Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JULI 2010

donderdag 30 juli 2010

Van der Zwaag Uitvaartzorg wil crematorium bouwen

Van der Zwaag Uitvaartzorg uit het Friese Oranjewoud wil een crematorium laten bouwen in Nijehaske. De plannen zijn volgens directeur Arnoud de Jong nog heel prematuur, maar in de komende tijd zal duidelijk moeten worden of er voldoende draagvlak is om te kunnen gaan bouwen.

Lees verder


donderdag 27 juli 2010

Gemeente Heerde betaalt herstel graven

De kosten voor herstel van de vernielde graven op de begraafplaats aan de Mr. Nijhoffstraat in Heerde worden betaald door de gemeente Heerde. Gisteravond heeft het college van burgemeester en wethouders dit besloten, na overleg met de fractievoorzitters van de raad. Wel zal de gemeente in overleg met de politie haar uiterste best doen om de kosten te verhalen op de daders.

Lees verder


donderdag 27 juli 2010

Vandalen Heerde mogelijk uitgaanspubliek

De vernielingen op de begraafplaats aan de Meester Nijhoffstraat in Heerde zijn volgens verschillende buurtbewoners aangericht door huiswaarts kerend uitgaanspubliek. In het Veluwse dorp worden in het weekend vaker vernielingen aangericht door jongeren die het lokale uitgaansgebied verlaten.

Lees verder


donderdag 26 juli 2010

Nieuw op Uitvaart.tv: Femke bezoekt grafmonumentenmaker Den Hollandsche natuursteen

In aflevering 3 van de special over begraven, begraafplaatsen en grafmonumenten neemt Femke Karel een kijkje bij Den Hollandsche natuursteen, producent van grafmonumenten, urnen en crematiegedenktekens.
Bekijk hier het filmpje.

Lees verder


donderdag 26 juli 2010

Ravage op kerkhof in Heerde (Gld)

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag meer dan vijftig graven vernield op de begraafplaats aan de Meester Nijhoffstraat in Heerde. De technische recherche heeft de begraafplaats zondagmorgen afgesloten en is bezig met een groot sporenonderzoek.

Lees verder


donderdag 26 juli 2010

CDA wil camera’s op begraafplaats

De fractie van het CDA uit Enschede wil dat er camera’s worden geplaatst op de Oosterbegraafplaats. De partij doet die oproep nadat koperdieven kort geleden grote schade aanrichtte aan ruim veertig graven op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 26 juli 2010

Crematie-as levert geld op

De as van een bekende televisiekat uit Engeland heeft bij een veiling in South Cerney maar liefst 1000 euro opgebracht. Kat Frisky werd in de jaren negentig bekend van zijn rol in de Britse serie Coronation Street.

Lees verder


donderdag 23 juli 2010

Begraafplaats De Nieuwe Ooster maakt islamitisch

Gemeentelijke begraafplaats De Nieuwe Ooster krijgt een grafvak en een was- en gebedsruimte voor moslims. Hiermee wordt het voor een grote groep Amsterdammers mogelijk om hun dierbaren in hun eigen stad te begraven.

Lees verder


donderdag 22 juli 2010

Femke Karel graaft een graf

Vroeger werden graven nog met de hand gedolven, een zwaar en tijdrovend karwei. Vandaag de dag zijn er innovatieve bedrijven als Voogt Graaftechniek die met slimme technieken het delven en dichten van een graf een stuk makkelijker en minder tijdrovend maken.
Klik hier om het filmpje te bekijken!

Lees verder


donderdag 21 juli 2010

Onderzoek Kassa: 88% niet tevreden over uitvaartkosten

Een overgroot deel van de consumenten vindt dat er nog steeds te hoge prijzen worden berekend voor een uitvaart. Dat blijkt uit onderzoek van televisieprogramma Kassa van de VARA, 88% van de respondenten van het onderzoek zijn niet tevreden over de kosten die ze maken bij een uitvaart.

Lees verder


donderdag 21 juli 2010

Verschenen: Het regent in mijn toekomst . Over het verdriet van grootouders na het overlijden van hun kleinkind.

Een Egyptisch spreekwoord zegt: ‘Dierbaarder dan onze kinderen zijn de kinderen van onze kinderen.’ Zo ervaren ook veel Nederlandse opa’s en oma’s hun grootouderschap. Het is het toetje op hun leven en de ultieme verjongingskuur.

Lees verder


donderdag 21 juli 2010

Graf van vrouw en dochter verdwenen

Een advocatenkantoor in Zwolle onderzoekt de mogelijkheden om aangifte te doen tegen begraafplaats Kranenburg, dat meldt dagblad de Stentor. In een artikel in de krant staat dat een Zwolse vader kort geleden ontdekte dat de grafsteen van zijn overleden vrouw was verdwenen.

Lees verder


donderdag 21 juli 2010

Dieven roven koper van begraafplaats

Op de Oosterbegraafplaats in Enschede hebben koperdieven geprobeerd om de plaquettes en kruizen van tientallen graven te stelen. Omdat de dieven mogelijk zijn gestoord hebben zij het koper achter de begraafplaats achtergelaten.

Lees verder


donderdag 19 juli 2010

Loungen en gedenken in ultra modern columbarium

The ultimate place to rest in peace! In Singapore verrijst een ultra modern columbarium waar nabestaanden relaxed kunnen loungen in de nabijheid van de urn van een dierbare. Het Nirvana Memorial Garden Columbarium moet het meest luxe worden in zijn soort.

Lees verder


donderdag 19 juli 2010

Door recente hitte 500 extra doden

In de recente warme periode die op 23 juni begon en met een kleine onderbreking doorliep tot maandag 12 juli zijn naar schatting 500 mensen meer overleden dan normaal. De gemiddelde maximumdagtemperatuur was in deze periode met ongeveer 28 graden ruim 6 graden hoger dan normaal.

Lees verder


donderdag 18 juli 2010

MyMemorialBox

MyMemorialBox is een bijzondere box voor het inlijsten van voorwerpen. Het inlijsten van de voorwerpen van de dierbare overledene heeft twee doeleinden. De voorwerpen blijven goed geconserveerd, en de voorwerpen zijn altijd zichtbaar.
De combinatie van de ingelijste voorwerpen, de print-passe-partout tezamen met een emotioneel sculptuurtje en een passend gedicht maakt My Memorial Box tot een hele persoonlijke bezinningsplek waar men troost kan vinden en waar men thuis zijn geliefde kan herdenken.

Lees verder


donderdag 17 juli 2010

Uitvaart.tv op bezoek bij de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB)

De nieuwe serie op Uitvaart.tv, het online tv-kanaal van de uitvaartbranche, staat helemaal in het teken van begraven, begraafplaatsen en grafmonumenten. In de komende 5 afleveringen worden alle aspecten van begraven uitgediept. Maar we beginnen bij het begin, met de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB).

Lees verder


donderdag 15 juli 2010

Monuta en Urnencentrum Nederland introduceren Afscheidsurn

In samenwerking met Monuta introduceert Urnencentrum Nederland de Afscheidsurn. Deze unieke urn kan door de nabestaanden worden ‘ingevuld’.
De urn wordt binnen twee tot drie dagen na het overlijden als halfproduct geleverd. Met de bijgeleverde glazuurpotloden in verschillende kleuren en de duidelijke instructiekaart kunnen de nabestaanden een boodschap op de urn schrijven. Zij kunnen bijvoorbeeld een persoonlijke tekst, afscheidsgroet of tekening achterlaten. Het is ook mogelijk om een foto op de urn aan te brengen. Zo krijgt de urn een wel heel persoonlijk tintje.

Lees verder


donderdag 15 juli 2010

Post-mortale liposuctie om te passen in doodskist

De familie van een 54 jarige Roemeen, Cristian Capatanescu, wil een liposuctie op hem laten uitvoeren. De vorige week overleden Capatanescu woog maar liefst 393 kilo en is daarmee te dik voor een reguliere doodskist. Dat berichten Telegraaf.nl en The Sun vandaag.

Lees verder


donderdag 12 juli 2010

Monuta lanceert klantvriendelijke verzekeringsmodule

Een uitvaartverzekering maakt je uitvaart financieel mogelijk. Met de nieuwe verzekeringsmodule op monuta kan iedereen nu eenvoudig zelf een uitvaartverzekering afsluiten. In slechts enkele stappen ziet de consument precies welke verzekering bij hem past en wat de bijbehorende premie is.

Lees verder


donderdag 12 juli 2010

Nieuwe serie Uitvaart.tv volgende week van start. Thema: Begraven en begraafplaatsen. Bekijk alvast de teaser

Volgende week start Uitvaart.tv met een nieuwe serie filmpjes. Dit keer is het thema Begraven, Begraafplaatsen en Grafmonumenten. Bekijk hier de promofilm.

Lees verder


donderdag 9 juli 2010

Yarden Prijs 2010 : Aanmelden kan nog tot 1 augustus!!

Dit najaar reikt Yarden voor de derde maal de Yarden Prijs uit, een beloning van € 25.000,- Inschrijven voor deelname kan nog tot 1 augustus a.s. dus laat uw kans niet voorbij gaan! De prijs wordt uitgereikt aan een initiatiefnemer die een opvallende bijdrage heeft geleverd aan het bevorderen van bewustwording rond het levenseinde. Iedereen, die op het gebied van uitvaart en/of levenseinde een bijzondere actie heeft ondernomen met een grote impact voor de maatschappij, kan zich hiervoor (vóór 1 augustus) opgeven.

Lees verder


donderdag 9 juli 2010

Kunstwerk op begraafplaats

SPRANG-CAPELLE
Op 7 juli is onder grote belangstelling op de begraafplaats in Sprang-Capelle het kunstwerk ter ere van de verzetsheld Jan de Rooij onthuld. Het kunstwerk is gemaakt door de Bossche kunstenares Nadia Gonegaï van Grafmonument.nu

Lees verder


donderdag 9 juli 2010

Productdemonstratie: My Memorial Card

My Memorial Card is een nieuwe manier voor het maken van een een eigentijds bidprentjes. Traditionele bidprentjes zijn vaak te groot en kwetsbaar (want papier) om lange tijd bij je op zak te dragen. Daarom ontwikkelde de firma Screencheck de My Memorial Card, een bidprentje in credit card formaat dat zo op te bergen is in de portemonnee.

Lees verder


donderdag 8 juli 2010

Voorspel de uitslag van de WK finale….En ontvang gratis uitvaartkisten bij P. Van Wijk & Zoon

Nederland is naar de finale! Om dat te vieren biedt de firma P. Van Wijk alle uitvaartondernemers een fantastische WK-actie.

Lees verder


donderdag 7 juli 2010

GUV maakt video in Uitvaartcentrum Balinkes mogelijk.

Uitvaartondernemer en -verzekeraar GUV heeft de nieuwe audio- en video-installatie van uitvaartcentrum Balinkes in Winterswijk officieel in gebruik worden genomen. Ina Ruesink, beheerster van het uitvaartcentrum, krijgt de installatie overgedragen door directeur Martijn Klein Gebbink van Frontline Professional Audio onder toeziend oog van de directie van GUV, Bert van Asselt.

Lees verder


donderdag 1 juli 2010

Productdemonstratie: Ecologische begrafenis in 't Varenveld op Begraafplaats Zorgvlied (Amsterdam)

Sinds 9 juni 2009 biedt Begraafplaats Zorgvlied de mogelijkheid voor een natuurlijke uitvaart in de ecologische grafwijk, 't Varenveld. De begraafplaats voorziet hiermee in een groeiende behoefte aan een natuurlijke uitvaart. Bekijk hier de productdemonstratie!

Lees verder


donderdag 1 juli 2010

DELA Fonds steunt Stichting Make A Memory

Het DELA Fonds doneert € 50.000,- aan Stichting Make a Memory. Deze stichting maakt foto’s voor familie van terminaal zieke, stervende of overleden baby’s en kinderen tot en met 16 jaar. De fotografie vindt plaats in ziekenhuizen, verzorgingshuizen of thuis. De ouders betalen hiervoor niets. De professionele fotografen werken namelijk allemaal belangeloos mee. Het DELA Fonds draagt deze stichting een warm hart toe.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder