Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JANUARI 2007

woensdag 31 januari 2007

Landelijke uitvaart-expositie ‘Memoria’ komt naar In Pace DELA Uitvaartverzorging in Oldenzaal.

Van zaterdag 10 tot en met donderdag 22 februari biedt het uitvaartcentrum van In Pace DELA Uitvaartverzorging aan de Schipleidelaan 55 in Oldenzaal onderdak aan de bijzondere, rondreizende kunsttentoonstelling ‘Memoria’. Deze expositie toont onderscheidende en creatieve werken die als doel hebben herinneringen levend te houden. Het zijn unieke objecten met een eigen verhaal.

Lees verder


woensdag 24 januari 2007

DA VINCI CODE IN ONTMOETINGSKERK VAN GELEEN

Op dinsdag 6 februari houdt kunsthistorica drs. Karin Braamhorst een audiovisuele presentatie over de Da Vinci Code in de Ontmoetingskerk, Emmaplein 50 in Geleen. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown - duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Braamhorst gaat in op de werken van Leonardo da Vinci, geheime genootschappen en het bestaan van een heilige graal. De kunsthistorica behandelt op humorvolle wijze de zin en onzin van de beweringen in boek en Hollywood-film. De lezing is een initiatief van Yarden Vereniging.

Lees verder


dinsdag 23 januari 2007

LifeGem Benelux breidt assortiment Herinneringsdiamanten uit

Tilburg/24 januari 2007 - Sinds 2002 is LifeGem in de Benelux vertegenwoordigd en heeft vanaf dat moment een prominente plaats ingenomen in de uitvaartbranche als leverancier van de ‘LifeGem Herinneringsdiamant’: een diamant die wordt vervaardigd met behulp van koolstof uit crematie-as. Nadat in 2006 door LifeGem werd aangekondigd dat ook een haarlok als bronmateriaal kon dienen om met persoonlijke koolstof een echte diamant te vervaardigen, wordt nu onder de naam ‘LifeGem HerinnerRING’ niet alleen in relatie tot overlijden maar ook met betrekking tot andere emotionele en indrukwekkende gebeurtenissen (zoals de geboorte van een kind en een verloving, huwelijk of een liefdesrelatie) de mogelijkheid geboden om ook deze gebeurtenis voor altijd te herinneren in de vorm van een unieke en persoonlijke diamant.

Lees verder


dinsdag 23 januari 2007

Uitvaartorganisatie DELA bereikt mijlpaal in bestaansgeschiedenis

Eindhoven, 23 januari 2007 - Het Eindhovense DELA kijkt terug op een succesvol jaar. De uitvaartverzekeraar en -verzorger kent sinds eind 2006 meer dan 2,5 miljoen naturaverzekerden. Dankzij een zeer sterke productiegroei in het afgelopen jaar, heeft DELA ook de grens van € 10 miljard verzekerd kapitaal ruimschoots gepasseerd. In totaal komt het aantal verzekerden - natura en kapitaal - binnenkort uit op 3 miljoen. Dit is een absolute mijlpaal in het jaar dat de organisatie ook haar 70-jarig bestaan viert.

Lees verder


maandag 22 januari 2007

Uitvaartverzorging St. Jan opent uitvaarthuis, een modern uitvaartcentrum in huiselijke sfeer

Op zaterdag 20 januari organiseerde Uitvaartverzorging St. Jan een open dag in het splinternieuwe Uitvaarthuis ’St. Jan’ aan de Jacob van Maerlantstraat 100 in 's-Hertogenbosch. Dit nieuwe uitvaarthuis is zonder twijfel indrukwekkend te noemen.

Lees verder


zondag 21 januari 2007

Lezing over Afscheidsrituelen

Op woensdag 31 januari, om 20.00 uur in De Veldkei, Veldkamp 77 te Havelte, organiseren Annerie Kremer Uitvaartzorg (Meppel) en Tri Limes Uitvaartzorg en -begeleiding (Steenwijk/Tuk) de derde van een serie van vier lezingen.
De toegang is gratis; er is veel ruimte voor vragen en antwoorden.

Lees verder


zondag 21 januari 2007

Monuta: Nederlanders zijn niet goed op de hoogte van de uitvaartwensen van hun partner.

Nederlanders zijn niet goed op de hoogte van de uitvaartwensen van hun partner. Slechts één op de zeventig personen zou de juiste keuzes maken. Dit blijkt uit een onderzoek van Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen.

Lees verder


donderdag 18 januari 2007

Begraafplaats en crematorium IJsselhof gaat naar Yarden

Almere, 18 januari 2007


De gemeente Gouda draagt de exploitatie en het beheer van begraafplaats en crematorium IJsselhof op korte termijn over aan Yarden Uitvaartorganisatie. Eind 2005 heeft de gemeenteraad van Gouda besloten akkoord te gaan met verzelfstandiging van IJsselhof. Na een zorgvuldig doorlopen aanbestedingstraject heeft het college van burgemeester en wethouders op 16 januari 2007 een concessie van 40 jaar verleend.

Lees verder


woensdag 17 januari 2007

MEDIUM ‘LEEST’ FOTO’S OVERLEDENEN IN CREMATORIUM

Op woensdag 31 januari 2007 houdt Janet Werner de lezing ‘vragen over het einde’ in Yarden Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3 in Schagen. De presentatie duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Janet Werner houdt zich als medium bezig met psychometrie, een vorm van helderziendheid aan de hand van foto's en voorwerpen. Op basis van foto’s van overledenen die belangstellenden bij de lezing meebrengen, kan zij voelen wat de situatie van de persoon op de foto is. Mogelijk mag ze ook een boodschap doorgeven van ‘gene zijde’. Naast lezingen verzorgt Janet Werner cursussen op gebied van psychometrie en is zij onder meer auteur van ‘Krachtkaarten’, een set kaarten over de zin van het leven.

Lees verder


woensdag 17 januari 2007

‘Misdadigers en hun uitvaart’ in Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen

Op dinsdag 30 januari houdt historicus Leon Bok de lezing ‘Misdadigers en hun uitvaart door de tijd heen’ in Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen, Kamperfoeliestraat 2-A in Den Haag. De presentatie duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Bok staat niet alleen stil bij de wijze waarop veroordeelden ter dood werden gebracht, ook besteedt hij aandacht aan hun begraafplaats. Die achtergrond is vaak onderbelicht gebleven. Aan de hand van een audiovisuele presentatie loopt Bok door de funeraire geschiedenis van Nederland. De historicus werkte mee aan de Teleac-serie ‘Begraven en Begraafplaatsen’ en schreef diverse boeken over uitvaartcultuur.

Lees verder


woensdag 17 januari 2007

Nieuw artikel: Beelden van de dood

De dood heeft verschillende gezichten. In de loop der eeuwen zijn er een aantal archetypische beelden ontstaan, met hier en daar kleine varianten, maar in wezen hetzelfde. In Europa zien we de dood voornamelijk als mannelijk: een skelet met een mantel, de man met de zeis, Heer Dood die zonder onderscheid iedereen komt halen. De tijd is op, je nummertje is aan de beurt, onderhandelen heeft geen zin. Niemand ontsnapt aan Heer Dood, dat is de enige zekerheid in het leven. Het is een schande.

Lees verder


woensdag 17 januari 2007

Nieuw artikel: Dood en nieuwe rituelen

Onze ideeën over dood en sterven zijn sterk gekleurd door Christelijke opvattingen, zelfs als je geen christen bent. De Europese maatschappij is immers Christelijk georiënteerd. De moderne manier van begraven is vaak in essentie of een Christelijk georiënteerd ritueel, of neutraal en zakelijk. Binnen een uur is alles geregeld, de dode uit het zicht, en luidkeels jammeren word niet op prijs gesteld. Een lichaam is een lichaam, en, afhankelijk van de individuele godsdienst of levensstijl, is de dood voor velen het einde.

Lees verder


zondag 14 januari 2007

Hoe gaan kinderen om met verlies? Hoe kun je als volwassene een kind tot steun zijn?

Op donderdag 18 januari, om 20.00 uur in De Veldkei, Veldkamp 77 te Havelte, organiseren Annerie Kremer Uitvaartzorg (Meppel) en Tri Limes Uitvaartzorg en -begeleiding (Steenwijjk/Tuk) de tweede van een serie van vier lezingen. Het thema is: Kinderen en verlies.
De toegang is gratis.

Lees verder


donderdag 11 januari 2007

Uitvaart.Com en Bogra introduceren de dood in Second Life
Uitvaart.Com opent crematorium / uitvaartcentrum, Bogra een showroom met kisten en urnen

Donderdag 11 januari 2007

De Amsterdamse onderneming Uitvaart.Com opent vandaag een kantoor en een crematorium in de populaire virtuele wereld Second Life. Daarmee is Uitvaart.Com het eerste uitvaartbedrijf ter wereld met een vestiging en een crematorium in Second Life. Samen met Bogra, Nederlands grootste fabrikant van uitvaartkisten, introduceert Uitvaart.Com op deze wijze de dood in Second Life (SL).

Lees verder


woensdag 10 januari 2007

16 januari 2007 Egypte lezing over Farao Toetanchamon

DE MYSTERIEUZE DOOD VAN FARAO TOETANCHAMON
16 januari 2007 Egypte lezing over Farao Toetanchamon

Lees verder


woensdag 10 januari 2007

Nieuwe website Centraal Testamentenregister (CTR)

Sinds 1 januari 2007 heeft de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) het CTR in beheer. Dat betekent de volgende adres wijzigingen:

Postadres
Centraal Testamentenregister
Postbus 19398
2500 CJ DEN HAAG

Webadres
http://www.centraaltestamentenregister.nl

Lees verder


woensdag 10 januari 2007

MUMMIE IN YARDEN CREMATORIUM DAELWIJCK

Op maandag 22 januari houdt egyptoloog drs. Huub Pragt een audiovisuele presentatie over de mummie van farao Toetanchamon in Yarden Crematorium Daelwijck, Floridadreef 7 in Utrecht. De presentatie duurt van 20.00 tot
21.45 uur. Pragt laat aanwezigen kennismaken met de begrafenisgebruiken uit het Oude Egypte. Tevens toont hij een origineel dodenmasker, grafattributen en een kattenmummie. Want hoe balsemden Egyptenaren hun farao? Waarom werd hij begraven en niet gecremeerd? En hoe kwam Toetanchamon zo plots aan zijn einde?

Lees verder


woensdag 10 januari 2007

Oude Egyptenaren komen tot leven in Hengelo

Op woensdag 24 januari houdt Yarden Uitvaartcentrum Smelt, Deldenerstraat 157 in Hengelo (Ov.), een lezing over de oude Egyptenaren. Egyptoloog drs. Huub Pragt geeft van 20.00 tot 21.45 uur een audiovisuele presentatie over de Eyptische dodencultuur. Tijdens de lezing toont hij onder meer een origineel dodenmasker, grafattributen en een kattenmummie (300 v.Chr.). De Egyptenaren geloofden in een leven na de dood in de vorm van wedergeboorte in het eigen lichaam. Bezweringen en mummificatie moesten het lichaam intact houden. Pragt legt uit hoe balsemen in zijn werk ging en behandelt de mysterieuze dood van Toetanchamon. De farao die beroemd werd om zijn gouden sarcofaag en ongeschonden, rijke graftombe.

Lees verder


woensdag 10 januari 2007

Unieke samenwerking tussen Algemeen Belang Groningen en de Supportersvereniging van FC Groningen.

Algemeen Belang Groningen, uitvaartverzorger en –verzekeraar, is een 3-jarige sponsorovereenkomst aangegaan met de Supportersvereniging van FC Groningen.
Op het eerste gezicht bijzonder maar, gezien de belangen en uitgangspunten van de beide partners, eigenlijk zeer voor de hand liggend.

Lees verder


maandag 8 januari 2007

Nieuwe column op Dood.nl : One man show

Op verzoek van de redactie van Dood.nl schreef Peter van Schaik een column naar aanleiding van het Talpa programma "Anatomische lessen voor beginners" van de bekende Professor Gunther von Hagens.

"Ik dacht dat de herbegrafenis van Fortuyn het gekste zou zijn wat we mee zouden maken op tv, maar het kan nog gekker dus: een echte obductie."
Lees verder op dood.nl

Lees verder


zondag 7 januari 2007

Recensie boek “De lijkschouw in de praktijk”

Op verzoek van de redactie van Uitvaartbranche.nl schreef de heer Wiegman, specialist post-mortale zorg, een recensie over het boek “De lijkschouw in de praktijk”.

Lees verder


vrijdag 5 januari 2007

NIEUW: WEBLOGS OP DOOD.NL

Vanaf 1 januari brengt dood.nl, behalve nieuws en amusement, ook enkele weblogs van mensen die werkzaam zijn in de wereld van de dood. Een begraafplaatsbeheerder, een ritueelbegeleider, een zelfstandig uitvaartonderneemster, een mortuariummedewerkster en iemand die bij diverse regionale kranten de familieberichten verzorgt, zullen (om te beginnen) maandelijks verslag doen van hun werkzaamheden.
Klik hier om naar www.dood.nl te gaan!

Lees verder


woensdag 3 januari 2007

In Memoriam : de heer J.F. (Co) Spierings sr

In het jaar 1968 is de heer Spierings en zijn vrouw begonnen met begrafenis- en crematieverzorging Spierings. Twee hardwerkende mensen, die nabestaanden in het moeilijkst moment van hun leven wilden bijstaan. "Rust en aandacht, ’n luisterend oor voor nabestaanden". Zo is de zaak Spierings tot stand gekomen, zei de heer Spierings ooit eens in een interview.

Lees verder


woensdag 3 januari 2007

MUMMIE KOMT TOT LEVEN IN YARDEN CREMATORIUM OCKENBURGH

Op dinsdag 16 januari houdt egyptoloog drs. Huub Pragt een audiovisuele presentatie over de mummie van farao Toetanchamon in Yarden Crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21 in Den Haag. De presentatie duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Pragt laat belangstellenden kennis maken met de begrafenisgebruiken uit het Oude Egypte. Tevens toont hij onder meer originele dodenmaskers van mummies. Want hoe balsemden Egyptenaren hun farao? Waarom werd hij begraven en niet gecremeerd? En hoe kwam Toetanchamon zo plots aan zijn einde?

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder