Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws FEBRUARI 2005


24 februari 2005

Kunstenaars maken 153 kinderlijkkistjes

RODEN (ANP) - Ruim vijftig kunstenaars ontwerpen 153 kinderlijkkistjes ter herinnering aan evenzoveel kinderen die omstreeks het jaar 1000 in het Drentse dorpje Vries zijn begraven. Dat heeft initiatiefnemer Verkuno (de Vereniging Kunstenaars Noordenveld) woensdag bekendgemaakt. De lijkkisten zullen worden tentoongesteld in het Koetshuis in Roden.


22 februari 2005

Nieuw artikel: Uitvaart paganistische stijl

Samhain is het einde van het heksenjaar, de sluier tussen de werelden is dun. We herdenken degenen die vóór ons zijn gestorven, en staan misschien ook stil bij onze eigen sterfelijkheid. Hét moment om eens na te denken over je eigen uitvaart. Wie een begrafenis of crematie wil buiten de kerken, zal alle rituele elementen zelf moeten organiseren. Dit artikel geeft praktische tips en suggesties voor een openbare ceremonie bij het overlijden van een heks.


21 februari 2005

Zondag 3 april: themadag "Valt er te kiezen rond een uitvaart"

Op zondag 3 april geven Monique Mortier (stervens-en rouwbegeleidster te Zeist) en Sjoukje van Krimpen-Statema (uitvaartondernemer te Woudenberg) een open dag in het Beauforthuis, Woudenbergseweg 70 te Zeist. Het thema is: 'Valt er te kiezen rond een uitvaart'.

Er zijn verschillende exposanten aanwezig, zoals Marc van der Poel met de uitvaartbus, Radboud Spruit met grafkisten, Nobel Memoria met as-sieraden, Buddingh Natuursteen uit Veenendaal en vele anderen. Er worden demonstraties gegeven van euritmisch dans (Gia van de Akker) en levende muziek bij afscheidsvieringen (De Vertroosting). Daarnaast zijn er korte workshops vrijblijvend bij te wonen.


21 februari 2005

www.donorwijzer.nl helpt bij maken van de donorkeuze

Wanneer iemand zijn keuze - donor: ja of nee? - niet heeft laten registreren in het Donorregister, moeten nabestaanden deze voor hen moeilijke en emotionele beslissing nemen. Daarom is het belangrijk dat iedereen zélf die keuze maakt en erover praat met familie. Om het maken van de keuze te ondersteunen, lanceert NIGZ-Donorvoorlichting de nieuwe site www.donorwijzer.nl. Iedereen die twijfelt over het donorschap, krijgt advies bij het maken van de keuze.


20 februari 2005

Nieuwe Column uitvaartonderneemster Carolien Harrems

Een kast vol kleren en toch niets om aan te trekken. Daar is maar één oplossing voor. De stad in en serieus shoppen. Nou is dat op zaterdagmiddag een slecht idee. Kledingwinkels zijn dan gevuld met stellen die samen kleding gaan kopen. Een crime. Ik erger me er dood aan. Manlief hangt onderuit gezakt in een stoel (als die al in de winkel staat) en kijkt op afroep naar zijn vrouw. In de tussentijd staren ze wat voor zich uit of in de pashokjes van andere vrouwen. “Schat, vind je dat dit me leuk staat?” Zelden komt er een zinnig antwoord. En ik kan het even echt niet laten: “Vrouw, koop alleen je kleren! Je trekt toch aan wat je zelf mooi vindt en wat jou lekker zit, daar heb je je man toch niet voor nodig. Bovendien kan ík dan rustig in mijn ondergoed in een pashokje staan zonder dat ik bekeken word (door jouw man)!” Pff, dat lucht op.


2004: Minder klachten uitvaarten NUVU-leden.

18 februari 2005

2004: Minder klachten uitvaarten NUVU-leden.

Uit gegevens van de Stichting Klachteninstituut Ombudsman Uitvaartwezen is gebleken dat het aantal klachten over uitvaarten van bij De NUVU aangesloten uitvaartondernemingen, in 2004 een daling van het aantal klachten is waargenomen van bijna 8% ten opzichte van het jaar 2003.

Het bestuur van De NUVU toont zich over deze daling verheugt, maar betreurt het dat over het totaal van de bij de Ombudsman aangesloten uitvaartondernemingen een stijging valt waar te nemen van 9%.


17 februari 2005

Op dinsdag 1 maart aanstaande opent CHARONdoodGEWOON haar deuren in Egmond aan de Hoef.

CHARONdoodGEWOON verzorgt lezingen, presentaties, exposities, discussieavonden en cursussen.

CHARONdoodGEWOON is geen uitvaartwinkel, maar wil een informatiecentrum zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in afscheid nemen van het leven, sterven en rouwen.


10 februari 2005

2004, een gematigd sterfjaar

Vorig jaar zijn er 'slechts' 137.000 Nederlanders gestorven. 'Gerekend' was op 142.000, dat is al jaren het gemiddelde. Dat lijkt overigens in schril contrast te staan met een groot aantal bekende Nederlanders dat dit jaar het leven liet.

De verklaring voor het geringe aantal sterfgevallen zoekt het CBS in de gematigde temperaturen, er zijn geen extreem warme of koude perioden geweest, en in het feit dat er geen griepepidemie is geweest. Veel ouderen zullen daardoor een jaartje respijt hebben gehad.


8 februari 2005

Receptie en open huis bij Herman Tomesen Uitvaartverzorging Plus

Herman Tomesen Uitvaartverzorging Plus opent aan de Wijnwaarden 43 in Terborg Uitvaartcentrum “De Burcht”.

Dit nieuwe uitvaartcentrum in Terborg heeft alles onder één dak: een ruime aula met plaats voor 130 mensen, twee sfeervolle rouwkamers en een infocentrum. Uiteraard beschikt dit nieuwe uitvaartcentrum over voldoende parkeerruimte.

Op donderdagavond 17 februari aanstaande vindt ter gelegenheid van de opening een receptie plaats waarbij tafeltennisster Bettine Vriesekoop zal spreken over rouwverwerking in combinatie met topsport en zelfmanagement.

Op zaterdag 19 februari kan iedereen het nieuwe uitvaartcentrum inlopen. Van 10.00 tot 16.00 uur wordt er dan open huis gehouden.


Van kerkgebouw tot overdekte begraafplaats

7 februari 2005

Van kerkgebouw tot overdekte begraafplaats

Steeds meer kerkgebouwen verliezen hun oorspronkelijke functie. Om financiële redenen krijgen ze vaak een herbestemming als appartementen- of bedrijvencomplex, supermarkt of zelfs discotheek. Helaas is die nieuwe gebruiksfunctie niet altijd even respectvol. Met de oplossing van Palenque en HamersVoorveltNijssen Architecten krijgen kerken een zowel rendabele als waardige toekomst. Palenque en HVNA restaureren kerkgebouwen en richten ze zorgvuldig in tot overdekte begraafplaatsen. Voor elk kerkgebouw wordt een specifieke oplossing gezocht. Inmiddels zijn voor de Lambertuskerk in Maastricht vergevorderde plannen.


Nma gaat misstanden uitvaartbranche niet onderzoeken

4 februari 2005

Nma gaat misstanden uitvaartbranche niet onderzoeken

Het bestuur van het Netwerk Uitvaartvernieuwers heeft naar aanleiding van het verzoek aan de NMa om een onderzoek in te stellen naar misstanden in de uitvaartbranche een gesprek gehad met de NMa. Hieruit is gebleken dat de Nma zich niet de aangewezen instantie acht om een dergelijk onderzoek in te stellen, aangezien de vermoede misstanden zeer waarschijnlijk niet onder de werking van de wet op de mededinging vallen. Mededinging is een zeer nauw omschreven juridisch begrip, waarbij het met name gaat om kartelafspraken. Onder kartelafspraken worden verstaan afspraken over de prijs van een product of een verdeling van klanten. Daarnaast bestrijdt de NMa misbruik van een economische machtspositie. Daarbij gaat het om partijen die ten minste 50 procent van de markt beheersen.


Unieke gedenkkunst van BastArto: the MonumenTile

4 februari 2005

Unieke gedenkkunst van BastArto: the MonumenTile

De zogeheten MonumenTile is een tegel van 30 x 30cm die bedrukt kan worden
met:
een foto;
een gedicht;
een kindertekening.


1 februari 2005

De nieuwsbrief van Lifegem, januari 2005, staat online

Laatste loodjes...
Sieraden
Levering blauw
Koolstof onderzoek binnenkort van start
Nieuwe kleur op komst
Meer visuele informatie op nieuwe website
LifeGem in Smirnoff reclame!

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >