Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws SEPTEMBER 2023

donderdag 28 september 2023

Gratis as uitstrooien op Groningse begraafplaats

Nabestaanden mogen de as van hun overleden dierbare kosteloos uitstrooien op de historische begraafplaats Menkeweer in Onderdendam. De eigenaar van de begraafplaats, het waterschap, heeft de begraafplaats grondig laten restaureren. Samen met inwoners van Onderdendam is er een monument gecreëerd op de plek waar as uitgestrooid mag worden.

Lees verder


donderdag 28 september 2023

Natuurbegraafplaats Barchem

De natuurbegraafplaats op landgoed Kalenberg in Barchem kan er eindelijk komen. Acht jaar nadat het plan werd opgevat om inkomsten voor het landgoed te generen door graven uit te geven, kan men nu (waarschijnlijk) van start.

Lees verder


donderdag 27 september 2023

CVU wordt DELA

CVU Uitvaartzorg B.V. (Rotterdam) wordt DELA. Met de voorgenomen fusie van CVU Uitvaartzorg B.V. met DELA Uitvaartverzorging N.V. per 1 januari 2024 wordt de verzorging van uitvaarten van CVU-relaties voor de toekomst gewaarborgd.

Lees verder


donderdag 27 september 2023

Crematorium Goutum bestaat vijftig jarig!

Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat crematorium en uitvaartcentrum DELA Goutum werd geopend; het allereerste crematorium van Friesland. Om dit te vieren is iedereen welkom op een speciale jubileumdag op zondag 15 oktober.

Lees verder


donderdag 26 september 2023

Inventarisatie graven begraafplaats Doesburg

De gemeente Doesburg laat de graven op de oude algemene begraafplaats uit 1829 onderzoeken. De graven krijgen punten toegekend, hoe ouder en historischer hoe meer punten een graf krijgt.

Lees verder


donderdag 25 september 2023

Wat wil jij weten over resomeren?

Aanstaande woensdag is de redactie van Uitvaartbranche.nl te gast in het nieuwe resomatorium in Ommeren. In het resomatorium interviewen wij eigenaar Erik van Zoest en Vincent van Leest, ambassadeur NL/BE Resomation Ltd. Heb jij een vraag over resomeren of bijvoorbeeld de resomator? Stel ze ons dan nemen we jouw vraag mee in ons interview.

Lees verder


donderdag 22 september 2023

Herstel oude vloer begraafplaats Kovelswade

In de oude, karakteristieke aula van begraafplaats Kovelswade in Utrecht ligt nu nog tapijt. Maar onder dat tapijt zit een prachtige oude vloer die al tientallen jaren aan het zicht is onttrokken. Daar gaat binnenkort verandering in brengen.

Lees verder


donderdag 21 september 2023

Veere besluit over begraven eigen tuin

De gemeente Veere gaat zich buigen over een verzoek van een inwoner die toestemming wil krijgen om iemand te begraven in zijn eigen tuin. Het besluit om dit toe te staan moet worden genomen door de gemeenteraad.

Lees verder


donderdag 21 september 2023

Aangifte tegen oud-voorzitter De Volharding

Het bestuur van de coöperatieve vereniging De Volharding in Den Haag heeft dinsdag 12 september de leden geïnformeerd dat aangifte is gedaan tegen oud-voorziter Constant Martini. Er zijn sterke aanwijzingen dat hij zich voor aanzienlijke bedragen onrechtmatig heeft verrijkt ten koste van de vereniging. De depositofondsen staan er gelukkig geheel buiten. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak in behandeling.

Lees verder


donderdag 20 september 2023

Grafrover actief begraafplaats Noord Deurningen

Er is een grafrover actief op de begraafplaats aan de Johanninkswe in Noord Deurningen. De dief is er onder andere vandoor gegaan met twee dure windlichten van marmer die geplaatst waren.

Lees verder


donderdag 20 september 2023

Van mensen eindelijk verlost

Zondag 15 oktober om 12.00 uur vindt op begraafplaats De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan 126 in Amsterdam een Dode schrijvers, Levende Woorden lezing plaats bij het graf van Frans Pointl

Lees verder


donderdag 19 september 2023

Themadag Biodiversiteit op begraafplaatsen

Op donderdag 12 oktober organiseert de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen een themadag over Biodiversiteit op begraafplaatsen. In 2019 en 2020 organiseerde de LOB twee succesvolle studiedagen over Ecologisch groenbeheer. Sindsdien staat biodiversiteit hoog op de LOB-agenda. In het vakblad De Begraafplaats zijn in de afgelopen jaren diverse artikelen verschenen over dit onderwerp. En binnen de LOB heeft een werkgroep zich met de ontwikkeling van biodiversiteit op begraafplaatsen beziggehouden.

Lees verder


donderdag 19 september 2023

Overleden superster komt tot leven dankzij AI

Volkswagen wordt onderzocht door een Braziliaanse reclamewaakhond vanwege het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in een commercial waarin de overleden Braziliaanse superster Elis Regina (36) tot leven wordt gewekt. De reclame wekt de indruk dat de artieste nog in leven is, wat tot ethische bezwaren leidt. Fans zijn verdeeld over de kwestie. De mogelijkheden van AI om overleden personen virtueel tot leven te brengen, zijn in opkomst, met zelfs digitale klonen die unieke toespraken op eigen begrafenis houden.

Lees verder


donderdag 14 september 2023

Rondleiding op begraafplaats Vincent van Gogh

Op begraafplaats van Hollandscheveld wordt morgen (vrijdag 15 september) een bijzondere rondleiding gehouden. Onderzoeker Albert Metselaar zal belangstellenden rondleiden over de begraafplaats waar schilder Vincent van Gogh werkzaam is geweest.

Lees verder


donderdag 12 september 2023

Bierfietsers plassen op Utrechtse begraafplaats

Bierfietsers gebruiken de historische begraafplaats Soestbergen aan de Gansstraat in Utrecht met regelmaat als toilet. Omwonenden vinden het ongehoord en willen dat de gemeente Utrecht ingrijpt.

Lees verder


donderdag 11 september 2023

Sandra Schellekens nieuwe bestuursvoorzitter coöperatie DELA

DELA maakt vandaag bekend dat haar raad van commissarissen Sandra Schellekens heeft voorgedragen tot voorzitter van het bestuur van coöperatie DELA. Zij volgt daarmee Edzo Doeve op die met pensioen gaat. De benoeming van Schellekens is op 9 september jl. bekrachtigd door de Algemene vergadering van leden, het hoogste orgaan binnen de coöperatie. De benoeming is getoetst door de toezichthouder De Nederlandsche Bank. Schellekens, nu CEO van DELA België, zal op 27 januari 2024 officieel worden geïnstalleerd als bestuursvoorzitter van DELA Groep en algemeen directeur van DELA Nederland door de Algemene vergadering van coöperatie DELA.

Lees verder


donderdag 11 september 2023

Open dag Visnet Huizen

Op zaterdag 16 september van 10.00 tot 15.00 uur opent het vernieuwde Visnet aan de Ruyterstraat 7 in Huizen haar deuren voor iedereen. Het is dan mogelijk om een kijkje te nemen achter de schermen in het uitvaartcentrum van Rebel’s Begrafenisonderneming, maar ook om alle andere ruimtes te bezoeken. Zo zal ook de praktijk Oefentherapie Cesar Huizen haar deuren openen.

Lees verder


donderdag 11 september 2023

"Afwikkeling nalatenschap" nieuwe rubriek Uitvaart.nl

Uitvaart.nl, de toonaangevende internetbron voor informatie over terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg, heeft vandaag met trots de lancering aangekondigd van een nieuwe rubriek: "Afwikkelingen nalatenschap". Sinds de oprichting in 1996 heeft Uitvaart.nl zich ontwikkeld tot dé online bestemming voor uitgebreide kennis over uitvaarten. De toevoeging van deze nieuwe rubriek versterkt de missie van Uitvaart.nl om een allesomvattend platform te zijn voor informatie en ondersteuning tijdens alle fases van de uitvaart en nalatenschapsafwikkeling.

Lees verder


donderdag 8 september 2023

Nieuwe uitvaartwet niet controversieel verklaard

De herziening van de Wet op de lijkbezorging wordt niet op de lange baan geschoven. De Tweede Kamer heeft het onderwerp niet controversieel verklaard, wat inhoudt dat dit demissionaire kabinet hierover nog kan besluiten en dat het niet (noodzakelijkerwijze) wordt doorgeschoven naar een volgend kabinet. Zaken als een vervroegde vrijgave van de as en resomeren komen daardoor mogelijk een stapje dichterbij.

Lees verder


donderdag 7 september 2023

Terebinth 2023-3 verschenen

De algemene begraafplaats in Sittard krijgt het podium in dit nummer: begraaf- en Lahrhof is een wandeling waard. De katholieke mijnstreek is aan de grafstenen te herkennen. Bovendien ligt Toon Hermans er begraven. Net als Jan Lemmens, in de stad bekend als Jan de Boeienkoning.

Lees verder


donderdag 7 september 2023

Bomenverzameling De Nieuwe Ooster bekroond

Op woensdag 6 september werd het bomenpark van gemeentelijke begraafplaats De Nieuwe Ooster bekroond met een plaquette en oorkonde van de Nederlandse Dendrologische Vereniging (NDV). De Nieuwe Ooster is de eerste begraafplaats in Nederland die een plaquette kreeg vanwege de bijzondere collectie bomen en activiteiten die de bomencollectie toegankelijk maken voor een breed publiek. De plaquette heeft een plekje gekregen naast het beeld van Leonard Springer, de landschapsarchitect die de boomrijke begraafplaats in 1892 ontwierp en medeoprichter van de NDV is.

Lees verder


donderdag 7 september 2023

Start inrichting begraafplaats Spindermolen vertraagd

Wegens leveringsproblemen van de materialen kan De Kuipers Infra niet beginnen met de werkzaamheden op begraafplaats Spindermolen in Hardinxveld-Giessendam. De werkzaamheden worden drie weken opgeschoven. Naar verwachting kan op maandag 25 september worden gestart.

Lees verder


donderdag 6 september 2023

Boek over oude begraafplaats Zwartsluis

Herman Slurink uit Zwartsluis heeft een boek geschreven over de oude begraafplaats in Zwartsluis. In 115 pagina’s wordt de geschiedenis beschreven waarin de twee, inmiddels helaas gekapte, beuken een centrale rol spelen.

Lees verder


donderdag 5 september 2023

Nederlander denkt na over dood, maar bespreekt het amper

Uit het Nationaal Onderzoek naar de Dood blijkt dat meer dan 85% van de Nederlanders weleens nadenkt over hun eigen overlijden, maar slechts 51% praat hierover met familie of vrienden. Uitvaartverzorger DELA, benadrukt het belang van deze gesprekken, aangezien ze helpen bij het vormgeven van een persoonlijk en waardig afscheid en bijdragen aan rouwverwerking.

Lees verder


donderdag 4 september 2023

Alles veilig in uw digitale kluis

Persoonlijke Service van Dunweg, niet alleen voor noodgevallen zoals overlijden maar ook bij verlies en diefstal. Een digitale kluis met al uw waardevolle informatie op één plek, altijd toegankelijk. Wij informeren u graag over de blokkeerservice, sleutelretourservice, opsporing van bagage, noodgeld, herinneringsservice en belangrijke zaken rondom uw uitvaart.

Lees verder


donderdag 4 september 2023

Lotgenotenprogramma voor kinderen

Het Sterprogramma is een lotgenoten-programma voor kinderen waarvan vader, moeder, broer(tje) of zus(je) is overleden. Het programma is ontwikkeld door Stichting Jonge Helden (www.stichtingjongehelden.nl) en wordt begeleid door twee professionele rouw- en verliescoaches van ‘Goed-Gezind’ en ‘De Pleisterplaats’.

Lees verder


donderdag 2 september 2023

Veel belangstelling open dag Resomatorium Ommeren

Vanuit het hele land zijn collega’s uit de uitvaartbranche naar de open dagen gekomen van het nieuwe resomatorium in Ommeren. Erik van Zoest en zijn team mochten ook vele consumenten uit de regio begroeten in het prachtige nieuwe uitvaartcentrum met resomator. Het is voor het publiek de eerste keer dat ze een werkende resomator van dichtbij kunnen bekijken in Nederland.

Lees verder


donderdag 1 september 2023

Bouw crematorium Nederweert kan beginnen

De bouw van het nieuwe crematorium in Nederweert kan beginnen. Er is een vergunning verleend en het ontwerp is aangepast, dat was nodig ook want veel mensen vonden het eerste ontwerp lijken op een concentratiekamp.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder