Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2013

donderdag 31 mei 2013

BRANA de nieuwe branchevereniging voor natuurbegraafplaatsen in Nederland

Voor de natuurbegraafplaatsen in Nederland is er nu een eigen branchevereniging. Die bewaakt de kwaliteit, continuïteit en profilering van deze heel specifieke maatschappelijke voorziening en komt op voor de belangen van de leden. BRANA (Branchevereniging Natuurbegraafplaatsen Nederland) is de naam. BRANA presenteerde zich tijdens het symposium ‘Natuurbegraven als economische drager voor natuur en landschap’ dat het Nationaal Groenfonds samen met het Ministerie van Economische Zaken deze week organiseerde.

Lees verder


donderdag 31 mei 2013

Ledenvergadering BGNU: het Vakexamen Uitvaartzorg komt er

Op 29 mei hebben de leden van de Branchevereniging van Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) een belangrijke beslissing genomen. Op een zeer druk bezochte ledenvergadering werd gestemd over het voorstel van het bestuur om een Vakexamen Uitvaartzorg in het leven te roepen. 76% van de aanwezige leden stemden voor het voorstel.

Lees verder


donderdag 30 mei 2013

Vierde Utrechtse Troostdag

De gemeente Utrecht organiseert op zondag 9 juni voor de vierde keer de Utrechtse Troostdag. Als locatie is dit jaar gekozen voor de rijksmonumentale begraafplaats Soestbergen aan de Gansstraat.

Lees verder


donderdag 28 mei 2013

Video van nog te bouwen crematorium Leidsche Rijn

Uitvaartorganisatie DELA verwacht dat het nieuwe crematorium op industrieterrein De Wetering-Zuid in Leidsche Rijn eind 2014 operationeel zal zijn. Het crematorium dat langs de A2 wordt gebouwd is ontworpen door architectenbureau Povše & Timmermans uit Sittard. Dankzij een animatiefilm kunt u nu al zien hoe het crematorium er straks uit ziet.

Lees verder


donderdag 28 mei 2013

Castricumse Uitvaart Vereniging stopt na negentig jaar

Door het gebrek aan nieuwe leden en bestuursleden heeft De Castricumse Uitvaart Vereniging(CUV) besloten de uitvaartvereniging op te heffen. De vereniging is ooit ontstaan uit een fusie van de begrafenisverenigingen De Laatste Eer (1924) en Barbara (1927). Op dit moment heeft de vereniging nog 1300 leden, maar de afgelopen jaren is er nagenoeg geen nieuwe aanwas van leden geweest, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


donderdag 27 mei 2013

Plannen crematorium Utrechtseweg Weesp weer op politieke agenda

Op donderdag 10 november 2011 kwam er een einde aan de plannen om een crematorium te realiseren aan de Utrechtseweg in Weesp. Met slechts één stem verschil wees de gemeenteraad deze locatie af. Maar nu liggen de plannen plotseling opnieuw op tafel want D66 wil dat de gemeente gaat onderzoeken of er toch crematorium kan komen op deze locatie.

Lees verder


donderdag 27 mei 2013

Crematorium in Coevorden

Uitvaartverzorging Grafkistenfabriek Nieuw-Amsterdam (UGNA) gaat mogelijk een crematorium realiseren in Coevorden, dat meldt het Dagblad van het Noorden. Eigenaar Alof Boxem heeft met de gemeente gesproken over de bouwplannen.

Lees verder


donderdag 24 mei 2013

Stichting Memento-gedenkbeelden op open dag Kranenburg

Tijdens de open dag van begraafplaats Kranenburg in Zwolle op zaterdag 25 mei is Memento-gedenkbeelden met een stand aanwezig. Op de begraafplaats is ook de modeltuin van Memento-gedenkbeelden te bekijken.

Lees verder


donderdag 24 mei 2013

Openluchtvoorstelling op historische Begraafplaats Groenesteeg

Na een jaar lang zoeken naar de tranen van de stad, brengt PS|theater van 21 tot en met 30 juni de openluchtvoorstelling Het verdriet van Leiden. Een beeldende en muzikale locatievoorstelling op de meest ontroerende plek van de stad: Begraafplaats Groenesteeg.

Lees verder


donderdag 24 mei 2013

Flinke afname wachttijd levenseindekliniek

Door de uitbreiding van het aantal artsen en verpleegkundigen van de Levenseindekliniek wordt de wachttijd voor euthanasie verkort van zes maanden naar maximaal vier weken. Op dit moment beschikt de kliniek over zestien teams van artsen en verpleegkundigen, vanaf komende maand zijn dat er dertig, dat meldt Trouw.

Lees verder


donderdag 24 mei 2013

Concerto in Memoriam op 2 juni in teken van jubileum

Op zondag 2 juni vindt in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) een Concerto in Memoriam plaats.

Lees verder


donderdag 22 mei 2013

Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust 100 jaar

Op zondag 9 juni opent begraafplaats/gedenkpark Heiderust in verband met het 100 jarig bestaan haar poorten voor een open dag. Om 10.00 uur verricht wethouder Harriët Tiemens de officiële opening. Daarna kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 16.00 uur rondkijken in dit prachtig park en zich laten informeren over alles wat te maken heeft met begraven en begrafenissen.

Lees verder


donderdag 22 mei 2013

Aanmeldingen Yarden Prijs stromen binnen

Enige tijd geleden kon u hier al lezen dat vernieuwende onderzoeken en initiatieven rondom het levenseinde en de rouwverwerking, kans maken op de Yarden Prijs. Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen bij Yarden. De meeste inzendingen zijn voor de categorie Product of dienst. Voor de categorie ‘scriptie of onderzoek’ en ‘Voorlichtingsmateriaal, activiteit of bijeenkomst’ hoopt Yarden nog wat extra aanmeldingen te mogen ontvangen.

Lees verder


donderdag 22 mei 2013

Urnenwinkel.nl, voor bijzondere en betaalbare urnen

Uitvaart.com heeft een nieuwe webshop voor urnen en assieraden: Urnenwinkel.nl. Op de site worden urnen gepresenteerd, die nog niet in het standaard assortiment van de meeste crematoria zitten. Bijzondere urnen dus, en tegen een scherpe prijs.

Lees verder


donderdag 21 mei 2013

Onthulling sculptuur van Kamagurka bij crematorium Maaslanden

Woensdag 22 mei onthult Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, op feestelijke wijze een beeld van de Belgische kunstenaar Kamagurka. Dit kunstwerk krijgt een mooie plek op het parkachtige terrein van crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk. Het beeld is in opdracht van DELA gemaakt en maakt onderdeel uit van de eigen kunstcollectie. Kamagurka is aanwezig bij de onthulling.

Lees verder


donderdag 16 mei 2013

Nieuwe column van Mariska Overman: Nieuw of oud rouwen

Lieve mensen. Er moet me even iets van het hart. Ik lees vrij veel over onderwerpen rondom de dood, omdat het mijn werk is en omdat ik het boeiend vind. Ook online kom ik uiteraard van alles tegen, via twitter met name. Een tijdje geleden kwam ik op die wijze een term tegen waar ik, op zijn zachtst gezegd, verbaasd over ben.

Lees verder


donderdag 16 mei 2013

Kinderkistjes gestolen

Uitvaartverzorger Frits Spierings laat weten dat er in de nacht van 15 op 16 mei zijn garage/opslag aan de Haaglaan in Helmond is ingebroken. De dieven zijn er vandoor gegaan met 2 Ghanese kinderkistjes.

Lees verder


donderdag 15 mei 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: De Nieuwe Noorder (Amsterdam)

De Nieuwe Noorder in Amsterdam-Noord is een begraafplaats, crematorium en gedenkpark. Het team van De Nieuwe Noorder verzorgt een uitvaart naar wens voor zowel een begrafenis als een crematie. Ruimte voor ieders persoonlijke wens en oog voor het welzijn van medewerkers, milieu en samenleving staan daarbij centraal.

Lees verder


donderdag 14 mei 2013

Open Dag op ‘Uitvaartboulevard’ van Arnhem

Op zondag 9 juni organiseren Begraafplaats & Crematorium Moscowa, DELA en Uitvaartverzorging Kramer een ‘Uitvaartboulevard’ op de Weg langs de Begraafplaatsen. Van 12.00 uur tot 16.00 uur tonen verschillende exposanten een breed aanbod van alles wat te maken heeft met een afscheid. Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor jong en oud, waardoor bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met deze vaak onbekende wereld.

Lees verder


donderdag 14 mei 2013

Picknicken en toosten op de begraafplaats

Een televisieploeg van de BBC heeft een mooie bijdrage gemaakt op een begraafplaats in Georgië. De tradities in dit voormalig Sovjetland zijn heel anders dan de onze, zo ontdekte de reporter. Families komen er samen om er te picknicken en om te toosten op de overledene.

Lees verder


donderdag 13 mei 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: Meijers Autobedrijf

Meijers Rouwvervoer voor elke stijl en kleur, van "alledaags" tot exclusief, met rouw- en volgwagens van klassiek tot splinternieuw.

Lees verder


donderdag 13 mei 2013

Gestolen lantaarn begraafplaats gebruikt om auto te vernielen

Vandalen hebben in de dagen rond Hemelvaartsdag vernielingen aangericht in Heino. Naast een spoor van vernielingen in het centrum zorgen ze er ook voor dat een autoruit kapot ging aan de Plataan. De ruit werd vernield met een lantaarn die eigenlijk op het kerkhof hoorde te staan, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 12 mei 2013

Bundeling van krachten in uitvaartzorg in Drenthe

Uitvaartondernemingen DLE Emmen en Delu te Hoogeveen zijn voornemens hun krachten te bundelen. DLE en Delu hebben een intentieovereenkomst gesloten waarbij DLE de ondernemingen van Delu overneemt. De vestigingen in Hoogeveen en Emmen blijven zelfstandige en volwaardige vestigingen. De naam Delu Uitvaartzorg blijft gehandhaafd in Hoogeveen en de naam Uitvaartverzorging DLE Emmen blijft gehandhaafd in Emmen. De fusieplannen zullen ter toetsing aan de toezichthouder De Nederlandsche Bank worden voorgelegd.

Lees verder


donderdag 10 mei 2013

Nieuw uitvaartcentrum Alkmaar opent de deuren

Op maandag 6 mei jl. werd het nieuwe uitvaartcentrum aan de Edisonweg in gebruik genomen. Directeur Matthijs de Gee van Associatie Uitvaartverzorging: “het is een prachtige aanvulling op de bestaande voorzieningen in Alkmaar, eigentijds, licht en met een fraaie tuin die uitnodigt tot bezinning”.

Lees verder


donderdag 8 mei 2013

Rouw en verlies op school: hoe ga je daarmee om?

Rouw en verlies: hoe ga je daarmee om? Als jongere, als docent, als school? Praten over deze gevoelige thema’s blijkt vaak moeilijk, zowel voor de leerlingen als de docenten. Met de voorstelling Rouw op je dak doorbreken theatergroep Traxx en Yarden Uitvaartorganisatie dit taboe en zetten zij rouw en verlies als leermiddel op de kaart. Het stuk duurt één uur, waarna de acteurs in gesprek gaan met het publiek. Speciaal voor docenten vindt er op dinsdagavond 21 mei a.s. een kennismakingsbijeenkomst plaats bij Yarden uitvaartcentrum, crematorium en begraafplaats Steenbrugge in Diepenveen. De bijeenkomst is voor docenten gratis, maar vooraf reserveren is noodzakelijk.

Lees verder


donderdag 6 mei 2013

Tien jaar begraven in de natuur, Natuurbegraafplaats Bergerbos bestaat tien jaar.

Pinksterzondag 19 mei a.s. organiseren wij samen met Dela Crematorium Tussen de Bergen en onze buren Uitvaartverzorging Willems plus vele anderen een uitgebreide open dag. Pendelbusjes rijden op die dag kosteloos op en neer tussen de drie locaties. Op deze dag zingen Mieke en haar dochter Petra en Marion luisterliedjes en kunt u kennis maken met diverse bedrijven die hun artikelen of diensten laten zien.

Lees verder


donderdag 6 mei 2013

Kapitein Marco Kroon spreekt tijdens herdenking crematorium Rotterdam

Dinsdag 14 mei om 19.30 uur zal Kapitein Marco Kroon - de eerste militair sinds 1955 die is onderscheiden met de Militaire Willems-Orde - spreken op de 14 mei herdenking op Crematorium Rotterdam (Maeterlinckweg 101). Tijdens de algemene herdenking, die ook in het teken staat van het bombardement op Rotterdam 14 mei 1940, worden namen van overledenen opgelezen en kaarsjes aangestoken.

Lees verder


donderdag 3 mei 2013

Moederdagconcert Essenhof

Ter gelegenheid van Moederdag organiseert de Essenhof, in samenwerking met de Kunstkerk, op zondag 12 mei een concert in de monumentale Thuredrith Aula. Dit Moederdagconcert is gratis toegankelijk voor bezoekers en nabestaanden en start om 14.00 uur.

Lees verder


donderdag 3 mei 2013

Opknapbeurt begraafplaats Zuidendijk succesvol afgerond

De gemeentelijke begraafplaats aan de Zuidendijk heeft een ingrijpende opknapbeurt gehad.Tijdens de opknapbeurt is achterstallig onderhoud uitgevoerd en zijn bomen, heesters en hagen vervangen en paden gerenoveerd. De rotonde op het midden van de begraafplaats is opnieuw bestraat en ingericht, zodat er nieuwe zichtlijnen zijn gecreëerd en de begraafplaats een open en toegankelijke aanblik heeft gekregen.

Lees verder


donderdag 3 mei 2013

Crematorium in kerk van parochie in Varsselder (Gld.)

Opmerkelijk nieuws uit de Achterhoek. Ondernemer Erik Jansen wil een crematorium realiseren in het kerkgebouw van de Verrijzenisparochie in Varsselder. De ondernemer heeft zijn plannen gepresenteerd in het dorp. Volgens Jansen zijn het bisdom en het parochiebestuur enthousiast over zijn plannen, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 3 mei 2013

Speciale begraafplaats voor oorlogsveteranen in Loenen

Bij de erebegraafplaats in Loenen wordt een begraafplaats voor oorlogsveteranen gerealiseerd, dat meldt de Telegraaf. Uit onderzoek van de Oorlogsgravenstichting (OGS) is gebleken dat hier behoefte aan is.

Lees verder


donderdag 2 mei 2013

Verbouwing moet zorgen voor meer ruimte grafkelder Oranjes

De grafkelder van de koninklijke familie in de Nieuwe Kerk in Delft is bijna vol. Volgende week wordt de grafkelder heringericht zodat er meer ruimte komt voor toekomstige overleden leden van het koningshuis, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 1 mei 2013

Begraafplaats Boxtel weer open voor publiek

Nabestaanden en andere belangstellenden kunnen weer een bezoek brengen aan de begraafplaats in Boxtel. Na een sluiting van twee weken is de begraafplaats vandaag weer open gegaan, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 1 mei 2013

Begraafplaatsen Utrecht hebben geen crematorium nodig

Vorige week werd bekend dat de begraafplaatsen in Utrecht samen goed zijn voor een jaarlijks tekort van meer dan een miljoen euro. In een interview met DeStadutrecht.nl zegt LOB-consulent Wim van Midwoud, dat het tekort weggewerkt kan worden als men meer klantgericht gaat werken.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder