Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws OKTOBER 2008

donderdag 30 oktober 2008

Voor ik het vergeet

Wat vinden we als maatschappij van een zelfgekozen levenseinde bij dementie?
Kunnen we die keuze respecteren? Wat betekent zo'n beslissing voor de naaste familie? Wat zou de rol van artsen kunnen zijn en welke ruimte biedt de Nederlandse wet daarvoor? Naar aanleiding van NCRV Dokument 'Voor ik het vergeet' over een man die uit het leven stapt voordat hij diep dement wordt, een debat in De Rode Hoed met o.a. Dick Swaab en Stella Braam.

Lees verder


donderdag 29 oktober 2008

Zaterdag 8 november: Ontdek welke uitvaart bij je past op de landelijke open dag van Monuta Anita Witzier bezoekt uitvaartcentrum Den Haag

Op zaterdag 8 november organiseert Monuta haar eerste landelijke open dag.
Hier kun je ontdekken welke uitvaartsfeer bij je past en je laten inspireren door één van de tien uitvaartstijlen. Tussen 13.00 en 18.00 uur zijn bijna 80 uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen geopend voor publiek.

Lees verder


donderdag 29 oktober 2008

Respect magazine: uitgave van Zorg Diensten Groep

De Zorg Diensten Groep heeft speciaal ter gelegenheid van de vakbeurs 2008 voor Uitvaart en Postmortale zorg een bijzonder magazine samengesteld. Als innovatieve dienstverlener is gekozen voor het thema 'Innovatie in postmortale zorg' . De uitgave bevat artikelen over bedrijven en professionals die op enige wijze betrokken zijn bij zorg en hulpverlening bij het het levenseinde.


Een gratis exemplaar kunt u hier downloaden (8 MB) of aanvragen op respectmagazine@zdg.nl

Lees verder


donderdag 29 oktober 2008

Belgische consumentensite Test-Aankoop test Belgische uitvaartbranche.nl: Begrafenissen: waardige en goede hulp maar hoge kosten

De Belgische consumentensite

Lees verder


donderdag 28 oktober 2008

XANTOLO - Traditioneel feest van Mexico

In 2008 organiseert de Stichting Colores de México een nieuw initiatief voor de viering van het Mexicaanse Día de los Muertos onder de naam XANTOLO op 31 oktober, 1 en 2 november in De Waag in Leiden! Naast de expositie van een mooi altaar uit Mexico is er eten, drinken en een cultureel programma met theater, muziek en dans. Wij willen deze mooie traditie graag met iedereen delen en daarom is de toegang tot de expositie GRATIS! Iedereen is ook welkom om zelf een aandenken mee te nemen om het achter te laten. In de tentoonstellingsruimte is ook het resultaat van het jongerenproject rondom dit thema te zien.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2008

Voorbereidingen Herinnering Verlicht 2008 zijn begonnen.

In 2007 bezochten tussen de 4 en 5.000 mensen de bijzondere herdenkingsavond op De Nieuwe Oosterbegraafplaats. Dit jaar worden minstens evenveel bezoekers verwacht en om al die mensen weer een bijzondere avond te bezorgen zijn medewerkers en vrijwilligers op De Nieuwe Ooster dagen van te voren al druk bezig met de voorbereidingen.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2008

Nieuwe columniste op Uitvaart.nl en Uitvaartbranche.nl

Uitvaart.Com presenteert met trots een nieuwe columniste: Mari Jonker van het bedrijf Sterrenkindje.nl
Mari heeft reeds 2 columns geschreven: de aardappeleters en Klein pareltje en ziet uw reacties met belangstelling tegemoet!

Lees verder


donderdag 28 oktober 2008

Winnares International Funeral Award begint blog: Doodgaan, hoe doe je dat?

Jaarlijks krijgen ca. 80.000 mensen te horen dat genezing niet meer mogelijk is. Zij worden gedwongen om aan het laatste hoofdstuk van hun leven te beginnen. Hoe doe je dat? Waar vind je informatie en inspiratie? En waar vind je lotgenoten met wie je dag en nacht van gedachten kunt wisselen? Op doodGaan.blog.nl

Lees verder


donderdag 27 oktober 2008

ROUW IN DE ZIJLIJN

Op 31 oktober verschijnt er een nieuw boek over rouw, getiteld Rouw in de zijlijn. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Kok in Kampen en is samengesteld door Minke Weggemans.

In het boek vertellen 38 zussen op een ontroerend eerlijke en indrukwekkende wijze over het verlies van hun broer of zus. Het boek wordt gepresenteerd op de Dag van de Dierbaren en u bent van harte welkom deze dag bij te wonen.

Nadere informatie en inschrijving via de website dagvandedierbaren.nl

Lees verder


donderdag 27 oktober 2008

2 november 2008: Herinneringsbijeenkomst Crematorium Usselo in samenwerking met ViVace

Verlies van iemand die je kent is een persoonlijke en één van de meest ingrijpende ervaringen in iemands leven. Iedere dienst, symbool of rite rond een overlijden dient, waar en op welke manier dat kan, bij te dragen om rouwenden in dit proces te ondersteunen. Deze gedachte staat centraal bij de werkzaamheden van Crematoria Twente en ViVace De Muzikale Uitvaart.

Lees verder


donderdag 27 oktober 2008

Nieuwe klachten en uitspraken van de Ombudsman voor het uitvaartwezen

Klacht 2008- 51 Informatie over kosten advertentie in dagblad
Klacht 2008-48 Misverstanden bij zelf regelen van de crematie.
Klacht 2008-47 Niet aanmaken van CD van uitvaartdienst
Klacht 2008-43 Vervoer naar crematorium
Klacht 2008-42 Afspelen verkeerde muziek tijdens afscheidsdienst
Klacht 2008-34 Erfgenamen en fouten uitvaartondernemer
Bekijk hier de klachten en uitspraken

Lees verder


donderdag 27 oktober 2008

Allerzielen op Begraafplaats Vredenhof

Zondag 2 november op Allerzielen wordt op Begraafplaats Vredenhof in Amsterdam de mogelijkheid geboden om uw dierbare overledene op een bijzondere wijze te gedenken.

Iedere bezoeker ontvangt bij de ingang een chrysant, de bloem die staat voor weemoed en herinnering. Wij nodigen u uit voor een kopje koffie en thee. U ontvangt daarvoor een consuptiebon bij de ingang.

Lees verder


donderdag 24 oktober 2008

Kleur rouwauto verschilt per provincie

Steeds meer Nederlanders hebben specifieke wensen over de invulling van hun uitvaart. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Monuta naar trends en behoeften rondom uitvaart. Cremeren zal in de toekomst populairder zijn dan begraven. Deze keuze blijkt provinciegebonden. Ook de voorkeurskleur van de rouwauto verschilt per provincie.

Lees verder


donderdag 23 oktober 2008

Nieuw op GroeneUitvaart.nl: Natuurbegraafplaats Bergerbos (St. Odiliënberg)

Bergerbos is een modelbegraafplaats en is vijfenenzestigduizend vierkante meter groot en biedt theoretisch plaats aan twintigduizend overledenen. Al wandelend door dit bijzondere bos merk je niet op dat je op een begraafplaats bent. Geen geijkte rijen graven, geen keurig aangeharkte paadjes, geen afgedwongen stilte. Wel doorgezaagde boomstammen die mensen gebruiken om met een kannetje koffie, een glaasje wijn of een leesboek bij het graf te zitten. Of gewoon de stilte en de rust inademen die dit bos je biedt.

Lees verder


donderdag 23 oktober 2008

Muziekboek "on line"

Voor het eerst biedt Crematorium Tilburg de mogelijkheid aan nabestaanden en uitvaartondernemingen om muziek te beluisteren via de website van Crematorium Tilburg.

Lees verder


donderdag 23 oktober 2008

Crematorium Tilburg herdenken en ontmoeten

Crematorium Tilburg en Barbershop koor "the Singing Pearls" heten u van harte welkom op zondag 2 november

• 13.00 uur ontvangst
• 13.30 uur aanvang
• 14.00 uur pauze
• 15.00 uur einde

Lees verder


donderdag 22 oktober 2008

HERINNERING VERLICHT

Woensdagavond 29 oktober 2008 is De Nieuwe Ooster tussen 18.00 en 21.00 uur geopend. Het is een jaarlijkse traditie: op de eerste woensdag nadat de wintertijd is ingegaan kunt u op De Nieuwe Ooster de rustplek van uw overledene ‘s avonds bezoeken.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2008

2 november 2008: Feest van de dood (Heusden-Zolder, Belgie)

Deze ongewone tentoonstelling vangt aan op 2 november, volgens de katholieke ritus, de dag van Allerzielen. De westerse religieuze inhoud wordt echter uitgebreid met een niet-westerse visie. Daarom krijgt het eerste deel van de groeitentoonstelling de titel het ‘feest van de dood’ en dit in de geest van de eeuwenoude volkstraditie in Mexico.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2008

Informatieavond ‘’ Uw Eigen Keuze Levenseinde’’

Op woensdag 12 November a.s. organiseert Yarden Vereniging Overijssel in Deventer de informatieavond ,,Uw Eigen Keuze Levenseinde,,
Hoogtepunt van de avond is een lezing van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie (NVVE) door de heer Jos van Wijk.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2008

Begraven of cremeren in Steenwijk

Een van de belangrijkste beslissingen rondom de uitvaart is de keuze tussen begraven of cremeren. Soms is de religieuze achtergrond van de overledene de reden van een keuze, maar soms is het ook gewoon de persoonlijke voorkeur. Helaas gebeurt het nog steeds dat na een plotseling overlijden de nabestaanden niet weten wat de persoonlijke voorkeur van de overledene was. Hierdoor komt het voor dat de nabestaanden later spijt hebben van hun keuze.

Lees verder


donderdag 20 oktober 2008

Eerste sfeerimpressie van de activiteiten van BV Uitvaart.Com tijdens de vakbeurs Uitvaart2008

Tijdens de vakbeurs Uitvaart2008 organiseerde Uitvaart.Com een aantal activiteiten. In het fotoboek van de beurs vindt u een sfeerimpressie van de diverse activiteiten. Binnenkort volgen de videoverslagen! Dit zijn slechts een aantal foto's voor een eerste impressie.

Klik hier om naar het fotoboek te gaan. Alle foto's zijn gemaakt door Elly Stemerdink van Nephele.

Er staan meer fotoboeken van de vakbeurs Uitvaart2008 online, bv die van Uitvaart Media en Albert Bolink.

Heeft u ook foto's van de beurs online staan? Meld het ons!

Lees verder


donderdag 20 oktober 2008

Tot Zover Jij & Ik: digitaal en tastbaar monument

Tijdens de succesvolle Vakbeurs Uitvaart 2008 vorige week in Gorinchem presenteerde Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover een heel bijzondere website. Deze website hangt samen met een onderdeel van het museum.

Lees verder


donderdag 18 oktober 2008

Herinner mij zoals ik ben

Een dag waarop we laten zien hoe rituelen kunnen helpen bij belangrijke overgangen in het leven en rondom het overlijden.
En hoe kostbare herinneringen in een tastbaar document verwerkt kunnen worden.

Lees verder


donderdag 17 oktober 2008

Boek 'De kunst van het rouwen'

In het recent verschenen boek 'De kunst van het rouwen' ontrafelt journalist Corien van Zweden de geschiedenis van haar verzwegen, naamloos gebleven zusje dat in 1960 bij de geboorte overleed.

Lees verder


donderdag 15 oktober 2008

Nieuw op GroeneUitvaart.nl: de Coffet®: een gevlochten wilgentenen grafkist

Als een mens overlijdt, moet er dan ook meteen een boom sterven?

De Coffet® is een gevlochten wilgentenen grafkist, vervaardigd van hernieuwbare grondstoffen. Hierdoor wordt het milieu niet belast.
Daarnaast wordt de kist maatschappelijk verantwoord geproduceerd.

Bij een groene uitvaart is de Coffet® dus eigenlijk onontbeerlijk.

http://www.coffet.eu

Lees verder


donderdag 14 oktober 2008

Hoezen met instopstrook voor koelelementen

Met haar producten wil Sterrenkindje bijdragen aan een Mensje-Waardig afscheid. Mari Jonker heeft vanuit deze gedachte speciale hoezen ontwikkeld met een integere uitstraling waarin de veelal opzichtige blauwe koelelementen gelegd kunnen worden tijdens het koelen van overleden baby's.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2008

Compleet invulschrift om al het regelwerk na overlijden van een dierbare te vergemakkelijken

Of het sterven van een dierbare onverwacht komt of dat het het gevolg is van een lange lijdensweg, het moment zelf is altijd ingrijpend voor de nabestaanden.
Emoties zullen een secundaire plaats innemen als de onmiddellijk noodzakelijke verplichtingen zich presenteren. En als de zaken die moeten gebeuren dan overzichtelijk in een schrift gerangschikt staan, samengesteld in overleg met de persoon die overleden is, dan maakt dat het regelwerk een stuk eenvoudiger.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2008

“Als je niet meer beter wordt…”

Elk jaar krijgen 80.000 mensen in Nederland te horen krijgen dat ze niet meer beter worden en dat zij nog maar een beperkte tijd te leven hebben. Dat is het begin van een verwarrende en moeilijke periode met veel vragen. Om een antwoord te geven op die vragen, ontwikkelde de Second Chance Foundation videomateriaal dat op een website en op een dvd beschikbaar komt.

Lees verder


donderdag 13 oktober 2008

Grafzorg Nederland en de kredietcrisis

Grafzorg Nederland (www.grafzorg.nl) verleent financiële diensten rond begraven en cremeren. Grafzorg beheert graven, vooral voor personen zonder nabestaanden, voor lange tot zeer lange termijnen. Tevens kent zij fiscaal gunstige regelingen voor het reeds bij leven reserveren van een graf of urnengraf (dat soms op termijn wordt geleverd) en voor fiscaal aftrekbare deposito’s voor grafmonumenten en begrafenis- of crematiekosten.

Lees verder


donderdag 13 oktober 2008

18 oktober 2008: Symposium "Geloven in Orgaandonatie"

WOERDEN, 20081013 -- Mag je als moslim, hindoe, christen of jood nu wel of juist geen organen na je dood beschikbaar stellen? Gelovigen weten meestal zelf niet het antwoord op deze vraag, laat staan niet-gelovigen. Meningen en misverstanden zijn er echter genoeg en zullen tijdens het symposium 'Geloven in Orgaandonatie' op 18 oktober 2008 in Rotterdam aan bod komen. De interesse lijkt groot met inmiddels ruim 100 aanmeldingen.

Lees verder


donderdag 13 oktober 2008

Inventarisatierapport begraafplaatsen van Scheemda overhandigd

Op 7, 8 en 9 mei hebben leden van de vereniging De Terebinth in opdracht van de gemeente Scheemda de begraafplaatsen, die onder hun verantwoording vallen geïnventariseerd. 3 dagen lang hebben 4 personen op de begraafplaatsen van Nieuw Scheemda, Midwolda, Oostwold, Nieuwwolda en Scheemda de graven in deze gemeente bekeken en notitie gemaakt welke graven het bewaren waard zijn. Dat waren niet alleen de graven met rijke symboliek van de bovenklasse maar ook de graven van minderbedeelden die door hun eenvoud, door zelfwerkzaamheid of door hun bijzondere teksten het waard zijn om te bewaard te worden voor het nageslacht.

Lees verder


donderdag 10 oktober 2008

Grafrechtkosten politiek erkend, nu nog uitvoerbaarheid

De gemeentelijke tarieven voor het begraven moeten volgens de Wet kostendekkend zijn, maar tussen gemeenten variëren de grafkosten enorm - zonder dat duidelijk is waardoor dat komt. Deze week erkende de Tweede Kamer dat de gemeentelijke tarieven voor het begraven weinig transparant en voor de burgers moeilijk vergelijkbaar zijn. De Kamer stemde ermee in dat er een model moet komen dat een reële kostenopbouw en- vergelijking tussen verschillende gemeenten mogelijk maakt.

Lees verder


donderdag 9 oktober 2008

DELA Fonds steunt Museum Tot Zover met € 10.000

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover heeft € 10.000 ontvangen van het DELA Fonds voor beheer en behoud van de collectie.

Lees verder


donderdag 9 oktober 2008

Monuta adverteert met het einde

Vandaag start Monuta met een gehele nieuwe campagne. Of eigenlijk, een nieuwe positionering. Onderzoek van Monuta wees namelijk uit dat de Apeldoornse uitvaartverzorger en -verzekeraar een weinig swingend imago had. Het roer moest om. Monuta slaat nu een nieuwe weg in en kiest voor een opvallende pay-off, "het einde". Achter deze pay-off zit volgens Monuta een wereld aan keuzes verborgen - in woorden en beelden - waarmee de organisatie zich de komende jaren goed op de kaart kan zetten. Als uitvaartinspirator, want dat is de nieuwe identiteit die Monuta nastreeft. De uitvaartinspirator die van elke uitvaart een mooie herinnering maakt en deze financieel regelt.

Lees verder


donderdag 8 oktober 2008

Laatste Taboe in Tijdschriftenland:

Vanaf 8 oktober, ligt ToBe Magazine in de winkels. Het is de eerste glossy over leven, sterfelijkheid en de dood. Een 132 pagina’s dikke, luxueuze glossy met prachtige verhalen over het leven, sterfelijkheid en de dood.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2008

GroeneUitvaart.nl komt bewust levende consument tegemoet

Amsterdam, 6 oktober 2008
Mensen die milieubewust leven, hebben ook vaak de wens om ‘groen’ afscheid van deze aarde te nemen. Veel uitvaartondernemers en toeleveranciers hebben dit al begrepen en stemmen hun diensten en producten daarop af. Vanaf vandaag biedt de website GroeneUitvaart.nl de bewust levende mens alle informatie op dit gebied. GroeneUitvaart.nl is een product van Het Amsterdamse bedrijf Uitvaart.com, de exploitant van onder meer

Lees verder


donderdag 6 oktober 2008

Zaterdag 1 november a.s. "Allerzielen Alom" in Leeuwarden

Dit jaar wordt voor de eerste keer Allerzielen Alom in Leeuwarden georganiseerd, op zaterdag 1 november 2008 op de Huizumer Begraafplaats
van 19.00 tot 21.00 uur.

Lees verder


donderdag 5 oktober 2008

Vermey Uitvaartzorg sponsort VV De Meern 5

Per oktober zijn de heren van voetbalvereniging VV De Meern 5 de trotse bezitters van nieuwe kleding.
Shirtsponsor en elftalleider Dennis Vermey van Vermey Uitvaartzorg is altijd al voetballiefhebber en speler geweest. Dit seizoen ziet hij geen kans zelf het veld te betreden en daarom wil hij op deze manier zijn jongens motiveren naar het verwachte kampioenschap in het seizoen 2008-2009.

Lees verder


donderdag 4 oktober 2008

Sterrenkindje aanwezig met Sterrenklamboe set op Uitvaartwensendag van Yarden, 5 oktober a.s.

Sterrenkindje - Mari Jonker heeft speciaal voor het afscheid van overleden baby's een Sterrenklamboe met kinderbaarkleed ontworpen waarmee aan dit laatste moment een liefdevolle, intieme sfeer wordt vormgegeven.

Lees verder


donderdag 2 oktober 2008

Veel mensen leggen wensen uitvaart niet vast

Veel mensen denken niet na over hun uitvaart en weten niet wat er allemaal mogelijk is. Uit onderzoek van Yarden blijkt dat 94% van de mensen hun uitvaartwensen niet heeft vastgelegd. Nabestaanden moeten dan beslissingen nemen over de invulling van de uitvaart zonder te weten wat de overledene zelf had gewild. De beslissing om te cremeren of begraven is meestal wel bekend bij nabestaanden.

Lees verder


donderdag 1 oktober 2008

Update: Vernieuwd crematorium Hofwijk in gebruik (nu met foto's)

Het gemeentelijke crematorium Rotterdam Hofwijk (Overschie) is in een compleet nieuw jasje gestoken. Na maanden van hard werken is het vernieuwde crematorium op 26 september in gebruik genomen. Hofwijk is nu een eigentijds crematorium met een vernieuwd uiterlijk, dat ook op het gebied van multimedia van alles biedt, zoals het vertonen van films of het bijwonen van een dienst via internet.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder