Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2011

donderdag 31 augustus 2011

Eerste commerciële resomator in gebruik genomen

Resomation Ltd uit Glasgow heeft een resomator geïnstalleerd bij een uitvaartondernemer in de staat Florida. Het is de bedoeling dat de komende week de eerste lichamen verwerkt worden in de machine, dat meldt de BBC.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2011

Een ecologisch, Fair Trade verantwoorde uitvaart(kist)

Delft- Het in Delft gevestigde Yarden & van Proosdij Uitvaartzorg is een samenwerking aangegaan met Green Coffins, een vertegenwoordiging van Fair Trade uitvaartkisten. Dit bedrijf uit Katwijk is het enige door de WFTO gecertificeerde bedrijf dat Fair Trade Eco uitvaartprodukten op de markt brengt.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2011

Film: Man richt met bulldozer een ravage aan op begraafplaats

De Poolse politie heeft een man aangehouden die met een bulldozer een ravage heeft aangericht. De lokale begraafplaats in Krosno is deels met de grond gelijk gemaakt door de verwoestende actie.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2011

Dochterdirecteur Goetzee DELA naar DELA

Bert Goetzee, directeur van Goetzee DELA, vertrekt uit Rotterdam om aan de slag te gaan bij DELA in Eindhoven. Met ingang van 15 september worden zijn werkzaamheden volledig overgenomen door de huidige operationeel directeur Arjen van ‘t Kruijs. Bert was 32 jaar lang werkzaam bij Goetzee, waarvan 25 jaar als directeur. In 1996 werd Goetzee de eerste dochter van DELA.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2011

As rapper Tupac opgerookt door vrienden

Leden van Tupac Shakurs rapgroep The Outlawz hebben de as van hun vriend samen opgerookt, dat meldt het AD. Om de rapper te eren stopten ze zijn as in een joint die ze daarna samen oprookten.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2011

Kan ik mijn kindsdeel alvast opeisen?

Notaris Van de Griend krijgt in zijn adviesrubriek op Uitvaart.nl met regelmaat vragen over het kindsdeel. Sommige mensen vragen zich bijvoorbeeld af of ze een kindsdeel kunnen opeisen terwijl de ouders nog leven.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2011

Rouwstand molens

BN de Stem meldt vandaag in een artikel dat de molens in de regio Rucphen in rouwstand staan vanwege het overlijden van Theo Franken. Franken was de laatste echte beroepsmolenaar van de Heimolen in Rucphen. Maar hoe ziet een molen in rouwstand er uit?

Lees verder


donderdag 29 augustus 2011

Grote belangstelling tijdens het ‘open huys’ van het nieuwe Wassenaarse Uitvaartcentrum

De belangstelling voor het nieuwe uitvaartcentrum ‘Huys van Herinnering’ aan de Oostdorperweg 151 te Wassenaar was afgelopen zaterdag overweldigend. Het gebouw werd vrijdag 19 augustus 2011 officieel geopend door de burgemeester van Wassenaar, Drs. Jan Th. Hoekema.

Lees verder


donderdag 25 augustus 2011

Nieuwe website Ik Leef voor terminaal zieken

Meer dan 100.000 mensen krijgen in Nederland jaarlijks te horen dat ze ongeneeslijk ziek zijn en binnenkort zullen sterven. De website ‘Ik-Leef.nl is onlangs opgezet voor ernstig zieke mensen die weten dat ze niet lang meer zullen leven. De site geeft informatie aan ernstig zieken en helpt bij de laatste levensfase en de voorbereiding op de dood, maar gaat vooral over léven.

Lees verder


donderdag 25 augustus 2011

Weigerpastoor moet vertrekken

Weigerpastoor Norbert van der Sluis moet vertrekken uit Liempde, dat meldt De Telegraaf. Het kerkbestuur wil niet meer verder met de pastoor die weigerde om een uitvaart te verzorgen van een man die was overleden na euthanasie. De pastoor, die in een krant liet weten dat hij zichzelf niet wereldvreemd vindt, stond ook niet toe dat een andere pastoor de dienst zou verzorgen in ‘zijn’ kerk.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2011

Ombudsman Uitvaart beëindigt functie

Het bestuur van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen maakt bekend dat de huidige Ombudsman, mevrouw mr. K. Been, op eigen verzoek per 1 januari 2012 uit functie treedt. Mevrouw Been heeft deze functie dan ruim drie jaar bekleed.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2011

Staat Wlb landeigenaar wel of niet toe om urnen bij te zetten op landgoed?

Oorspronkelijk wilde landgoedeigenaar Van der Hart een natuurbegraafplaats realiseren op landgoed De Heerlijkheid Horssen. Maar na heftige protesten uit het dorp besloot hij er een urnengedenkpark van te maken. Van de provincie kreeg hij hiervoor een vergunning omdat het volgens artikel 62 van de Wet op de Lijkbezorging mogelijk is. Maar omwonenden zijn naar de rechter gestapt, dat meldt De Gelderlander.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2011

Nieuwe uitspraken Ombudsman uitvaart

De ombudsman uitvaart heeft twee nieuwe uitspraken gedaan. De eerste kwestie is een lastige. Een uitvaartondernemer stimuleerde een familie om zoveel mogelijk kosten te maken omdat de verzekeraar dat zou betalen. Helaas dacht de verzekeraar daar anders over en bleef de familie met de schade zitten. De tweede uitspraak gaat over opdrachtgever die een basistarief geheel gespecificeerd wil zien.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2011

Brabantse pastoor weigert uitvaart vanwege euthanasie

In het Brabantse Liempde is commotie ontstaan nadat pastoor Norbert van der Sluis een uitvaart heeft geweigerd. De pastoor kwam tot zijn besluit omdat de overledene overleed na euthanasie, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2011

Peuters verongelukte ouders horen het dramatische nieuws (film)

Een 55-jarige wegpiraat maakte afgelopen vrijdag met een dollemansrit een einde aan het leven van twee jonge ouders uit Rotterdam. In het AD staat vandaag een artikel over hoe dit slechte nieuws het beste overgebracht kan worden aan de kinderen van slechts 2 en 4 jaar oud. De familie heeft de peuters samen met Slachtofferhulp verteld dat hun ouders er niet meer zijn.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2011

Nieuw uitvaartcentrum: ‘Huys van Herinnering’ in Wassenaar

Op vrijdag 19 augustus is het nieuwe uitvaartcentrum met de naam ‘Huys van Herinnering’ officieel geopend door Drs. J. Th. Hoekema, Burgemeester van Wassenaar.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2011

Vanavond: Het drama van de kinderen van Roermond

In de nacht van 11 op 12 juli 2002 stak een verwarde vader het huis waarin zijn gezin lag te slapen in brand. In de vlammenzee die daarop volgde kwamen zes kinderen om het leven. De moeder wist te ontsnappen aan de vlammen door naar beneden te springen.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2011

Gemeentes vinden geen kopers begraafplaatsen

Gemeentes die een begraafplaats willen verkopen aan een marktpartij kunnen nauwelijks geïnteresseerden vinden, dat meldt het Financieel Dagblad. Wanneer er geen crematorium of uitvaartcentrum bijstaat – of er niet bijgebouwd mag worden – lukt het niet om de begraafplaats te verkopen.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2011

Nieuw: Kogels maken van as overledene

In Nederland zal het waarschijnlijk geen succes worden, maar in Amerika weet je het maar nooit: een kogel gevuld met as van een overledene. Het Amerikaanse bedrijf Holy Smoke heeft een concept ontwikkeld waarbij de as van een overledene kan worden verwerkt in kogels.

Lees verder


donderdag 21 augustus 2011

Simon Cowell laat zijn lichaam invriezen

Britain's Got Talent en X Factor jurylid Simon Cowel is cryonist, in The Sun laat hij weten dat zijn lichaam na zijn dood wordt ingevroren. Cowell hoopt dat de wetenschap over driehonderd jaar zover is dat ze hem weer tot leven kunnen brengen.

Lees verder


donderdag 20 augustus 2011

Grafschenners aangehouden in Harkstede

Drie jongens hebben afgelopen donderdag veertien graven vernield en beschadigd op de begraafplaats in Harkstede, dat meldt RTV Noord. Twee van de grafschenners zijn door de politie aangehouden, de derde dader is nog niet gevonden.

Lees verder


donderdag 19 augustus 2011

Man slaapt bijna kwart eeuw in kist

De 61-jarige Zeli Rosse uit Brazilië slaapt sinds 23 jaar elke vrijdag in een doodskist. Rosse slaapt in de kist om zijn overleden vriend te eren, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 18 augustus 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: A.de Jong Kinderuitvaarten (Amsterdam)

Gedurende de ruim vier decennia van ons bestaan hebben wij veel uitvaarten van kindjes verzorgd. De vertrouwensband die met hen is ontstaan heeft daar ongetwijfeld veel mee te maken. Wij hebben ondervonden dat de verzorging van een kinderuitvaart een wezenlijk andere manier van werken met zich meebrengt; het contact en de samenwerking met de ouders is vaak nog intensiever dan met andere nabestaanden.

Lees verder


donderdag 18 augustus 2011

Begraafplaats Veenhuizen krijgt eigen boek

In opdracht van de Werkgroep Begraafplaats Veenhuizen wordt een boek geschreven over de begraafplaats in het dorp, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2011

Uitvaart Museum verspreidt 50.000 mini-doodskistjes voor huisdieren

De nieuwe folder van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover biedt niet alleen informatie over de collectie, maar bevat ook een doe-het-zelf vouwmodel om een doodskistje voor een huisdier te maken. Dit papieren kistje kan voorzien worden van een naam en versierd worden naar wens.

Lees verder


donderdag 16 augustus 2011

Veel stilzitten is doodsoorzaak nummer 2

Mensen die veel stilzitten voor hun werk of die thuis te veel op de bank zitten lopen een groter risico op hart- en vaatziekten, suikerziekte, botontkalking, kanker en depressie. Wetenschappers raken de laatste tijd steeds meer overtuigd dat stilzitten dodelijk is, dat meldt De Gelderlander. Volgens onderzoekers is het na roken en voor alcohol zelfs doodsoorzaak nummer twee in westerse landen.

Lees verder


donderdag 16 augustus 2011

Charon Uitvaartbegeleiding op TV

Gijsje Teunissen van CHARON uitvaartbegeleiding is maandag 22 augustus te zien in het programma : Uitburgeren doe je zo – “ Bij een goed leven hoort een goede dood”.

Lees verder


donderdag 15 augustus 2011

Yarden steunt de Uitbox van hersenonderzoeker Dick Swaab

Yarden Uitvaartorganisatie steunt de Uitbox van Prof. Swaab. De Uitbox is een onderdeel van het tv programma ‘Uitburgeren doe je zo’. Yarden Vereniging sponsort de ontwikkeling van de box. Daarnaast bieden we een ledenvoordeel op de aankoop van de box en gaan we de Uitburgeringscursus als activiteit aanbieden.

Lees verder


donderdag 15 augustus 2011

Graffiti op ingang begraafplaats Zwolle

Vandalen hebben vorige week een uiterst vervelende tekst gespoten op een pilaar bij de ingang van de Algemene begraafplaats in Zwolle.

Lees verder


donderdag 15 augustus 2011

Zorgen over onderhoud Utrechtse begraafplaatsen

De lokale fractie van het CDA in Utrecht wil dat de gemeente een streefniveau qua onderhoud van de begraafplaatsen openbaar maakt. Aan de hand van dat streefniveau kan de gemeente eventueel afgerekend worden op de prestaties van het onderhoud, dat meldt Utrecht.Nieuws.nl.

Lees verder


donderdag 12 augustus 2011

Nieuw: de Bonsai urn

Nieuwveen, 11 aug. 2011- Geboren vanuit de gedachte van de speciale herinneringsbomen die Remember in Green kweekt op de as van overledenen, heeft het bedrijf nu de eerste ‘groene’ urn ontwikkeld: de Bonsai-urn.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2011

Bijna geen milieubelasting door nieuwe uitvaarttechniek

Een uitvaart op basis van de nieuwe technologie resomeren levert, in vergelijking met begraven, een significante milieubesparing op. Dit blijkt uit onderzoek door TNO dat in opdracht van Yarden de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, heeft vergeleken met begraven en cremeren.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2011

1e Lustrum Troostdag voor nabestaanden in Heiloo

Op 5 november zal Gijsje Teunissen van CHARON uitvaartbegeleiding voor de 5e keer haar Troostdag voor nabestaanden in de koepelkerk van de GGZ in Heiloo organiseren.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2011

Tweede commercial Monuta op tv: na kleding nu muziekkeuze belicht

Vanaf vandaag is de tweede commercial van Monuta met als thema ‘Nabestaanden hebben het al moeilijk genoeg’ op televisie te zien. De eerste commercial, die in juli op televisie is uitgezonden, had een grote impact en heeft veel kijkers geraakt. Dat blijkt uit alle reacties die Monuta heeft ontvangen en uit de vele social mediaberichten over de commercial. Velen waren positief over het gevoel en de emotie die uit de commercial spreken. Ook de tweede commercial belicht één van de keuzes die nabestaanden moeten maken, namelijk het uitzoeken van de muziek.

Lees verder


donderdag 5 augustus 2011

Werkgever moet vakantiedagen overledene uitbetalen

Werkgevers moeten openstaande vakantiedagen van een overleden werknemer uitbetalen aan de erfgenamen. Dat blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter in Leeuwarden. De rechter stelde een vrouw in het gelijk die wilde dat de voormalige werkgever van haar overleden man zeven weken aan overgebleven vakantiedagen zou uitbetalen.

Lees verder


donderdag 4 augustus 2011

TV programma: Uitburgeren doe je zo

De meeste mensen denken niet graag na over hun eigen dood. Als het al ter sprake komt, dan gaat het voornamelijk over welke muziek bij de uitvaart is gewenst. Hersenonderzoeker prof. Dick Swaab pleit in zijn bestseller ‘Wij zijn ons brein’ onder meer voor de invoering van een ‘Uitburgeringscursus’. Het doel is dat elke Nederlander zich rekenschap geeft van zijn eigen levenseinde dat zich onvermijdelijk een keer aandient.

Lees verder


donderdag 4 augustus 2011

Duizenden euro’s voor gouden tip vernieling

Vorige week werd het grafmonument van de in 2010 verongelukte Sophia voor de tweede keer vernield. De vader van het 15-jarige meisje heeft nu een beloning van 4000 euro uitgeloofd voor degene die de gouden tip heeft over de vernieling, dat meldt RTV West.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2011

LOB wil uniforme aanpak konijnen

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen(LOB) wil dat er een uniforme, landelijke aanpak komt voor de bestrijding van konijnen op begraafplaatsen. De LOB laat dat weten aan dagblad De Pers, naar aanleiding van vragen over het afschieten van konijnen op Moscowa (Arnhem).

Lees verder


donderdag 3 augustus 2011

‘Aantal medewerkers in uitvaartbranche kan gaan verdubbelen’

‘De uitvaartbranche is een groeimarkt. Nu werken er 6000 mensen en dat aantal kan de komende 20 jaar misschien wel verdubbelen’, dat zegt Mathijs de Gee, directeur van Uitvaartverzorging IJmond in een interview met de NOS. Op de website van de omroep staat een uitgebreid artikel met De Gee en zijn nieuwe collega Rob Panman die een overstap maakte van parketlegger naar uitvaartverzorger.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2011

Man getroffen door bliksem tijdens uitstrooien as

Een 41-jarige Italiaan is door de bliksem getroffen terwijl hij de as van zijn overleden broer uitstrooide, dat meldt de Corriere Della Sera. Hij wilde de laatste wens van zijn broer vervullen, maar kwam hierbij zelf om het leven.

Lees verder


donderdag 1 augustus 2011

Sterftecijfer loopt op ondanks koele zomer

Echt warm is het deze zomer nog niet geweest, sterker nog de maand juli was koud en nat, maar toch loopt het sterftecijfer op. Mogelijk heeft dit te maken met hogere temperaturen in huizen, dat meldt het AD. De GGD start een groot onderzoek om er achter te komen waarom het sterftecijfer ondanks de koele zomer toch hoger is.

Lees verder


donderdag 1 augustus 2011

Gemeente Alphen stuurt 600 overledenen een brief

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft zeshonderd inwoners die recent zijn overleden een brief verstuurd. In de brief kondigt de gemeente aan dat de Alphenpas van de overledenen wordt stopgezet, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder