Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws SEPTEMBER 2014

donderdag 30 september 2014

Condoleance.nl genomineerd voor Website van het Jaar verkiezing

Condoleance.nl is genomineerd voor de titel Website van het Jaar. De Website van het Jaar verkiezing is de publieksprijs voor de beste en populairste websites. De Website van het Jaar verkiezing is een internationale verkiezing en wordt in 8 landen uitgevoerd: Nederland, Groot- Brittannië, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, India en Brazilië. De verkiezing is onafhankelijk en objectief en wordt uitgevoerd door MetrixLab.

Lees verder


donderdag 30 september 2014

Opening crematorium en uitvaartcentrum Waerdse Landen

Coöperatie DELA opent vrijdag 3 oktober om 14.30 uur officieel de deuren van haar nieuwe crematorium en uitvaartcentrum Waerdse Landen in Heerhugowaard. De opening wordt verricht door de wethouder van Heerhugowaard, mevrouw M. Stam en Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA.

Lees verder


donderdag 30 september 2014

Euthanasie in 2013 met 15 procent gestegen

In 2013 is het leven van 4829 mensen beëindigd door euthanasie. Dat is een stijging van 15 procent ten opzichte van 2012, dat meldt de NOS. De cijfers komen van de vijf regionale toetsingscommissies.

Lees verder


donderdag 29 september 2014

Dierzegening op Begraafplaats Oud-Rijswijk

Op Werelddierendag, zaterdag 4 oktober aanstaande, houdt Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk aan de Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk van 17.00 uur tot 17.30 uur de traditionele Katholieke dierenzegen. Pastor Johannes Ritzer zal kort ingaan op de historie van Dierendag en zegent aanwezige dieren. Met de zegen ontvangen ze heil en voorspoed in hun leven. Oud-Rijswijk ontvangt belangstellenden mèt hond, kat, konijn, paard, goudvis, enz. vanaf 16.30 uur.

Lees verder


donderdag 29 september 2014

Yarden onderzoekt haalbaarheid nieuw crematorium Nijmegen

In Nijmegen wordt mogelijk nog een crematorium gebouwd. Uitvaartorganisatie Yarden onderzoekt momenteel of het haalbaar is om een crematorium te bouwen aan de Stationsstraat in de Waalsprong, dat meldt de Gelderlander. De krant meldt verder dat dit waarschijnlijk inhoud dat Yarden niet verder zal zoeken naar een geschikte locatie aan de Zuidrand van Elst.

Lees verder


donderdag 29 september 2014

De regie over het eigen levenseinde?

Op zondagmiddag 19 oktober vindt er een themamiddag plaats over het eigen levenseinde en de mogelijke regie daarover. Niet alleen de keuze voor de regie van de betreffende persoon komt die middag aan de orde maar ook de impact voor de nabestaanden bij overlijden door euthanasie of zelfdoding. Enkele mensen vertellen uit eigen ervaring over die impact en willen daarover graag het gesprek aangaan met de aanwezigen.

Lees verder


donderdag 29 september 2014

Symposium ‘Ooit ga je dood’ 26 oktober in Amsterdam

De organisatie van het Symposium ‘Ooit ga je dood’ Amsterdam 2014 is in volle gang! Het symposium wil informatie bieden over ziekte, doodgaan, rouw en verlies aan mensen met een verstandelijke beperking, hun familie en begeleiders.

Lees verder


donderdag 25 september 2014

Regie in eigen hand met doe-het-zelf-uitvaart.nl

Normaliter is het de uitvaartonderneming die alles regelt na een overlijden. Op zich is het prettig deze zorg over te laten aan ervaren mensen die weten wat er moet gebeuren. Toch is er een nieuwe tendens gaande. Nabestaanden vragen uitvaartverzorgers steeds vaker of het mogelijk is om de uitvaart geheel zelf te verzorgen. Dat blijkt doorgaans niet mogelijk omdat de regie in handen blijft van de uitvaartondernemer. Vanaf 1 oktober a.s. brengt www.doe-het-zelf-uitvaart.nl hier verandering in. Dit is de eerste onderneming in Nederland die het mogelijk maakt om een uitvaart van A-Z zelf te regelen.

Lees verder


donderdag 25 september 2014

Donatie voor rouwboekje ‘Doodgewoon’ voor verstandelijk beperkten

De landelijke belangenorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, Vereniging LFB, heeft een donatie ontvangen van het Monuta Charity Fund. De goededoelenorganisatie van uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta doneerde € 1.000,- aan het project ‘Doodgewoon’. Het geld is bestemd voor de realisatie van een rouwboekje voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder


donderdag 25 september 2014

Nieuw op Uitvaart.nl: Hans Raaijmakers (vestiging Nuenen)

Na het overlijden van een dierbare moet er veel geregeld en besloten worden.
Wij verwachten niet van u dat u tijdens het eerste gesprek overal meteen een pasklaar antwoord op heeft. Er hoeft ook niet meteen van alles besloten te worden. We brengen eerst in kaart wat uw wensen zijn; begraven of cremeren, wel of geen kerkdienst, op welke dag u de uitvaart wenst.

Lees verder


donderdag 24 september 2014

Politie zoekt gestolen beeld begraafplaats Voorschoten

Vorige week is een bronzen beeld gestolen van een graf op begraafplaats Rosenburgh in Voorschoten, dat meldt Omroep West. De wijkagent laat op haar twitteraccount weten dat ze geen goed woord over heeft voor de daders. Ze vraagt getuigen om desnoods anoniem tips door te bellen.

Lees verder


donderdag 24 september 2014

Video: Knuffel van Pharrell Williams voor ouders verongelukt zoon

Vorig jaar kwam de zoon van Fred en Caroline van Metelen om het leven bij een auto-ongeluk. De ouders besloten toen om tijdens de uitvaart juist het vrolijke nummer Happy van Pharrell Williams te draaien. De zanger hoorde daar van en stuurde eerder een videobericht naar de ouders. In verband met zijn tour is Willams deze dagen in Nederland. Dinsdagavond was hij te gast bij RTL Latenight en daar warden Fred en Caroline ook.

Lees verder


donderdag 22 september 2014

Boekpresentatie 'Leven naar de dood' van Rian Krijger

Tijdens de Internationale dag van de Palliatieve zorg, presenteert Rian Krijger uit Geersdijk haar boek ‘Leven naar de dood’. Ruim twee jaar lang werkte ze aan het boek, dat door middel van crowdfunding tot stand is gekomen. In het boek staan verzamelde verhalen van mensen die letterlijk leven naar de dood.

Lees verder


donderdag 22 september 2014

Jaarlijks worden tientallen moorden niet ontdekt door schouwartsen

Er worden jaarlijks fouten gemaakt door schouwartsen. In een uitzending van KRO’s Brandpunt werd zondag aandacht besteed aan het feit dat het regelmatig voorkomt dat schouwartsen niet in de gaten hebben dat een overledene een niet-natuurlijke dood is gestorven. Daardoor komt het voor dat er na een misdrijf helemaal geen politieonderzoek wordt gedaan.

Lees verder


donderdag 22 september 2014

Van’t Hek gaat Leidschendam stalken na ambtelijk geneuzel over monument

Vorige week kwam de Oosterbegraafplaats aan de Rodelaan in Voorburg volop in het nieuws. Een man stapte naar de rechter om de gemeente zover te krijgen dat een grafsteen die 6,5 cm te groot zou zijn toch geplaatst mocht worden op het graf van zijn vader. Van’t Hek heeft in zijn column in het NRC geen goed woord over voor de ambtenaren die het zo ver lieten komen dat de man zijn gelijk moest halen bij de rechter.

Lees verder


donderdag 22 september 2014

Inloopspreekuur bij Careaz Antoniushove

Mensen die vragen hebben over zaken die bij overlijden komen kijken, lopen niet snel zomaar even binnen bij de notaris of een uitvaartverzorger. Vaak denken ze dat dit meteen geld kost, maar het tegendeel is waar. Om de drempel voor mensen te verlagen houden GUV Uitvaartverzorging en Keistad Notarissen de komende drie maanden een inloopspreekuur bij Careaz Antoniushove. De eerste keer is op maandag 29 september van 11.00 tot 13.00 uur. Vragen worden kosteloos beantwoord. Iedereen is van harte welkom!

Lees verder


donderdag 20 september 2014

Rotterdamse ligt negen maanden dood in huis

In Rotterdam is opnieuw een lichaam gevonden van iemand die lange tijd dood in huis heeft gelegen. Het gaat dit keer om een 65-jarige vrouw uit de wijk Beverwaard, dat meldt RTV Rijnmond. Het lichaam werd al in mei gevonden, maar de gemeente zou er in overleg met de buurt voor hebben gekozen om de vondst stil te houden.

Lees verder


donderdag 19 september 2014

Nieuw uitvaartcentrum in voormalige pastorie in Valkenswaard

In het nieuwe uitvaartcentrum van Van der Stappen Uitvaartverzorging aan de Bergstraat 17 verblijven overledenen de periode tot de uitvaart of indien gewenst een gedeelte daarvan. Nabestaanden kunnen hun dierbare hier bezoeken en in alle rust afscheid nemen. Het uitvaartcentrum is bestemd voor iedereen, ongeacht uitvaartorganisatie, type uitvaart, verzekering, geloof of woonplaats.

Lees verder


donderdag 18 september 2014

Duurzaam Amsterdam

Uitvaartverzorging de Jong, een bijna 50-jarig bestaand familiebedrijf in Amsterdam, heeft vorige week voor het eerst gebruik kunnen maken van de eerste Cadillac rouwwagen op groen gas in Nederland. Exclusief in Amsterdam. Hiermee kunnen wij een steentje bijdragen in een duurzamere toekomst.

Lees verder


donderdag 18 september 2014

Informatiemiddag met de Eexterkerk: Rituelen en begraven

Zaterdag 27 september houdt Natuurbegraafplaats Hillig Meer samen met de Stichting ‘Vrienden van de Eexter kerk’ een informatieve middag over traditionele en moderne manieren van begraven en de rituelen en muzikale omlijstingen die daarmee gepaard gaan. De bijeenkomst start in de Eexter Kerk en eindigt met een rondleiding op Natuurbegraafplaats Hillig Meer.

Lees verder


donderdag 18 september 2014

Reigers vernielen begraafplaats Naaldwijk

Veel mensen vinden reigers prachtige dieren om naar te kijken. Maar op begraafplaats Zandhaver in Naaldwijk is men even uitgekeken op deze dieren. De begraafplaats heeft last van een reigerplaag en dat zorgt voor de nodige schade en overlast, dat meldt Omroep West.

Lees verder


donderdag 16 september 2014

Nieuwe milieuvriendelijke kindermanden

Henk Boerland heeft sinds kort 3 maten milieu vriendelijke kindermanden aan zijn collectie toegevoegd. Deze zijn gemaakt van pitriet naturel en niet gelakt.

Lees verder


donderdag 16 september 2014

Unicef: Miljoen kinderen sterven op de eerste levensdag

Het millenniumdoel om de kindersterfte in de wereld met tweede derde te verminderen wordt niet gehaald. Unicef maakte vandaag bekend dat er jaarlijks een miljoen kinderen sterven op hun eerste levensdag, zo meldt Elzevier.

Lees verder


donderdag 16 september 2014

Marie Claire Starters Award 2014 voor eco kisten

Marieke Havermans heeft de Marie Claire Starters Award 2014 gewonnen met haar milieuvriendelijke grafkisten. In het Art’Otel in Amsterdam kreeg Havermans de award uitgereikt door hoofdredacteur Claudia Straatmans.

Lees verder


donderdag 16 september 2014

Eerste steenlegging crematorium en uitvaartcentrum Tiel

In Tiel wordt gebouwd aan het toekomstige crematorium en uitvaartcentrum van coöperatie DELA. Donderdag 18 september wordt de officiële handeling verricht door de heer Verspuij, wethouder en tevens plaatsvervangend voorzitter Industrieschap Medel en Ruud Frische, adjunct-directeur Uitvaartdiensten van coöperatie DELA. Sinds de overname van de AKC groep uit Best in 2011 is DELA bezig met de ontwikkeling van deze locatie. De eerste uitvaarten zullen er naar verwachting in het derde kwartaal van 2015 plaatsvinden.

Lees verder


donderdag 15 september 2014

Afscheidshuis Zwolle denkt al aan uitbreiding

Het nog niet zo lang geleden geopende Afscheidshuis in Huize Hofvliet nabij het centrum van Zwolle voorziet in een behoefte. Tijdens de Open Monumentendag werd het afscheidshuis druk bezocht door Zwollenaren die met eigen ogen wilden zien hoe de ooit verloederde villa er nu bij staat, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 15 september 2014

Protest tegen komst urnengedenkplaats De Lutte

De gemeente Losser is enthousiast over het plan om een urnengedenkpark te realiseren op landgoed landgoed Egheria-Ten Cate aan de Populierendijk. Maar de omwonenden van het landgoed zijn minder tevreden met de plannen en zijn bang voor overlast, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 11 september 2014

Donatie voor lotgenotenweekenden Stichting Achter de Regenboog

Stichting Achter de Regenboog heeft een donatie ontvangen van het Monuta Charity Fund. De goededoelenorganisatie van uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta schonk Achter de Regenboog €1.840,- voor de organisatie van lotgenotenweekenden.

Lees verder


donderdag 11 september 2014

Na 52 jaar eindelijk monument op graf Drutense Joden

De gemeente Nijmegen laat een monument plaatsen op het graf waar 1962 Drutense Joden zijn herbegraven. Het gaat om de resten van mensen die vanaf 1836 werden begraven op de Joodse begraafplaats aan de Koningsstraat in Afferden. Deze begraafplaats moest in 1962 verdwijnen omdat er een sportcomplex werd gebouwd, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 9 september 2014

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Zij die Nederland helpen sterven?

Beste EO,
Onlangs zijn jullie gestart met een nieuwe serie: ‘Zij houden Nederland in leven’. Een unieke kijk in de Nederlandse gezondheidszorg, staat te lezen op de site. In vijf afleveringen wordt de gezondheidszorg in al haar aspecten gefilmd en getoond. Waarlijk uniek. Op wellicht één klein dingetje na.

Lees verder


donderdag 9 september 2014

Vanaf nu heeft afscheid nemen ook een zachte kant . . .

Met ingang van 1 augustus 2014 is Nederland met Zavadi Kistenlab een unieke uitvaartkistenproducent en -leverancier (kleur)rijker. Zavadi Kistenlab ontwerpt unieke gestoffeerde uitvaartkisten die met vakmanschap, in eigen huis, in Deventer worden vervaardigd.

Lees verder


donderdag 8 september 2014

Sluiting afdelingen Verloskunde in ziekenhuizen leidt tot hogere babysterfte

Afgelopen jaren zijn er maar liefst 26 afdelingen Verloskunde in ons land gesloten. Bedoeling want om de zorg te ‚concentreren’. Moeders die zijn aangewezen op specialistische zorg, moeten daarom langer reizen naar ziekenhuizen waar nog wel een afdeling Verloskunde is. En dat leidt tot een hogere sterfte onder baby’s. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

Lees verder


donderdag 7 september 2014

Video: Feyenoordvak op begraafplaats Rotterdam

Onder grote belangstelling van de media is op de Zuiderbegraafplaats een speciaal grafvak voor Feyenoord fans geopend. Dankzij dit grafvak kunnen de fans ook na hun dood verbonden blijven aan Feyenoord, dat meldt RTV Rijnmond.

Lees verder


donderdag 4 september 2014

Zelfmoord bijna grootste doodsoorzaak onder jongeren

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich grote zorgen over het grote aantal jongeren dat zelfmoord pleegt. Onder jongeren tussen de 15 en 29 jaar is het zelfs doodsoorzaak nummer twee, dat meldt de NOS. Wereldwijd plegen jaarlijks ongeveer 800.000 mensen zelfmoord, in Nederland gaat het jaarlijks om ongeveer 2000 mensen. Ter vergelijking, in het verkeer kwamen in 2013 570 mensen om het leven in Nederland.

Lees verder


donderdag 4 september 2014

Eerste Nederlandse Huisdieren Uitvaartbeurs

Het afscheid van een (huis)dier is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Op de 1e Nederlandse Huisdieren Uitvaartbeurs “Memories Forever” op 2 november 2014 te Zaltbommel kunnen bezoekers zich informeren over alle zaken die komen kijken bij het overlijden van ons geliefde huisgenootje.

Lees verder


donderdag 4 september 2014

Yarden & van Oostrum, nieuwe uitvaartonderneming in Lekstreek

Op 15 september aanstaande start Hendrik-Jan van Oostrum als nieuwe ondernemer van Yarden in de Lekstreek. Het persoonlijk contact en ervoor anderen zijn, die het moeilijk hebben, is de drijfveer van de voormalig Hema-ondernemer om in deze voor hem nieuwe branche te beginnen.

Lees verder


donderdag 4 september 2014

Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaartverzorging-Apeldoorn.nl: Afscheidshuys Apeldoorn

Er komt een moment dat u los moet laten wat u lief is.

Als dat moment daar is, is het fijn om te weten waar u terecht kunt voor een waardig en passend afscheid. Een uitvaartverzorger die met u meedenkt en de emotionele waarde van het moment begrijpt. Uitvaartverzorging Kramer - opgericht in 1885 - is een echt familiebedrijf.

Lees verder


donderdag 3 september 2014

Jaarverslag ombudsman: 84 klachten in 2013

De Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen heeft haar jaarverslag van 2013 gepubliceerd. In heel 2013 zijn er bij de ombudsman 84 klachten binnen gekomen. Als dat aantal wordt afgezet tegen het aantal uitvaarten per jaar dan is het aantal klachten uiterst gering.

Lees verder


donderdag 3 september 2014

Bas Poelstra vertegenwoordigt Monuta als franchiseondernemer in Nieuwegein

Onlangs is uitvaartverzorger Bas Poelstra een franchisesamenwerking aangegaan met Monuta. Bas is al jaren inwoner van Nieuwegein en mede daardoor als uitvaartverzorger een vertrouwd gezicht in de regio. “Door de samenwerking op te zoeken met vooral lokale partijen, zoals een plaatselijke bloemist, is er heel veel mogelijk. Mensen weten steeds beter wat zij willen en welke wensen de overledene had. Aan die wensen geef ik gehoor door persoonlijke aandacht, goede tips en een flinke dosis creativiteit. Zo is het mogelijk om nóg beter in te spelen op de behoeften van nabestaanden en kunnen we samen het afscheid van een dierbare persoonlijker en beter vormgeven. Kortom: met elkaar, voor elkaar.”

Lees verder


donderdag 3 september 2014

Tarieven uitvaartondernemers kunnen duizenden euro’s verschillen

Uitvaartondernemers brengen zeer uiteenlopende tarieven in rekening voor hun diensten, dat meldt Metro.nl. Uit een onderzoek zou zijn gebleken dat de tarieven voor bijvoorbeeld een kop koffie met cake variëren van € 1,25 tot maar liefst zeven euro per persoon! Een veel gekozen grafsteen in Nederland kost bij de ene uitvaartverzorger 1200 euro terwijl een andere ondernemer er 22OO euro voor vraagt. Consumenten doen er daarom goed aan om uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken.

Lees verder


donderdag 2 september 2014

TEREBINTH 2014-3: Eerste Wereldoorlog en funeraire cultuur

Nederland was in de Eerste Wereldoorlog neutraal, maar dat betekent niet dat er in ons land geen funeraire sporen van deze jaren bewaard zijn gebleven. Het nieuwste nummer van Terebinth staat helemaal in het teken van deze Groote Oorlog (1914-1918) die honderd jaar geleden uitbrak. Maar liefst 24 pagina’s in kleur gewijd aan bekende en minder bekende monumenten en begraafplaatsen met hun wortels in deze tijd.

Lees verder


donderdag 1 september 2014

Nieuw op Uitvaart.nl: Hans Raaijmakers (Geldrop)

Na het overlijden van een dierbare moet er veel geregeld en besloten worden.
Wij verwachten niet van u dat u tijdens het eerste gesprek overal meteen een pasklaar antwoord op heeft. Er hoeft ook niet meteen van alles besloten te worden. We brengen eerst in kaart wat uw wensen zijn; begraven of cremeren, wel of geen kerkdienst, op welke dag u de uitvaart wenst.

Lees verder


donderdag 1 september 2014

Natuurbegraafplaats de Hoevens in Alphen officieel geopend

Op het eeuwenoude Landgoed de Hoevens, gelegen tussen Alphen en Goirle, wordt 5 september de eerste natuurbegraafplaats in de regio Tilburg-Breda geopend. Onder een mooie boom, aan de rand van een graanakker, in een bloemrijk grasland of in een grafheuvel wordt hier een laatste rustplaats geboden, midden in de natuur. De begraafplaats biedt grafmogelijkheden voor zowel bepaalde- als onbepaalde tijd en is een betaalbaar alternatief is voor traditioneel begraven of cremeren. Speciaal voor belangstellenden wordt op zondag 7 september van 10.00-16.00 uur een open dag georganiseerd.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder