nieuws

Facultatieve
Sponsors

Verzoek om ouders te herbegraven in privégrond

19 oktober 2010


Een vrouw uit Aalten heeft de gemeente verzocht of zij haar ouders mag bijzetten in een bestaande grafheuvel bij haar boerderij, dat meldt de Gelderlander. Haar in 1993 overleden man ligt al begraven in de grafheuvel.

De krant meldt dat de familie de man in 1993 in eerste instantie in alle stilte had begraven op het eigen terrein. Omdat ze bang waren dat de gemeente hun verzoek voor toestemming om daar te begraven zou afwijzen, deden ze dat in stilte en graven ze de man als vermist op. De man was een natuurlijke dood gestorven maar in de omgeving gingen allerlei geruchten de ronde. Daarop liet justitie de man opgraven.

Toen uit onderzoek bleek dat de man een natuurlijke dood was gestorven ging de gemeente in het voorjaar van 1995 akkoord met de herbegrafenis op het eigen terrein. Er werd een aparte grafheuvel gemaakt waarin de man werd begraven. Nu wil de vrouw dat haar ouders in de grafheuvel worden herbegraven. De ouders liggen nu nog begraven in Bussum, maar het familiegraf moet geruimd worden of het grafrecht verlengd. Omdat de vrouw zelf ook begraven wil worden in de grafheuvel bij haar man heeft ze de gemeente nu toestemming gevraagd haar ouders daar ook te mogen begraven. De gemeente Aalten moet nog een besluit nemen over het verzoek.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE