nieuws

Facultatieve
Sponsors

Overleden artiesten verdienen miljoenen per jaar

26 oktober 2010


Michael Jackson is de best verdienende dode artiest ter wereld, dat meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes. Elvis Presley die al 33 jaar dood is verdiend jaarlijks nog een kleine 43 miljoen euro.

Michael Jackson scoort vanuit zijn graf nog een omzet van 270 miljoen euro. Geen enkele andere overleden artiest doet hem dat na. De jaaromzet van de Jackson is sterk gestegen want een jaar eerder bedroeg deze ‘slechts’ 64 miljoen euro. Volgens Forbes stijgt de omzet zo sterk omdat fans weer volop bezig zijn met zijn muziek, video’s en allerlei andere producten die gerelateerd zijn aan Michael Jackson.

In de lijst die Forbes publiceerde staan onder andere de namen van John Lennon (omzet van 12 miljoen) en de auteur van The Lord of the Rings J.R.R. Tolkien (omzet van 36 miljoen). Ook de bedenker van Snoopy, Charles Schulz blijft na zijn dood miljoenen binnen halen, hij moet het doen met een kleine 24 miljoen euro. Bij de presentatie van de lijst van vorig jaar stond Yves Saint Laurent nog op de eerste plaats met een omzet van 250 miljoen, maar hij is uit de lijst verdwenen nadat zijn erven zijn nalatenschap hebben verkocht.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE