Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws APRIL 2012

donderdag 27 april 2012

Nieuwe column Mariska Overman: Het woord van de dood

Waarover men niet spreken kan, kan men beter zwijgen. Hoe doen we dat dan met iets dat er wel is, iets dat we menen te kennen, maar waar geen woorden voor zijn?
Lees verder...

Lees verder


donderdag 26 april 2012

Film: presentatie Diamant Design kisten

DZU Uitvaartkisten heeft op een innovatieve manier, haar nieuwe spraakmakende kistenlijn DIAMANT Design by Jacob Jensen gepresenteerd. De Apeldoornse onderneming versterkt met de introductie van dit bijzondere product haar positie als toonaangevende Nederlandse kistproducent en leverancier.

Lees verder


donderdag 26 april 2012

Definitief geen crematorium in Sambeek

De lokale politiek in Boxmeer heeft het plan om een crematorium te bouwen in Sambeek laten vallen, dat meldt de Gelderlander. Dat is opvallend want het plan is nog niet eens behandeld in de gemeenteraad. Maar nadat de VVD en het CDA het plan naar de prullenbak verwezen laten de meeste andere partijen het plan nu ook vallen.

Lees verder


donderdag 26 april 2012

Niet zeventig maar honderdvijftig graven vernield in Assen

De ravage op de Zuiderbegraafplaats in Assen blijkt nog groter te zijn dan de gemeente eerder dacht. Vorige week ging men er vanuit dat er zeventig graven zouden zijn vernield. Uit een nieuwe inventarisatie blijkt dat de vandalen maar liefst honderdvijftig graven hebben vernield, dat meldt NU.nl.

Lees verder


donderdag 26 april 2012

RvS vindt opschorten uitbreiden begraafplaats Dussen niet nodig

De Raad van State ziet geen noodzaak om nu al in te grijpen in de plannen voor de uitbreiding van de begraafplaats aan het Binnen in Dussen, dat meldt het Brabants Dagblad. Buurman Ben de Rooij had de RvS gevraagd om een streep te zetten door de wijziging in het bestemmingsplan die uitbreiding mogelijk maakt.

Lees verder


donderdag 25 april 2012

Yarden organiseert wegens succes 2de Franchise Event

Vanwege de hoge opkomst en het enthousiasme van de belangstellenden op het 1ste event, is besloten om een 2de Yarden Franchise event te organiseren en wel op woensdagavond 23 mei 2012, voor iedereen die geïnteresseerd is in het werken in de uitvaartbranche als franchisenemer.

Lees verder


donderdag 25 april 2012

Reactie AFM op nieuwsbericht Dela

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) reageert hierbij op het nieuwsbericht van Dela, dat op 24 april is gepubliceerd op de website van de uitvaartverzekeraar. Uit dit nieuwsbericht komt naar het oordeel van de AFM een onvolledig beeld naar voren over het onderzoek van de AFM naar de vijf grootste uitvaartverzekeraars.

Lees verder


donderdag 25 april 2012

Drie overledenen per graf in Heerde

De gemeente Heerde heeft de regels op de begraafplaatsen Engelmankamp in Heerde en de begraafplaats in Wapenveld aangepast. Vanaf nu is het mogelijk om drie overledenen te begraven per graf, dat meldt Veluweland.

Lees verder


donderdag 24 april 2012

Geen aanwijzing van AFM tegen DELA

AFM heeft DELA schriftelijk bevestigd dat geen aanwijzing zal worden opgelegd tegen DELA. Afgelopen najaar publiceerde de AFM een rapport over de uitvaartbranche. De toezichthouder gaf aan dat de vijf grootste partijen niet in het belang van de klant zouden handelen. De AFM overwoog handhavende maatregelen naar aanleiding van de bevindingen in het rapport. Niet duidelijk was op welke partijen de maatregelen betrekking zou hebben. De brief van de AFM maakt nu duidelijk dat aan DELA geen aanwijzing zal worden opgelegd.

Lees verder


donderdag 23 april 2012

Damherten zorgen voor overlast op begraafplaatsen

Begraafplaatsen in Renesse, Haamstede en Burgh ondervinden overlast van damherten, dat meldt de PZC. De dieren eten bloemen op die nabestaanden op graven plaatsen.

Lees verder


donderdag 19 april 2012

Ledikantkistjes van Kleine Vlinder

Als een kindje tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte overlijdt heeft Kleine Vlinder lieve ledikantkistjes. Door het model van een ledikantje is het een liefdevol kistje met een warme uitstraling.

Lees verder


donderdag 16 april 2012

Nieuwe aula in Harkema geopend

Zaterdagochtend werd in Harkema een geheel nieuwe aula geopend door de begrafenisvereniging Memento Mori. Het oude gebouw, ruim zestig jaar oud, voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd.

Lees verder


donderdag 13 april 2012

Lezing 'Tot zover en niet verder' van Herman de Regt

Zondag 22 april spreekt wetenschapsfilosoof Herman de Regt in Museum Tot Zover over de vraag Is er leven na de dood?

Herman de Regt zet al langere tijd grote vraagtekens bij de wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke claims op een leven na de dood.

Lees verder


donderdag 13 april 2012

Dieven halen vier huizen leeg tijdens één begrafenis

Tijdens een begrafenis in het Belgische Blissegem hebben dieven vier huizen van familieleden die op dat moment op het kerkhof stonden helemaal leeggeroofd. De inbrekers hebben waarschijnlijk het overlijdensbericht in de krant gelezen waar naast de datum en locatie van de dienst ook de adressen van de vier kinderen van de overleden grootmoeder stonden vermeld, dat meldt het Nieuwsblad.

Lees verder


donderdag 13 april 2012

Crematorium Uden neemt maatregelen tegen auto-inbraken

In korte tijd is er op de parkeerplaats van het crematorium in Uden ingebroken in auto’s. Het crematorium laat het parkeerterrein nu extra in de gaten houden om meer inbraken te voorkomen, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 12 april 2012

Honderden graven geruimd op begraafplaatsen Eerbeek en Brummen

De gemeente Brummen gaat graven ruimen waar geen rechthebbenden meer voor zijn of waarvan nabestaanden afstand doen, dat meldt de Stentor. Uit een inventarisatie is gebleken dat er op de begraafplaats in Eerbeek 244 graven geruimd kunnen worden, in Brummen gaat het om 236 graven.

Lees verder


donderdag 12 april 2012

Afsluiting succesvol project ‘levenseinde Enschede’

Na ruim anderhalve maand met volop activiteiten rondom de vraag ‘is sterven nog doodgewoon?’ loopt het project ‘Levenseinde Enschede’ op 15 april af. In de Grote Kerk op de Oude Markt zal het project worden afgesloten met een bijeenkomst met het thema ‘leven vanuit hoop, een uitdaging tot levenskunst’. Met een groot aantal druk bezochte activiteiten kan succesvol teruggekeken worden op het project waaraan vele Enschedese organisaties meegewerkt hebben.

Lees verder


donderdag 12 april 2012

Nieuwsbrief Dierbare Zaken

Gouden Nagedachtenis is een stijlvol en tastbaar pakket waarmee je bijzondere herinneringen ophaalt en vastlegt. Gouden Nagedachtenis is een initiatief van Dierbare Zaken, een bureau dat producten maakt bij grote gebeurtenissen in het leven.

Sindskort brengt Dierbare Zaken een informatieve nieuwsbrief uit, boordevol met nieuws.

Lees verder


donderdag 10 april 2012

Inwoners boos over kosten begrafenis Whitney Houston

Inwoners van de Amerikaanse stad Newark zijn boos over de hoge kosten van de uitvaart van Whitney Houston. De gemeente is meer dan 140.000 euro kwijt aan de overuren van de bijna 200 agenten die tijdens de uitvaart op de been waren.

Lees verder


donderdag 10 april 2012

Spaan Design introduceert nieuw model Gedenkkastje

Spaan Design heeft een nieuwe variant van het Gedenkkastje ontwikkeld, het Gedenkkastje Regenboog. Dit model is volledig naar smaak te personaliseren, heeft een verrassend functionele vorm en is kleiner dan zijn voorganger. Het ornament, in de vorm van een (regen)boog, symboliseert de brug tussen hemel en aarde.

Lees verder


donderdag 4 april 2012

Film: Zelf een uitvaartkist maken voor slechts € 151,-

Hoe kan je zelf een uitvaartkist maken? Een antwoord op die vraag krijgt u in deze film waarin meubelmaker Hans Denijs stap voor stap laat zien hoe u zelf eenvoudig (een goedkope) uitvaartkist kunt maken.

Lees verder


donderdag 4 april 2012

Gehandicapte ruiters kunnen zelf naar wc dankzij Vaillant Fonds

De Stichting Paardrijden Gehandicapten uit IJsselmuiden (Ov.) beschikt vanaf nu over automatische deuren waardoor de ruiters zelfstandig naar de toilet, bak en kantine kunnen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 3 april 2012

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 3 april 2012

Open dag GUV Crematorium en Uitvaartcentrum Aalten

Op zondag 22 april a.s. houdt GUV Crematorium en Uitvaartcentrum in Aalten een open dag. Van 13.00 uur tot 17.00 uur zullen de deuren open zijn voor mensen die, zonder dat er een trieste aanleiding is, het crematorium en uitvaartcentrum willen bekijken en/of vragen willen stellen die bij hen leven.

Lees verder


donderdag 2 april 2012

Nieuw op Uitvaart.nl: Bestel een persoonlijke uitvaartkist via internet

Mijnpastel.nl stelt u in de gelegenheid om een persoonlijke uitvaart kist naar wens te maken en te bestellen op internet. Dit op een zeer vriendelijke en makkelijke manier.

Lees verder


donderdag 1 april 2012

Lijden en opoffering centraal binnen muzikale activiteiten Levenseinde Enschede

Emico Greco en Franck Krawczyck verzorgen tweede Paasdag een uniek dansduet in de grote kerk van Enschede. Dans en livemuziek worden gecombineerd in een spectaculaire interpretatie van Johann Sebastian Bach’s ‘Mattheüs Passie’. Donderdag 12 april brengen Mezzosopraan Christianne Stotijn en Amsterdam Sinfonietta liederen van de dood ten gehore in het Muziekcentrum Enschede. Beide activiteiten maken onderdeel van het project ‘levenseinde Enschede’.

Lees verder


donderdag 1 april 2012

Italiaanse kerk komt met verbod op verstrooien van as

De Italiaanse kerk staat het niet langer toe dan nabestaanden de as van hun dierbare verstrooien of dat ze het thuis bewaren. De kerk vindt dat de as alleen op een kerkhof geplaatst mag worden, dat meldt het Katholiek Nieuwsblad.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder