Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws OKTOBER 2007


HERINNERING VERLICHT, allerzielen 2007

30 oktober 2007

HERINNERING VERLICHT, allerzielen 2007

Op woensdagavond 31 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur vindt op het terrein van begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan in de Amsterdamse Watergraafsmeer voor de derde keer een bijzondere herdenkingsavond plaats. Het gedenkpark is dan verlicht door honderden lichtjes. U wordt van harte uitgenodigd daar nog een lichtje aan toe te voegen.


Nieuwsbrief Stichting Crematorium Bergen op Zoom

29 oktober 2007

Nieuwsbrief Stichting Crematorium Bergen op Zoom

NIEUWSBRIEF

STICHTING CREMATORIUM BERGEN OP ZOOM GROTE WINNAAR VAN
INTERNATIONAL FUNERAL AWARD 2007

In onze vorige nieuwsbrief heeft u gelezen dat door een internationale jury Stichting Crematorium Bergen op Zoom met de openluchtaula in het urnenpark officieel genomineerd was voor een International Funeral Award 2007 in de categorie “Award mooiste en polyvalente funeraria, crematoria, steden en gemeenten".


Doe een bod voor het goede doel!

29 oktober 2007

Doe een bod voor het goede doel!

De kartonnen kist, kosteloos geleverd door Marina Jager, die door kunstenaar Danny Dogger tijdens het programma MAX van Omroep Flevoland beschilderd is, staat nu op de veilingwebsite Marktplaats.

Bezoek Marktplaats.nl en doe een bod op de kartonnen kist. Dit is uw kans! Doe vooral een bod want niet alleen kunt u dan een bijzonder kunstwerk in bezit krijgen, de opbrengst is ook nog eens voor het goede doel; Flevo-landschap!


29 oktober 2007

Nieuwe foto's van de uitreiking van de International Funeral Awards

Via AVIMON BV ontving de redactie van Uitvaartbranche.nl een aantal nieuwe foto's van de uitreiking van de International Funeral Awards 2007, gehouden op 27 oktober jl. te Aarschot in Belgie. De foto's zijn gemaakt door J.P van Popta van AVIMON BV.


29 oktober 2007

Herinnering Verlicht

Op woensdagavond 31 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur vindt op het terrein van begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan in de Amsterdamse Watergraafsmeer voor de derde keer een bijzondere herdenkingsavond plaats.


Update: Stichting Crematorium Bergen Op Zoom wint International Funeral Awards 2007

29 oktober 2007

Update: Stichting Crematorium Bergen Op Zoom wint International Funeral Awards 2007

Stichting Crematorium Bergen Op Zoom is de grote winnaar geworden van de International Funeral Awards 2007. Zij won de award in de award categorie "'Award voor mooiste, polyvalente funeraria, crematoria, steden en gemeenten". Tevens werd Stichting Crematorium Bergen op Zoom overall winnaar. Tweede en derde werden resp. Stichting Nationale Boomfeestdag en Huiskamp Carrosserie bv. De Golden Lifetime Awards ging in Nederland naar de heer Arie Marinus MOLENAAR, verzorger van de Koninklijke Uitvaarten.


29 oktober 2007

Dimensie organiseert op dinsdag 6 november a.s. een lezing/demonstratie door Willemijn Bessem met als thema: het mediumschap

Vooral sinds de uitzendingen van Char op TV is de belangstelling voor mediums erg gegroeid. Gelukkig hebben wij in Nederland ook goede mediums, zoals bijvoorbeeld Willemijn Bessem uit Den Haag. Zij was eerder samen met haar zus Bonnie bij ons te gast. Op veler verzoek zal zij op deze avond vertellen wat mediumschap inhoudt en hoe en waarom zij medium is geworden. Ook zal zij een demonstratie geven van geïnspireerd spreken en communicatie met vrienden en familie die reeds zijn overleden.


Ingezonden bericht van Michel Kuipers: Levend gecremeerd ?

28 oktober 2007

Ingezonden bericht van Michel Kuipers: Levend gecremeerd ?

L.S.

Naar aanleiding van de berichtgeving over het overlijden van Jan Wolkers heb ik een klein item geschreven, waarin bewustwording over taalgebruik aan de orde wordt gesteld. Misschien dat u geïnteresseerd bent dit te plaatsen op de website van uitvaart.nl en uitvaartbranche.nl.

Met vriendelijke groet,
Michel Kuipers
www.memento-gedenkbeelden.nl


28 oktober 2007

Nieuwe column Henry Keizer op website NUM: Bijzondere mensen

Nog even en dan is het zo ver: het Nederlands Uitvaart Museum opent werkelijk de deuren! Ik realiseer mij heel goed hoe bijzonder het is, om voorzitter te mogen zijn van dit unieke museum. Een uniek museum om heel veel redenen. Ten eerste natuurlijk omdat er maar één is in Nederland. Maar ook uniek vanwege de collectie, de inrichting en het schitterende gebouw.


26 oktober 2007

Voortzetting werk kinderrouwauto

Vanaf 18 oktober jl. is de enige kinderrouwauto van Nederland over gegaan in de handen van Ellen Kok en haar echtgenoot.


45 kunstenaars transformeren begraaf- en gedenkplaatsen tot gastvrije ontmoetingsplaatsen voor de levenden.

26 oktober 2007

45 kunstenaars transformeren begraaf- en gedenkplaatsen tot gastvrije ontmoetingsplaatsen voor de levenden.

Vuurcirkels, Rouwkost en Passiepost:18.00 – 22.00 uur:
Zondag 28 oktober te Blaricum, Algemene Begraafplaats
Woensdag 31 oktober te Castricum, begraafplaats Onderlangs
Zaterdag 3 november te Schagen, Yarden crematorium Schagerkogge


26 oktober 2007

Begraafplaats Leeuwarden gaat voor het miljoen

De Oude stadsbegraafplaats in Leeuwarden is doorgedrongen tot de finale van het televisieprogramma BankGiroLoterij 'Restauratie' van de AVRO. Zondag organiseert de gemeente op de de begraafplaats diverse activiteiten, maar woensdag kan de begraafplaats het miljoen winnen.


26 oktober 2007

De Belg wil voorbereid sterven

Brussel, 25 oktober 2007 – 1 op 30 (3%) Belgen is dagelijks bezig met zijn dood. 2 Belgen op 5 af en toe tot vaak. Een derde van de Belgen denkt er nooit aan. Tegelijkertijd vindt een derde van de Belgen zijn eigen dood, of liever zijn eigen uitvaart, belangrijk om op voorhand te regelen. Bijna 4 op 10 Belgen (37%) wil gecremeerd worden en meer dan 3 op 10 (33%) wil liever begraven worden. Meer dan 1 Belg op 10 is bezig met het kostenplaatje van zijn overlijden en sloot alvast een uitvaartverzekering af om de nabestaanden niet voor verrassingen te stellen. 1 Belg op 10 (10 %) heeft geld gespaard en 1 op 20 (6 %) heeft zijn testament opgemaakt. Een klein percentage is al bij de begrafenisondernemer geweest, heeft een rustplaats gekozen, zelfs de naam al op de grafzerk staan en de muziek al gekozen. De Belg denkt daarbij terecht dat een uitvaart een kostelijke zaak is. Dat blijkt uit onderzoeksresultaten van Corona Direct .


Eijgelaar Natuursteen opent showroom met grafmonumenten in Barneveld

24 oktober 2007

Eijgelaar Natuursteen opent showroom met grafmonumenten in Barneveld

Eijgelaar Natuursteen, dat al sinds 1862 gespecialiseerd is in grafmonumenten, heeft een showroom met 125 grafmonumenten geopend in Barneveld. Al generaties lang plaatst het Kamper bedrijf in de gemeente Barneveld en omgeving grafmonumenten. Vroeger werd een grafmonument uit een fotoboek uitgezocht. Tegenwoordig is het gebruikelijker een showroom of showtuin te bezoeken om de monumenten in het echt te bekijken. Door deze verandering kreeg Eijgelaar Natuursteen dan ook steeds vaker de vraag of er niet een showroom in de regio Barneveld geopend zou kunnen worden. De realisatie van deze showroom is nu een feit.


Nieuwe eco-kist

22 oktober 2007

Nieuwe eco-kist

Met de vraag naar milieu vriendelijke kisten komt uitvaartkisten fabrikant Bogra b.v. met een ‘basic’ massief eiken kist. Kenmerkend is dat de kist de uitstraling heeft die men van een kist mag verwachten;


Belgische uitvaartbranche steeds transparanter door Uitvaartkaart.be!

22 oktober 2007

Belgische uitvaartbranche steeds transparanter door Uitvaartkaart.be!

Inmiddels hebben zich al 36 ondernemingen aangemeld voor kosteloze plaatsing op de nieuwe site Uitvaartkaart.be. Het gaat om diverse uitvaartondernemingen, 11 crematoria, 3 fabrikanten van graf- en crematiekisten, een vakblad, een opleidingsinstituut, een drukwerkspecialist en een fabrikant van machines voor rouwlinten.

Bent u een in België gevestigde uitvaartondernemer, beheert u een crematorium, funerarium of begraafplaats of bent toeleverancier van kisten, urnen, drukwerk e.d. en wilt u kosteloos vermeld worden op Uitvaartkaart.be, dan kun u zich kosteloos aanmelden.


Nieuwe adverteerder: Nellian Dijkema Uitvaartverzorging (Thesinge, Groningen)

19 oktober 2007

Nieuwe adverteerder: Nellian Dijkema Uitvaartverzorging (Thesinge, Groningen)

Nellian Dijkema Uitvaartverzorging hoort bij de eerste lichting bedrijven (1994) met een andere visie op uitvaartzorg.
Nellian verzorgt, samen met medewerkster Anna Poppink, uitvaarten binnen een straal van ongeveer 60 km rond Groningen. Op onze website is meer informatie te vinden over onze werkwijze. Ieder die zich hierdoor aangesproken voelt kan ons inschakelen, ongeacht geloof, levensvisie of uitvaartverzekering. We hebben oog en oor voor details. Voor meer informatie, zie www.nellian.nl

Nellian Dijkema Uitvaartverzorging staat ook op Uitvaartkaart.nl en Uitvaartsite.nl!


Nieuwe adverteerder: Heiwa Urnen, urnen van zijde! (Amsterdam)

19 oktober 2007

Nieuwe adverteerder: Heiwa Urnen, urnen van zijde! (Amsterdam)

Iedere HEIWA - urn is uniek, ook naar persoonlijke wens gemaakt.

Er zijn drie vormen urnen:de klassieke, een buidel;
de kubistische, vanuit vlakken;
de ronde, vanuit een cirkel.
De ronde vorm is ook geschikt om er een standaardurn in te plaatsen. Voor meer informatie, zie www.heiwa.nl.

Heiwa staat ook op Uitvaartkaart.nl en Uitvaartsite.nl.


Nieuwe website Uitvaartkaart.be zet Belgische uitvaartbranche op de kaart!

17 oktober 2007

Nieuwe website Uitvaartkaart.be zet Belgische uitvaartbranche op de kaart!

Uitvaart.Com lanceert vandaag Uitvaartkaart.be, een op Google Maps gebaseerde website waar alle Belgische uitvaartondernemers en toeleveranciers (geo)grafisch worden gepresenteerd.
Een dergelijke, op Google Maps gebaseerde toepassing wordt ook wel Google mash-up genoemd. Met Uitvaartkaart.be kunnen bezoekers eenvoudig zien hoe crematoria, uitvaartcentra, mortuaria e.d. over België verspreid zijn. Vermelding voor Belgische uitvaartbedrijven en toeleveranciers is kosteloos. De enige voorwaarde is dat geïnteresseerde bedrijven een vestigingsadres in België dienen te hebben.


ALLERZIELEN BIJ YARDEN BEGRAAFPLAATS OUD-RIJSWIJK

16 oktober 2007

ALLERZIELEN BIJ YARDEN BEGRAAFPLAATS OUD-RIJSWIJK

Op vrijdag 2 november houdt Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk, Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk, een algemeen herdenkingsconcert met rozenceremonie. De datum 2 november is bewust gekozen: Allerzielen. Net als bij deze eeuwenoude Rooms-Katholieke traditie worden symbolen als witte bloemen gebruikt en oude verhalen verteld. Zowel ‘gelovige als niet-gelovige’ nabestaanden zijn van harte welkom samen te herdenken. Rouwbegeleidster Ineke Koedam leidt de avond en een strijkkwartet brengt nummers als ‘Candle in the wind’, ‘Don’t cry for me Argentina’, ‘Adios nonino’ (‘Maxima’s tango’) en - toepasselijk bij Allerzielen - ‘Air’ van Bach. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 21.45 uur.


Herinnering Verlicht

16 oktober 2007

Herinnering Verlicht

Op woensdagavond 31 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur vindt op het terrein van begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan in de Amsterdamse Watergraafsmeer voor de derde keer een bijzondere herdenkingsavond plaats.


15 oktober 2007

‘De Facultatieve Groep' bouwt tweede crematorium in Duitsland

Na de succesvolle opening van Krematorium Memmingen (Beieren, Zuid-Duitsland) ruim een jaar geleden, is ‘de Facultatieve Groep’ uit Den Haag begonnen met de bouw van een tweede crematorium in Duitsland: Krematorium Niederrhein in Willich. Willich ligt net over de Nederlandse grens en dichtbij een aantal grote Duitse steden, waaronder Mönchengladbach, Krefeld, Düsseldorf, Duisburg, Oberhausen en Essen. Naar verwachting wordt het crematorium in het eerste halfjaar van 2008 geopend.


13 oktober 2007

Vereniging Terebinth organiseert inventarisatiedag in Amersfoort

Hoe inventariseert men een begraafplaats?

Op donderdag 18 oktober houdt de terebinth een inventarisatie dag voor haar leden. De locatie is de oude algemene begraafplaats aan de Soesterweg te Amersfoort.


Vlindernaam op Beukenhof

11 oktober 2007

Vlindernaam op Beukenhof

Beukenhof is de eerste begraafplaats in Nederland waar op vrijdag 2 november a.s. om 10.30 uur de Vlindernaam wordt onthuld. Vlindernaam is een persoonlijke herinneringsplaats in de vorm van een boom vol vlinders. De naam van de overleden geliefde is geschreven in licht. De vlinders blikkeren in de boom, weerkaatsen de zonnestralen, weerspiegelen het groen van het gras en het blauw van de lucht. Zo vormt Vlindernaam een gezamenlijke gedenkplek.


8 oktober 2007

13 nieuwe klachten en uitspraken van de Ombudsman voor het uitvaartwezen

Afgelopen weekend publiceerde de ombudsman 13 nieuwe klachten en uitspraken op zijn website. Het gaat om de volgende onderwerpen:


5 oktober 2007

DELA neemt belang in uitvaartorganisatie UNC

Eindhoven, 5 oktober 2007 – Uitvaartorganisatie DELA en Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie (UNC) gaan samenwerken: DELA neemt een belang van dertig procent in UNC. UNC is in de regio beter bekend als Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond. Met de deelname versterkt DELA haar positie in Noord-Holland. UNC beoogt hiermee een verdere groei te realiseren.


REIS VAN DE ZIEL

3 oktober 2007

REIS VAN DE ZIEL

Op dinsdag 16 oktober houdt medium Janet Werner de lezing ‘Reis van de ziel’ in Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen, Kamperfoeliestraat 2-A in Den Haag. De presentatie duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Janet Werner neemt belangstellenden mee op ontdekkingsreis naar de oorsprong van de ziel: Waar komt de ziel vandaan? Wat doet de ziel met ons? Wat gebeurt er met de ziel ná ons overlijden? Na de pauze is er ruimte om vragen te stellen.


DE DODEN NIET VERZWIJGEN MAAR VIEREN OM WIE ZE WAREN OP ZORGVLIED

3 oktober 2007

DE DODEN NIET VERZWIJGEN MAAR VIEREN OM WIE ZE WAREN OP ZORGVLIED

Allerzielen Alom, een project van kunstenaar Ida van der Lee vormt begraafplaats Zorgvlied om met vuur, licht en klank tot een gastvrije ontmoetingsplaats voor de levenden.


2 oktober 2007

Woensdag 10 oktober: Lezen over Eerfrecht en nalatenschap

Op woensdag 10 oktober houdt Yarden Vereniging Overijssel in de Stadsgehoorzaal,Burgwal 10 in Kampen een lezing over het nieuwe familierecht.


Nieuw initiatief Zorg Diensten Groep: Postmortale hulpverlening bij incidenten

1 oktober 2007

Nieuw initiatief Zorg Diensten Groep: Postmortale hulpverlening bij incidenten

De Zorg Diensten Groep signaleert vanuit haar werkzaamheden voor zorginstellingen, uitvaartverzorgers, de hulpdiensten en de overheid, steeds vaker dat er grote behoefte bestaat aan gespecialiseerde en respectvolle postmortale dienstverlening en assistentie op een overlijdenslocatie. Als innovatieve dienstverlener start de Zorg Diensten Groep daarom per 1 december a.s. met Post-Mortem Facilities.


1 oktober 2007

Heemskerk ruimt 68 tweelaags grafruimten op begraafplaats Eikenhof

In de week van 8 oktober gaat een externe firma, in opdracht van de gemeente Heemskerk, 68 tweelaags graven van de grafheuvels R, U en V ruimen op begraafplaats Eikenhof in Heemskerk. Het betreft huurgraven waarvan de gebruiksrechten weer aan de gemeente zijn vervallen. Na de ruiming worden de stoffelijke resten herbegraven in het verzamelgraf op de begraafplaats.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >