nieuws

Facultatieve
Sponsors

Troostvoedsel, verhalen en herinneringen in Den Haag

19 oktober 2010


Stroom Den Haag is op zoek naar verhalen over 'Eten als Einde'. Over favoriete gerechten die u als laatste avondmaal zou wensen, over eten dat u voor een overleden geliefde zou klaarmaken om te herinneren en te herdenken en over de intieme band tussen voedsel en de dood. Verhalen kunnen tot 1 november worden ingezonden.

Los van geloof, geografische ligging of achtergrond, dwars door de geschiedenis heen, zien we de verbondenheid van voedsel met sterven en herdenken. Eten als Einde is een project waarin verhalen over liefde, smaak, herinnering, voedsel, afscheid nemen en de dood centraal staan.

De verhalen die Stroom verzamelt vormen samen de inspiratiebron voor het project. Naast het inrichten van een virtuele ontmoetingsplek is er op 2 november - Allerzielen - een bijeenkomst op een Haagse begraafplaats waarbij troostvoedsel, verhalen en herinneringen worden gedeeld. Dit ritueel past in de traditie van de Mexicaanse Dia de los Muertos waarop men graven van dierbaren bezoekt met voedsel en drank voor de overledenen.

Eten als Einde sluit aan bij de tentoonstelling Living Remains van de Mexicaanse kunstenaar Raul Ortega Ayala die momenteel bij Stroom te zien is, waarbij de rol die voedsel speelt in onze dagelijkse handelingen en rituelen in religie en cultuur centraal staat.

Op 22 oktober opent wethouder Rabin Baldewsingh het kunstwerk Eetbaar Park bij Amateurtuindersvereniging Nut en Genoegen en bij Stadsboerderij De Herweijerhoeve in het Zuiderpark. Eetbaar Park demonstreert duurzaam tuinieren en biedt inspiratie, bewustzijn en bovenal heerlijke groente en fruit. Nils Norman ontwierp 2 moestuinen die door vrijwilligers worden onderhouden, inclusief een ecologisch paviljoen van stro, hout en leem.

Meer informatie op www.stroom.nl.

Bron: gemeente Den Haag

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE