Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JULI 2020


3 juli 2020

Menselijke resten boven de grond op begraafplaats Dordrecht

De zware regenbuien van vorige week hebben op er op begraafplaats Essenhof in Dordrecht voor gezorgd dat stoffelijke resten naar boven zijn gekomen. Bezoekers vonden een deel van een kunstgebit en wat botjes, medewerkers van de begraafplaats troffen zelf ook stoffelijke resten aan. Vooral voor de bezoekers was het even schrikken toen ze de resten zagen liggen.


3 juli 2020

Buitenplechtigheden in herdenkingspark Crematorium Rotterdam

Sinds woensdag 1 juli biedt Crematorium Rotterdam - Maeterlinckweg 101 - de mogelijkheid voor een afscheid in de openlucht. Naast het pand in het herdenkingspark staat een paviljoen dat plek biedt aan maximaal honderd genodigden. Het paviljoen is ingericht met witte stoelen, van elkaar gescheiden door een middenpad. Voorin staat een spreekgestoelte bij het altaar met de kist. Tijdens deze bijzondere manier van afscheid nemen is nagenoeg alles mogelijk wat binnen ook kan: (live)muziek, catering en toespraken. Naar wens kan het herdenkingspark worden aangekleed met vuurpotten of fakkels. Zo biedt het crematorium ook plaats voor grotere gezelschappen en blijft een bijzonder en waardig afscheid mogelijk binnen de Corona beperkingen.


Koningin Maxima bezoekt uitvaartbranche

2 juli 2020

Koningin Maxima bezoekt uitvaartbranche

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmorgen 2 juli een werkbezoek gebracht aan Engelen & Spoor Uitvaartverzorging. Het bezoek vond plaats in het kader van de impact van de coronapandemie op de uitvaartbranche.


2 juli 2020

Verzet tegen ruimen graven Sprang-Capelle

Het plan van de gemeente Waalwijk om 213 graven te ruimen op de algemene begraafplaats in Sprang-Capelle stuit op verzet van de SGP. De SGP begrijpt niet waarom de gemeente het ruimen van de graven wil doorzetten terwijl er helemaal een gebrek aan ruimte is op de begraafplaats.


2 juli 2020

Nieuwe donorwet: ruim 7,3 miljoen keuzes ingevuld

De nieuwe donorwet is woensdag in werking getreden. Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders heeft zijn keuze al ingevuld. Op 28 juni stonden er ruim 7,3 miljoen mensen in het register. Vanwege de coronacrisis krijgen mensen langer de tijd om hun keuze in te vullen. Vanaf begin september stuurt het Donorregister brieven naar iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die nog geen keuze heeft ingevuld.


2 juli 2020

Tarieven begraafplaats Aalsmeer omlaag

Om begraven betaalbaar te maken op de algemene begraafplaats aan de Ophelialaan in Aalsmeer gaat de gemeente de tarieven verlagen.


1 juli 2020

D66 wil islamitische begraafplaats in Almelo

De lokale fractie van D66 in Almelo wil dat er een islamitische begraafplaats wordt aangelegd in Almelo. Volgens de partij is er behoefte aan een begraafplaats speciaal voor de islamitische gemeenschap in Almelo.


1 juli 2020

In 2019 overleden 151.885 inwoners van Nederland

In 2019 overleden 151 885 inwoners van Nederland, bijna 1 500 minder dan in 2018. De meeste mensen stierven aan kanker of hart- en vaatziekten; 45 duizend (29,6 procent) aan kanker en ruim 37 duizend (24,6 procent) aan hart- en vaatziekten. Meer dan drie kwart (78,3 procent) van de overledenen was 70 jaar of ouder. Er stierven relatief net iets meer vrouwen (51 procent) dan mannen (49 procent). Dit blijkt uit de voorlopige cijfers over doodsoorzaken in 2019 die het CBS vandaag publiceert.