Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JULI 2017

donderdag 31 juli 2017

Paardenkastanje begraafplaats Ter Navolging Tiel met spoed gekapt

Bij een reguliere boominspectie door Avri is gebleken dat een monumentale paardenkastanje niet meer te redden is. De boom staat op begraafplaats Ter Navolging aan de Lingedijk in Tiel. Omdat de veiligheid niet meer te garanderen is, wordt de boom op woensdagochtend 9 augustus gekapt. Tijdens de kapwerkzaamheden regelen verkeersregelaars het verkeer op de Lingedijk. De straat is slechts voor heel korte tijd volledig afgesloten, zodat de overlast voor verkeer tot een minimum beperkt blijft.

Lees verder


donderdag 31 juli 2017

Begraafplaats Eindhoven ruimt per ongeluk het verkeerde grafmonument

Een enorme blunder heeft er voor gezorgd dat op het Eindhovense Sint Joris-kerkhof een verkeerde grafsteen is verwijderd. Het grafmonument is zonder enige aankondiging aan de rechthebbenden weggehaald terwijl de grafrechten al tot 2023 zijn betaald, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 31 juli 2017

Ontslagen en onrust bij Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal

Het bestuur van de Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal heeft drie medewerkers ontslagen. Er zou sprake zijn van een verschil van inzicht. Maar de overige elf medewerkers hebben inmiddels ook niet veel vertrouwen meer in het bestuur, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


donderdag 30 juli 2017

Eerste crematorium in Nederland met een BREEAM-NL Excellent certificaat

Respectrum Crematoria b.v. laat in Eelderwolde een nieuw crematorium bouwen: “Ommeland en Stad”. Het is het eerste van een aantal nieuwe crematoria in Nederland en Duitsland.
Respectrum wil gebouwen neerzetten waar nabestaanden en genodigden tijd en rust krijgen om afscheid te nemen. BCN Groep begeleidt als preferred supplier het voor- en bouwtraject

Lees verder


donderdag 27 juli 2017

Nieuwbouw mortuarium Schiphol

Omdat het huidige mortuarium op Schiphol plaats moet maken voor de uitbreiding van de luchthaven wordt er een nieuw mortuarium gebouwd aan de Jan Plezierweg. Het nieuwe mortuarium wordt gebouwd in opdracht van Schiphol Real Estate.

Lees verder


donderdag 27 juli 2017

FIAT-IFTA voorzitter bezoekt conventie in Zimbabwe

FIAT-IFTA voorzitter Teresa Saavedra zal de conventie 2017 ZAFA (Zimbabwe Association of Funeral Assures) bijwonen die van 30 juli tot en met 2 augustus plaats vindt in Zimbabwe. Het is de eerste keer dat een FIAT-IFTA voorzitter is op een belangrijke uitvaartbijeenkomst op het Afrikaanse continent.

Lees verder


donderdag 25 juli 2017

Assieraad verloren in trein van Deventer naar Schiphol

Op de avond van 10 juli heeft een meisje een assieraad verloren in de trein van Deventer naar Schiphol. Het gaat om een hangertje met daarin een beetje as van een overleden vriendin, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 25 juli 2017

Nieuw: Dementievriendelijke uitvaart met zorg en aandacht voor demente achterblijvers

Moet iemand die dement is mee naar de uitvaart van zijn of haar partner of is het beter om iemand in dat geval thuis te laten? Het antwoord is dat een demente partner wel bij de uitvaart moet zijn, als dat mogelijk is. Uitvaartonderneming Terramor biedt sinds kort een speciale dementievriendelijke uitvaart. Juist nu er door de vergrijzing steeds meer mensen met dementie zijn voorziet Terramor in een groeiende behoefte.

Lees verder


donderdag 24 juli 2017

Werkzaamheden begraafplaats ’t Harde klaar

De uitbreidingswerkzaamheden op begraafplaats Bovenweg in ’t Harde zijn klaar. Door de uitbreiding is er voldoende begraafcapaciteit voor de komende dertig jaar, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 24 juli 2017

Diefstal baarhuisje begraafplaats Augustinusga

Het baarhuisje van de begraafplaats in het Friese Augustinusga is zwaar beschadigd tijdens een inbraak. De gedupeerde medewerkers van de begraafplaatsen spreken op Facebook hun verontwaardiging uit over de inbraak op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 24 juli 2017

Ingezonden brief voorzitter Keurmerk Uitvaartzorg (reactie artikel over ‘Zwarte randen uitvaartbranche’)

Het stuk “de zwarte randen van de uitvaartbranche” (FD 10 juni) wekt de indruk dat de uitvaartbranche misbruik maakt van de precaire situatie van nabestaanden. Dit beeld doet vele ondernemers in de uitvaartzorg geen recht. Zorg en respect voor overledenen en familieleden zijn regel en geen uitzondering!

Lees verder


donderdag 20 juli 2017

Onkruid wieden zonder gebruik pesticiden bijna niet te doen

In België is de laatste weken veel discussie over het onkruid op de begraafplaatsen. Sinds er geen pesticides meer gebruikt mogen worden om onkruid te bestrijden groeit het onkruid welig op menig begraafplaats. Dat resulteert in veel klachten bij gemeenten. De gemeente Dilbeek riep onlangs klagers op om zelf maar onkruid te wieden. De burgemeester van het Belgische Riemst noemt het verwijderen van onkruid, dweilen met de kranen open.

Lees verder


donderdag 20 juli 2017

De Ronde Venen laat graven ruimen

In het najaar worden particuliere graven geruimd op de algemene begraafplaatsen van Abcoude, Baambrugge en Wilnis.

Lees verder


donderdag 20 juli 2017

Bouw crematorium Oldenzaal start maandag na akkoord met omwonenden

Crematoria Twente, DELA en de gemeente Oldenzaal hebben overeenstemming bereikt met de omwonden van het nieuw te bouwen crematorium. Door een aantal aanpassingen in de bouwplannen zijn de omwonenden gerustgesteld en kunnen de eerste werkzaamheden aanstaande maandag al beginnen, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 19 juli 2017

Parthes BV neemt Rouwservice Nederland over

Nadat gisteren al bekend werd dat Bogra, de fabrikant van uitvaartkisten, is overgenomen door het Belgische Funico zijn vandaag de medewerkers van Rouwservice Nederland (RSN) op de hoogte gesteld van het feit dat ook hun bedrijf een doorstart zal maken met Parthes BV als nieuwe eigenaar. Hiermee komt een einde aan een periode van onzekerheid die ontstond nadat eind juni beide bedrijven failliet gingen. Met deze overname is voor het overgrote deel van de medewerkers de werkgelegenheid zeker gesteld. Ook kunnen de uitvaartleiders die klant zijn bij beide bedrijven zeker zijn van een voortgezette gezamenlijke dienstverlening. Bogra en Rouwservice Nederland zullen ook met de nieuwe eigenaren samen blijven optrekken.

Lees verder


donderdag 19 juli 2017

Buitendienstmedewerkers Veere mogen niet meer schaften in aula begraafplaats

Omwonenden van de algemene begraafplaats in Zoutelanden lieten zich de afgelopen tijd boos uit over het feit dat de aula op de begraafplaats in gebruik was als schaftlokaal. De dorpsbewoners vinden het ongepast dat de begraafplaats daarvoor wordt gebruikt. De gemeente heeft daarop besloten om de buitendienstmedewerkers per direct elders onder te brengen tijdens hun pauze, dat meldt PZC.nl.

Lees verder


donderdag 18 juli 2017

Bogra maakt doorstart met Funico

Bogra de specialist in uitvaartkisten die recent in financiële problemen kwam, wordt overgenomen door de groep Funico, die in belangrijke mate is ontstaan uit het Belgische Demaco en het Franse Cerceuils du Nord. Funico bereikte hiertoe vandaag een akkoord met curator Guido De Wit. De curator heeft de laatste 2 weken de activiteiten van kistenproductie en –leveringen voortgezet, waardoor de continuïteit van Bogra verzekerd is gebleven.

Lees verder


donderdag 18 juli 2017

Aula crematorium Haarlem moet compleet afgebroken en daarna opnieuw opgebouwd worden

Na bouwtechnisch onderzoek is eind 2016 besloten om de aula van het Yarden Crematorium Haarlem aan de Vergierdeweg tot nader bericht niet te gebruiken. Het bouwtechnisch rapport stelt dat bij zeer zware weersomstandigheden het gebouw verzwakt kan raken waardoor er een onveilige situatie kan ontstaan voor de bezoekers en medewerkers. Dit willen wij uiteraard voorkomen.

Lees verder


donderdag 18 juli 2017

Grafrovers vernielen monumentale begraafplaats Harlingen

Grafrovers hebben hun slag geslagen op de algemene begraafplaats aan de Begraafplaatsenlaan in Harlingen. De brutale dieven vernielden het hek rond de begraafplaats en reden vervolgens met hun auto de begraafplaats op, dat meldt Omroep Friesland.

Lees verder


donderdag 18 juli 2017

Raad Zwolle verkiest appartementen boven privacy op RK begraafplaats

Maar liefst 175 jaar genoot het kerkhof langs de Bisschop Willebrandlaan privacy, maar daar komt nu snel verandering in. De Zwolse gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel om een appartementencomplex te bouwen dat grenst op ongeveer twee meter van het kerkhof, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 17 juli 2017

Respectloze jongeren lopen over graven in Bilthoven

In de opvoeding van een groep hangjongeren uit Bilthoven is mogelijk iets niet helemaal goed gegaan. De jongeren gebruiken de begraafplaats aan de Gregoriuslaan als hangplaats en lopen daar over de graven, dat meldt het AD. Ook zouden ze op de begraafplaats gooien met waterballonnen.

Lees verder


donderdag 17 juli 2017

DELA neemt Belgische verzekeringsportefeuille Hooghenraed over

Coöperatie DELA heeft overeenstemming bereikt met Hooghenraed Levensverzekeringen N.V. over overdracht van hun Belgische verzekeringsportefeuille.

Lees verder


donderdag 14 juli 2017

Kabinet maakt registratie doodgeboren kinderen mogelijk

Op de valreep voor het zomerreces heeft het kabinet ingestemd met het voorstel van minister Plasterk om het mogelijk te maken dat de namen van overleden kindjes opgenomen kunnen worden in de Basisregistratie personen.

Lees verder


donderdag 14 juli 2017

Protest tegen bouw appartementencomplex naast begraafplaats Zwolle

Als het aan projectontwikkelaar Vastbouw ligt dan wordt er een vier verdiepingen hoog appartementencomplex gebouwd naast de katholieke begraafplaats aan de Bisschop Willebrandlaan in Zwolle. De appartementen komen volgens de bezwaarmakers veel te dicht op de begraafplaats waardoor de rust en privacy op de begraafplaats in het geding komt, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 14 juli 2017

Samenwerkingsovereenkomst tussen Monuta en Ontruimingsdeal

Monuta regio Rijnmond en Ontruimingsdeal hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Vanaf nu zal Ontruimingsdeal uitvaartverzorgers van Monuta begeleiden bij het ontruimen van woningen.

Lees verder


donderdag 14 juli 2017

Unieke samenwerking tussen Monuta en Minters

Op het eerste gezicht ligt samenwerking tussen een uitvaartonderneming en een dienstverlener in welzijn niet voor de hand. Maar bij nader inzien is het eigenlijk heel logisch dat Monuta en Minters een samenwerkingsovereenkomst hebben getekend.

Lees verder


donderdag 13 juli 2017

Weesp gaat nog maar eens een onderzoek doen naar locatie crematorium

De gemeente Weesp gaat nog maar eens een onderzoek doen naar de locatie waar een kleinschalig crematorium gevestigd kan worden. Het gaat nu om een plek op begraafplaats Landscroon en dan aan de Korte Muiderweg, dat meldt het Weespernieuws.

Lees verder


donderdag 11 juli 2017

Strooiveld begraafplaats Tussen de Bergen opgeknapt

Het strooiveld op de begraafplaats Tussen de Bergen in Roermond wordt binnenkort opgeknapt. De bestaande hagen die in het vak staan, worden opgeruimd en vervangen door paden. Bij de werkzaamheden zal géén grond afgevoerd worden en de as in de haagvoet zal over het gras uitgestrooid worden. Op het strooiveld is een aantal monumentjes voor overledenen ontstaan en die worden verwijderd.

Lees verder


donderdag 11 juli 2017

Tientallen skeletten opgegraven bij Eusebiuskerk

Bij De Eusebiuskerk in Arnhem zijn tientallen skeletten opgegraven van mensen die er eeuwen geleden zijn begraven, dat meldt de Gelderlander. Inmiddels zijn er 67 lichamen opgegraven en de verwachting is dat er in de komende dagen nog meer worden gevonden.

Lees verder


donderdag 11 juli 2017

Steeds populairder: bijzondere bijeenkomsten op Haagse begraafplaatsen

Van een gospelkoorconcert tot ‘reflectie op zondag’, St. Petrus Banden en St. Barbara organiseren bijna elke maand wel een bijzondere bijeenkomst. Steeds meer mensen bezoeken deze mooie plekken, niet alleen als er een uitvaart is. En dát is wat deze twee Haagse begraafplaatsen willen bereiken: het verlagen van de drempel voor publiek en een gastvrij imago.

Lees verder


donderdag 10 juli 2017

Groen licht voor crematorium in La Grande Suisse

De Gemeente Maastricht heeft met een bestemmingswijziging groen licht gegeven voor de realisatie van een crematorium in La Grande Suisse aan de Mariënwaard.

Lees verder


donderdag 10 juli 2017

Belastinginspecteur achtervolgt man tot in graf

De rechter heeft een belastinginspecteur veroordeeld tot een geldboete en een werkstraf. De inspecteur bleef een belastingplichtige letterlijk tot in zijn graf lastigvallen. De inspecteur heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan grafschennis. Hij zou verschillende keren kunstbloemen hebben vernield op het graf van zijn slachtoffer, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 10 juli 2017

Toch geen nieuwe begraafplaats bij Vleuten

De gemeente Utrecht ziet af van het plan om een nieuwe begraafplaats te realiseren bij Vleuten, dat meldt RTV Utrecht. Bij nader inzien is men tot de conclusie gekomen dat er tegenwoordig steeds minder vaak wordt gekozen voor begraven.

Lees verder


donderdag 10 juli 2017

Natuurbegraven Nederland ziet af van begraafplaats in Wapenveld

Natuurbegraven Nederland ziet af van haar plan om een natuurbegraafplaats te realiseren op landgoed Winfried in Wapenveld, dat meldt de Stentor. De plannen voor de natuurbegraafplaats zijn teruggetrokken nu de provinciale visie voor natuurbegraven klaar is.

Lees verder


donderdag 7 juli 2017

Crematorium 'Hart van Berkelland' in augustus open

Als alles goed gaat wordt crematorium 'Hart van Berkelland' in Haarlo in augustus in gebruik genomen. Het crematorium wordt gerealiseerd op landgoed Het Aamschot. De verwachting is dat er tussen de 400 en (op termijn) 500 crematies per jaar plaats gaan vinden, dat meldt Achterhoek Nieuws.

Lees verder


donderdag 6 juli 2017

Locatie crematorium Weesp valt af

Na onderzoek is begraafplaats Carspelhof aan de Utrechtseweg in Weesp afgevallen als eventuele locatie voor de komst van een crematorium. Het onderzoek richt zich nu alleen nog op begraafplaats Landscroon aan de Korte Muiderweg, dat meldt WeesperNieuws.

Lees verder


donderdag 4 juli 2017

Plaatsing bijenkast op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert te Amsterdam

De R.-K. Begraafplaats Buitenveldert in Amsterdam heeft in het kader van de Week van de Begraafplaats begin Juni op een wel heel unieke wijze invulling gegeven aan het thema Duurzaamheid van dit jaar. Naast het organiseren van een duurzame markt heeft de begraafplaats besloten om n.l. een bijenkast te plaatsen op het 7ha groene hart naast de ringweg A10.

Lees verder


donderdag 4 juli 2017

Gijsje Teunissen van Charon Uitvaartbegeleiding gaat vloggen!

Vanaf a.s. donderdag 6 juli zal Gijsje Teunissen van Charon uitvaartbegeleiding elke week op haar YouTube-kanaal Charon uitvaart inspireert ! filmpjes met impressies van uitvaarten delen. Laat je verrassen en inspireren.

Lees verder


donderdag 4 juli 2017

Een berichtje sturen na de dood: What's After-app

Het is nu mogelijk om via de What's After-app een berichtje te sturen nadat je bent overleden. Via de app kunnen mensen die gaan overlijden of dit vrezen een berichtje opnemen dat na het overlijden wordt bezorgd. Het bericht wordt pas bezorgd als je dood door 'trusted friends' wordt bevestigd, dat meldt BNR.

Lees verder


donderdag 3 juli 2017

Nieuw op Uitvaart.nl en Begrafenis-Amsterdam.nl: Uitvaartonderneming Milly

Op 17 september 2015 is uitvaartonderneming Milly opgericht. Ons doel is om uitvaarten te organiseren die aansluiten bij de wensen van de overledene en diens nabestaanden, met de kennis van de mogelijkheden die er vandaag de dag beschikbaar zijn. En dat doen wij met een frisse blik.

Lees verder


donderdag 2 juli 2017

Value8 bood slechts €1,- voor Bogra / RSN

Investeringsmaatschappij Value8 van Peter Paul de Vries, voormalig voorzitter van de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB), had slechts € 1 over voor de inmiddels failliete bedrijven Bogra en RSN.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder