nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw zondagmiddagprogramma ‘Het Familieportret’ op RTL4

14 oktober 2010


Amersfoort, 13 oktober – Vanaf 24 oktober start het tv-programma Het Familieportret. In dit nieuwe programma brengt een kleinkind een verrassingsbezoek aan opa of oma om een lang gekoesterde wens uit te laten komen. Sponsor DELA wil met Het Familieportret meer aandacht creëren voor de bijzondere band tussen generaties. Het Familieportret is vanaf zondag 24 oktober in een reeks van tien afleveringen te zien op RTL4 om 16.30 uur.

Grootouder meer betrokken bij ontwikkeling kleinkind
Tegenwoordig zijn grootouders meer betrokken bij de ontwikkeling van hun kleinkinderen dan vroeger. ‘Grootouders passen vaker op en doen meer leuke dingen met hun kleinkinderen. Grootouders weten meer van hun kleinkinderen. Maar andersom weten kleinkinderen ook meer van hun opa’s en oma’s, waardoor ook de band sterker is dan ooit’, constateert Martin Kersbergen. Hij bedacht het televisieprogramma Het Familieportret, een feel-good programma van een half uur dat wordt gepresenteerd door Esther Duller. In het dagelijks leven is Kersbergen manager corporate communicatie bij coöperatie DELA. ‘Tijdens een afscheid is de behoefte aan het doorgeven van herinneringen heel groot. Met dit programma stimuleren wij dat ontroerende en grappige verhalen en anekdotes eerder worden verteld en gedeeld. Ze verrijken het leven en verbinden generaties.’

Het programma
In Het Familieportret krijgen kleinkinderen niet alleen de kans om iets leuks terug te doen voor hun grootouders. De kijker geniet in tien afleveringen ook van de bijzondere band tussen kleinkinderen en grootouders. ‘De bijzondere band wordt uitgelicht en er worden verhalen en anekdotes van vroeger en nu verteld. Het levert vijftien prachtige familieportretten op, met aan het einde van het programma een fysiek familieportret’, aldus Kersbergen.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering van Het Familieportret vertelt de tienjarige Bo uit Almelo over haar bijzondere band met haar oma. Door ziekte binnen de familie bleef Bo vaak bij oma logeren en ze ziet haar oma als haar tweede moeder. Daardoor weet Bo nu ook dat oma vroeger wel eens ondeugend was. Bo vindt dat oma het wel heeft verdiend om verrast te worden. In de eerste aflevering is te zien hoe Bo dit samen met Esther Duller aanpakt.

Waarom doet DELA dit?
Opa’s en oma’s hebben al een heel leven achter zich. Een leven met ontroerende en grappige verhalen, ervaringen en wijsheden. Tijdens en na een afscheid worden die verhalen vaak verteld en helpen ze herinneringen levend te houden. DELA vindt het belangrijk dat deze verhalen en anekdotes eerder worden verteld en gedeeld. Ze verrijken het leven en verbinden generaties. Dat is precies wat er gebeurt in het programma Het Familieportret.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >