Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JULI 2013

donderdag 30 juli 2013

Grafschenners vernielen graven op begraafplaats Den Helder

De algemene begraafplaats in Den Helder heeft bezoek gehad van mensen die in hun vrije tijd graven kapot maken. De grafschenners hebben voor duizenden euro’s schade aangericht op de begraafplaats, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


donderdag 29 juli 2013

Begraafplaats Zuylen blijft vernieuwen

De entree van de begraafplaats Zuylen aan de Haagweg wordt ‘vernieuwd’. Het hekwerk wordt teruggebracht in zijn oude staat. Daarnaast wordt de haag deels vervangen door sierhekwerk. Momenteel is de begraafplaats door een lange en hoge taxushaag afgesloten van de ‘buitenwereld’. Wij willen nu de begraafplaats ten opzichte van de straat meer open maken.

Lees verder


donderdag 26 juli 2013

Keurmerk uitvaartzorg vereiste voor samenwerking met DELA

Coöperatie DELA stelt het Keurmerk Uitvaartzorg als voorwaarde voor samenwerking met lokale uitvaartondernemingen. Van de circa 800 Nederlandse uitvaartondernemers mogen er slechts een kwart het Keurmerk Uitvaartzorg-logo voeren. Samen verzorgen zij al meer dan 85% van alle uitvaarten in Nederland. Coöperatie DELA verzorgt jaarlijks hiervan de meeste uitvaarten en heeft op diverse onderdelen het predicaat ‘Best Practice’ ontvangen. Ook de uitvaartcentra van InPace DELA in Oldenzaal, Hengelo en Almelo voeren het Keurmerk.

Lees verder


donderdag 25 juli 2013

Woertman Natuursteen geeft gedupeerden Tubbergen gratis grafsteen

Ze bestaan gelukkig nog; ondernemers met het hart op de juiste plaats! Woertman Natuursteen uit Tubbergen biedt de nabestaanden van de twee overledenen van wie de grafsteen is gestolen een gratis nieuwe grafsteen aan, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


donderdag 25 juli 2013

Raadsel rond walrus die is begraven op begraafplaats Londen

Engelse archeologen buigen zich over de vraag wat de overblijfselen van een walrus doen op een reguliere Londense begraafplaats. Het dier is er in de 19e eeuw begraven, dat meldt MSN Nieuws.

Lees verder


donderdag 25 juli 2013

Spaarverzekering DELA aantrekkelijk alternatief voor spaardeposito

De Consumentenbond publiceerde onlangs op haar website een review van het DELA CoöperatiespaarPlan. Conclusie van de Consumentenbond: 'Wij raden dit product aan voor mensen die het geld de eerste 10 jaar niet nodig hebben en een leuk rendement willen op hun spaargeld tegen lage risico's.' Deze spaarverzekering van coöperatie DELA geeft een jaarlijkse vaste netto rente van 2,75%.

Lees verder


donderdag 24 juli 2013

Foto’s: Begraafplaats St. Martinus Weert zwaar getroffen door noodweer

Begraafplaats St. Martinus is dinsdagavond flink getroffen door het zomerse noodweer. Door harde rukwinden en regen zijn verschillende bomen en takken boven op graven gevallen

Lees verder


donderdag 24 juli 2013

Video: Vakantiekonijnen zorgen voor overlast begraafplaats Amsterdam

Begraafplaats Sint Barbara ondervindt veel overlast van tamme konijnen die voor de vakantie worden gedumpt door hun baasjes. Volgens RTV Noord-Holland worden ze er op de begraafplaats helemaal gek van.

Lees verder


donderdag 24 juli 2013

Drie grafstenen gestolen van begraafplaats Tubbergen

Tussen 4 en 14 juli zijn op de hervormde begraafplaats aan de Hardenbergerweg in Tubbergen drie grafstenen gestolen, dat meldt Twentefm.nl. De politie is een onderzoek gestart naar deze toch wel erg bijzondere diefstal.

Lees verder


donderdag 24 juli 2013

Man fietst weg met gestolen grafbeelden van begraafplaats Borne

De politie van Borne is op opzoek naar een nog onbekende fietser die dinsdagavond enkele grafbeelden heeft gestolen vanaf de lokale begraafplaats.

Lees verder


donderdag 23 juli 2013

Man na negen jaar dood aangetroffen in huis

Het is bijna niet voor te stellen, maar toch is het gebeurd. Een man uit de hoofdstad van Estland heeft negen jaar dood in zijn huis gelegen. In de tussentijd is er helemaal niemand geweest die zich begon af te vragen waar hij was gebleven, dat meldt de Telegraaf op basis van een artikel in de Estlandse krant Otuleht.

Lees verder


donderdag 22 juli 2013

Dief opgepakt op begraafplaats Vlierden

De politie heeft dit weekend een dief aangehouden die zich na een inbraak had verstopt op de begraafplaats in Vlierden, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 22 juli 2013

Uitspraak ombudsman over zaak waarbij politie overledene naar uitvaartcentrum bracht

De ombudsman voor de uitvaart heeft een uitspraak gedaan in een zaak waarin de nabestaanden vinden dat een uitvaartondernemer niet voldoende rekening heeft gehouden met het feit dat de overledene door de politie naar het uitvaartcentrum was gebracht. De nabestaanden zijn van mening dat de ondernemer had moeten uitzoeken waar de overledene verzekerd was.

Lees verder


donderdag 19 juli 2013

Foto’s: Kerk omgebouwd tot overdekte begraafplaats

Een geweldig voorbeeld van functionele herbestemming treft u tegenwoordig aan in het Belgische Wellen. Daar is de Sint-Rochuskerk omgebouwd tot een indrukwekkende overdekte begraaf- en herdenkingsplaats. Dankzij de nieuwe functie is voorkomen dat de kerk gesloopt zou worden, dat meldt BouwenWonen.net.

Lees verder


donderdag 18 juli 2013

Vrijwilligers knappen begraafplaats Geesbrug op

Tien vrijwilligers hebben de begraafplaats in Geesburg de afgelopen weken flink opgeknapt. De zerken zijn weer recht gezet en schoongemaakt en het grind van graven waar geen nabestaanden meer van zijn is vervangen. Ook verschillende oorlogsgraven zijn weer in ere hersteld, dat meldt coevordenhuisaanhuis.nl.

Lees verder


donderdag 17 juli 2013

Video: politie op zoek naar gestolen urn

De politie is op zoek naar een gestolen urn van de overleden moeder van Kirsten Schouten uit Nieuwegein. De urn stond op crematorium Daelwijck in Utrecht. Omdat de urn van brons is vreest de familie dat deze is omgesmolten, dat meldt RTV Utrecht.

Lees verder


donderdag 17 juli 2013

Wethouder heropent aula begraafplaats Rockanje

De aula van de begraafplaats in Rockanje is opnieuw in gebruik genomen. In verband met de uitbreidingswerkzaamheden was de aula zes weken gesloten.

Lees verder


donderdag 17 juli 2013

Uitvaartverzekeraars Ardanta en Onderlingehulp verliezen keurmerk

De uitvaartverzekeraars Ardanta en Onderlingehulp zijn het Keurmerk Klantgericht Verzekeren kwijtgeraakt. Na een beoordeling bleken de verzekeraars niet te voldoen aan de eisen die het keurmerk stelt. De verzekeraars zijn beide onderdeel van ASR.

Lees verder


donderdag 16 juli 2013

Coöperatie DELA sluit volmachtovereenkomst met Van Kampen Groep

Coöperatie DELA en VKG hebben een volmachtovereenkomst gesloten. Het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA, kan vanaf heden online worden afgesloten binnen de particuliere pakketpolis van VKG: de TotaalOpvangPolis. De TotaalOpvangPolis is de alles-in-één-polis met de ruimste keuze in producten en toonaangevende verzekeraars.

Lees verder


donderdag 15 juli 2013

Miljoenen bekijken graf via webcam

Al meer dan 18 miljoen mensen uit 123 verschillende landen hebben via een webcam naar het graf van St. Franciscus van Assisi gekeken. De webcam is 3 maanden geleden geplaatst bij de tombe in de Italiaanse plaats, dat meldt RKK.

Lees verder


donderdag 15 juli 2013

Borg betalen voor gieters na diefstal

Mensen die op de begraafplaats in Oostzaan gebruik willen maken van een gieter om de planten op een graf water te geven moeten voortaan borg betalen, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


donderdag 15 juli 2013

(Foto) Eindelijk grafsteen voor Whitney Houston

Whitney Houston heeft na anderhalf jaar een grafsteen gekregen op haar graf, dat meldt RTL Boulevard. Het gaat om een eenvoudige grafsteen met daarop haar naam en geboortedatum.

Lees verder


donderdag 15 juli 2013

Parkeerproblemen begraafplaats St. Barbara Zierikzee opgelost

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft een einde gemaakt aan de parkeerproblemen bij de rooms-katholieke begraafplaats St. Barbara, dat meldt PZC. Blauwe klinkers langs de begraafplaats moeten er voor zorgen dat langparkeerders geen plekken innemen bij de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 12 juli 2013

Themanummer Terebinth over jubileum Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld vormen een waardevol funerair cultuurlandschap. In 2013 vieren de particuliere begraafplaats en het eerste crematorium van Nederland, beiden eigendom van de Facultatieve Groep, een jubileum. Terwijl de begraafplaats in 1888 werd aangelegd, opende het crematorium in 1913 haar deuren.

Lees verder


donderdag 12 juli 2013

Hardenberg onderzoekt mogelijkheden realisatie crematorium

Er komt mogelijk een crematorium in de gemeente Hardenberg. Op initiatief van oud-hospice medewerkster Birgit Rusken wordt momenteel een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van een crematorium in de plaats in Overijssel. Overledenen uit Hardenberg moeten nu gecremeerd worden in Zwolle of Emmen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 9 juli 2013

Banken helpen nabestaanden met overzicht rekeningen

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) gaat haar serviceverlening voor nabestaanden verbeteren. Begin volgend jaar openen ze een speciaal loket waar nabestaanden een overzicht kunnen krijgen van de bankrekeningen van hun overleden dierbare, dat meldt de NOS.

Lees verder


donderdag 9 juli 2013

Verkeerd graf geruimd in Vught

Een aannemer die op de begraafplaats in Vught graven moest ruimen heeft per ongeluk een verkeerd graf geruimd, dat meldt het Brabants Dagblad. De aannemer heeft een graf waarin een echtpaar begraven was geruimd terwijl dat graf helemaal niet leeg gemaakt moest worden.

Lees verder


donderdag 8 juli 2013

Meer ruimte voor asbestemming op begraafplaatsen Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer heeft meer ruimte gecreëerd voor asbestemming op de gemeentelijke begraafplaatsen. De verantwoordelijk wethouder laat weten dat de gemeente daarmee inspeelt op het groeiende crematiepercentage, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


donderdag 8 juli 2013

Uitspraak ombudsman: Tekortschietende verzorging en informatie

Bij het eerste contact verliep niet alles naar wens. De medewerkers van verweerder kwamen te laat, werd er een verkeerde kist bezorgd en toen uiteindelijk de juiste kist kwam werd er met de verzorging niet correct gewerkt. Uiteindelijk met visagist gecorrigeerd. Informatie over begroting schoot te kort, maar er moest wel getekend worden.

Lees verder


donderdag 5 juli 2013

Yarden behaalt 'Gouden Oor Erkenning' voor luisteren naar klanten

Yarden heeft als eerste uitvaartorganisatie de Gouden Oor Erkenning behaald. Het prestigieuze keurmerk voor bedrijven die daadwerkelijk luisteren naar hun klanten. De erkenning staat voor het integraal organiseren van het klachtenmanagement proces.

Lees verder


donderdag 3 juli 2013

Wetenschappers ontdekken prehistorische grafbloemen

Wetenschappers hebben in grotten nabij de Karmelberg in Israël sporen gevonden van grafbloemen bij een graf van ruim 13.000 jaar oud. Mogelijk gaat het om het oudste gebruik van bloemen bij begrafenisrituelen. In het graf, dat is uitgehouwen in kalksteen, werden afdrukken en miscroscopische plantfossielen gevonden van bloemen die nog steeds in de omgeving voorkomen, dat meldt NU.nl.

Lees verder


donderdag 1 juli 2013

Een van de oudste Joodse begraafplaatsen van Europa gered

Dankzij een uniek convenant tussen het stadsdeel Oost in Amsterdam en de stichting Eerherstel Joodse Begraafplaats Zeeburg is de begraafplaats gered. De begraafplaats is een van de oudste Joodse begraafplaatsen in West-Europa, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder