Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2022

donderdag 30 juni 2022

Stille crematie brengt rust

Wie kiest voor een eenvoudige, stille crematie via Exit.nl kiest niet alleen voor een uitvaart tegen lage kosten maar ook voor rust en eenvoud.

Lees verder


donderdag 30 juni 2022

Monuta open over uitvaartkosten in ludieke online quiz

In een nieuwe online quiz van Monuta, de Rekenmaaruit!vaartquiz, gooit het uitvaartbedrijf het over een andere boeg. Met de Rekenmaaruit!vaartquiz wil Monuta mensen bewuster maken van de kosten die gepaard gaan met een uitvaart. Dat doet zij met een luchtige vermakelijke quiz waarin mensen de juiste prijs bij het juiste uitvaart item moeten zetten.

Lees verder


woensdag 29 juni 2022

Open dag crematorium Minnendael Zwijndrecht

Belangstellenden kunnen zaterdag 2 juli een rondleiding krijgen op begraafplaats Munnikensteeg en crematorium & uitvaartcentrum Minnendael. Op die dag zal er ook een speciaal monument voor overleden kinderen worden onthuld.

Lees verder


dinsdag 28 juni 2022

Stormschade of vandalisme op begraafplaats Oostzaan

Zijn de 44 kapotte graven op de begraafplaats aan de Dominee Nanne Zwiepsingel vernield door vandalen of door de februaristorm? Is er sprake van een valse aangifte van vernieling of zijn de graven echt vernield door grafschenners.

Lees verder


dinsdag 28 juni 2022

Memorial park Westgaarde holy ground for “Indigenous peoples of Abya Yala”

De “Indigenous peoples of Abya Yala”, de Inheemse gemeenschap, werkt samen met PC Uitvaart aan een eigen begraafplaats in Amsterdam. Hun dierbaren zielenrust geven volgens de traditionele rituelen is het streven van een groep Inheemse Surinamers in Nederland. Ze willen een eigen gewijde en gezegende laatste rustplaats. Daarnaast vinden zij het belangrijk om de Inheemse begraaf- en rouwcultuur in stand te houden en de overlijdensrituelen over te dragen aan de volgende generaties.

Lees verder


dinsdag 28 juni 2022

Directeur Dick Postma: "Crematorium Groningen blijft bestaan"

Dagblad van het Noorden besteedt vandaag aandacht aan Crematorium Groningen. Dit crematorium behoorde voorheen toe aan Yarden maar moest door de overname van Yarden door DELA op last van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) worden verkocht omdat zij anders een te dominante positie in Groningen zou verkrijgen. Want sindskort heeft DELA ook een spiksplinternieuw Crematorium, Hoentocht, in Groningen.

Lees verder


dinsdag 28 juni 2022

Bart Sesink Uitvaartverzorging stopt met uitvaartonderneming per 1 juli 2022

De Bergeijkse uitvaartonderneming staakt haar activiteiten per 1 juli 2022. Dat laten Bart en Ria Sesink weten met een ingezonden stuk. zij zijn toe aan een andere invulling van hun bestaan. Helemaal afscheid nemen van de branche doen ze nog ni, want ze blijven hun uitvaarthuis beheren. Lees hier hun verhaal.

Lees verder


maandag 27 juni 2022

Uitvaart zonder uitlaat

Derks Uitvaartmobiliteit heeft de Tesla Model 3 omgebouwd tot de
Tesla Hearse 3, waarmee zij hun aanbod van 100% elektrisch staatsievervoer uitbreiden. Vervoerders Correct Monnereau, Straver Mobility en Van der Lans & Busscher zijn vroeg in het project ingestapt. Nog voor het einde van dit jaar zetten zij meerdere Tesla Hearse 3’s in, om te voldoen aan de vraag naar duurzaam uitvaartvervoer. Dit zijn belangrijke stappen in de transitie naar zero emissie in de uitvaartbranche.

Lees verder


maandag 27 juni 2022

Nieuwe opzet DBVU, zelfde doel: zelfstandige ondernemers verenigen

Na de opstart van DBVU precies één jaar geleden, moet het bestuur constateren dat een lange adem nodig is om deze branchevereniging van de grond te krijgen en bestaansrecht te geven. Is er behoefte aan een dergelijke branchevereniging onder uitvaartondernemers? En zijn er mensen die zich belangeloos willen inzetten voor zo’n club? Het blijkt een lastige opdracht.

Lees verder


zondag 26 juni 2022

Branchevereniging Islamitische Uitvaartorganisaties Nederland

Er is een nieuwe branchevereniging actief in de uitvaartbranche, de Branchevereniging Islamitische Uitvaartorganisaties Nederland (BIUN), het keurmerk voor islamitische uitvaartorganisaties. De branchevereniging zal controleren op integriteit, deskundigheid, kwaliteit, zorgvuldigheid en transparantie.

Lees verder


vrijdag 24 juni 2022

PC Uitvaart opent ParkCafé en AfscheidsBoetiek op Herdenkingspark Westgaarde

Zondag 3 juli 2022. De dag waarop PC Uitvaart om 11.00 op Herdenkingspark Westgaarde
het Parkcafé heropent én de Afscheidsboetiek opent. Twee initiatieven op een bijzondere locatie die meer is dan alleen de plek voor een uitvaart.

Lees verder


donderdag 23 juni 2022

Internationaal rouwvervoer voor het voetlicht bij MAX Vakantieman

De zomervakantie staat voor de deur. De éérste aflevering van MAX Vakantieman begon met een aflevering over de problemen op Schiphol. Ook was er aandacht voor internationaal rouwvervoer.


Lees verder


donderdag 23 juni 2022

Zaak gestolen urn Schifferheide gesloten

De politie stopt het onderzoek naar de gestolen urn van Dave Hanssen. Zijn urn werd vorige maand gestolen van een graf op de begraafplaats in Schifferheide.

Lees verder


donderdag 23 juni 2022

CBS: Oversterfte in tweede helft 2021 hoger dan COVID-19-sterfte

In de tweede helft van 2021 was de oversterfte naar schatting 3,4 duizend hoger dan het aantal mensen dat aan COVID-19 overleed. Dit was vooral zichtbaar bij 65- tot 80-jarigen. Bij andere doodsoorzaken dan COVID-19 werden op hoofdgroepniveau geen grote veranderingen in voorkomen gezien. Dit blijkt uit onderzoek dat het CBS in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft uitgevoerd.

Lees verder


donderdag 23 juni 2022

Graven vernield op begraafplaats Lienden

In de zomer lijkt het aantal vernielingen op begraafplaatsen altijd wat hoger te liggen. Zo ook dit jaar want opnieuw zijn er graven vernield, dit keer op de begraafplaats in Lienden.

Lees verder


dinsdag 21 juni 2022

Zilveren Haring Sonja en Gert Brinkhorst van Rondom Rouw

Sonja en Gert Brinkhorst hebben het afgelopen weekend de Zilveren Haring ontvangen van burgemeester Annemieke Vermeulen van Zutphen. Het is een erkenning voor ondernemers die nét wat meer presteren dan anderen.

Lees verder


maandag 20 juni 2022

Opnieuw brons en koper gestolen op begraafplaats Nijmegen

Begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen heeft last van een brons- en koperdief die in de afgelopen drie weken al twee keer heeft toegeslagen. Uitgerekend op Vaderdag moesten een aantal families ontdekken dat het graf van hun dierbare was geschonden.

Lees verder


maandag 20 juni 2022

Dit jaar voor 4 of 5 miljoen aan metalen na crematies

De Nederlandse crematoria verzamelen na crematies overgebleven kunstheupen, metalen, pennen en spijkers. Deze metalen worden centraal gerecycled en leverden vorig jaar zo’n 3,5 miljoen euro op. Door de gestegen prijzen van grondstoffen zal de opbrengst dit jaar oplopen tot zo’n 4 of 5 miljoen euro.

Lees verder


zondag 19 juni 2022

Overledene met shovel naar crematorium gebracht

Meneer Hellinga (72) uit Eesveen had een bijzondere laatste wens. Hij wilde met een shovel naar het crematorium worden gebracht. Aan zijn kinderen vertelde dat hij op die manier misschien nog eens in de krant zou komen en dat is gelukt.

Lees verder


donderdag 16 juni 2022

Ruim 40 graven vernield in Oostzaan

Vandalen hebben op het historische deel van de begraafplaats in Oostzaan veel graven vernield. Er zijn grafstenen zijn omgetrapt, ornamenten kapot gemaakt en glazendelen kapot gegooid.

Lees verder


woensdag 15 juni 2022

Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaartbranche.nl: Cura Mortu Orum (CMO)

We zijn een landelijke dienstverlener in postmortale zorg (of: laatste zorg). Daarnaast zijn we al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in specialistische postmortale zorg, zoals buikpuncties, thanatopraxie en rituele bewassingen. Ook verzorgen we mortuariumbeheer en postmortale zorg in opdracht van de politie bij niet-natuurlijke overlijden.

Lees verder


woensdag 15 juni 2022

6 vragen aan het Franse Funecap dat onlangs 7 crematoria van DELA/Yarden overnam

Op 12 mei jl. maakte DELA bekend een koper gevonden te hebben voor de zeven crematoria die zij moet afstoten als sluitstuk voor de overname van Yarden. De ACM stemt in met de verkoop van de crematoria aan Funecap. Deze in Parijs gevestigde grote uitvaartondernemer met een internationaal managementteam, heeft een Europa-brede groeistrategie. Tijd om kennis te maken met Funecap!

Lees verder


woensdag 15 juni 2022

Een Voice2Art, een unieke herinnering bij overlijden.

Met een Voice2Art is het mogelijk om iets heel persoonlijks of heel eigens van een dierbare vast te leggen, namelijk de unieke geluidsgolf van de stem.
De geluidsgolf van de stem van een dierbare, in combinatie met wat diegene heeft ingesproken, kunnen wij grafisch weergeven op een Voice2Art.

Lees verder


maandag 13 juni 2022

Monuta verkoopt Duitse uitvaartverzekeringsportefeuille

Monuta verkoopt de uitvaartverzekeringsportefeuille van haar dochterbedrijf in Duitsland aan DELA. De portefeuille bevat bijna 121.000 Duitse verzekerden (150.000 polissen). Hiermee trekt Monuta zich terug uit de Duitse verzekeringsmarkt. Onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank (DNB) hebben de uitvaartverzekeraars een verkoopovereenkomst ondertekend.

Lees verder


maandag 13 juni 2022

DELA houdt focus op solidariteit en continuïteit

Ondanks de opleving van corona heeft DELA in 2021 goed kunnen bouwen aan haar lange termijn strategie, zo is te lezen in het vandaag verschenen jaarverslag van DELA groep. De solvabiliteit van DELA bleef vrijwel constant op 266%. In alle landen waar DELA actief is, kwamen er per saldo verzekerden bij.

Lees verder


maandag 13 juni 2022

Nieuw op Uitvaart.nl: Mortuarium Schiphol

Mortuarium Schiphol is sinds 1997 dé specialist op het gebied van repatriëring van overledenen. Dit gebeurt 24 uur per dag en in nauwe samenwerking met zowel de autoriteiten in Nederland als met de autoriteiten in het land waar de overledene begraven zal gaan worden. U kunt er op vertrouwen dat wij het rouwtransport snel en zorgvuldig laten verlopen en dat wij alle formaliteiten voor u afhandelen.

Lees verder


maandag 13 juni 2022

TEREBINTH 2022-2 verschenen

Dit nummer begint met het afscheid van voorzitter Bert Lever, én de kennismaking met de nieuwe voorzitter van stichting Terebinth, Anita van Loon (directeur van Uitvaartstichting Hilversum).

Lees verder


maandag 13 juni 2022

Graf kinderen na 77 jaar opgeknapt

Ze hebben maar kort van hun vrijheid mogen genieten toen vier jongens uit Hillegom in de leeftijd van 11 tot 15 jaar op 31 mei 1945 om het leven kwamen. De jongens hadden waarschijnlijk een nog niet ontplofte raket gevonden die ontplofte toen ze hem aanraakten. De graven van de jongens zijn onlangs helemaal opgeknapt.

Lees verder


zondag 12 juni 2022

Lijkhuis werd koffiehuis

De lokale omroep van Den Bosch maakt een serie met verhalen over begraafplaats Orthen. Dit keer is er een artikel geplaatst over het lijkhuis dat tegenwoordig dienst doet als koffiehuisje.

Lees verder


donderdag 9 juni 2022

Achtergrondartikel over historie begraafplaats Leiden

Begraafplaats Groenesteeg in Leiden dateert uit 1813 en werd in 1975 gesloten. Het rijksmonument is volgens vele Leidenaren nog steeds de mooiste begraafplaats van de stad. Er liggen veel belende Leidenaren begraven op Groenesteeg, waaronder de moeder van Vincent van Gogh.

Lees verder


woensdag 8 juni 2022

Onderzoek DELA: bijna helft Nederlanders wil uitvaart verduurzamen

Meer dan twee op de vijf Nederlanders (41%) vindt het belangrijk dat hun uitvaart het milieu zo min mogelijk belast. Dat blijkt uit het Nationale onderzoek naar de Dood, Afscheid en Verder leven in opdracht van coöperatie DELA. In consumentenaankopen is de afgelopen jaren een trend te zien dat mensen duurzamer consumeren. Ook bij een uitvaart vinden Nederlanders duurzame alternatieven dus belangrijk.

Lees verder


woensdag 8 juni 2022

Promessa, bedenker van vriesdrogen, heeft eerste werkende prototype gereed

Het Zweedse bedrijf Promesse, die enige jaren geleden bekendheid verwierf met
cryomoren (vriesdrogen) als milieuvriendelijker alternatief voor begraven en cremeren, heeft na lange tijd weer van zich laten horen. Middels een mail vandaag van Susanne Wiigh-Mäsak laat het bedrijf weten eindelijk een werkend prototype ontwikkeld te hebben van de technische installatie die dit nieuwe procédé mogelijk maakt.

Lees verder


woensdag 8 juni 2022

Natuurlijk begraven op De Boskamp in Assen

Begraafplaats De Boskamp in Assen gaat het aanbod aan soorten graven en asbestemmingen uitbreiden. Belangrijk onderdeel daarvan is de nieuwe mogelijkheid om op een natuurlijke manier te worden begraven.

Lees verder


woensdag 8 juni 2022

BN'er opent 2 spiksplinter nieuwe 24-uurskamer in de regio Utrecht

Zaterdag 11 juni om 11 uur zal Peter Lusse, cabaretier, spreker, presentator, acteur, schrijver en zanger, de 2 nieuwe 24-uurs kamers openen van Uitvaartzorg Eefje. Deze welkome uitbreiding in Vleuten, nabij Utrecht, biedt families op elk gewenst moment gelegenheid afscheid te nemen van hun overledene dierbare. Om de opening te vieren wordt er ook een uitvaartmarkt georganiseerd met 35 standhouders.

Lees verder


dinsdag 7 juni 2022

Woningen binnen straal van 50 meter nieuw crematorium Gorinchem

De gemeente Gorinchem wil een technisch crematorium bouwen op begraafplaats De Haarhof. Een kwart eeuw geleden werden er al plannen gemaakt voor een crematorium. De nieuwe plannen van de gemeente vallen opnieuw niet goed bij omwonenden.

Lees verder


dinsdag 7 juni 2022

Monuta presenteert jaarcijfers 2021

2021 was net als 2020 een bewogen jaar. De coronapandemie zorgde voor veel persoonlijk verdriet, een hoge werkdruk en grote uitdagingen binnen organisaties. Ook bij Monuta. Gelukkig kwam er in 2021 meer ruimte om een uitvaart een persoonlijk afscheid te laten zijn. Daarnaast heeft de unieke Monuta uitvaartverzekering, gelanceerd in 2020, met keuzevrijheid en flexibele premie, meer klanten bereikt en gezorgd voor een groter marktaandeel.

Lees verder


vrijdag 3 juni 2022

CMO neemt mortuariumwerkzaamheden Alrijne Ziekenhuis en Erasmus MC over

Per 1 juni 2022 zal Cura Mortu Orum (CMO) alle mortuariumwerkzaamheden in Alrijne Ziekenhuis en Erasmus MC op zich nemen. Door de toevoeging van deze ziekenhuizen, beheert CMO nu van 47 ziekenhuizen door heel Nederland het mortuarium.

Lees verder


vrijdag 3 juni 2022

Vacature-vrijdag: 7 nieuwe vacatures deze week

Het is weer vacature-vrijdag vandaag en dus bij deze een overzicht van de 7 nieuwe vacatures die er deze week zijn bijgekomen. Opvallend is dat de functie van Planner veelgevraagd is, maar dat geen enkele uitvaartopleiding daarin voorziet. Kijk snel wat de volgende stap in je carrière zou kunnen zijn.

Lees verder


vrijdag 3 juni 2022

CBS: In mei oversterfte, behalve in de laatste week

In de laatste week van mei (week 21, 23 tot en met 29 mei 2022) overleden naar schatting 2 850 mensen. Dat zijn er minder dan in de week ervoor overleden (3 020) en net iets meer dan verwacht voor deze periode. In heel mei overleden ongeveer 700 meer mensen dan verwacht, er was oversterfte in drie van de vier weken. De sterfte was vooral hoger onder Wlz-zorggebruikers en 65-plussers. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 2 juni 2022

Ministerie heeft nog niets gedaan voor online privacy slachtoffers

Het komt nog steeds voor dat mensen beelden en soms zelfs herkenbare beelden van slachtoffers van bijvoorbeeld verkeersongevallen online plaatsen. Sterker nog, deze week gingen op sociale kanalen nog beelden rond van een verkeersslachtoffer uit Tilburg. Vorig jaar nam de gehele Kamer een voorstel aan om nabestaanden te helpen dit soort beelden snel van internet te krijgen.

Lees verder


donderdag 2 juni 2022

Nieuw: Begraafplaatsboekjes, een unieke serie fotoboekjes

Begraafplaatsboekjes zijn mooi uitgegeven, handzame, betaalbare fotoboekjes. De eerste twee delen zijn nu verschenen:
1. Dieren - Amusante foto’s van dieren op de begraafplaats.
2. @tombnails - Prachtige, dramatische beelden van Nederlandse begraafplaatsen, gefotografeerd en bewerkt door Banu, bekend tafofiel en Instagrammer.

Lees verder


donderdag 2 juni 2022

Zojuist verschenen De Begraafplaats juni 2022

Zojuist verschenen De Begraafplaats, juni 2022

Themanummer: Bomen

Lees verder


woensdag 1 juni 2022

Funeral Assist Zuid-Holland B.V. en Funeral Assist Midden Nederland B.V. overgenomen door ZDG

ZDG neemt per 1 juni 2022 Funeral Assist Zuid-Holland B.V. en Funeral Assist Midden Nederland B.V. over van de Straver Groep. Beide bedrijven zullen onder de eigen naam blijven werken.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder