Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2016

donderdag 31 mei 2016

Start verbouwingswerkzaamheden crematorium Rhijnhof in Leiden

In juli start coöperatie DELA de verbouwingswerkzaamheden in het crematorium Rhijnhof aan de Laan te Rhijnhof 4 in Leiden. Het crematorium ondergaat de komende maanden een grote metamorfose; het hele interieur krijgt een eigentijdse uitstraling en het gebouw wordt uitgebreid met een uitvaartcentrum met twee rouwkamers en een verzorgingsruimte. Ook komt er een extra aula en koffiekamer bij, evenals een tweede crematieoven. In februari volgend jaar opent het vernieuwde crematorium met uitvaartcentrum haar deuren.

Lees verder


donderdag 31 mei 2016

Yarden keert ledenvoordeel uit van € 8,1 miljoen 2015 solide jaar met goed resultaat

Uitvaartorganisatie Yarden kijkt terug op een solide jaar waarin goede resultaten zijn geboekt. In 2015 keerde Yarden een ledenvoordeel van € 8,1 miljoen uit. Dit geeft nabestaanden recht op een extra vrij besteedbaar bedrag van minimaal 10% bovenop de verzekerde som, te besteden aan de uitvaart van de verzekerde. Yarden is het eigendom van een vereniging en zorgt ervoor dat het resultaat ten goede komt aan haar leden. De uitvaartorganisatie zag haar ledenaantal, omzet, netto resultaat en Solvency II-ratio stijgen ten opzichte van 2014. In 2015 boekte Yarden een omzet van € 200,3 miljoen. Het netto resultaat bedroeg € 10,24 miljoen en de Solvency II-ratio had een bandbreedte tussen de 180% en 220%.

Lees verder


donderdag 30 mei 2016

Natuurbegraafplaats moet recreatiegebied Spaarnwoude gezond maken

Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar het is toch echt de bedoeling dat er een natuurbegraafplaats wordt gerealiseerd in recreatiegebied Spaarnwoude. Het recreatieschap heeft jaarlijks te kampen met een verlies van 1,5 miljoen euro en dus moet er wat gebeuren, dat meldt het Parool.

Lees verder


donderdag 30 mei 2016

Fotoreportage om taboe over dood te doorbreken

De Deense fotografe Cathrine Ertmann heeft een serie foto’s gemaakt in een mortuarium. Op de foto’s zijn overledenen te zien. Het is de bedoeling dat de foto’s duidelijk maken dat de dood minder erg is dan mensen zich vaak voorstellen.

Lees verder


donderdag 27 mei 2016

Videopresentatie: Crematorium en uitvaartcentrum Waerdse Landen

Crematorium en uitvaartcentrum Waerdse Landen opende in augustus 2014 haar deuren, als de eerste locatie van coöperatie DELA in Noord-Holland. U vindt deze locatie op de doorgaande weg van Heerhugowaard naar Obdam, naast de gemeentelijke begraafplaats. We bieden alle mogelijkheden om een persoonlijke invulling te geven aan het afscheid van een dierbare.

Lees verder


donderdag 27 mei 2016

Kunst & natuur centraal tijdens Westerveld Fair op 5 juni

Als afsluiting van de landelijke Week van de Begraafplaats organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) op zondag 5 juni van 10.30 tot 16.00 uur de ‘Westerveld Fair’. De Fair - met als thema Kunst & Natuur - is vrij toegankelijk, iedereen is welkom.

Lees verder


donderdag 27 mei 2016

Buitenaula ‘Waerdse Tuin’ Crematorium Waerdse Landen

Sinds deze maand beschikt Crematorium Waerdse Landen over een buitenaula waar plechtigheden gehouden kunnen worden.

Lees verder


donderdag 26 mei 2016

Docendo presenteert nieuw opleidingsprogramma!

“Jezelf ontwikkelen, maakt je vak nóg mooier!”

Met dit thema presenteert Docendo de nieuwe opleidingsbrochure. Naast het ‘vertrouwde’ opleidingsaanbod heeft Docendo verschillende nieuwe items voor het cursusjaar 2016 – 2017.

Lees verder


donderdag 26 mei 2016

RvS: Crematorium Peeldijk in Handel mag er komen

De Raad van State heeft de bezwaren van René van Hoof van Waterhof Uitvaarzorg afgewezen. Van Hoof probeerde via een bezwaarprocedure bij de RvS te voorkomen dat zijn concurrent Wim Meulenmeesters een crematorium mag realiseren aan de Peeldijk in Handel, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 26 mei 2016

Laatste levensjaar kost mensen veel geld

Mensen die zorg afnemen moeten tegenwoordig een eigen bijdrage betalen. Onderzoekers hebben uitgezocht hoe hoog die eigen bijdrage gemiddeld is in het laatste levensjaar. Nederlanders betalen in hun laatste levensjaar gemiddeld 461 euro aan niet-vergoede ziektekosten, dat meldt het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Lees verder


donderdag 26 mei 2016

RvS zet licht op groen voor crematorium Haarlo

Gert en Sonja Brinkhorst kunnen beginnen aan de bouw van een nieuw crematorium met uitvaartcentrum op landgoed ’t Aamschot in Haarlo. De Raad van State heeft de bezwaren van de tegenstanders van het crematorium afgewezen. De RvS vindt dat het uitvaartcentrum met crematorium prima is de bosrijke omgeving past.

Lees verder


donderdag 25 mei 2016

Uitvaartorganisatie Yarden wint Franchise Trofee 2016

Uitvaartorganisatie Yarden heeft vanavond de NFV Franchise Trofee 2016 gewonnen. De Franchise Trofee is dé vakprijs voor franchiseformules in Nederland. De prijs werd, tijdens het NFV Franchisediner, aan Yarden uitgereikt door Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW.

Lees verder


donderdag 25 mei 2016

Komst crematorium Woerden zal jaren op zich laten wachten

De gemeente Woerden presenteert op korte termijn een Voorontwerpbestemmingsplan waarin de realisatie van een crematorium op begraafplaats Rijnhof is opgenomen. Toch zal het nog jaren duren voordat er gebouwd kan worden op de begraafplaats, dat meldt Dichtbij.nl. De komst van het crematorium ligt namelijk zeer gevoelig bij religieuze groepen in Woerden.

Lees verder


donderdag 24 mei 2016

Verborgen tuinen van Nederland.

Dit jaar is het thema van de Week ‘Verborgen tuinen van Nederland’, een goede gelegenheid om
R.-K. Begraafplaats Buitenveldert, ook wel ‘Montparnasse’ van Nederland genoemd, te bezoeken en zelf te ervaren dat deze begraafplaats een groene oase is midden in de hedendaagse verstedelijkte samenleving.

Lees verder


donderdag 24 mei 2016

Komst crematorium Woerden stap dichterbij

Het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan voor begraafplaats Rijnhof wordt op 1 juni gepresenteerd aan omwonenden van de begraafplaats. Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk dat er een crematorium wordt gerealiseerd op de begraafplaats, dat meldt Woerden.tv.

Lees verder


donderdag 24 mei 2016

Frauderende beheerder en verkoper grafstenen op begraafplaats Papendrecht

Een 65-jarige beheerder van de Papendrechtse begraafplaats en een 42-jarige medewerker van een steenhouwerij moeten zich voor de rechter verantwoorden op verdenking van zwendel. De opzichter (in dienst van de gemeente) zou geld achterover hebben gedrukt en ongevraagd contactgegevens van nabestaanden hebben doorgegeven aan de 42 jarige verdachte uit Hardinxveld-Giessendam, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 24 mei 2016

Ferentes start nieuw dragerteam met studentes

Het landelijke dragerbedrijf Ferentes start vandaag met een nieuw damesteam. Het team bestaat uit studentes die dit werk naast hun studie doen. Na een aantal weken training zijn zij er nu klaar voor. Het team werkt vanuit Utrecht en is inzetbaar in heel Nederland!

Lees verder


donderdag 24 mei 2016

Week van de Begraafplaats 2016 (28 mei – 5 juni 2016). Verborgen tuinen van Nederland

Van zaterdag 28 mei tot en met zondag 5 juni wordt voor de derde maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Meer dan 75 begraafplaatsen, verspreid over heel Nederland, nemen deel aan dit publieksevenement. De beheerders van de begraafplaatsen nodigen bezoekers uit om deel te nemen aan één of meer van de ca. tweehonderd georganiseerde evenementen rond het thema ‘Vergeten tuinen van Nederland’.

Lees verder


donderdag 23 mei 2016

Overbrengauto Kramer Uitvaartzorg gestolen

In de nacht van zaterdag op zondag is een overbrengauto van Kramer Uitvaartzorg uit Alphen aan den Rijn gestolen. De overbrengauto stond geparkeerd in de garage van het uitvaartcentrum aan de Ambonstraat.

Lees verder


donderdag 23 mei 2016

Crematieoven crematorium Hilversum deze week geleverd

Deze week starten de werkzaamheden die het plaatsen van de crematieoven mogelijk maken in het nieuwe crematorium op begraafplaats Zuiderhof in Hilversum, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


donderdag 20 mei 2016

Grafdelvers bereiden zich voor op hitte

In Pakistan en India heeft men te kampen met extreme hitte. In India werden vandaag temperaturen gemeten van 51 graden, dat is een record. Grafdelvers hebben geleerd van de hittegolf van vorig jaar toen ze het aantal sterfgevallen niet meer konden verwerken. Daarom is men alvast begonnen met het delven van massagraven want verwacht wordt dat de hitte nog even aanhoudt.

Lees verder


donderdag 20 mei 2016

Oldenzaal krijgt crematorium en multifunctioneel uitvaartcentrum

Oldenzaal krijgt een eigen crematorium. Het college van B&W van Oldenzaal heeft ingestemd met de realisering hiervan. Het nieuwe crematorium wordt gebouwd achter op de begraafplaats aan de Schipleidelaan conform het geldende bestemmingsplan.

Lees verder


donderdag 20 mei 2016

Avondwandeling en gedichten in Gedenkpark Moscowa

In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats organiseert Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) op 29 mei vanaf 19.00 uur een avondwandeling.

Lees verder


donderdag 20 mei 2016

Natuurrondleidingen en theater op begraafplaats

Op de eerste dag van de landelijke ‘Week van de Begraafplaats’, worden op zaterdag 28 mei op beide gemeentelijke begraafplaatsen in Amsterdam gratis natuurrondleidingen gehouden.

Lees verder


donderdag 20 mei 2016

Bijzondere uitvaartkist op Inspiratiedag Hillig Meer

Op de Inspiratiedag van natuurbegraafplaats Hillig Meer is zondag 29 mei een bijzondere uitvaartkist te zien. Een milieuvriendelijke kist waarin de overledene in foetushouding kan worden opgebaard.

Lees verder


donderdag 19 mei 2016

Video: Surinaamse uitvaart

De Surinaamse gemeenschap kent verschillende soorten uitvaarttradities. Meenhuis Uitvaartzorg verzorgt in de regio Rijnmond veel uitvaarten met een Surinaamse Creoolse achtergrond. Een uitvaart met veel symboliek en muziek. Bekijk de onderstaande film en zie hoe een Creoolse uitvaart er uitziet.

Lees verder


donderdag 19 mei 2016

Weerzinwekkende vernielingen op begraafplaats Alkmaar

Afgelopen nacht hebben er vernielingen plaatsgevonden op de katholieke begraafplaats aan de Prins Bernardlaan in Alkmaar. Op verschillende graven zijn teksten beklad die verwijzen naar satan. Ook zijn er spullen gestolen en graven kapot gemaakt, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


donderdag 19 mei 2016

Troosdag Utrecht dit jaar op begraafplaats Kovelswade

Op een lang lint dat is opgehangen op begraafplaats Kovelswade staan alle namen van mensen die zijn overleden tussen april vorig jaar en april dit jaar. In totaal staan er 1904 namen op het lint, dat meldt RTV Utrecht.

Lees verder


donderdag 17 mei 2016

Yarden & Leliveld wordt Yarden & Annelies Meijer

Op 1 juli aanstaande wordt Yarden & Leliveld regio Rijnstreek overgenomen door Yarden & Annelies Meijer. Na een lange carrière waarvan de laatste 6 jaar als uitvaartondernemer gaat Peter Leliveld met pensioen. “Ik ben er wel aan toe, zeker nu ik weet dat ik in Annelies een waardige opvolger heb gevonden.”

Lees verder


donderdag 17 mei 2016

Nieuw kisten- en urnenatelier onderscheidt zich door kwalitatieve ambacht en unieke vormgeving

'Crafts and Nature' staat synoniem voor handgemaakte, hoog kwalitatieve uitvaartkisten en urnen met een unieke vormgeving. Het hedendaagse design, de bijzondere materiaalkeuze en de hoge graad van afwerking onderscheiden ons. Stuk voor stuk worden de kisten en urnen ambachtelijk vervaardigd in ons eigen atelier.

Lees verder


donderdag 16 mei 2016

Verzet tegen komst crematorium in kerk Luttelgeest

De werkgroep Kamplaan uit Luttelgeest is een petitie gestart om de komst van een crematorium met uitvaartcentrum in de voormalige rooms-katholieke kerk te voorkomen. De werkgroep vreest overlast en ziet niets in de komst van een crematorium naast een school, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 16 mei 2016

Gemeente Epe laat graven ruimen

Om de begraafcapaciteit op orde te houden laat de gemeente Epe ruim honderd graven ruimen op de begraafplaats in Oene en de begraafplaats aan de Tongerenseweg in Epe, dat meldt de Stentor. De graven worden het komende voorjaar geruimd.

Lees verder


donderdag 13 mei 2016

Wateroverlast begraafplaats Epe wordt opgelost

De gemeente Epe neemt direct maatregelen om de wateroverlast op de begraafplaats aan de Kerkhofweg op te lossen. Bij regen loopt het water zo slecht weg dat de begraafplaats deels onbegaanbaar is, er eigenlijk niet begraven kan worden en dat grafmonumenten kunnen verzakken, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 13 mei 2016

Algemeen Belang ondersteunt Het Groninger Landschap met “dood en levend hout”

Algemeen Belang, uitvaartverzorger en –verzekeraar uit Groningen, heeft Stichting Het Groninger Landschap ondersteund met een gift van €5.000. De gift is besteed aan toepasselijke projecten, namelijk het aanplanten van nieuwe laanbomen bij de Ennemaborgh en het doodhout project in het Nanninga’s Bosch.

Lees verder


donderdag 12 mei 2016

Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaart-Utrecht.nl: Uitvaartverzorging Leidsche Rijn (Utrecht)

Angelique en Karel van Dommelen vormen samen uitvaartverzorging Leidsche Rijn. Wij verzorgen en begeleiden u bij het afscheid nemen van een dierbare.

Lees verder


donderdag 12 mei 2016

21 mei: Uitvaartbeurs Gorinchem

Op de uitvaartbeurs in Gorinchem op zaterdag 21 mei a.s. zullen ca. 40 bedrijven hun diensten en producten presenteren. Daarmee is de beurs aanzienlijk gegroeid t.o.v. de voorgaande edities.

Lees verder


donderdag 11 mei 2016

Directeur Essenhof te gast bij Dordtse Dialogen

Bert den Boer gaat in het RTV Dordrecht interviewprogramma Dordtse Dialogen maandelijks in gesprek met opvallende Dordtenaren of mensen die in Dordrecht werken. Deze maand is te gast Pauline Harmsen, directeur van begraafplaats en crematorium Essenhof.

Lees verder


donderdag 11 mei 2016

Graven vernield op begraafplaats Maurik

De politie is op zoek naar mensen die iets meer weten van de vernieling van een aantal graven op de begraafplaats in Maurik. Omroep Gelderland meldt dat het om drie graven gaat en dat de vernielingen al rond 20 april zijn gepleegd.

Lees verder


donderdag 11 mei 2016

Zorgen ProRail over stijging ongevallen op overwegen

In 2015 zijn 13 mensen om het leven gekomen bij een ongeval op een spoorwegovergang. Een jaar eerder kwamen 7 mensen om het leven als gevolg van een ongeval op een overweg. Het totaal aantal aanrijdingen op overwegen nam toe van 23 in 2014 naar 32 in 2015.

Lees verder


donderdag 10 mei 2016

Herinneringsbijeenkomst Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust Rheden

Op zaterdag 28 mei 2016 om 14.00 uur organiseren Uitvaartverzorging en Begraafplaats Heiderust in het kader van De week van de Begraafplaats een herinneringsbijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt gehouden op de buitenplaats van het gedeelte voor natuurbegraven op Heiderust aan de Lentsesteeg 21 in Rheden. De bijeenkomst is kosteloos en toegankelijk voor iedereen die een dierbare wil herdenken.

Lees verder


donderdag 10 mei 2016

As moeder per ongeluk verkocht op de rommelmarkt

Een vrouw uit Limburg heeft het afgelopen weekend een oude dokterstas verkocht met daarin de as van haar overleden moeder. De vrouw was helemaal vergeten dat de as in de dokterstas zat, dat meldt 1L.

Lees verder


donderdag 10 mei 2016

Dieven sloegen tientallen keren toe tijdens uitvaarten regio Apeldoorn

Vier mannen (leeftijd: 18, 25, 45 en 57) staan voor de rechter omdat ze verdacht worden van 22 woninginbraken bij families die naar een uitvaart of een opbaring van een dierbare waren. De dieven bekeken rouwadvertenties en kwamen op die manier aan adressen van nieuwe slachtoffers, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 10 mei 2016

Special Death Care aanwezig op het internationale 112onwheels evenement

112onWheels organiseert voor de 2e keer een evenement om stichting Wens in Beweging te promoten. Special Death Care zal op deze geweldige dag -waarbij hulpverleners uit diverse landen hun voertuig tonen- aanwezig zijn.

Lees verder


donderdag 9 mei 2016

Yarden Groningen biedt onbeperkt ruimte voor afscheid

Yarden Groningen biedt nabestaanden onbeperkt tijd en ruimte om afscheid te nemen. Een uitvaart zónder eindtijd biedt rust en voorkomt dat de uitvaartceremonie te vroeg wordt afgerond. Op deze manier kunnen persoonlijke afscheidswensen, van zowel nabestaanden als overledene, beter worden vervuld. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt mensen verder.

Lees verder


donderdag 9 mei 2016

Sfeermuziek tijdens Open Dag op Natuurbegraafplaats Bergerbos

Op zondag 15 mei 2016 (Eerste Pinksterdag) vanaf 11.00 uur bent u van harte welkom op Natuurbegraafplaats Bergerbos aan de Roskam 7 in St.Odiliënberg

Lees verder


donderdag 9 mei 2016

Het vlinderkindcafé. Een ontmoetingscafé voor ouders van een overleden kind.

De Goudse Nathalie van Stijn organiseert dinsdagmiddag 7 juni het eerste Vlinderkindcafé. Een plek waar ouders van overleden kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Digitaal contacten leggen is mogelijk, maar elkaar ontmoeten blijft natuurlijk zoveel mooier en betekenisvoller.

Lees verder


donderdag 9 mei 2016

Opening vernieuwd uitvaartcentrum Bladel met nieuwe aula

‘Kleurrijk, warm, huiselijk, het leven vierend.’ Allemaal woorden die precies het gevoel weergeven als je het vernieuwde uitvaartcentrum betreedt van Van den Berk & Loonen uitvaartzorg in Bladel. Eigenaar Arie van den Berk (47) is zichtbaar trots op het resultaat. En trots mag hij zijn. Met prachtige kleurstellingen en een bijzonder interieur die je thuis laat komen in de donkerste dagen van uw leven. Precies passend om het leven van de overledene te vieren.

Lees verder


donderdag 4 mei 2016

Herinneringsbijeenkomst begraafplaats Heiderust Rheden

De gemeente Rheden houdt op zaterdag 28 mei een speciale herdenkingsbijeenkomst op begraafplaats Heiderust. Nabestaanden zijn die dag welkom om hun dierbare(n) te herdenken, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 3 mei 2016

Foto’s geven gezicht aan gesneuvelde soldaten begraafplaats Margraten

Op begraafplaats Margraten zijn 4060 foto’s geplaatst bij de graven van gesneuvelde militairen die er liggen begraven. De foto’s zijn achterhaald om de graven een gezicht te geven, dat meldt 1Limburg.nl.

Lees verder


donderdag 2 mei 2016

Uitvaartorganisatie Yarden opent deuren op Moederdag

Uitvaartorganisatie Yarden opent op Moederdag (zondag 8 mei) de deuren van al haar crematoria. Hiermee biedt Yarden nabestaanden de mogelijkheid om hun dierbaren te herinneren. Uit de Afscheidsmonitor van Yarden blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders hun dierbaren op speciale dagen herinnert. Na de verjaardag en sterfdag is Moederdag de belangrijkste dag hiervoor.

Lees verder


donderdag 2 mei 2016

Ziekenhuizen geven ouders overleden kind een Memory Box

Een aantal ziekenhuizen geven vanaf nu een speciale ‘Phéron Memory Box’ ouders van een kindje dan vlak voor, tijdens of na de bevalling is overleden, dat meldt Hartvannederland.nl.

Lees verder


donderdag 2 mei 2016

GUV neemt Herman Tomesen Uitvaartverzorging over

GUV neemt de aandelen van Herman Tomesen Uitvaartverzorging over en zal daarmee de uitvaartverzorging van Herman Tomesen in de regio’s overnemen. Herman Tomesen uitvaartverzorging sluit daardoor aan bij de GUV bedrijven die al de regio’s Aalten, Winterswijk, Oost-Gelre en Berkelland bedienen. Hierdoor wordt het werkgebied van GUV & Tomesen, de Achterhoek, nog beter gedekt.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder