Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws OKTOBER 2009


Winnaar fotowedstrijd Monuta Charity Fund schenkt prijs aan Hospice Zuid-West Friesland.

30 oktober 2009

Winnaar fotowedstrijd Monuta Charity Fund schenkt prijs aan Hospice Zuid-West Friesland.

In het voorjaar van 2009 heeft Monuta een fotowedstrijd uitgeschreven om het tienjarig bestaan van het Monuta Charity Fund te vieren. De wedstrijd met als thema ‘het einde, herinneren en een nieuw begin’ leverde veel ontroerende foto’s op. De mooiste dertig foto’s vormen samen een bijzondere expositie.


29 oktober 2009

13% niet meer aan het werk na dood partner of kind

Bij 10% van de Nederlanders die een partner of een kind verliezen, komt het plezier in het leven nooit meer terug. En 13% van hen is ook nooit meer aan het werk gegaan. Dat blijkt uit een representatief onderzoek onder de Nederlandse bevolking dat de KRO in samenwerking met de Koninklijke Facultatieve liet uitvoeren. De resultaten worden zondag 1 november in het KRO-programma ‘Ode aan de Doden' (21.50 uur) bekendgemaakt. Dat programma wordt op Nederland 2 uitgezonden bij gelegenheid van Allerzielen, de dag op 2 november dat katholieken hun doden herdenken.


29 oktober 2009

Zorg na overlijden, noodzakelijk of overbodige luxe?

Deze vraag staat centraal tijdens het symposium dat Yarden Uitvaartorganisatie op zaterdag 7 november van 10.30 tot 15.30 uur organiseert in Hotel Theater Figi in Zeist. Zowel de praktische als de emotionele kanten van nazorg komen aan bod gedurende deze dag. Er zijn onder andere lezingen en workshops op het gebied van slachtofferhulp en rouwtherapie voor kinderen en volwassenen, maar ook komen erfrecht en nalatenschap aan bod. Verder is er deze dag een uitgebreide informatiemarkt met aanbieders gespecialiseerd op het gebied van nazorg.


27 oktober 2009

Onderzoek van TNS NIPO: Overlijden van een bekende zet 50% aan het denken

Op maandag 2 november is het Allerzielen een katholieke dag waarop de overledenen worden herdacht. Het overlijden van iemand die men heeft gekend is voor bijna 50% van de inwoners van Midden-Holland de meest genoemde reden om na te denken over de laatste levensfase blijkt uit onderzoek van TNS NIPO, uitgevoerd in opdracht van het project 'Sterven op je eigen manier' (STEM).


27 oktober 2009

Monuta Charity Fund viert 10-jarig bestaan met fotowedstrijd

Apeldoorn, 27 oktober 2009

In het voorjaar van 2009 heeft Monuta een fotowedstrijd uitgeschreven om het tienjarig bestaan van het Monuta Charity Fund (MCF) te vieren. De wedstrijd met als thema ‘het einde, herinneren en een nieuw begin’ leverde veel ontroerende foto’s op. De mooiste dertig foto’s vormen samen een bijzondere expositie. Deze expositie wordt donderdag 29 oktober feestelijk geopend door MCF-bestuursvoorzitter Erica Terpstra. Bij de opening ontvangt de winnares van de fotowedstrijd een cheque van € 5.000 die zij overhandigt aan het Hospice Zuid-West Friesland uit Sneek.


Laatste nieuws: Voor altijd beurs 'Bewust leven, bewust sterven'

27 oktober 2009

Laatste nieuws: Voor altijd beurs 'Bewust leven, bewust sterven'

In deze nieuwsbrief de laatste berichten over de activiteiten die a.s. zondag 1 november tijdens de ‘Voor Altijd...’ Beurs in het Archeon te Alphen a/d Rijn gaan plaatsvinden. Op http://www.vooraltijdbeurs.nl kunt u lezen welke exposanten u deze dag een schat aan informatie en producten in relatie tot sterven, afscheid nemen en rouwen, gaan aanbieden. Met deze informatie en producten geven we de bezoeker de gelegenheid om een brug te bouwen tussen leven en sterven.


Uitslag International Funeral Awards 2009

27 oktober 2009

Uitslag International Funeral Awards 2009

Op zaterdag 24 oktober had voor de 11e maal de uitreiking plaats van de IFA-Awards aan de meest vernieuwende uitvaartprojecten- en producten in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Dit IFA-gala vond plaats in de Stadsfeestzaal van Aarschot (België).


HIERNAMAIL ..... maakt mailen na dood mogelijk

23 oktober 2009

HIERNAMAIL ..... maakt mailen na dood mogelijk

Mailfromheaven.nl is een website waar men GRATIS berichten en foto’s kan plaatsen die automatisch per e-mail zullen worden verzonden naar alleen de geselecteerde personen, nadat men er niet meer is. De site maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier na het overlijden nog berichten te sturen naar bijvoorbeeld vrienden, familie, collega’s, kennissen, minnaars of minnaressen of aan heel Nederland. Niets is gek en alles kan !


23 oktober 2009

Kunst met als thema’s de dood en het hiernamaals op de Lemelerberg

De Lemelerberg verandert 31 oktober & 1 november in een decor voor tijdelijke kunstwerken. Kunstproject Origin-Oorsprong heeft voor deze twee dagen kunstwerken gerealiseerd met als thema’s de dood en het hiernamaals, zoals die werden beleefd door de voorchristelijke bewoners van deze streek.


22 oktober 2009

Allerheiligen en Allerzielen op Begraafplaats St. Laurentius

Allerzielen valt dit jaar op een maandag. Velen zullen de zondag ervoor, op Allerheiligen, de begraafplaats bezoeken om de graven van hun dierbaren te verzorgen.


Maak kennis met Femke Karel, het gezicht van Uitvaart.tv

22 oktober 2009

Maak kennis met Femke Karel, het gezicht van Uitvaart.tv

Over enkele weken lanceert het Amsterdamse internetbedrijf Uitvaart.Com een nieuwe website die helemaal draait om online video over de uitvaartbranche. Een van de hoekstenen van Uitvaart.tv is een serie waarbij presentatrice Femke Karel iedere uitzending op ontdekkingsreis gaat naar de vele vernieuwende mogelijkheden in de uitvaartwereld vandaag de dag. Lees hier meer over Femke.


22 oktober 2009

Maandag 2 november: Allerzielen op Begraafplaats Oud-Rijswijk

Maandag 2 november houdt Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk, Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk, een algemeen herdenkingsconcert met rozenceremonie voor ‘gelovige en niet-gelovige’ nabestaanden. De datum 2 november is bewust gekozen: Allerzielen. Net als bij deze eeuwenoude Rooms-Katholieke traditie worden symbolen als witte bloemen gebruikt en oude verhalen verteld. Geestelijk verzorger Maurice van der Put leidt de avond en een strijkkwartet brengt nummers als ‘Candle in the wind’, ‘Don’t cry for me Argentina’ en ‘Adios nonino’. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 21.45 uur.


20 oktober 2009

Juridische vragen centraal op 4 november

Wie is de rechthebbende van een graf? En wie van de urn met as? Valt een uitkering uit een erfenis altijd in de gemeenschap van goederen of zijn er mogelijkheden om dat te voorkomen? Maakt het verschil of je een testament opmaakt of niet? Dit zijn zo maar enkele vragen die centraal staan tijdens een ‘juridische’ informatiebijeenkomst die Bierman Advocaten en Begraafplaats & Crematorium Moscowa op woensdag 4 november in het crematorium aan de
Waterbergseweg in Arnhem organiseren.


19 oktober 2009

Allerzielen 1 november 2009 van 18.00-21.00 uur op de begraafplaats Acacialaan te Winschoten.

Ook dit jaar organiseren Ank Witteveen en Alberta Kuil “Allerzielen”. Omdat Allerzielen van oudsher is verbonden met Allerheiligen vindt deze unieke herdenking voor Oost-Groningen plaats in Winschoten. Wederom zal de begraafplaats verlicht zijn met honderden lichtjes, fakkels, olielampen en vuurkorven.


17 oktober 2009

Nabestaandenmiddag MAREA Uitvaartbegeleiding

Marea Uitvaartbegeleiding houdt haar jaarlijkse herdenkingsmiddag voor nabestaanden van de mensen die dit jaar zijn overleden en begeleid zijn door Marea UVB. Doel: D.m.v. woorden van troost en sfeervolle harpmuziek dierbaren te herdenken en de nabestaanden weer een stukje op weg te helpen in de toekomst (Nazorg).


Dutch Design Week toont 20 projecten rondom herinneren (Update: nu met foto's)

16 oktober 2009

Dutch Design Week toont 20 projecten rondom herinneren (Update: nu met foto's)

Eindhoven, 15 oktober 2009 - Studenten van de richting Man & Well-Being van Design Academy Eindhoven hebben rondom het thema ‘Herinner me: Hoe wil ik herinnerd worden?’ spraakmakende ontwerpen gemaakt. Zaterdag 17 oktober is de tentoonstelling tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven te zien.


16 oktober 2009

Zondag 1 november 2009: herdenkingsdag bij Crematorium Tilburg

Rondom 'Allerzielen' is er op zondag 1 november 2009 een herdenkingsdag in Crematorium Tilburg en omstreken. Op deze bijzondere dag kunt u een dierbare overledene gedenken.


16 oktober 2009

Herdenkingsadvertentie succes.

De actie om overledenen gratis te vermelden in een herdenkingsadvertentie in het Eindhovens Dagblad slaat enorm aan. Dat zegt initiator Frits Spierings van Uitvaart Frits Spierings. Al meer dan vierhonderd namen zijn opgegeven om niet te worden vergeten.


16 oktober 2009

“Alom Gedenken” op begraafplaats De Boskamp op 25 oktober

Op zondag 25 oktober zal op begraafplaats “De Boskamp” te Assen een speciaal gedenkevenement plaatsvinden: “Alom Gedenken”. Iedereen die het overlijden van een dierbare van dichtbij heeft meegemaakt is welkom.


15 oktober 2009

Jaarlijks uitvaartonderzoek wijst uit: Zwarte kleding bij uitvaart steeds minder gangbaar

Almere, 15 oktober 2009 ­ Nederlanders denken over het algemeen nog steeds behoorlijk traditioneel over hun uitvaart. Koffie met cake blijft voor veel mensen nog steeds favoriet, maar steeds vaker kiest men voor alternatieve catering, zoals een borrel met bitterballen of een High Tea. De traditionele zwarte kleding voor bezoekers wordt steeds minder gangbaar. Voor 68% van de Nederlanders maakt het helemaal niets uit hoe bezoekers gekleed gaan. Opmerkelijk is dat evenveel mensen in een bakfiets naar hun laatste rustplaats vervoerd willen worden als in een rouwkoets. Dat blijkt uit het Uitvaartwensenonderzoek 2009 dat Yarden Uitvaartorganisatie heeft laten uitvoeren onder bijna 900 Nederlanders van 16 jaar en ouder.


14 oktober 2009

Monuta organiseert muzikale herinneringsavonden met Cor Bakker

Apeldoorn, 14 oktober 2009

Muziek en herinneringen, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Muziek laat mensen terugdenken aan bepaalde momenten en herinneringen opnieuw beleven. Daarom speelt muziek ook een belangrijke rol bij het afscheid nemen van een dierbare. Samen met Cor Bakker, onder andere bekend van zijn samenwerking met Paul de Leeuw, organiseert Monuta een aantal intieme avonden waarin muziek en herinneren centraal staan.


14 oktober 2009

Opnames Uitvaart.tv in volle gang

De opnames voor de nieuw te lanceren site Uitvaart.tv zijn inmiddels in volle gang. De afgelopen vonden de draaidagen plaats voor de pilotuitzending over uitvaartvervoer. Aan bod komen de vele verschillende mogelijkheden op dit gebied: van traditionele rouwstoet tot uitvaartcabrio, van uitvaartkoe tot loopkoets en van uitvaartbus tot uitvaartboot.


Opening nieuw Kinderhofje Crematorium Groningen.

13 oktober 2009

Opening nieuw Kinderhofje Crematorium Groningen.

Op vrijdag 9 oktober is op het terrein van Crematorium Groningen een nieuwe verstrooiplek geopend dat speciaal bedoeld is voor gestorven baby’s en kinderen. Het veldje heeft de vorm van een vlinder en ligt beschut in het park.


10 oktober 2009

Uitvaart.nl nu ook bereikbaar via Begrafenis.nl en Crematie.nl

De populaire site Uitvaart.nl met informatie over terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg, is nu ook bereikbaar via de logische domeinen Begrafenis.nl en Crematie.nl. Daarmee is de site nu vindbaar via alle voordehandliggende domeinen, De site was al bereikbaar via meer dan 400 domeinen, waaronder het belangrijke Overlijden.nl. En nog altijd zijn er mooie buitenkansjes. Vorige maand registreerde Uitvaart.Com het domein Voorbespreking.nl.


Sabine Noten Stapeltjesverdriet; Stilstaan bij wat is

9 oktober 2009

Sabine Noten Stapeltjesverdriet; Stilstaan bij wat is

Sabine Noten laat in Stapeltjesverdriet zien hoe groot de invloed kan zijn van zeer jong verlies. Op basis van dertig diepte-interviews met volwassen mannen en vrouwen die als (ongeboren) baby of kind (tot en met vier jaar) -en in hun latere leven nogmaals- een groot verlies meemaakten, laat de auteur zien wat jonge kinderen nodig hebben bij een verlies en geeft ze hier richtlijnen voor.


8 oktober 2009

zaterdag 24 oktober uitvaartinformatiedag "Wegens omstandigheden… uitvaartinformatie" te Helmond

Onder de naam 'Wegens omstandigheden…' organiseert Uitvaart Frits Spierings op zaterdag 24 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur in " 't Speelhuis " in Helmond een uitvaartinformatiedag waarin alle aspecten van een uitvaart worden belicht.


7 oktober 2009

Klachteninstituut publiceert twee nieuwe uitspraken

Mr. Karin Been, Ombudsman namens de Stichting Klachteninstituut voor het Uitvaartwezen heeft vandaag 2 nieuwe klachten gepubliceerd. De eerste gaat over voorlichting over een algemeen graf. De tweede klacht gaat over een nabestaande die zich beklaagt over het feit dat hij zijn moeder niet heeft kunnen begeleiden bij het overbrengen van het ziekenhuis naar het rouwcentrum.


Rouwcorsage

5 oktober 2009

Rouwcorsage

Uitvaarten worden steeds informeler en individueler, want ieder verwerkt een verlies op zijn/haar manier. Toch willen direct betrokkenen zich samen manifesteren, maar ook herkenbaar en aanspreekbaar zijn voor de bezoekers van een condoleance of een uitvaart. Daar speelt de Rouwcorsage een belangrijke rol.


5 oktober 2009

"Phoenix Urnen ®" handbeschilderde sierurnen op Uitvaartbeurs in het Archeon (Alphen aan de Rijn).

Op zondag 1 november is Phoenix Urnen ® aanwezig op de "Voor Altijd....." uitvaartbeurs, die gehouden wordt op het terrein van het Archeon te Alphen a/d Rijn. Voor deze locatie is speciaal gekozen vanwege het unieke karakter van het Archeon waar de cultuurgeschiedenis centraal staat, van de eerste bewoners tot aan de Middeleeuwen.


5 oktober 2009

Woendag 7 oktober: ‘Doodgewoon goed geregeld’

Op woensdag 7 oktober 2009 om 19.30 uur in Cultureel Centrum De Plataan (Scala), Vledderstraat 3 in Meppel organiseren Annerie Kremer uitvaartzorg, Lever Netwerk Notarissen, Faber Adviseurs en FleKKS een informatieve avond over allerlei zaken rondom het overlijden met als thema ‘Doodgewoon goed geregeld’.


1 oktober 2009

Video: De vernieuwde uitvaart

Een uitvaart met een vrolijk tintje. Het gebeurt steeds vaker zeggen Limburgse uitvaartondernemers. Omdat steeds meer mensen niet in het traditionele keurslijf van kerk en soberheid geperst willen worden. En een andere vraag betekent ook nieuwe ondernemers.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >