Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2009

donderdag 27 augustus 2009

SMARTLAP

SMARTLAP, een lap die wordt gemaakt van de gedragen kleding van een overleden dierbare. KS maakt een blijvende herinnering in de vorm van bijvoorbeeld een deken, kussen of hart.

Lees verder


woensdag 26 augustus 2009

Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen heeft twee nieuwe uitspraken gepubliceerd: verwarring over algemeen graf en schade door niet professionele dragers

Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen heeft zojuist twee nieuwe uitspraken gepubliceerd.

2009-31 gaat over het al dan niet voldoende voorlichting geven door een uitvaartverzorger over wat een 'algemeen' graf inhoudt. Teruggevallen moet woden op de regel van bewijsrecht, dat degene die iets stelt, dit ook moet bewijzen, tenzij dat niet redelijk is of er een afwijkende bijzonderde bewijsregel is. In deze klacht is klaagster er niet in geslaagd voldoende aanemelijk te maken dat de uitvaartverzorger te weinig informatie heeft verschaft.

2009-26 heeft betrekking op dragers die zich onprofessioneel hebben gedragen en daardoor meer schade hebben aangericht dan alleen datgene dat voor hun diensten door de opdrachtgever tot de uitvaart moet worden betaald.

De klacht, een samenvatting van de uitspraak en de gehele geanonimiseerde uitspraak zijn te lezen op www.klachteninstituutuitvaartwezen.nl.

Lees verder


woensdag 26 augustus 2009

Grafheuvels, Witte Wieven en Germaanse mythologie als inspiratiebron voor kunst in het landschap van Overijssel.

Op 1 september a.s. gaat kunstproject Origin-Oorsprong van start, een samenwerking van de beeldend kunstenaars Jacomijn Schellevis (NL) en Mickey Skudlarczyk (USA).
In de komende drie maanden zullen zij op diverse locaties, middenin het Overijsselse landschap, installaties en performances gaan realiseren over de dood en het hiernamaals zoals die werden beleefd in de voorchristelijke periode in Overijssel, van de steentijd tot de intrede van het Christendom.

Lees verder


woensdag 26 augustus 2009

Marktdenken in uitvaartbranche neemt toe: Requiem richt zich op kinderuitvaarten

Ook in de uitvaartwereld richt het denken in niches op. Naast de 'gewone' uitvaart kennen we inmiddels de groene uitvaart (voor milieubewusten), de roze uitvaart voor homo's en lesbo's, de veteranenuitvaart voor oorlogsveteranen, de multiculturele uitvaart en de kinderuitvaart. Er zijn steeds meer bedrijven die zich richten op de speciale wensen en behoeftes van de uitvaarten voor babies en kinderen. Vandaag presenteert Requiem, een marketingorganisatie voor de kleinere particuliere uitvaartonderneming, zich ook als speler op dit terrein. Lees hier het persbericht.

Lees verder


dinsdag 25 augustus 2009

Uitvaartmuseum zoekt structurele slagkracht

Vandaag is Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover begonnen met een campagne om geld te werven in de uitvaartbranche. Zo wil het museum structurele slagkracht verkrijgen.

Lees verder


vrijdag 21 augustus 2009

Tentoonstelling In Paradisum (1-11-2009 tm 11-4-2010)

Vroeg of laat wordt iedereen geconfronteerd met de drie hoofdmomenten in een mensenleven: geboorte, huwelijk en dood. Deze aspecten hebben altijd een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op onderzoekers. Talrijke publicaties over deze onderwerpen getuigen hiervan. Het laatste facet van de levenscyclus, n.l. de dood, heeft lang in een taboesfeer gelegen. Toch heeft het fenomeen van de dood, waar geen ontkomen aan is, de mens steeds geïntrigeerd.

Lees verder


vrijdag 21 augustus 2009

Troostdag voor nabestaanden

De Troostdag voor nabestaanden zal dit jaar op zaterdag 24 oktober van 10.00 tot 18.00 gehouden worden. Er is weer voor de kapel van de GGZ in Heiloo, Kennermerstraatweg 464 gekozen vanwege de bijzonder warme sfeer van deze kerk.

Lees verder


donderdag 20 augustus 2009

Rouwverwerking steeds vaker massaal

Het verwerken van rouw doe je meestal niet alleen – soms zelfs met duizenden anderen. Op de website condoleance.nl kan iedereen een reactie achterlaten na iemands overlijden. Afgelopen week kreeg de website veel reacties binnen voor de eigenaresse van een kinderdagverblijf in Amsterdam – en daarvoor veel steunbetuigingen voor de slachtoffers van het busongeluk in Spanje. Waar komt die behoefte tot massale condoleance op internet vandaan?
Klik hier voor het radio-interview.

Lees verder


maandag 10 augustus 2009

De graftrommel is weer terug

Vandaag aan de dag wordt er van alles op een graf gelegd. Te denken valt aan knuffels, geschreven brieven of foto’s. Het ligt in weer en wind. De graftrommel biedt uitkomst om de persoonlijke spulletjes van een dierbare of bijvoorbeeld een bloemstuk, voor langere tijd netjes en veilig op te bergen. Het is een trommel, vaak rond of ovaal van vorm, van metaal met een deksel waar een glasplaat in zit.

Lees verder


woensdag 5 augustus 2009

Rozeuitvaart.nl deelde cake uit tijdens Canal Parade

Op een zwarte rouwboot met een roze kist aan boord voer Rozeuitvaart.nl afgelopen zaterdag door de Amsterdamse grachten langs de ruim half miljoen bezoekers die op de Canal Parade waren afgekomen. De slinger van tachtig boten vertegenwoordigde homo’s en lesbo’s uit de meest uiteenlopende lagen van onze samenleving: militairen, politieke partijen, topsport, zakenwereld én uitvaartverzorgers.

Lees verder


maandag 3 augustus 2009

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman van Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen: Graf voor bepaalde of voor onbepaalde tijd?

Het betreft een grafakte uit 1957, waarop de zinsnede 'voor ....jaar' was doorgehaald. Betekent dit dat er een grafrecht voor onbepaalde tijd is gevestigd, zoals klager betoogt of is er sprake van een recht waarvan de duur onduidelijk is, zoals de juridisch adviseur van de begraafplaats stelt.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder