Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2011

donderdag 30 juni 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: Anja Blom Zang (Hilversum)

Live gezongen muziek tijdens een afscheidsceremonie vertolkt emoties op een manier die alle aanwezigen met elkaar verbindt. Anja Blom is van harte bereid om als zangeres een onderdeel van dit geheel te zijn door de door u gekozen liederen te zingen.

Lees verder


donderdag 29 juni 2011

Verstoorders uitvaartstoet niet gevonden

De Islamitische Bilalschool in Amersfoort zegt dat het niet is gelukt om de daders van het rouwstoetincident te achterhalen, dat meldt RTV Utrecht.

Lees verder


donderdag 29 juni 2011

Twee nieuwe uitspraken ombudsman uitvaart

De ombudsman uitvaart heeft twee nieuwe uitspraken op de website van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen geplaatst.

Lees verder


donderdag 29 juni 2011

Tientallen graven vernield in Tollebeek

In Tollebeek(Flevoland) zijn 25 graven vernield, dat meldt de Politie. De schade is groot, daarbij hebben de vernielingen voor de nodige commotie gezorgd in het kleine dorp.

Lees verder


donderdag 27 juni 2011

Crematorium levert Winterswijk nog nauwelijks wat op

De gemeente Winterswijk ontvangt steeds minder dividend uit haar deelname aan het Openbaar Lichaam Crematoria Twente(OLCT), dat meldt de Gelderlander. Voor dit jaar verwacht de gemeente 2.500 euro te ontvangen en dat is op zijn zachts gezegd geen bedrag waarmee ze de bezuinigingen van de Rijksoverheid kunnen compenseren. In 2008 ontving de gemeente nog 6.402 euro en verwacht wordt dat het bedrag in de komende jaren nog verder zal dalen.

Lees verder


donderdag 27 juni 2011

Dief steelt monument voor doodgeboren kinderen in Uden

Het monument voor doodgeboren kinderen op de begraafplaats in Uden is verdwenen, dat meldt Kliknieuws. Het monument blijkt enkele weken geleden al te zijn gestolen maar de diefstal is nu pas naar buiten gekomen. Waarschijnlijk is het de laffe daders te doen geweest om het brons waarvan het monument was gemaakt.

Lees verder


donderdag 26 juni 2011

Afgestudeerde ritueelbegeleiders in de startblokken

Zaterdag 25 juni namen 8 studenten in Amersfoort hun diploma in ontvangst. Samen met familie, vrienden en stagebegeleiders is het afscheid gevierd met symbolen en rituelen.

Lees verder


donderdag 24 juni 2011

Kinderen en juf ontkennen verstoren rouwstoet

Waar de directeur van de Islamitische basisschool Bilal uit Amersfoort donderdag nog zijn verontwaardiging uitsprak over het verstoren van een rouwstoet, lijkt de directeur inmiddels te twijfelen. De kinderen en de juf zeggen dat de nabestaanden het gedrag van de leerlingen verkeerd hebben geïnterpreteerd.

Lees verder


donderdag 23 juni 2011

Bezoekersruimte Winterswijk volgend jaar klaar

De nieuwe bezoekersruimte die gebouwd moet worden op de algemene begraafplaats in Winterswijk zal een jaar later dan gepland klaar zijn, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 23 juni 2011

Jongeren verstoren opnieuw een rouwstoet in Amersfoort

Leerlingen van de islamitische basisschool Bilal hebben zich misdragen toen een rouwstoet voorbij kwam rijden, dat meldt Hart van Nederland. De jongeren begonnen te juichen en staken middelvingers op naar de rouwauto’s. Kort geleden verstoorde een groep Marokkaanse jongeren ook al een rouwstoet in Amersfoort.

Lees verder


donderdag 22 juni 2011

Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaartbranche.nl: Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU)

BGNU is de nationale brancheorganisatie waarin kwaliteitsgerichte uitvaartondernemers samenwerken aan een gezonde bedrijfstak. De vereniging vertegenwoordigt een overtuigende meerderheid van de branche door het aantal ondernemingen dat lid is en het deel van de uitvaartverzorgingsmarkt dat haar leden samen verzorgen. Voor meer informatie, kijk op www.bgnu.nl.

BGNU is ook te vinden op Uitvaartsite.nl.

Lees verder


donderdag 22 juni 2011

Jaarverslag 2010 Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen online

In het jaar 2010 zijn in totaal 114 nieuwe meldingen van allerlei soort ontvangen. Deze meldingen worden in dit jaarverslag gesplitst in vragen en klachten, waarover hieronder meer.
Alle vragen e.d. die de ombudsman worden gesteld worden inmiddels, naast klachten, ook geregistreerd. Een vraag kan immers ook een verkapte klacht zijn. Daarnaast is interessant om na te gaan waarover zoal vragen worden gesteld.

Lees verder


donderdag 21 juni 2011

Groot nieuw natuurgebied waar natuur, herdenking en bezinning samenkomen

In Drenthe zijn van oudsher grafmonumenten zoals hunebedden, grafheuvels en urnenvelden te vinden. De Stichting Het Drentse Landschap en Yarden Uitvaartorganisatie hebben de nieuwe Stichting De Eeuwigheid opgericht met als doel in Drenthe een natuurlijk landschap in te richten met de naam De Tuin van de Eeuwigheid. Dit moet een groene oase worden waar natuur, herdenking en bezinning samen komen. De Tuin van de Eeuwigheid zet hiermee een oude traditie in Drenthe voort.

Lees verder


donderdag 21 juni 2011

'De Facultatieve Groep' in 2010: groei op alle fronten

Met zowel een stijging van de omzet als van het resultaat laat 'de Facultatieve Groep' in 2010 groei op alle fronten zien. Zo steeg de omzet met 8% naar bijna 87 miljoen euro en steeg het resultaat na belasting naar 3,5 miljoen. Ook het aantal plechtigheden dat door 'de Facultatieve Groep' verzorgd mocht worden nam toe: met bijna 8% tot 11.889.

Lees verder


donderdag 21 juni 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: Asverstrooiing met de voormalige reddingboten Suzanna of Dr. Ir. S.L. Louwes

Regelmatig wordt met de reddingboot Suzanna uitgevaren om een asverstrooiing te verzorgen. Met een vast protocol, uiteraard zijn hier uitzonderingen op. Met de familie wordt precies besproken waar de as verstrooid moet worden.

Lees verder


donderdag 20 juni 2011

Tegenstanders crematorium Weesp verenigd in stichting

Tegenstanders van de plannen voor de bouw van een crematorium aan de Utrechtseweg in Weesp hebben zich officieel verenigd in de stichting Weesp tegen Crematorium, dat meldt WeesperNieuws.

Lees verder


donderdag 20 juni 2011

Geloof en traditie steeds minder belangrijk tijdens uitvaarten

Een groeiend aantal mensen denkt na over hun eigen uitvaart, steeds minder mensen voelen voor religieuze tradities tijdens hun uitvaart. De kledingkeuze tijdens de ceremonie  laat men over het algemeen over aan de nabestaanden en belangstellenden. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een onderzoek dat Yarden Uitvaartorganisatie heeft laten uitvoeren naar aanleiding van haar tienjarig bestaan.

Lees verder


donderdag 17 juni 2011

Terschelling zoekt naar identiteit drenkelingen

In maart werden zeventien graven van onbekende drenkelingen geopend. Medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaan met bijstand van het Noordelijke Rechercheteam onderzoek doen naar de stoffelijke resten. Hiervoor is dna afgenomen van de stoffelijke resten. De slachtoffers spoelden aan tussen 1953 en 1986.

Lees verder


donderdag 16 juni 2011

Uitbreiding begraafplaats Maarheeze

Binnen drie jaar is de begraafplaats van de Gertrudisparochie aan De Vinnen vol. Daarom moet het kerkhof worden uitgebreid, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 16 juni 2011

Uitbreiding begraafplaats Boven-Hardinxveld in twee fasen

Vanwege financiële redenen moet de uitbreiding van de begraafplaats aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld in twee fasen worden uitgevoerd, dat meldt Het Kompas. In de eerste fase komen er 180 graven bij waardoor er tot 2018 genoeg plaats is op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 16 juni 2011

Rilland kiest voor uitbreiding begraafplaats

De gemeente Reimerswaal laat de begraafplaats in Rilland uitbreiden. In 2015 zal de maximale begraafcapaciteit worden bereikt en daarom moet er actie worden ondernomen. Er is eerder ook gekeken naar andere mogelijkheden zoals het ruimen van oude graven. Maar dat stuitte op veel bezwaren en daarom moet er worden uitgebreid, dat meldt PZC.

Lees verder


donderdag 16 juni 2011

Kosten voor grafrechten blijven maar stijgen

‘Grafkosten rijzen de pan uit’, dat is de kop van een artikel op Geldenrecht.nl over de alsmaar stijgende kosten voor graven. In het artikel wordt een voorbeeld genoemd van de grafkosten in Hendrik Ido Ambacht. Daar zijn de kosten dit jaar met 10% omhoog gegaan naar 147 euro, bijna net zoveel als eerder in guldens moest worden betaald in deze gemeente. Als de stijgingspercentages doorzetten lopen de grafrechten in Hendrik Ido Ambacht op naar 350 euro in 2020.

Lees verder


donderdag 16 juni 2011

Update: Silent Stones Gedenkstenen en urnen van kiezels (Rotterdam)

Een gedenksteen. Een steen waar u voor staat als u naar de begraafplaats gaat. Juist die gedenksteen moet u het gevoel en de herinneringen geven van uw dierbare. En kracht. Silent-Stones bereikt dit door samen met u aan de gedenksteen te werken.

Lees verder


donderdag 16 juni 2011

Oproep: Mensen gezocht die mee willen werken aan fotoreportages over begrafenis- en rouwrituelen

Fotografen aangesloten bij rouwfotografen.nl willen onderzoek doen naar rituelen omtrent stervensbegeleiding, de uitvaart en herdenking. Daarom willen zij begrafenissen en herdenkingsdiensten fotograferen in de periode juli t/m oktober 2012. Zij zoeken mensen die hier aan willen meewerken en geen bezwaar hebben dat de foto's uiteindelijk gepubliceerd worden in een boek en tentoongesteld worden.

Lees verder


donderdag 15 juni 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: DELU Uitvaarzorg (Hoogeveen)

DELU Uitvaarzorg is, sinds 1901, actief in Hoogeveen en wijde omgeving en is ontstaan uit de uitvaartvereniging Draagt Elkanders Lasten. DELU is uitgegroeid tot een moderne uitvaartverzorger en –verzekeraar die meegaat met haar tijd en investeert in nieuwe mogelijkheden. Werken aan kwaliteit en aandacht voor de wensen van de nabestaanden zijn in de lange historie de kernwaarden van DELU Uitvaartzorg gebleven.

Lees verder


donderdag 14 juni 2011

Nieuwe website en film van grafkunstenaar Marianne van den Heuvel (Amsterdam)

Grafkunstenaar Marianne van den Heuvel heeft een nieuwe site en een film op Youtube. Marianne vertelt: "Als lid van de stichting Memento-Gedenkbeelden en als beeldhouwer hou ik me al sinds jaren bezig met het maken van gedenkbeelden voor particulieren maar ook voor groepen mensen.

Lees verder


donderdag 14 juni 2011

Ons nieuwe pand wordt geopend op vrijdag 17 juni 2011

Op vrijdag 17 juni a.s. wordt het nieuwe pand van Barbara Uitvaartverzorging in Vleuten aan de Nieuwe Vaart 5 geopend. Na de opening voor genodigden op vrijdag 17 juni zullen er twee open dagen volgen op 18 en 25 juni a.s.. Deze open dagen zijn bedoeld voor belangstellende uit de buurt, ondernemers en andere geintresseerden.

Lees verder


donderdag 13 juni 2011

Twee nieuwe uitspraken Ombudsman uitvaart

De Ombudsman voor de uitvaart heeft twee nieuwe uitspraken geplaatst op de website van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen. Een van de uitspraken gaat over een zaak waarbij een klager van mening is dat de uitvaart duurder was dan is beschreven op de site van de uitvaartondernemer. De tweede klacht gaat over het wel of niet verstrekken van persoonlijke gegevens door een uitvaartondernemer aan een verzekeraar.

Lees verder


donderdag 12 juni 2011

Bejaarde bestolen bij bezoek aan crematorium

De handtas van een bejaarde vrouw van 80-jaar is dit weekend gestolen toen ze een bezoek bracht aan het crematorium in Enschede, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


donderdag 11 juni 2011

Zwolle krijgt hospice

Al jaren zijn verschillende mensen en organisaties bezig om een hospice te realiseren in Zwolle. Door gebrek aan geld en huisvestingsruimte liet de realisatie lang op zich wachten. Maar vanaf 2013 heeft de hoofdstad van Overijssel dan toch een eigen hospice. Dagblad de Stentor meldt dat woningcorporatie DeltaWonen grond beschikbaar heeft gesteld aan zorgcombinatie IJsselheem om een hospice te realiseren in de wijk Kamperpoort.

Lees verder


donderdag 10 juni 2011

Bermmonument vernield in Poeldijk

De politie is op zoek naar getuigen van de vernieling van een bermmonument aan de Arckelweg in Poeldijk. Vandalen hebben het monument tussen vrijdagmiddag 3 juni en zondagochtend 5 juni vernield.

Lees verder


donderdag 9 juni 2011

Na de crematie van een dierbare...

...blijft de as 30 dagen in het crematorium. Daarna kunnen de nabestaanden in alle rust beslissen wat er mee gaat gebeuren -verstrooien, begraven of bijzetten. Dikwijls wil men ook een deel van de as gebruiken als persoonlijk aandenken. Het bedrijf van Fred Meijer, Nadecrematie.nl, ontwikkelde hiervoor speciale altaartjes.In dit altaartje kunt u as in een zilveren doosje doen en samen met een foto achter het glas plaatsen. Zoals wel vaker in de uitvaartbranche werd Fred geinspireerd door een overlijden in eigen kring. Hij zegt daar het volgende over.

Lees verder


donderdag 9 juni 2011

Asaltaartjes van Na de crematie

Na de crematie van een dierbare blijft de as 30 dagen in het crematorium. Daarna kunnen de nabestaanden in alle rust beslissen wat er mee gaat gebeuren -verstrooien, begraven of bijzetten. Dikwijls wil men ook een deel van de as gebruiken als persoonlijk aandenken. Het bedrijf van Fred Meijer, Nadecrematie.nl, ontwikkelde hiervoor speciale altaartjes.In dit Altaartje kunt u as in een zilveren doosje doen en samen met een foto achter het glas plaatsen. Zoals wel vaker in de uitvaartbranche werd Fred geinspireerd door een overlijden in eigen kring. Hij zegt daar het volgende over.

Lees verder


donderdag 8 juni 2011

Film uitvaartbeurs Hong Kong

In mei is de jaarlijkse uitvaartbeurs voor Aziatische landen gehouden. Tijdens deze beurs werden verschillende producten gepresenteerd aan de bezoekers. Een bedrijf uit Zuid-Korea presenteerde een machine die in staat is om binnen een uur een siersteen te maken van de as van een overledene. Ook de het Australische bedrijf LifeArt stond op de beurs met grafkisten van gerecyclede producten. De kisten wegen slechts tien kilo maar kunnen met gemak hetzelfde gewicht dragen als de reguliere kisten. Sinds vorige maand is LifeArt ook actief in Nederland. Uitvaart.Com produceerde eerder al een film waarin de Nederlandse branche kennis kon maken met deze nieuwe uitvaartkisten.

Lees verder


donderdag 8 juni 2011

Filmpje: LifeArt persoonlijke uitvaartkisten

LifeArt is ontstaan door inspiratie en vraag vanuit families. Luisteren naar hun verhalen en dit terugkoppelen naar uitvaarten en uitvaartkisten, vertelt ons wat belangrijk is voor mensen om te kiezen voor een Life Art uitvaartkist. Families vertellen ons dat wanneer de keuze op een Life Art uitvaartkist is gevallen de levensverhalen over hun dierbare overledene de boventoon voeren, wat de hobby's waren, wat de belangrijke dingen in het leven waren en waaruit de speciale onvergetelijke momenten bestonden. Verhalen die het verdriet niet wegnemen maar de pijn verzachten....

Lees verder


donderdag 8 juni 2011

Bijzonder ontwerp nieuw crematorium Schiedam

Het gerenommeerde architectenbureau Asymptote Architecture heeft het ontwerp onthuld van een nieuw crematorium in Schiedam, dat meldt Architectenweb.nl. Het ontwerp is gebaseerd op vroegchristelijke kerken, moskeeën, synagogen en hindoetempels. Het crematorium moet dan ook plaatst bieden aan uitvaarten van alle geloofsgroepen en culturen in Nederland.

Lees verder


donderdag 8 juni 2011

Opknapbeurt voor katholieke begraafplaatsen Apeldoorn

De kerkelijke instelling RK Begraafplaatsen Apeldoorn gaat drie begraafplaatsen uitbreiden en opknappen, dat meldt de Stentor. De begraafplaatsen aan de Arnhemseweg, Oude Beekbergerweg en Haagwinde moeten in de toekomst niet alleen meer ruimte bieden, maar ook comfortabel zijn en er verzorgd bij liggen voor de bezoekers.

Lees verder


donderdag 7 juni 2011

Van Wijk Uitvaartkisten presenteert de meest complete collectie kinderkistjes in 1 boek!

Van Wijk Uitvaartkisten presenteert de meest complete collectie kinderkistjes, kindermandjes en wikkeldoekjes in één overzichtelijk boek.

Lees verder


donderdag 7 juni 2011

Gedenkkastje voor in huis

Het afscheid van een dierbare, de uitvaart en het gedenken zijn steeds persoonlijker aangelegenheden geworden. Veel meer dan vroeger geven mensen hier zelf invulling aan. Er is behoefte aan persoonlijk gedenken in de eigen huiselijke sfeer. Soms staat de urn op de schoorsteenmantel of is er een zelfgemaakt altaartje met foto’s en kaarsen. Maar het kan beter, mooier en - in plaats van een bezoek aan een begraafplaats of columbarium - dichterbij.

Lees verder


donderdag 6 juni 2011

Praag eerste hoofdstad met monument voor zelfmoordenaars

De Tsjechische hoofdstad Praag krijgt een monument voor mensen die zelfmoord hebben gepleegd. De stad is de eerste hoofdstad in de wereld met een monument voor deze groep, dat Meldt de Stentor. Het beeld wordt geplaatst onder de Nuslebrug waar veel zelfmoordenaars vanaf zijn gesprongen.

Lees verder


donderdag 6 juni 2011

Nieuwe lijn eco kinderkisten

Na maanden lange voorbereiding en onderzoek, hebben Agnes en Sippe van Veen van Eco-Uitvaartkisten een geheel nieuwe kinderkisten-lijn ontwikkeld en gemaakt. Directeur Sippe van Veen: "Met soms een brok in de keel, is het toch fijn om iets moois te maken."

Lees verder


donderdag 3 juni 2011

Hakenkruizen op grafmonumenten

In Estinnes-au-Mont, een dorp in de Belgische provincie Henegouwen, zijn veertig graven ontsierd met hakenkruizen en davidsterren, dat meldt Het Gazet van Antwerpen. Waarschijnlijk hebben vandalen hun schilderwerkzaamheden vorig weekend uitgevoerd.

Lees verder


donderdag 3 juni 2011

Willem Duys dinsdag begraven in Blaricum

Omroepcoryfee Willem Duys(82) wordt aanstaande dinsdag begraven op de begraafplaats in Blaricum. Om 10.30 wordt in het Sint Vitusgebouw in Blaricum een uitvaartdienst gehouden. De AVRO laat weten dat ze buiten beeldschermen zal plaatsen omdat niet alle belangstellenden in de zaal passen.

Lees verder


donderdag 3 juni 2011

Crematorium Uden ontruimd door problemen met kapotte ovendeur

Het crematorium in Uden is vrijdagmiddag ontruimd nadat een slecht sluitende ovendeur voor rookontwikkeling in het gebouw zorgde.

Lees verder


donderdag 2 juni 2011

Toch geen uitvaartcentrum bij de Maarhof

In 2008 gaf de gemeente Delfzijl een bouwvergunning af om een uitvaartcentrum en een crematorium te bouwen bij de Maarhof tussen Appingedam en Delfzijl. Omdat er nog steeds niet is begonnen met de bouw heeft de gemeente deze vergunning alsnog ingetrokken, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder