U bent hier: home / nieuws & agenda / agenda

Agenda

oktober 2017

21 oktober 2017

Een doodgewone dag - Vlaardingen

Op zaterdag 21 oktober 2017 organiseren Melati uitvaartzorg en Uniek Monumenten gezamenlijk
een informatieve, inspirerende dag over uitvaarten, verdriet, rouw en afscheid.

Een Doodgewone dag, maar dan vol met muziek, inspirerende sprekers, interactie, informatie en verrassingen.

Ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is op het gebied van afscheid en rouw? Zou je het onderwerp weleens op een andere manier belicht willen zien? Wij willen je graag op een laagdrempelige, toegankelijke en verrassende manier laten zien hoe je een uitvaart zelf kunt inkleuren.

Een gratis toegankelijke dag om je te laten informeren en te inspireren.
Een dag waarvan alle opbrengsten zullen worden gebruikt om het Hospice ‘De Margriet’ in Vlaardingen te ondersteunen.
Alle deelnemende ondernemers doen deze dag een donatie voor dit goede doel.

Hoe je een uitvaart invulling geeft is een persoonlijke keuze, klein en ingetogen zijn of groots en meeslepend? Er kan heel veel.

Wat je op deze Doodgewone dag kunt verwachten? Loop langs bij een van de uitgenodigde leveranciers. Bekijk hoe deze mensen aan het werk zijn en vol passie over hun vak vertellen, zij laten u zien dat een uitvaart ook anders kan en mag worden ingekleurd. Doe actief mee aan een van de workshops, luister naar livemuziek en ontdek allerlei nieuwe trends en ideeën voor een persoonlijk en mooi afscheid.

Kom ook op 21 oktober naar onze Doodgewone dag en ervaar de bijzondere, verrassende en mooie aspecten van uitvaart en rouw.

Wanneer: 21 oktober 2017
Waar: De windwijzer
Schiedamse weg 95
3135 NV Vlaardingen
Tijd: van 10:00 tot 16:00 uur
Toegang: Gratis


Voor vragen kunt u contact opnemen met Christian van der Gaag via 010 - 230 68 45
of info@melati-uitvaartzorg.nl . Meer informatie is ook te vinden op www.eendoodgewonedag.nl
Lees verder

29 oktober 2017

Licht om te Gedenken

De Stille Hof, Knijpslaan 3, Hoogezand
Zondag 29 oktober 2017 van 17.30 tot 19.30 uur.


We komen samen om het leven te gedenken van hen die zo’n grote plaats in ons leven hebben ingenomen. We kunnen dit elk op onze eigen manier doen.

De begraafplaats zal verlicht zijn met honderden lichtjes en vuurkorven. Vierkante, verlichtte kubussen geven de plek aan waar iets te doen is. Namen zingen, een bericht aan de sterrenhemel hangen, luisteren naar een gedicht of muziek, bollen planten, een stilteplek of een lichtje brengen naar het graf van een geliefde.

De begraafplaats is (gratis) toegankelijk voor iedereen die een dierbare heeft verloren. Het maakt niet uit waar diegene begraven, uitgestrooid of bijgezet is.

Het is een gratis evenement.

Contact: info@uitvaartzorg-brouwer.nl

Website: http://www.uitvaartzorg-brouwer.nl
Lees verder

29 oktober 2017

Herinneringsconcert Essenhof 2017

De Essenhof organiseert op zondag 29 oktober 2017 wederom een Herinneringsconcert voor nabestaanden en anderen die behoefte voelen om in een troostrijke sfeer te mijmeren of/en stil te staan bij afscheid en verlies.

Dit jaar is er een programma gemaakt waarin muziek, poëzie en stilte met elkaar een verbinding aangaan. Onze vaste medewerker Marieke van Leeuwen draagt haar eigen gedichten voor, altviolist Karin Dolman en klarinettist Thea Rosmulder spelen de muziek.

Hun gezamenlijke concert bestaat onder meer uit een Elegie, een Pastorale, werken van Bach en Stravinsky, maar ook uit geïmproviseerde klanken, zorgvuldig gekozen bij de woorden en onuitgesproken gedachten. Een voorstelling die u ruimte geeft voor een persoonlijk herdenken.


Tijd en plaats

Het concert vindt plaats in de Thuredrith Aula van de begraafplaats aan de Nassauweg en begint om 14.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


Reserveren

Reserveren is noodzakelijk en kan vanaf heden via s.vander.klooster@dordrecht.nl onder vermelding van Herinneringsconcert 2017, de naam, telefoonnummer en het aantal personen. Telefonisch reserveren kan ook via 078 – 770 5281.
Bereikbaarheid
De Thuredrith Aula is bereikbaar via de voetgangersingang aan de Dubbeldamseweg Zuid of via de hoofdingang aan Nassauweg 200. Auto’s zijn niet toegestaan op de begraafplaats, maar ontheffing van het rijverbod is mogelijk voor minder-validen.

Contact: s.vander.klooster@dordrecht.nl

Website: www.essenhof.nl
Lees verder

29 oktober 2017

Herdenkingsbijeenkomst Liedje - Utrecht

Agenda informatie:
Liedje voor een dierbare
Zondag 29 oktober
Aanvang 14.30 uur
Molen de Ster, Molenpark 3 in Utrecht
Toegang gratis
www.sensuitvaarten.nl en www.molendester.nu

Contactpersoon voor publiciteit: Simone Scholts T: 06-25596695
info@sensuitvaarten.nl

Foto’s vrij van rechten, graag naamsvermelding fotograaf. Deze is te vinden in de bestandsnaam van de foto.
Aanvullende informatie voor redactie:


Over SENS uitvaarten
SENS is een sympathieke uitvaartonderneming in Utrecht-West. Meta Stevens en Simone Scholts, twee vrouwen met een theater- en muziekachtergrond, begeleiden vanuit hun creativiteit, kennis en ervaring het organiseren van een laatste afscheid.

Tegenwoordig is er veel mogelijk bij een uitvaart. SENS helpt een weg te vinden in de mogelijkheden en kan adviseren en gidsen. Zo geven we samen met de nabestaanden vorm aan het afscheid. Soms anders dan anders, soms traditioneel, altijd passend.

SENS is flexibel en onafhankelijk, persoonlijke betrokkenheid spreekt vanzelf.

Over Allerzielen
Allerzielen is een traditioneel Katholieke herdenkingsdag waarin alle overledenen uit de gemeenschap van het afgelopen jaar herdacht worden. Inmiddels is de dag door velen, ook niet-katholieken, geadopteerd als herdenkingsdag. In het hele land zijn veel herdenkingsactiviteiten. SENS organiseert elk jaar een activiteit rond Allerzielen. Dit is de derde editie van Liedje voor een dierbare in Molen de Ster.


Over Liedje voor een dierbare
De herdenkingsbijeenkomst van de afgelopen twee jaar waren een groot succes. Het was bijzonder om te zien hoe nabestaanden troost konden putten uit de muziek en het contact met elkaar.

Muziek kan ons op een ongrijpbare en wezenlijke manier raken. Een liedje of muziekstuk kan ons onverbiddelijk terugbrengen naar de herinnering aan iemand, of de emoties van toen. Muziek kan ons helpen de zoete pijn te voelen van het missen en troost bieden.

Meer informatie en een impressie van de twee voorgaande edities is te vinden op onze website: http://www.sensuitvaarten.nl/actueel/liedje-voor-een-dierbare

Website: http://www.sensuitvaarten.nl/actueel/liedje-voor-een-dierbare
Lees verder

november 2017

1 november 2017

Clinic 'uitvaarten regelen' - Vleuten

Steeds meer mensen willen zelf een belangrijke bijdrage leveren aan het organiseren van een uitvaart in de eigen familie- of kennissenkring. Ook vind men het belangrijk om een volwaardige gesprekspartner te kunnen zijn bij het in gesprek gaan met een uitvaartbegeleider.

Wil jij weten waar je allemaal aan kunt/moet denken bij het regelen van een uitvaart in je persoonlijke kring? Kom dan beslagen ten ijs na het volgen van de korte clinic 'uitvaarten regelen'. Tijdens 3 bijeenkomsten van 3 uur leer je alles over de vormgeving van een uitvaart en zul je een volwaardig gesprekspartner en adviseur zijn voor jouw omgeving op het moment dat een overlijden zich aandient.

De eerste bijeenkomst van deze clinic start op 18 oktober as. Aanmelden kan via https://www.apreslavie.nl/aanmelden-vrijwilligers-scholingen/.
Lees verder

2 november 2017

Samen herdenken in Gedenkpark Westerveld

Op donderdag 2 november organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis) een gedenkavond. Van 18.15 tot 20.00 uur biedt Westerveld de gelegenheid om gezamenlijk te herdenken en in het verlichte park bijvoorbeeld een kaarsje op te steken. Ook is er op verschillende plaatsen live muziek en is er een sfeervolle wandelroute met daarlangs troostrijke gedichten. Iedereen is welkom.

Gezamenlijk herdenken
“Het gezamenlijk herdenken van onze dierbaren is iets waar steeds meer behoefte aan is”, vertelt Carla Bosua, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. “Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat. Daarom organiseren wij net als voorgaande jaren een gedenkavond. Bedoeld om iedereen de mogelijkheid te bieden om te herdenken, maar ook als een bijzondere avond met mooie muziek, gedichten en saamhorigheid.”

Voor wie steek jij een kaarsje op?
Ook dit jaar heeft KRO-NCRV ervoor gekozen om vanwege de unieke uitstraling van het gedenkpark een live tv-registratie te verzorgen van de gedenkavond. In de uitzending vertellen nabestaanden verhalen over hun bijzondere dierbaren en brengen Nederlandse artiesten troostrijke liedjes ten gehore.

Westerveld - ASCE
Westerveld - een Rijksmonument - is een van de oudste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888) én het eerste crematorium van Nederland (1913). Het gedenkpark van circa 31 ha ligt in een duingebied heeft een haast on-Nederlandse uitstraling. In ons land was Westerveld de eerste begraafplaats die zich lid mocht noemen van de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Andere leden van deze prestigieuze internationale organisatie zijn onder andere Père-Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona, Cimitero del Verano in Rome en begraafplaats Moscowa in Arnhem.

Contact: info@bc-westerveld.nl

Website: https://www.bc-westerveld.nl
Lees verder

2 november 2017

Lichtjesavond - Veldhoven

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare.

U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:Begraafplaats De Hoge Boght
Tijd:Van 18.00 - 20.00 uur
Adres:Eindhovensebaan 25 in Veldhoven
Contactpersoon:Marie-Louise van der Weiden
Telefoonnummer:06 53 54 55 14
E-mail:mvanderweiden@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20171102-lichtjesavond-in-veldhoven
Lees verder

4 november 2017

Open Dag Zeeuws Afscheid in Zeeland

Koffie en cake. Het mag nog wel, maar hoeft niet meer. Een Zeeuws afscheid is persoonlijk, warm, verbindend en krachtig. Geef richting aan uw uitvaart of aan die van uw naasten. Kom op 4 november naar de open dag van drie samenwerkende uitvaartcentra in Zeeland. Uitvaartverzorging De Bevelanden, Uitvaartverzorging H. Jobse en Uitvaartcentrum Overtoom Groen openen vanaf 10 uur de deuren voor inspiratie en informatie.

Vlissingen
Een uitvaart op uw manier, betekent niet dat prachtige tradities en gewoonten niet
behouden kunnen blijven. Deze kunnen goed gecombineerd worden met persoonlijke wensen.
Bij Uitvaartcentrum Overtoom Groen in Vlissingen bespreken we daarnaast onderwerpen zoals
notariële zaken en aangenaam, met passende hulp thuis blijven wonen.

Luister naar een accordeonist, bekijk prachtige boeketten, afscheidsfotografie, handgemaakte engeltjes en wandel mee over de begraafplaats van Vlissingen. Zeeuwse dialectverteller Frans van der Heijde vertelt over “Omhae mee de doôd..!” Een ware belevenis.

Middelburg
Alle drie de uitvaartondernemingen leggen de nadruk op een persoonlijk en origineel afscheid. Met een invulling die perfect bij de overledene past. Uitvaartverzorging H. Jobse in Middelburg laat tijdens de open dag zien hoe het anders kan.

U ontdekt verschillende alternatieve mogelijkheden op de standaard. Bijvoorbeeld nog een maal uitwaaien in de frisse Zeeuwse buitenlucht. Ervaar hoe dit voelt tijdens een nagebootste uitvaart in de tuin waarbij de kist wordt vervoert per fiets. De open dag in Middelburg wordt muzikaal begeleid door vioolspel en u bent van harte uitgenodigd voor de lezing van de rouwclown.

Goes
Heeft u al eens gehoord van afscheidsfotografie? Hiermee legt u de dag vast tot in de kleinste details. De tranen van een kleinkind, het handen vasthouden van de ouders, de bloemcorsages van de gasten, u vindt het terug in een schitterend fotoalbum. Want de persoonlijke liefde van de gasten, de kleinste details en de mooiste gebaren gaan aan uw aandacht voorbij op emotionele momenten.

Bij Uitvaartverzorging De Bevelanden in Goes ontvangt u informatie over afscheidsfotografie. Bekijk ook de demonstratie van Het Draagstersgilde, De Boeketterie en Timmerman Natuursteen en woon de lezing van HQ-Thanatopraxie bij. Bekijk de schitterende kisten en prachtige rouwbloemstukken.

Eigen invulling
Het bijwonen van de open dag ondersteunt u in het proces naar uw uitvaart of die van een dierbare. Met inspiratie en kennis kunt u de dag anders bekijken en zelf vormgeven. De drie uitvaartverzorgers zijn grote spelers in de regio met een hoge mate van persoonlijke betrokkenheid. Wij overhandigen u op de dag een exemplaar van ons inspiratiemagazine voor een prachtig Zeeuws afscheid.

Contact: info@bevelanden.nl

Website: www.bevelanden.nl
Lees verder

5 november 2017

Wat betekent de manier van sterven voor rouw? - Leiden

Inleiding door Hans van der Graaf en Jacinta van Harteveld (Issoria).

De bijeenkomst wordt gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden.

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

9 november 2017

Symposium Rouw & Verlies - Haarlem

Op donderdag 9 november 2017 vindt het Symposium Rouw & Verlies plaats. Het symposium heeft een divers programma. Sprekers en workshopleiders geven vanuit hun praktijkervaring middelen, ideeën, inzichten en handvatten die je als professional en vrijwilligers verder kunnen helpen als je met rouw te maken krijgt.

Programma
13.30 - 14.00 ontvangst & aanmelding
14.00 - 14.15 opening door dagvoorzitter Pieter Webeling
14.15 - 14.45 gastspreker Tim Overdiek auteur van ‘tranen van liefde’
14.45 - 15.00 muziek door Mylou Frencken

15.15 - 16.30 workshops
Afscheid en Rouw: Wat hebben kinderen en jongeren nodig? (Marjo Vermeulen & Lynn Jonkman)
Rouw op de werkvloer (Ria van Kleef en Lian Gieles)
Waarom rouwen bij het leven hoort (Aart Mak)
Verder na verlies (Jos Vermij)

16.45 - 17.15 debat, terugkoppeling en afsluiting
17.15 - 18.15 napraten met hapje en een drankje

Deelname is gratis.

Aanmelden kan via www.symposiumrouwenverlies.nl

Mochten er vragen zijn dan kan je contact opnemen met:
Nicky Westerhof | 06 - 41 556 889
Stichting Bretels
Linda Frank | 023 - 84 48 201
Stichting Nabestaandenzorg

of via de mail
info@symposiumrouwenverlies.nl

Contact: info@symposiumrouwenverlies.nl
Lees verder

9 november 2017

Lichtjesavond - Capelle aan den IJssel

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare.

U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!


Locatie:Crematorium & begraafplaats Schollevaar
Tijd:Van 18.00 - 20.00 uur
Adres:Burgemeester Schalijlaan 2 in Capelle aan den IJssel
Contactpersoon:Marie-Louise van der Weiden
Telefoonnummer:06 53 54 55 14
E-mail:mvanderweiden@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20171109-lichtjesavond-in-capelle-aan-den-ijssel
Lees verder

12 november 2017

In dialoog over leven met de dood - Tilburg

Niets raakt ons zo en maakt zoveel los als de dood. Tegelijkertijd vinden we het maar moeilijk om er met anderen over te praten. Om dit gevoelige onderwerp toch bespreekbaar te maken organiseren Crematorium Tilburg en omstreken en ritueelbegeleider bij afscheid Rob van Tilburg dit jaar voor de vijfde keer tijdens ‘De week van de Dialoog’ in Tilburg dialooggesprekken. Het thema dit jaar is ‘Samen’.

“Tot de dood ons scheidt…”. Het is een traditioneel onderdeel van de huwelijksbelofte. Maar is “zolang de liefde ons verbindt” eigenlijk niet veel toepasselijker? Gezien alle echtscheidingen van tegenwoordig, maar ook omdat liefde niet ophoudt als iemand overlijdt. ‘Samen’ lijkt iets dat over de grens van leven en dood heen gaat. Tegelijkertijd is ‘samen’ voor de nabestaanden ook juist zo intens voelbaar in de aanloop naar een overlijden toe en in de periode direct daarna. Niets lijkt mensen zo dicht bij elkaar te brengen als de dood.

Wilt u met 6 tot 8 andere mensen in gesprek gaan over dit thema? Dan bent u zondagmiddag 12 november van harte welkom bij Crematorium Tilburg. Ongeacht leeftijd en of u al eens iemand die u dierbaar was heeft verloren of niet. Voorop staat het zonder oordeel naar elkaar luisteren en het delen van een persoonlijke ervaring. De dialooggesprekken vinden plaats in Andante Café (aula 3) van Crematorium Tilburg aan de Karel Boddenweg 5. Ontvangst met koffie/thee is vanaf 12:30 uur. De dialoog start exact om 13:00 uur en duurt tot circa 16:00 uur. Deelname en koffie/thee zijn gratis. Aanmelden doet u via www.tilburgindialoog.nl, door een e-mail te sturen aan rob@robvantilburg.com, of te bellen met 06-1430 6565 (als u geen internet of email heeft).

Meer informatie over Tilburg in Dialoog en de data en locaties van andere dialoogtafels tijdens de Week van de Dialoog (van vrijdag 3 tot en met zondag 12 november) vindt u op www.tilburgindialoog.nl.

Website: www.tilburgindialoog.nl
Lees verder

15 november 2017

Lichtjesavond - Eindhoven

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare.

U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan.

U hoeft zich niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Locatie:Crematorium Rijtackers
Tijd:Van 18.00 - 20.00 uur
Adres:Anthony Fokkerweg 150 in Eindhoven
Contactpersoon:Marie-Louise van der Weiden
Telefoonnummer:06 53 54 55 14
E-mail:mvanderweiden@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20171115-lichtjesavond-in-eindhoven
Lees verder

22 november 2017

Clinic 'uitvaarten regelen' - Vleuten

Steeds meer mensen willen zelf een belangrijke bijdrage leveren aan het organiseren van een uitvaart in de eigen familie- of kennissenkring. Ook vind men het belangrijk om een volwaardige gesprekspartner te kunnen zijn bij het in gesprek gaan met een uitvaartbegeleider.

Wil jij weten waar je allemaal aan kunt/moet denken bij het regelen van een uitvaart in je persoonlijke kring? Kom dan beslagen ten ijs na het volgen van de korte clinic 'uitvaarten regelen'. Tijdens 3 bijeenkomsten van 3 uur leer je alles over de vormgeving van een uitvaart en zul je een volwaardig gesprekspartner en adviseur zijn voor jouw omgeving op het moment dat een overlijden zich aandient.

De eerste bijeenkomst van deze clinic start op 18 oktober as. Aanmelden kan via https://www.apreslavie.nl/aanmelden-vrijwilligers-scholingen/.
Lees verder

december 2017

10 december 2017

Herinneringsbijeenkomst - Eindhoven

Tijdens deze bijeenkomst herinneren we overleden dierbaren met gedichten, verhalen en muziek.

U kunt zich hiervoor aanmelden vóór 7 december via een e-mail naar mvanderweiden@dela.org

Locatie:Crematorium Rijtackers
Tijd:Van 11.00 - 12.00 uur
Adres:Anthony Fokkerweg 150 in Eindhoven
Contactpersoon:Marie-Louise van der Weiden
Telefoonnummer:06 53 54 55 14
E-mail:mvanderweiden@dela.org

Website: www.dela.nl/over-dela/evenementen/20171210-herinneringsbijeenkomst-in-eindhoven
Lees verder

17 december 2017

Hoe overleef ik de feestdagen? - Leiden

Inleiding door Wouter de Jonge van Attendo Uitvaartzorg.


De bijeenkomst wordt gehouden in theehuis Veldheim, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden.

Contact: info@nabestaandencaféLeiden.nl
Lees verder

maart 2018

8 maart 2018

Levenseinde en rouw bij mensen met een verstandelijke beperking - Amersfoort

Op donderdag 8 maart 2018 organiseert Medilex de landelijke studiedag 'Levenseinde en rouw bij mensen met een verstandelijke beperking' Tijdens dit congres leren deelnemers hoe zij hun cliënten kunnen ondersteunen in de laatste levensfase en bij verlies. Dit congres is relevant voor de lezers van uw tijdschrift en/of website.

Graag verzoeken wij u om dit congres op te nemen in uw agenda- / congresrubriek. Onderstaand vindt u alle informatie over de dag. Mocht u aanvullende informatie willen, neem dan gerust contact met ons op of kijk op onze website.

Website: www.medilex.nl
Lees verder

april 2018

5 april 2018 t/m 7 april 2018

Tanexpo 2018 - Bologna (It.)

The world's premiere funeral event, with the most impressive international attendance and the widest exhibiting surface

Bolpona (It.)

Website: http://www.tanexpo.com
Lees verder

14 april 2018

Uitvaartbeurs Amsterdam

Uitvaartbeurs Amsterdam is de drukst bezochte consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

De beurs wordt gehouden in de Westerkerk (Jordaan) Amsterdam

Contact: info@uitvaart.nl

Website: www.uitvaartbeurs.amsterdam
Lees verder
Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >