Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JULI 2020

donderdag 30 juli 2020

Artikel over forensische begraafplaats AMC Amsterdam

Op het terrein van het Amsterdamse AMC ziekenhuis liggen sinds 2018 vijf overledenen anoniem begraven. Met hen mee begraven zijn verschillende meetapparaten die exact bijhouden hoe het lichaam ontbindt. Doel is om in de toekomst beter te kunnen vaststellen op welk tijdstip iemand is overleden.

Lees verder


donderdag 29 juli 2020

Stadionlampen bij grafvak Feyenoordsupporters

Feyenoordsupporters kunnen na hun overlijden worden begraven op een speciaal deel van de Zuiderbegraafplaats. Daar kunnen supporters worden begraven onder origineel gras uit de Kuip of ze kunnen hun as erover laten uitstrooien. Het grafvak zal vanaf eind augustus worden voorzien van vier lichtmasten die eruitzien als de lichtmasten van de Kuip.

Lees verder


donderdag 29 juli 2020

10.164 Nederlanders overleden aan corona

In de eerste elf weken van de coronacrisis zijn volgens een nieuwe schatting van het CBS 10.164 Nederlanders overleden aan het virus. De nieuwe cijfers zijn voor de meeste mensen geen verrassing omdat de cijfers van de oversterfte tijdens de coronacrisis een heel ander beeld lieten zien dan de sterftecijfers die het RIVM toen publiceerde.

Lees verder


donderdag 28 juli 2020

Daling verkeersdoden in afgelopen 20 jaar

De afgelopen twintig jaar is het aantal verkeersdoden onder automobilisten sterker afgenomen dan het aantal verkeersdoden onder fietsers. Tussen 1999 en 2019 daalde het aantal omgekomen inzittenden van personenauto’s met 60 procent en het aantal omgekomen fietsers met 11 procent. Het aantal 70-plussers dat omkwam met de fiets (inclusief e-bikes) steeg in deze periode met 68 procent. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van het CBS.

Lees verder


donderdag 28 juli 2020

Tientallen besmettingen na drukbezochte uitvaart

Bij een uitvaart in een Duitse moskee zijn 47 mensen besmet geraakt met COVID-19. Duitse media melden dat de uitvaart twee weken geleden plaatsvond in Schwäbisch Gmünd. Er zouden meer dan honderd mensen aanwezig zijn geweest bij het afscheid in de moskee.

Lees verder


donderdag 28 juli 2020

Onderzoek: één derde Nederlanders geconfronteerd met overlijden in coronatijd

Bijna de helft van de Nederlanders, die in hun omgeving een overlijden heeft meegemaakt tussen 12 maart en 1 juli 2020, kon de uitvaart ongewenst niet bijwonen door de coronamaatregelen. In Nederland zijn bijna zestigduizend* mensen overleden tijdens deze periode. Van de nabestaanden die een uitvaart hebben moeten regelen in coronatijd heeft 80% toch een goed gevoel overgehouden aan het afscheid ondanks de geldende maatregelen. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van Monuta naar de beleving van uitvaarten in coronatijd.

Lees verder


donderdag 27 juli 2020

Open dag voor omwonenden islamitische begraafplaats Zuidlaren

Afgelopen zaterdag konden omwonenden van de nieuwe islamitische begraafplaats in Zuidlaren de begraafplaats bekijken. Er kwamen tientallen buurtgenoten naar de open dag om te zien hoe de begraafplaats eruitziet en om kennis te maken met de islamitische tradities.

Lees verder


donderdag 27 juli 2020

20.000 euro ingezameld voor uitvaart 11-jarig jongetje

De 11-jarige Seb uit Nieuwegein overleed vrijdagnacht aan de gevolgen van een stofwisselingsziekte. Vrijdagmiddag ging zijn laatste wens nog in vervulling dankzij de stichting WensAmbulance Utrecht. Zijn tante opende een crowdfunding voor zijn uitvaart en het publiek doneert gul, inmiddels is er al ruim 20.000 euro opgehaald.

Lees verder


donderdag 24 juli 2020

Rouwservice Nederland neemt De Wit overledenenzorg over

Rouwservice Nederland (RSN) maakt vandaag bekend dat zij per 17 juli 2020 de zorgvervoer- en staatsievervoersactiviteiten, voertuigen en medewerkers van De Wit overledenenzorg uit Zeist heeft over genomen. RSN heeft zelf een locatie in Groenekan (Utrecht) en vanuit deze locatie zal er gewerkt gaan worden. De oud-eigenaar van De Wit overledenenzorg, Jan de Wit, zal ook in dienst treden bij RSN in de functie van planner op de locatie Groenekan.

Lees verder


donderdag 24 juli 2020

Vrijwilligers bezig met opknappen begraafplaatsen Gieterveen

Een groep vrijwilligers zet zich wekelijks in om oude graven op de begraafplaatsen in Gieterveen op te knappen. Sommige grafstenen zijn meer dan tweehonderd jaar oud.

Lees verder


donderdag 24 juli 2020

Extra toezicht begraafplaats Harderwijk

De gemeente Harderwijk zet extra toezicht in op begraafplaats Oostergaarde. De afgelopen weken hebben grafschenners vernielingen aangericht op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 23 juli 2020

Alleen betalen voor muziek bij crematies, niet bij begrafenissen

Zijn uitvaarten privéaangelegenheden of niet? Buma/Stemra dat de auteursrechten voor muziek int, stuurt sinds januari van dit jaar een afrekening voor de gedraaide muziek naar crematoria die zijn aangesloten bij de LVC. Het kost ongeveer 5 euro per uitvaart. Maar voor begrafenissen wordt geen factuur gestuurd door Buma/Stemra.

Lees verder


donderdag 21 juli 2020

Artikel over 25-jarig bestaan LOB

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) bestaat dit jaar 25 jaar. Inmiddels vertegenwoordigt de LOB meer dan 2.200 gemeentelijke en kerkelijke begraafplaatsen. In november is er een jubileumbijeenkomst waar het rapport ‘De begraafplaats van de toekomst’ gepresenteerd zal worden.

Lees verder


donderdag 21 juli 2020

Begraafplaats Goes-West een oase van rust

Tussen 1886 en 1989 werden rooms-katholieken uit Goes begraven op begraafplaats Goes-West. De begraafplaats ligt door de groei van de stad inmiddels ingesloten tussen de huizen, maar nog altijd is het een oase van rust.

Lees verder


donderdag 17 juli 2020

Gratis lichtgewicht Multikoeler bij aankoop van een nieuwe Vito!

De spotlights staan deze maand op 2 hagelnieuwe Mercedes-Benz Vito overbrengauto’s.
U hoeft niet te wachten, want deze elegante auto’s zijn direct leverbaar. Het lage maandbedrag en gratis lichtgewicht Multikoeler t.w.v. € 1625,- maakt de aankoop van deze 2 auto’s extra interessant.

Lees verder


donderdag 17 juli 2020

Supportersbegraafplaats voor NAC Breda

Supporters van eerstedivisieclub NAC Breda hebben een eigen grafvak gekregen op begraafplaats Zuylen. Supporters van de club kunnen er helemaal in NAC Breda stijl worden begraven.

Lees verder


donderdag 17 juli 2020

Nieuw plan natuurbegraafplaats Heerde

De plannen om twee natuurbegraafplaatsen te realiseren op landgoederen De Polberg en Winfried in Wapenveld mochten de afgelopen jaren rekenen op de nodige bezwaren van omwonenden. De gemeente Heerde staat echter wel open voor de komst van een natuurbegraafplaats maar ziet graag dat de eigenaren van de grond gaan samenwerken.

Lees verder


donderdag 15 juli 2020

Start bouw crematorium Handel

De bouw van crematorium Pelgrimshof in Handel (gemeente Gemert-Bakel) start in november. De bouw kan starten omdat alle vergunningen rond zijn.

Lees verder


donderdag 15 juli 2020

Eeuwige grafrust voor iedereen

Eeuwige grafrust is door de coronacrisis een erg actueel onderwerp geworden. Dat komt omdat overleden islamieten door alle reisbeperkingen vaak niet overgebracht kunnen worden naar het land van herkomst. Daarom neemt de vraag naar graven met ‘eeuwige grafrust’ toe. Ook in Arnhem is nu meer vraag naar islamitische graven, maar de gemeenteraad wil dat mensen die geen of een ander geloof hebben, ook een graf voor ‘eeuwig’ kunnen kopen.

Lees verder


donderdag 15 juli 2020

Begraafplaatsbeheerder Paul de Weijer met pensioen

Na meer dan 25 jaar beheerder te zijn geweest van de algemene begraafplaats aan de Harlingerweg in Franeker gaat Paul de Weijer met pensioen.

Lees verder


donderdag 13 juli 2020

Montferland bezuinigt op herstellen oude graven

De gemeente Montferland was voornemens om de komende vijf jaar 200.000 uit te geven aan het opknappen van oude monumentale graven. De gemeente wilde de graven hiermee bewaren voor de toekomst en ze interessanter maken voor toeristen. Maar nu er bezuinigd moet worden komt het college tot de conclusie dat er toch geen toeristen op af zouden komen. Daarom is het herstelplan in de prullenbak beland.

Lees verder


donderdag 13 juli 2020

Begraafplaats Goor wordt groene oase

De algemene begraafplaats aan de Markeloseweg in Goor moet veel groener worden. Er moet meer biodiversiteit komen zodat meer soorten insecten zich kunnen vestigen op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 11 juli 2020

Utrecht moet vergunning crematorium St. Barbara opnieuw beoordelen

Begraafplaats St. Barbara leek dicht bij de start van de bouw van een nieuw crematorium te zijn. Maar de rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat de gemeente de aanvraag van de omgevingsvergunning opnieuw moet beoordelen. De gevoerde procedure was niet uitgebreid genoeg.

Lees verder


donderdag 11 juli 2020

Coronaboete na condoleance Zeist

Een horecaondernemer uit Zeist heeft een coronaboete gekregen omdat nabestaanden tijdens een condoleance niet voldoende afstand van elkaar hielden. De condoleance verliep volgens de ondernemer niet helemaal volgens de regels omdat familieleden vonden dat ze geen afstand van elkaar hoefden te houden. Een BOA dacht daar anders over en gaf de ondernemer een coronaboete.

Lees verder


donderdag 10 juli 2020

Tarieven grafrechten Ede worden niet verhoogd

De gemeente Ede was van plan om de tarieven voor begraven in de gemeente fors te verhogen. De gemeenteraad ziet de kostenverhoging niet zitten en heeft het voorstel daarom afgewezen.

Lees verder


donderdag 9 juli 2020

Rouwende werknemer vaak in de knel

1 op de 10 werkenden die een dierbare heeft verloren, krijgt een burn-out door de combinatie rouw en werk. 21% krijgt te weinig steun van zijn werkgever om goed te kunnen functioneren. Een kwart kan langere tijd niet goed functioneren. Dit blijkt uit onderzoek van het CNV, uitgevoerd door Maurice de Hond onder een representatieve groep van 1.100 werkenden. Vandaag publiceert het CNV een rouwhandreiking voor werkgevers.

Lees verder


donderdag 8 juli 2020

Verzoek aan grafrover Hardegarijp om beeldje terug te geven

Op het kerkhof van de Hofkerk in Hardegarijp is een beeldje gestolen van een graf. Mogelijk wil de grafrover zijn of haar tuintje er verder mee aankleden, maar voor de nabestaanden heeft het beeldje veel emotionele waarde. Daarom wordt de grafrover gevraagd om het beeldje weer terug te bezorgen.

Lees verder


donderdag 8 juli 2020

Overledenen kerkhof Nijmegen herbegraven op Jonkerbos

De Congregatie van de priesters van het heilig hart van Jezus wil alle overledenen die zijn begraven op het kerkhof van de Sint Jozefklooster, herbegraven op begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen. Het klooster moet worden verkocht en daarom moet er een oplossing worden gezocht voor het bijbehorende kerkhof.

Lees verder


donderdag 7 juli 2020

10 rouwauto’s in de veiling bij BVA Auctions

Bied t/m 13 juli mee op 10 rouwauto’s en limousines, waaronder meerdere Lincoln Town Cars, een Cadillac DTS 4.6 V8 en een Cadillac DeVille Limousine.

Lees verder


donderdag 7 juli 2020

Nieuwe Donorwet

Sinds 1 juli 2020 is de donorwet veranderd. Elke Nederlander komt vanaf zijn 18e in het Donorregister te staan. Je mag uiteraard zelf aangeven of je na overlijden organen en/of weefsels wilt doneren aan mensen die deze nodig hebben. Wanneer jezelf niets invult in het Donorregister word je aangemeld als; ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

Lees verder


donderdag 6 juli 2020

Storm zorgt voor veel schade historische begraafplaats Wildervank

Kerkhof Dalweg in Wildervank is de afgelopen periode helemaal opgeknapt door een groep vrijwilligers. Maar een zeer sterke wind (supercell) heeft dit weekend voor heel wat schade gezorgd op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 6 juli 2020

Openstelling eerste natuurbegraafplaats Noord-Holland

Woensdag 15 juli worden de hekken rondom Natuurbegraafplaats Geestmerloo verwijderd. Dan kan iedereen het terrein betreden. Al in 2012 startte Dunweg met de voorbereidingen van deze unieke natuurbegraafplaats en de afgelopen maanden is met man en macht gewerkt aan de aanleg ervan. 
In november 2019 ging de schop de grond in.

Lees verder


donderdag 3 juli 2020

Menselijke resten boven de grond op begraafplaats Dordrecht

De zware regenbuien van vorige week hebben op er op begraafplaats Essenhof in Dordrecht voor gezorgd dat stoffelijke resten naar boven zijn gekomen. Bezoekers vonden een deel van een kunstgebit en wat botjes, medewerkers van de begraafplaats troffen zelf ook stoffelijke resten aan. Vooral voor de bezoekers was het even schrikken toen ze de resten zagen liggen.

Lees verder


donderdag 3 juli 2020

Buitenplechtigheden in herdenkingspark Crematorium Rotterdam

Sinds woensdag 1 juli biedt Crematorium Rotterdam - Maeterlinckweg 101 - de mogelijkheid voor een afscheid in de openlucht. Naast het pand in het herdenkingspark staat een paviljoen dat plek biedt aan maximaal honderd genodigden. Het paviljoen is ingericht met witte stoelen, van elkaar gescheiden door een middenpad. Voorin staat een spreekgestoelte bij het altaar met de kist. Tijdens deze bijzondere manier van afscheid nemen is nagenoeg alles mogelijk wat binnen ook kan: (live)muziek, catering en toespraken. Naar wens kan het herdenkingspark worden aangekleed met vuurpotten of fakkels. Zo biedt het crematorium ook plaats voor grotere gezelschappen en blijft een bijzonder en waardig afscheid mogelijk binnen de Corona beperkingen.

Lees verder


donderdag 2 juli 2020

Koningin Maxima bezoekt uitvaartbranche

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmorgen 2 juli een werkbezoek gebracht aan Engelen & Spoor Uitvaartverzorging. Het bezoek vond plaats in het kader van de impact van de coronapandemie op de uitvaartbranche.

Lees verder


donderdag 2 juli 2020

Verzet tegen ruimen graven Sprang-Capelle

Het plan van de gemeente Waalwijk om 213 graven te ruimen op de algemene begraafplaats in Sprang-Capelle stuit op verzet van de SGP. De SGP begrijpt niet waarom de gemeente het ruimen van de graven wil doorzetten terwijl er helemaal een gebrek aan ruimte is op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 2 juli 2020

Nieuwe donorwet: ruim 7,3 miljoen keuzes ingevuld

De nieuwe donorwet is woensdag in werking getreden. Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders heeft zijn keuze al ingevuld. Op 28 juni stonden er ruim 7,3 miljoen mensen in het register. Vanwege de coronacrisis krijgen mensen langer de tijd om hun keuze in te vullen. Vanaf begin september stuurt het Donorregister brieven naar iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die nog geen keuze heeft ingevuld.

Lees verder


donderdag 2 juli 2020

Tarieven begraafplaats Aalsmeer omlaag

Om begraven betaalbaar te maken op de algemene begraafplaats aan de Ophelialaan in Aalsmeer gaat de gemeente de tarieven verlagen.

Lees verder


donderdag 1 juli 2020

D66 wil islamitische begraafplaats in Almelo

De lokale fractie van D66 in Almelo wil dat er een islamitische begraafplaats wordt aangelegd in Almelo. Volgens de partij is er behoefte aan een begraafplaats speciaal voor de islamitische gemeenschap in Almelo.

Lees verder


donderdag 1 juli 2020

In 2019 overleden 151.885 inwoners van Nederland

In 2019 overleden 151 885 inwoners van Nederland, bijna 1 500 minder dan in 2018. De meeste mensen stierven aan kanker of hart- en vaatziekten; 45 duizend (29,6 procent) aan kanker en ruim 37 duizend (24,6 procent) aan hart- en vaatziekten. Meer dan drie kwart (78,3 procent) van de overledenen was 70 jaar of ouder. Er stierven relatief net iets meer vrouwen (51 procent) dan mannen (49 procent). Dit blijkt uit de voorlopige cijfers over doodsoorzaken in 2019 die het CBS vandaag publiceert.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder