus van den Berg
Muziek: Bert van der Veen

Contact: info@wiessandersuitvaart.nl

Website: www.wiessandersuitvaart.nl
Lees verder

december 2019

8 december 2019

Wereld Lichtjes Dag - Hilversum

Op 8 december 2019, Wereldlichtjesdag, staan we stil bij onze overleden kinderen die we meedragen in ons hart en in verbondenheid in het licht zetten. Welkom aan alle ouders, broers en zussen die een kind moeten missen. Het thema van deze bijeenkomst is ‘kleur’. Hiervoor is gekozen omdat ongeacht ons geloof, onze cultuur of afkomst, deze kinderen kleur gaven aan ons leven. Iedereen is welkom.

We komen bij elkaar in de aula van de Zuiderhof, Kolhornseweg 13 in Hilversum. De deuren zijn open om 18.30 uur, we beginnen om 19.00 uur. Rond 20.00 uur is de bijeenkomst afgelopen. De avond wordt geleid door onze rouwbegeleider Annette Horsman. Bij de bijeenkomst worden enkele verhalen verteld en gedichten voorgelezen door ouders. Ook wordt er muziek gespeeld. De uitvaartstichting faciliteert deze avond. Aanmelden wordt zeer op prijs gesteld, via aanmelden@uitvaartstichtinghilversum.nl.

De avond wordt in samenwerking met de Stichting OOK (Ouders Overleden Kind) georganiseerd. Er is nog een Facebookpagina vanuit Wereld Lichtjes Dag met evenement aangemaakt om belangstellenden op de hoogte te houden. https://www.facebook.com/WereldlichtjesdagHilversum/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ramona Beemsterboer-van Urk Dam, Marketing & Communicatiemanager Uitvaartstichting Hilversum
Tel. 06-15383682

Contact: aanmelden@uitvaartstichtinghilversum.nl

Website: https://www.facebook.com/WereldlichtjesdagHilversum/
Lees verder

8 december 2019

Wereldlichtjesdag bij GUV Crematorium - Aalten

We geven onze kinderen een lichtje op zondagavond 8 december 2019

Wereldlichtjesdag wordt gehouden op iedere tweede zondag in de maand december. December is de “donkerste” tijd van het jaar. Niet alleen de schemering valt vroeg in. Vanwege alle feestdagen kan de maand ook als donker aanvoelen als men te maken heeft met een groot verdriet en het gemis van een kind. Door stil te staan bij deze overleden kinderen hopen de medewerkers van GUV, nabestaanden een lichtpuntje te bieden in deze donkere dagen.

Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind, ook al is het volwassen, blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat men niet alleen is met het verdriet.

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden nu over de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen aangestoken voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven, is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de hele wereld.

Een belangrijk onderdeel is ook het noemen van de namen van de overleden kinderen. Ook als men zijn kind nog geen naam heeft kunnen geven bij overlijden, zal daar door GUV zorgvuldig aandacht aan worden besteed. Iedereen die één (of meer) overleden kind(eren) wil herdenken is van harte uitgenodigd de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Dat kunnen ouders zijn die zelf een kind verloren hebben, maar ook broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, andere familieleden en vrienden.

Om18.45 uur is iedereen van harte welkom bij GUV Uitvaartzorg, Romienendiek 2a, 7122 PA Aalten.

De herdenkingsbijeenkomst begint om 19.00 uur met een lichtritueel en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Aansluitend is er gelegenheid om koffie/thee te drinken. Toegang en koffie/thee zijn gratis.

We horen graag of u erbij wilt zijn. Aanmelden kan door te mailen naar: thema@guv.nl of door te bellen met 0800-0809. Wilt u uw eigen (klein-)kind herdenken met naamsvermelding, geeft u dit dan direct bij aanmelding aan (uiterlijk donderdag 5 december).

Contact: thema@guv.nl
Lees verder

april 2020

18 april 2020

Uitvaartbeurs Amsterdam

Uitvaartbeurs Amsterdam
Zaterdag 18 april 2020
10.00 - 16.00 uur
Westerkerk
Prinsengracht 281
Centrum (Jordaan) Amsterdam

Contact: info@uitvaart.nl

Website: www.uitvaartbeurs.nl
Lees verder
Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >