Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws NOVEMBER 2011


Nieuw op Uitvaart.nl: Uitvaartverzorging Janson & Bolland (Leiden)

30 november 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: Uitvaartverzorging Janson & Bolland (Leiden)

Aan het Levendaal te Leiden is uitvaartverzorging Janson&Bolland gevestigd in een klassiek en warm uitvaartcentrum. De ruime, sfeervolle locatie, is centraal gesitueerd in het oude gedeelte van Leiden. Het uitvaartcentrum behoort aan de uitvaartonderneming van Léon Janson en Karel Bolland.


30 november 2011

Wereldlichtjesdag ook in Rheeze

Elke tweede zondag van december wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. Over de hele wereld steken mensen om 19.00 uur kaarjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Dit jaar wordt voor het eerst wereldlichtjes dag gehouden in Rheeze bij recreatieplas De Oldemeijer, dat meldt Hardenberg.nu.


30 november 2011

Liever natuur dan crematorium op Crailo

Als de provincie de plannen doorzet om een crematorium te bouwen op het Larense deel van Crailo dan zal dat een zware weerslag hebben op de omgeving. Dat zegt Leo Janssen van Larens Behoud in de Gooi- en Eemlander.


29 november 2011

Ziekenhuispatiënten meer kans om te overlijden in het weekend

De kans dat ziekenhuispatiënten overlijden is in het weekend 10% groter dan op doordeweekse dagen. Dat is gebleken uit een onderzoek van onderzoeksbureau DR Foster, dat meldt RTL Nieuws.


29 november 2011

Angelina Jolie wilde uitvaartondernemer worden

Actrice Angelina Jolie heeft in het televisieprogramma 60 minutes laten weten dat ze uitvaartondernemer wilde worden als haar acteer carrière niet was gelukt, dat meldt de Telegraaf.


Vertrouwelijk chatten over verlies

29 november 2011

Vertrouwelijk chatten over verlies

Op 19 november 2011 hebben Humanitas en Yarden de nieuwe website www.pratenoververlies.nl gelanceerd. Op deze site kunnen nabestaanden chatten over het verlies van een dierbare.


28 november 2011

Viering Wereldlichtjesdag in Steenwijk

Op zondag 11 december a.s. wordt voor de eerste keer in Steenwijk meegedaan aan Wereldlichtjesdag. Dit is een wereldwijde herdenking van alle overleden kinderen. Wat ooit begon in Amerika heeft zich over grote delen van de wereld verspreid. En nu is er dus ook in Steenwijk de gelegenheid om – samen met anderen – overleden kinderen te herdenken.


26 november 2011

Concert ter nagedachtenis aan vermoorde Nadine

De Nadine Foundation houdt op vrijdag 2 december 2011 in de schouwburg Het Park in Hoorn een groot concert. Die dag is het precies vijf jaar geleden dat Nadine Beemsterboer werd vermoord door haar ex-vriend. Er zal worden stil gestaan bij de dood van Nadine, bij zinloos geweld, maar het wordt ook een feest waarbij het leven wordt gevierd. De (netto) opbrengst gaat naar War Child.


26 november 2011

Uitspraken Ombudsman uitvaart

De Ombudsman voor de uitvaart heeft twee nieuwe uitspraken gepubliceerd. In een van de zaken was sprake van een waslijst aan klachten waarbij foutieve informatie werd geplaats in de rouwadvertentie en de chauffeur van de rouwauto met een iets te sportieve snelheid over de snelweg reed. De andere uitspraak heeft betrekking op de noodzaak van een verlengde kist.


Nieuw op Uitvaart.nl: Verzeker uw grafmonument bij OOM verzekeringen

25 november 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: Verzeker uw grafmonument bij OOM verzekeringen

OOM Verzekeringen is al sinds 1940 de specialist voor bijzondere schadeverzekeringen. Wij bieden ook een verzekering voor schade aan grafmonumenten.


Film: hond blijft waken bij graf overleden baas

24 november 2011

Film: hond blijft waken bij graf overleden baas

Een hond in het Chinese Panjiayun weigert al een week om het graf van zijn overleden baas te verlaten, dat meldt de Telegraaf. De band tussen de twee was enorm sterk en de hond lijkt het overlijden van zijn baas niet te willen accepteren.


24 november 2011

Stukjes hersenen van Einstein tentoongesteld

In het Mütter Museum in Philadelphia(VS) zijn voor het eerst delen van de hersenen van Albert Einstein tentoongesteld, dat meldt de NOS. De hersenen van Einstein werden in 1955 bij de autopsie verwijderd.


24 november 2011

Provincie verrast laren met crematorium lang A1

De gemeenteraad van Laren is onaangenaam verrast door het besluit van de provincie om Crailo langs de A1 aan te wijzen als locatie voor een nieuw Goois crematorium. De provincie kan de komst van het crematorium er desnoods doordrukken vanwege het regionale belang, dat meldt de Gooi- en Eemlander.


Conflict over hoog grondwaterpeil op begraafplaats in Hapert

24 november 2011

Conflict over hoog grondwaterpeil op begraafplaats in Hapert

Cultuurtechnisch ontwerper Ad Wouters(69) trekt wederom aan de bel in verband met het hoge grondwaterpeil op de begraafplaats in Hapert. Volgens Wouters is de situatie zelfs gevaarlijk voor de volksgezondheid, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Levensverwachting stijgt sterk

23 november 2011

Levensverwachting stijgt sterk

De levensverwachting van zowel pasgeborenen als ouderen is tussen 2000 en 2010 sterk toegenomen, dat meldt het CBS. Bij mannen steeg de levensverwachting van 75,5 naar 78,8 jaar, bij vrouwen steeg deze van 80,6 naar 82,7 jaar.


23 november 2011

Stork Uitvaartzorg wil crematorium in Hedel

Als het aan Stork Uitvaartzorg ligt komt er in Hedel een nieuw crematorium. Het is de bedoeling dat het crematorium tegen het uitvaartcentrum, dat er sinds 2009 staat, wordt aangebouwd. Een eerste bouwaanvraag hiervoor is door de gemeente afgewezen, een tweede wordt momenteel beoordeeld. Dit meldt het Brabants Dagblad.


23 november 2011

Overlijdensadvertentie Belgische hit op Twitter en Facebook

Vorige maand overleed de Belgische Mariëtte Lumbeeck op 89-jarige leeftijd. Naar wens van de overledene werd voor haar uitvaart een bijzondere overlijdensadvertentie geplaatst. Die advertentie wordt massaal gedeeld op verschillende sociaal media.


Vraag naar thanatopraxie blijft stijgen

22 november 2011

Vraag naar thanatopraxie blijft stijgen

Het aantal lichte balsemingen (thanatopraxie) in Nederland blijft flink stijgen. Thanatopraxie is pas sinds januari 2010 toegestaan en mag alleen door thanatopracteurs worden uitgevoerd. DELA voert 80 procent van alle balsemingen in Nederland uit. De coöperatie laat weten dat het sinds begin dit jaar 1000 lichte balsemingen verzorgd heeft.


22 november 2011

Staphorst onderzoekt kosten graven voor onbepaalde tijd

De gemeente Staphorst laat het komende jaar onderzoeken wat de mogelijke tarieven worden voor graven die voor onbepaalde tijd worden uitgegeven. De uitkomsten van het onderzoek worden halverwege 2012 verwacht, dat meldt dagblad de Stentor.


22 november 2011

Definitief geen crematorium in Drevenbos Hoogezand

De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer heeft een einde gemaakt aan de discussie over de komst van een crematorium in het Drevenbos. Met slechts één stem verschil werd een voorstel van de lokale partij Roodgewoon aangenomen tijdens de raadsvergadering, dat meldt Het Dagblad van het Noorden.


Lingewaard bezuinigt op uitvaarten

21 november 2011

Lingewaard bezuinigt op uitvaarten

De gemeente Lingewaard gaat voortaan nog maar maximaal 3400 euro bijdragen aan een uitvaart die niet kan worden betaald uit de nalatenschap van de overledene of door de nabestaanden, dat meldt de Gelderlander. Eerder was dit nog 5000 euro Het tarief gaat naar beneden om meer in lijn van de bijstandsnorm te komen.


21 november 2011

Crematie-as uit den boze op begraafplaats Wekerom

In het Gelderse dorp Wekerom wordt een begraafplaats gerealiseerd door de Stichting Protestantse Begraafplaats Ede, dat meldt de Barneveldse Krant. Deze stichting is ontstaan binnen een aantal reformatorische kerken in Ede die in 1995 ontevreden waren toen de gemeenteraad besloot om een crematorium toe te staan bij de gemeentelijke begraafplaats aan de Asakkerweg in Ede. Volgens de krant hebben de initiatiefnemers principiële bezwaren tegen crematie.


18 november 2011

Kleine daling sterftecijfer Nederland

In de periode januari tot en met september van dit jaar is het aantal sterfgevallen in Nederland afgenomen met 806 ten opzichte van dezelfde periode in 2010. In de eerste negen maanden van dit jaar lieten 100.229 Nederlanders het leven, dat is het laagste aantal van de afgelopen drie jaar in diezelfde periode.


18 november 2011

Zorgen Belgische uitvaartbranche door daling sterftecijfer

In België zijn dit jaar tot nu toe bijna 2000 mensen minder overleden dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is goed nieuws voor de meeste Belgen maar slecht nieuws voor uitvaartondernemers. In de Belgische krant Het Laatste Nieuws zegt uitvaartondernemer Johan Dexters te vrezen dat collega’s over de kop zullen gaan als de daling zich de komende drie jaar voortzet.


Kassa doet onderzoek naar hoge nota’s uitvaart

17 november 2011

Kassa doet onderzoek naar hoge nota’s uitvaart

Het tv-programma Kassa gaat binnenkort aandacht besteden aan de kosten van een uitvaart. Het programma roept mensen met negatieve ervaringen op te reageren. In de afgelopen tijd hebben al meerdere actualiteiten programma’s dit thema behandeld (De Vijfde Dag, Editie NL en Brandpunt).


17 november 2011

Werkgever moet openstaande vakantiedagen uitbetalen na overlijden

De kantonrechter in Leeuwarden heeft een uitspraak gedaan in een zaak die was aangespannen door een weduwe. Na het overlijden van haar man eiste zij dat de werkgever van haar man de ruim 266 vakantie-uren van haar man zou uitbetalen. De werkgever vond dat niet nodig omdat het recht op vakantie naar zijn mening persoonsgebonden is.


Uitvaartonderneming Schellingerhout schakelt over op elektrisch vervoer

17 november 2011

Uitvaartonderneming Schellingerhout schakelt over op elektrisch vervoer

Tijdens een uitvaart is het vervoer de grootste vervuilende factor. En dan niet alleen de rouwstaatsie, maar alle auto’s van familie en belangstellenden, die naar de uitvaart komen om afscheid te nemen van hun dierbare. Maar ook de auto waarmee de uitvaartverzorger naar families rijdt, aangifte gaat doen, rouwbrieven bezorgt enz. draagt in negatieve zin bij tot de CO2-uitstoot.


17 november 2011

Anatomen stellen eigen lichaam niet ter beschikking

Op de website van dagblad Trouw is vandaag een zeer interessant artikel gepubliceerd over het werk van anatomen en preparateurs. Uit een recent verschenen onderzoek blijkt dat de meeste leden van de Nederlandse Anatomen Vereniging (NAV) zelf niet bereid zijn om hun lichaam ter beschikking te stellen.


Voorpremière Diamant® kistenlijn op Funeraire Parijs

16 november 2011

Voorpremière Diamant® kistenlijn op Funeraire Parijs

DZU Uitvaartkisten is een unieke samenwerking overeengekomen met Tommerup Kister uit Denemarken. Deze samenwerking houdt in dat DZU het exclusieve recht heeft verkregen om in Nederland een nieuwe uitvaartkistenlijn te gaan vertegenwoordigen ontworpen door de wereldberoemde ontwerpstudio Jacob Jensen Design. Deze exclusieve kistenlijn heet: “DIAMANT” en komt in 2012 beschikbaar op de Nederlandse markt.


Nieuw: De Cambuur Leeuwarden uitvaart

16 november 2011

Nieuw: De Cambuur Leeuwarden uitvaart

Na FC Twente, Roda JC en de Graafschap is Cambuur Leeuwarden de volgende voetbalclub die meewerkt aan een speciale uitvaart voor supporters. De ´Cambuur uitvaart´ is een initiatief van uitvaartondernemer Anne Wieb Wijnsma van Infinitas. Cambuur is hiermee de eerste club uit de eerste divisie met een speciaal clubafscheid voor overleden supporters.


15 november 2011

Docu: ‘Kaffeefahrten ins Krematorium’ te zien op NED2

De documentaire Kaffeefahrten ins Krematorium wordt donderdagavond om 22.55 uur uitgezonden op Nederland 2. Het is een intrigerende documentaire over het opkomende uitvaarttoerisme in de grensstreek. Duitse dagtoeristen op leeftijd gaan met commerciële busreisjes mee naar het crematorium in Venlo.


15 november 2011

Mobiel euthanasieteam komt bij de mensen thuis

Een speciaal team van euthanasieartsen gaat vanaf begin 2012 langs bij mensen met een doodswens, dat meldt het AD. Het team dat bestaat uit artsen en verpleegkundigen is speciaal opgeleid om mensen thuis te kunnen helpen.


Film:  Wat is thanatopraxie en hoe werkt het?

15 november 2011

Film: Wat is thanatopraxie en hoe werkt het?

In de vragenrubriek op Uitvaart.nl worden vaak vragen gesteld over thanatopraxie. Mensen willen graag weten hoe het precies werkt en wat de voor- en nadelen van thanatopraxie zijn.


15 november 2011

Slechte communicatie zorgt voor misverstand op begraafplaats

Sinds dit jaar is de gemeente Hoorn strenger gaan toezien op het naleven van de regels voor grafbedekking en beplanting op de gemeentelijke begraafplaats. Het is de bedoeling dat ‘overtreders’ een brief ontvangen met het verzoek om aan de regels te voldoen. In het geval van mevrouw Meijerink-Tippell ging dat laatste niet goed. Ze ontving geen brief maar zag tot haar schrik dat planten van het graf van haar zoon waren weggehaald, dat meldt Dichtbij.nl.


15 november 2011

Vermoorde Farida mag niet worden gecremeerd

Justitie staat een crematie van de stoffelijke resten van Farida Zagar (21) uit Spijkenisse niet toe. De officier van justitie wil dat de resten beschikbaar blijven voor onderzoek en daarom moet ze worden begraven, dat meldt het AD.


14 november 2011

Consument heeft vertrouwen in diensten en producten Monuta

Regelmatig houdt Monuta klanttevredenheidsonderzoeken onder haar klanten. Een belangrijke graadmeter of de diensten en producten voldoen aan de wensen en verwachtingen van de consumenten. Zowel op verzekerings- als op uitvaartgebied worden de diensten en producten van Monuta goed beoordeeld, ruim boven de acht op een schaal van tien.


14 november 2011

Geallieerde soldaten herdacht op De Nieuwe Ooster

Afgelopen weekend zijn op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam de geallieerde militairen herdacht die zijn omgekomen tijdens de Eerste Wereldoorlog, dat meldt NU.nl. Dit gebeurde tijdens Remembrance Day, ook wel Armistice Day of Poppy Day. Dit is in het Verenigd Koninkrijk en andere de landen van het Gemenebest de dag waarop de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht.


14 november 2011

Herdenkingsbijeenkomst Crematoria Twente/Oost Nederland krijgt vervolg

Crematoria Twente/Oost Nederland gaat een vervolg geven aan de speciale herdenkingsbijeenkomst die het dit weekend organiseerde voor nabestaanden die het afscheid van een overledene hebben gemist, dit meldt RTV Oost. Het uitvaartcentrum is tevreden met de opkomst en heeft besloten de bijeenkomst volgend jaar weer te houden.


11 november 2011

Geen crematorium aan Utrechtseweg in Weesp

Donderdagavond is er een einde gekomen aan de plannen om een crematorium te bouwen aan de Utrechtseweg in Weesp. De gemeenteraad stemde met slechts één stem verschil tegen de komst van het crematorium op deze locatie, daarmee krijgen direct omwonenden na vele maanden van protest hun zin.


11 november 2011

Nieuw crematorium in Gemert

Aan de Boekelseweg in Gemert wordt mogelijk een crematorium gebouwd. Het gaat om het terrein van de voormalige Atlantkwekerij, dat meldt het Eindhovens Dagblad. Een koper met bouwplannen heeft zich gemeld bij de eigenaar van de grond.


11 november 2011

Mogelijk crematorium nabij Herveld en Zetten

Er wordt mogelijk een crematorium gebouwd halverwege Herveld en Zetten, dat meldt de Gelderlander. Bij het crematorium moet ook een algemene begraafplaats komen, uitvaartorganisatie Yarden heeft interesse getoond in de exploitatie.


Nieuw op Uitvaart.nl: De Groot Uitvaart (Huizen)

10 november 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: De Groot Uitvaart (Huizen)

De Groot Uitvaart heeft de invulling van een uitvaart in de laatste jaren sterk zien veranderen. De uitvaartonderneming, als familiebedrijf al vanaf begin 1900 actief, is met de tijd meegegaan, want waar vroeger een begrafenis of crematieplechtigheid werd geregeld zoals het hoorde, staan naast huidige normen de persoonlijke wensen voorop.


9 november 2011

Lezing: Wat is er mogelijk bij een uitvaart?

Op 16 november opent Café Doodgewoon weer zijn deuren.
Van 19.30 – 21.00 uur bent u welkom in Zonnehuis Oostergast, Gemmastraat 14 in Zuidhorn (Groningen).


EO programma De Vijfde Dag: Financiële uitbuiting in uitvaartbranche

9 november 2011

EO programma De Vijfde Dag: Financiële uitbuiting in uitvaartbranche

In het journalistieke EO-programma De Vijfde Dag doet een voormalig manager Nico Leijenhorst van Monuta, één van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland een boekje open over de stuitende praktijken in de uitvaartbranche. Juist in de periode dat er groot verdriet is over het verlies van een dierbare, proberen sommige uitvaartverzorgers en -verzekeraars een slaatje te slaan uit hun emotioneel aangeslagen klanten.


9 november 2011

Puinhoop in Amerikaans legermortuarium

Een Amerikaans legermortuarium is in opspraak gekomen nadat naar buiten is gekomen dat medewerkers onzorgvuldig met lichamen zijn omgegaan. De Amerikaanse luchtmacht heeft de misstanden bevestigd. De zaak kwam naar buiten door enkele klokkenluiders die onder andere melding maakten van kwijtgeraakte lichaamsdelen, dat meldt de Telegraaf.


9 november 2011

Euthanasie toegepast op demente vrouw

Een 64-jarige zwaar dementerende vrouw is in maart van dit jaar overleden nadat euthanasie werd toegepast. Het is de eerste keer dat er euthanasie is toegepast op een zwaar dementerende patiënt, dat meldt de Volkskrant.


9 november 2011

D66 wil niet-reanimerenpenning

D66 wil dat mensen in de toekomst goedkoop een niet-reanimerenpenning aan kunnen vragen. Op dit moment bestaat de penning ook al, maar alleen voor leden van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE), dat meldt de Telegraaf.


Nieuw op Uitvaart.nl: Begrafenisonderneming Jacobs (Groesbeek)

8 november 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: Begrafenisonderneming Jacobs (Groesbeek)

Begrafenisonderneming Jacobs is een moderne, eigentijdse onderneming gevestigd te Groesbeek (nabij Nijmegen). Het bedrijf wordt geleid door het ondernemersechtpaar John en Gemma Jacobs en zij worden bijgestaan door John Winckers.


Film: Twee lichamen in één kist?

7 november 2011

Film: Twee lichamen in één kist?

Mogen er twee lichamen in één kist worden begraven of gecremeerd? Het antwoord op die vraag krijgt u van mr. W.G.H.M. van der Putten.


7 november 2011

Nabestaanden kunnen crematie over doen in Twente

Crematorium Twente/Oost-Nederland gaat zondag een ‘inhaalplechtigheid’ houden voor mensen die om wat voor reden dan ook het laatste afscheid van een dierbare hebben gemist. De ‘inhaalplechtigheid' wordt gehouden in het crematorium in Usselo, dat meldt de Telegraaf.


Nieuwe adverteerder: Marijke Buursink Uitvaartverzorging (Zuidwolde)

4 november 2011

Nieuwe adverteerder: Marijke Buursink Uitvaartverzorging (Zuidwolde)

Marijke Buursink Uitvaartverzorging verzorgt crematies en begrafenissen in de stad Groningen en in de provincies Groningen, Friesland. Drenthe. Door te luisteren en ideeën aan te reiken steun ik u bij het maken van keuzes, om zo tot een persoonlijke vormgeving te komen. Voor meer informatie, kijkt u op mijn website http://www.marijkebuursink.nl.


3 november 2011

Nieuwe uitspraken Ombudsman Uitvaart

De Ombudsman heeft twee nieuwe uitspraken gedaan. In een van de zaken zijn de klachten van de nabestaanden gegrond verklaard. De andere zaak is gecompliceerder omdat de moeder van een overleden zoon klaagt namens de broer van de overledene die opdrachtgever van de uitvaart was.


Honderden mensen tekenen register Rijk de Gooyer

3 november 2011

Honderden mensen tekenen register Rijk de Gooyer

Op de website van hét nationaal condoleanceregister, Condoleance.nl hebben vele honderden mensen een condoleance achtergelaten voor de woensdag overleden acteur Rijk de Gooyer.


3 november 2011

Meerderheid Weespers zijn voor crematorium

Het Weespernieuws meldt dat een meerderheid van de Weespers wil dat er een crematorium wordt gebouwd in de gemeente. Bewoners vinden begraafplaats Carspelhof aan de Utrechtseweg de meest geschikte locatie.


3 november 2011

Verschillende diensten voor Allerzielen

In het hele land zijn verschillende diensten verzorgd voor Allerzielen. Allerzielen is een dag van gebed voor allen die zijn overleden. Daarbij hoort ook een bezoek aan het kerkhof, een traditie die op vele plaatsen wordt gehouden.


3 november 2011

Tijdelijk geen (technische)crematies in crematorium Steenbrugge

Vanwege technisch onderhoud aan de oven in crematorium Steenbrugge bij Diepenveen kunnen er tot begin december geen technische crematies worden uitgevoerd. Het crematorium is wel open voor plechtigheden, dat meldt de Stentor.


2 november 2011

Eerste gediplomeerde thanatopracteurs bij Yarden

Op vrijdag 28 oktober 2011 zijn twee medewerkers van Yarden Uitvaartcentrum Kennemerland geslaagd voor hun opleiding tot thanatopracteur. Thanatopraxie is het tijdelijk conserveren van het menselijk lichaam na het overlijden en mag in Nederland alleen worden uitgevoerd door gediplomeerde specialisten.


Film: opening uitvaartwinkel Rozengracht Amsterdam

1 november 2011

Film: opening uitvaartwinkel Rozengracht Amsterdam

Vorig jaar maakte Deborah Riechelman een zeer bijzondere kist voor Nel Veerkamp. De vele positieve reacties brachten Deborah op het idee om de uitvaartwinkel ‘Le Dernier Voyage’ te starten. Afgelopen zaterdag opende de winkel in het hartje van Amsterdam haar deuren. De opening werd verricht door Hanny Veerkamp.


1 november 2011

Grieken betalen 8 miljard aan doden

In de meeste landen is het de gewoonte dat iemand na zijn overlijden geen pensioen meer ontvangt. In Griekenland denken veel mensen daar anders over. In de afgelopen tien jaar heeft de (nagenoeg bankroete) staat 8 miljard euro gestort op rekeningen van mensen die al lang overleden zijn.


1 november 2011

College moet nieuw voorstel maken voor crematorium Hoogezand-Sappemeer

Wethouder Luijckx van Hoogezand-Sappemeer zal met een nieuw voorstel moeten komen voor de realisatie van een crematorium in zijn gemeente, dat meldt het Dagblad van het Noorden. De gemeenteraad concludeerde maandagavond dat het huidige voorstel voor de bouw van een crematorium in het Drevenbos onvoldoende is onderbouwd.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >