Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws SEPTEMBER 2010

donderdag 30 september 2010

Notariskantoor Kroezen organiseert samen met In Pace DELA Uitvaartverzorging een notariële informatiebijeenkomst.

Op dinsdag 5 oktober organiseert notariskantoor Kroezen uit Oldenzaal samen met In Pace DELA uitvaartverzorging een informatiebijeenkomst in het Uitvaartcentrum aan de Schipleidelaan 55 te Oldenzaal. Ontvangst is vanaf 20.15 uur met een kopje koffie. Om 20.30 uur start de lezing waarin de notarissen mr. H.P. Kroezen en mr. Dr. P.B. Riteco de sprekers zullen zijn.

Lees verder


donderdag 30 september 2010

Open dag nieuw uitvaartcentrum Emmen

Op zaterdag 2 oktober houdt uitvaartvereniging De Laatste Eer uit Emmen een open dag in het nieuwe uitvaartcentrum op begraafpark Oeverse Bos.

Lees verder


donderdag 30 september 2010

Crematorium Huissen moet op andere plek worden gebouwd

Het lijkt erop dat de plannen van het college van Huissen en uitvaartondernemer Dela en De Wit om een crematorium te realiseren op De Hoeve, niet door gaan. Verschillende raadsfracties willen niet dat het crematorium wordt gebouwd in een woonwijk of dichtbij een school, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 30 september 2010

Uitvaartverzekeraars maken weer winst

Uitvaartverzekeraars hebben in 2009 gezamenlijk een winst gemaakt van € 212 mln. In 2008 leden de verzekeraars nog een recordverlies van € 189 mln, dat meldt Assurantie Magazine. De solvabiliteit van de verzekeraars staat er zeer goed voor. In tegenstelling tot in 2008 had geen enkele uitvaartverzekeraar te weinig geld in reserves.

Lees verder


donderdag 29 september 2010

Karakteruitvaart en Greencoffins worden partners

Karakteruitvaart uit Culemborg en Greencoffins uit Katwijk zijn een partnership aangegaan, dat meldt de Culemborgse Courant. Greencoffins is het enige bedrijf in Nederland dat vertegenwoordiger is van de Engelse Fair Trade producent Ecoffins.

Lees verder


donderdag 29 september 2010

Gemeenteraad stemt in met bouw crematorium Noorderbegraafplaats

De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet voor de bouw van een crematorium op de Noorderbegraafplaats in Amsterdam-Noord, dat Meldt RTV Noord-Holland.

Lees verder


donderdag 29 september 2010

Begraafplaats in Boven-Hardinxveld moet uitbreiden

De begraafplaats aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld (Zuid-Holland) moet worden uitgebreid, dat meldt Het Kompas. De gemeente wil dat de uitbreiding voor het einde van 2011 is gerealiseerd.

Lees verder


donderdag 29 september 2010

Britten raken in schulden door kosten uitvaart

Een op de tien Britten heeft grote moeite om de kosten van de uitvaart van een dierbare te kunnen betalen of komen er zelfs door in de schulden. Uit onderzoek van een financieel dienstverlener blijkt dat van deze mensen een op de vijf de uitvaart moest betalen met creditcard, twintig procent leende geld van vrienden en vier procent nam een lening bij de bank. Vijf procent moest zelfs persoonlijke eigendommen verkopen om de uitvaart te kunnen bekostigen.

Lees verder


donderdag 29 september 2010

Betere procedures bij orgaandonaties kinderen

De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer vindt dat de procedures rond orgaandonaties bij kinderen zorgvuldiger moeten, dat meldt RTV Rijnmond. Aanleiding zijn de procedures rond het overlijden van een zesjarig jongetje uit Hoek van Holland.

Lees verder


donderdag 29 september 2010

Nieuw crematorium in Heemskerk

Op de plaats waar nu nog de aula van begraafplaats Eikenhof staat wordt mogelijk een klein crematorium gebouwd, dat meldt Nieuwsblad de Kennemer. Het college wil een tweede aula laten bouwen aan de andere kant van de weg, daar wordt ook de uitbreiding van Eikhof gerealiseerd.

Lees verder


donderdag 29 september 2010

Allergedachtenisavond voor prematuren en overleden kinderen

Iemand missen… hoe vaak staan we stil bij een verlies? Zaterdagavond 23 oktober is een bijzondere gelegenheid om een dierbare herdenken. Op Kerkhof Overweersepolderdijk in Purmerend vindt van 19.30 tot 21.30 uur de jaarlijkse Allergedachtenisavond plaats. Speciale aandacht wordt besteed aan het herinneren van niet geleefde of overleden kinderen met een samenkomst rondom de gedachtenisboom.

Lees verder


donderdag 29 september 2010

Nederlanders vaker te dik voor crematieovens

Nadat dinsdag bekend werd dat een Franse vrouw mogelijk begraven moet worden omdat ze niet in een oven past heeft het AD de Nederlandse situatie uitgezocht. Volgens de krant zijn overledenen in ons land steeds vaker zo dik dat ze niet passen in de oven van het crematorium van hun keuze.

Lees verder


donderdag 28 september 2010

Vrouw past niet in crematieoven

Een Franse vrouw die bij overlijden een gewicht had van 140 kilo dreigt tegen haar wens in begraven te moeten worden, dat meldt de Telegraaf. Crematoria in de omgeving van Bordeaux waar de vrouw vandaan kwam hebben te kleine ovens om de grote kist te kunnen invoeren.

Lees verder


donderdag 28 september 2010

Belgische wint met ‘ happy coffin’

Een Belgische kunstenares heeft in Singapore een internationale kunstwedstrijd gewonnen met de door haar ontworpen ‘happy coffin’, dat meldt HLN.be. De deelnemers moesten een uitvaartkist ontwerpen die bejaarden en stervenden aanmoedigt om het leven te vieren.

Lees verder


donderdag 28 september 2010

Uitvaartverzorgers verkopen voor NorthWest

De kort geleden opgerichte Nederlandse Associatie voor Uitvaartadvies (Navu) maakt gebruik van uitvaartondernemers bij de verkoop van uitvaartpolissen, dat meldt Assurantie Magazine. De AFM zou deze constructie legaal hebben bevonden.

Lees verder


donderdag 27 september 2010

Oplichter steelt van (uitvaart)bloemisten

Verschillende bloemisten uit Haarlem en omgeving zijn bestolen door een oplichter die bloemwerk bestelt voor zijn overleden moeder. Met een smoesje weet hij de bloemisten ook nog over te halen om hem geld te lenen, dat meldt de IJmuider Courant.

Lees verder


donderdag 27 september 2010

Nabestaanden kunnen kist zelf in elkaar zetten

Bij Yarden & De Ruiter Uitvaartzorg in Ede kunnen nabestaanden zelf een uitvaartkist in elkaar zetten, dat meldt Ede Stad. Volgens de uitvaartverzorger kan dit een belangrijk onderdeel zijn in het rouwproces.

Lees verder


donderdag 27 september 2010

Overleden patiënten ontvangen brief Scheper Ziekenhuis

Het Scheper Ziekenhuis(Emmen) heeft een pijnlijke blunder begaan door informatiebrieven te versturen aan patiënten die zijn overleden na een maagverkleining, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


donderdag 27 september 2010

Crematie verzet door fout bij TNT

Door een fout van postbezorger TNT is vorige maand een crematie uitgesteld in Zaandam, dat meldt het Noordhollands Dagblad. Patricia van Zuijlen moest de crematie van haar moeder uitstellen omdat de rouwkaarten niet op tijd werden bezorgd door TNT.

Lees verder


donderdag 26 september 2010

Bovengronds begraven en natuurbegraven uitgebreid in Doetinchem

Begraafplaats Slangenburg in Doetinchem wil uitbreiden met bovengronds begraven en natuurbegraven, dat meldt de Gelderlander. Als de gemeenteraad instemt met de plannen wordt een stuk land tussen de huidige locatie en de Kommendijk bij de begraafplaats aangetrokken.

Lees verder


donderdag 25 september 2010

Duurdere begrafenis erg in trek

Mensen met wat meer geld op de spaarrekening laten dit geld steeds vaker ook na hun dood nog rollen. Volgens Reuters zijn duurdere uitvaarten met name in Azië zeer in trek.

Lees verder


donderdag 24 september 2010

Oudste Nederlandse graf mogelijk gevonden in Flevoland

In het plaatsje Swifterbant (Flevoland) is mogelijk het oudste Nederlandse graf met menselijke resten gevonden, dat meldt de provincie. Het graf uit de steentijd is bewaard gebleven dankzij de ligging onder de waterspiegel.

Lees verder


donderdag 24 september 2010

Laat uw huisdier zegenen op dierendag

Op Werelddierendag, maandag 4 oktober aanstaande, wordt op begraafplaats Oud-Rijswijk de traditionele Katholieke dierenzegen gehouden. Met deze zegen ontvangen de dieren heil en voorspoed in hun leven.

Lees verder


donderdag 24 september 2010

Laatste levensfase notarieel vast te leggen

Vanaf vandaag kunnen Nederlanders vastleggen hoe hun laatste levensfase eruit moet zien op het moment dat ze niet meer in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Veel ouderen willen zelf invloed hebben op deze fase in het leven en willen voorkomen dat hun kinderen alles bepalen.

Lees verder


donderdag 24 september 2010

Dieven proberen urn Rudi Carrell te stelen

Op begraafplaats Heiligenfelde hebben dieven een poging gedaan om de urn van Rudi Carrell op te graven, dat meldt de Duitse krant Bild. De dieven zijn tijdens hun graafwerkzaamheden gestoord waardoor ze de urn niet te pakken hebben gekregen.

Lees verder


donderdag 24 september 2010

Forse stijging aantal crematies in VS

Het aantal crematies in de Verenigde Staten groeit snel. KTAR.com meldt dat het landelijke crematiepercentage tussen 1998 en 2008 is gestegen van 24 naar 36 procent. In de staat Arizona is het percentage tussen 2000 en 2006 zelfs gestegen van 36 naar 60 procent.

Lees verder


donderdag 23 september 2010

Aanstaande zondag gratis entree Tot Zover

Bezoekers kunnen aanstaande zondag gratis naar het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover. In het museum is die dag ook de theatervoorstelling ‘Tot de dood’ van Pepijn van Halderen te zien.

Lees verder


donderdag 23 september 2010

Actie tegen bomenkap op Noorderbegraafplaats

Aanstaande vrijdag gaan tegenstanders van het nieuwe crematorium op de Noorderbegraafplaats in Amsterdam een ludieke actie houden. Op website De Echo worden tegenstanders opgeroepen om vrijdagmiddag naar de begraafplaats te komen. Daar wordt die middag een boom geplant als symbool voor de herplantingsplicht.

Lees verder


donderdag 23 september 2010

Konijnenjacht op begraafplaats Beverwijk

De provincie Noord-Holland heeft een ontheffing afgegeven van het jachtverbod op begraafplaats Duinrust in Beverwijk, dat meldt het Noordhollands Dagblad. Het aantal konijnen is zo sterk toegenomen dat ze voor overlast zorgen.

Lees verder


donderdag 23 september 2010

Oases van rust in Hilversum

'Oases van rust' is de titel van het nieuwe boek van Albertus Perk over de begraafplaatsen in Hilversum. Het boek vertelt het verhaal van alle plaatsen van herinnering die de stad rijk is of is geweest.

Lees verder


donderdag 22 september 2010

Nog dit jaar start bouw crematorium Goes

Naar verwachting zullen de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe crematorium in Goes nog dit jaar starten. Er loopt nog een aanbesteding bij verschillende aannemers, maar binnen enkele weken moet er duidelijkheid zijn over wie de bouw mag gaan uitvoeren, dat meldt PZC.

Lees verder


donderdag 21 september 2010

Overval Driehuis-Westerveld in Opsporing Verzocht

Op 11 juli is het bloemenhuis bij crematorium Driehuis-Westerveld overvallen. Van deze overval zijn bewegende beelden gemaakt die dinsdag 21 september worden getoond in Avro’s Opsporing Verzocht.

Lees verder


donderdag 20 september 2010

Omwonenden tegen komst crematorium Amsterdam-Noord

Omwonenden van de Noorderbegraafplaats in Amsterdam-Noord zijn tegen de komst van een crematorium. Ze zijn bang dat het crematorium zorgt voor overlast en milieuvervuiling. Binnen de gemeenteraad lijkt een linkse meerderheid voor realisatie van het nieuwe crematorium voor Noorderlingen.

Lees verder


donderdag 17 september 2010

Theatervoorstelling Tot de dood in het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover

Op zondag 27 september is de theatervoorstelling Tot de dood van Pepijn van Halderen tweemaal te zien in Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover. Tot de dood is het verhaal van een man die een toespraak houdt tijdens de uitvaart van zijn overleden vrouw. Hij worstelt met heftige emoties en uit zijn woede, angst en liefde terwijl hij aan haar kist staat.

Lees verder


donderdag 16 september 2010

Nieuwe website Uitvaartverzorging EHBC online

Vanaf vandaag is de vernieuwde webstie van Uitvaartverzorging EHBC gelanceerd. De website biedt onder andere informatie over EHBC, verzekeringen en de uitvaartwinkel. Als één van de eerste uitvaartbedrijven heeft EHBC ook haar tarievenlijst op internet geplaatst onder de kopje "wat kost het ?". Hiermee wil EHBC de transparantie binnen de uitvaartbranche bevorderen.

Lees verder


donderdag 15 september 2010

25 en 26 september Open Dagen Crematorium en Begraafplaats Hofwijk

Eén van de meest intense periodes in een mensenleven is het moment waarop je voorgoed afscheid moet nemen van een dierbare. Een mooie plek om de overledene achter te laten kan troostrijk zijn.

De Open Dagen op 25 en 26 september van begraafplaats en crematorium Hofwijk bieden een goede gelegenheid om zelf de sfeer te proeven en kennis te maken met een organisatie die de laatste fase van het aardse leven van mensen zo persoonlijk en warm mogelijk verzorgt.

Lees verder


donderdag 15 september 2010

Lelystad wil begraafplaatsrecht in één keer heffen

Om de begraafplaats in Lelystad binnen een paar jaar uit de rode cijfers te halen wil de gemeente Lelystad het begraafrecht in één keer heffen. Het tekort is ontstaan doordat steeds meer mensen zich laten cremeren en doordat het aantal begrafenissen in het verleden verkeerd is voorspeld.

Lees verder


donderdag 15 september 2010

Twee lichamen in verkeerde graf op Arlington

Onderzoekers op de Amerikaanse militaire begraafplaats Arlington hebben vastgesteld dat twee militairen in het verkeerde graf zijn begraven. The Washington Post meldt dat het hier nog maar gaat om het topje van de ijsberg want er zijn pas twee lichamen opgegraven voor identificatie.

Lees verder


donderdag 14 september 2010

Toch keuzes voor mensen in hun laatste levensfase

Er komt toch weer een persoonsgebonden budget (pgb) voor zorg voor mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is, dat meldt de Telegraaf. Minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft in een brief aan de kamer laten weten dat mensen in de laatste levensfase toch vrije keuzes moeten kunnen maken.

Lees verder


donderdag 14 september 2010

Vaker euthanasie toegepast in Nederland

In Midden-Nederland is het aantal gevallen van euthanasie in de eerste helft van dit jaar toegenomen met 31 procent. In het NCRV-televisieprogramma Schepper & Co zei ethicus zei Theo Boer dat, Boer is lid van de toetsingscommissie euthanasie in de regio Midden-Nederland.

Lees verder


donderdag 13 september 2010

Dikke mensen komen begraafplaats niet op

Een nieuw toegangspoortje op een begraafplaats in de Belgische deelgemeente Kessel zorgt voor ophef, dat meldt Het Gazet van Antwerpen. De reden van de ophef zit hem in het feit dat mensen met overgewicht of mensen in een rolstoel de begraafplaats niet meer op kunnen.

Lees verder


donderdag 13 september 2010

Winnares US Open draagt as vader bij zich

De Belgische tennisster Kim Clijsters draagt tijdens haar wedstrijden een bijzonder sieraad met daarin een beetje as van haar overleden vader, dat meldt Nieuwsblad.be. Het geeft Clijsters het gevoel dat haar vader Lei, die in 2009 overleed, altijd bij haar is. Dit weekend won de Belgische de US open voor de tweede keer op rij en de derde keer in totaal.

Lees verder


donderdag 13 september 2010

Vrouw beroofd van as overleden vader (Engeland)

Een straatrover in het Engelse Birmingham heeft een vrouw beroofd van de as van haar overleden vader.

Lees verder


donderdag 12 september 2010

“De kracht om te veranderen komt met de wil om verandering te realiseren’’

Na een moeilijke of zware periode in het leven komen veel mensen op een punt dat verandering noodzakelijk is. Hiervoor is kracht nodig. Tijdens de Kracht & Inspiratie beurs van op zondag 12 september van 11.00 uur tot 17.00 uur in Yarden Crematorium Ölandhorst in Lelystad krijgen bezoekers handvatten aangereikt om de stap tot verandering te zetten. Verschillende sprekers, workshopleiders en de informatiemarkt zijn een bron van inspiratie. De Kracht & Inspiratie beurs is een concept van Janet Werner. Zij heeft ook de organisatie van de standhouders en workshops in handen

Lees verder


donderdag 10 september 2010

Toestemming om te begraven in eigen tuin

De gemeente De Wolden geeft een familie uit Veeningen toestemming om in de eigen achtertuin begraven te worden, dat meldt RTV Drenthe.

Lees verder


donderdag 10 september 2010

Detroit (VS): Vrouw per ongeluk gecremeerd

Een uitvaartondernemer in het Amerikaanse Detroit heeft een wel heel pijnlijke vergissing gemaakt. Local 4 meldt dat de ondernemer de overleden moeder per ongeluk een paar dagen voor de uitvaartplechtigheid heeft gecremeerd.

Lees verder


donderdag 10 september 2010

Zondag 21 november 2010: Landelijke Nabestaandendag

Op zondag 21 november 2010 is er opnieuw een integrale Landelijke Nabestaandendag voor iedereen die weet van verlies. Omdat verdriet ons allemaal, en zonder enige uitzondering, aangaat nodigen we juist u van harte uit op deze dag die we organiseren voor u, door u en met u in Conferentieoord & Hotel Rolduc, Heyendallaan 82 te Kerkrade (Zuid-Limburg).

Lees verder


donderdag 10 september 2010

Geen My Way meer bij uitvaartplechtigheden in Australië

Aartsbisschop Denis Hart van Melbourne wil dat er tijdens uitvaartplechtigheden geen songs meer worden gedraaid die een sterke relatie hebben met sport. ‘Sportsongs’ als My Way en The Wind Beneath My Wings zijn voortaan taboe tijdens de diensten in ruim tweehonderd katholieke kerken in Australië.

Lees verder


donderdag 10 september 2010

Onderzoek geruimde graven Losser gestopt

De politie is gestopt met het onderzoek naar de geruimde graven op een kerkhof in Losser, dat meldt RTV Oost. Er zouden nauwelijks aanknopingspunten zijn in het onderzoek naar de diefstal van spullen op de geruimde graven.

Lees verder


donderdag 9 september 2010

Kindergraven mogen 30 jaar blijven

De graven van kinderen op de algemene begraafplaats in Duiven mogen voortaan dertig jaar blijven, dat meldt de Gelderlander. Voorheen was het zo dat de graven vijftien jaar mochten blijven en was er geen mogelijkheid om de termijn te verlengen.

Lees verder


donderdag 9 september 2010

Filmpje: impressie open jury dag International Funeral Awards

Zaterdag 4 september jl vond in het prachtige crematorium Zegestede te Roosendaal de Open Jury dag plaats van de International Funeral Awards (IFA), de Oscars voor de uitvaartwereld. Deze Open Jurydag viel samen met de Open Dag die Zegestede zelf organiseerde.

Lees verder


donderdag 8 september 2010

Diefstal op begraafplaats Nunspeet

Vanaf een graf op een begraafplaats aan de Eperweg in Nunspeet (GLD) is een bronzen beeldje gestolen. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om contact met haar op te nemen via 0900-8844.

Lees verder


donderdag 8 september 2010

Algemeen gedenkteken bij Zwols begraafpark

Begraafplaats Kranenburg krijgt een algemeen gedenkteken. Het college van burgemeester en wethouders wil dat lichtkunstenaar Joost van Santen uit Amsterdam het object maakt.

Lees verder


donderdag 6 september 2010

Zeer geslaagde I.F.A. Jurydag / open dag Crematorium Zegestede

Afgelopen zaterdag 4 september vond in het fraaie Crematorium Zegestede te Roosendaal de jurering plaats van een groot aantal kandidaten, die nieuwe innovatieve ideeën op uitvaartgebied toonden aan een vakjury. Het betrof hier de Nederlandse voorronde voor de jaarlijkse prestigieuze “International Funeral Awards”, waarin de deelnemers uit heel Nederland een nominatie konden verdienen in diverse categorieën in de uitvaartbranche.
Het niveau van de inzendingen was dit jaar heel hoog; de juryrapporten waren dan ook vaak (terecht) heel lovend. De genomineerden voor de “Europese finales” op zaterdag 23 oktober a.s. in Aarschot (België) zullen dan ook vast hoge ogen gaan gooien in de diverse categorieën.

Lees verder


donderdag 6 september 2010

Mobiele graven voor oorlogsslachtoffers

Een groep vrijwilligers in Amerika reist van stad naar stad met meer dan 4000 grafmonumenten ter nagedachtenis aan soldaten die om het leven zijn gekomen in Irak. De monumenten worden korte tijd geplaatst langs een weg om voorbijgangers te laten zien welke prijs er wordt betaald voor een oorlog.

Lees verder


donderdag 5 september 2010

Nieuwe Uitgave Janet Werner: 50 Troost en Krachtkaarten

Als de ziel tot je spreekt, dan spreekt jouw gevoel – de tegenhanger van je verstand. De woorden van je ziel brengen veranderingen met zich mee, hebben consequenties voor je leven. Je verstand zal altijd proberen te sussen, waardoor je in kringetjes blijft ronddraaien. Luister naar je ziel, want die spreekt de woorden die jou laten groeien in bewustzijn.

Lees verder


donderdag 3 september 2010

Nieuw op Uitvaart.nl: De Rouwbloemenspecialist, uw uitvaartbloemist

Wij verwerken uw emoties met bloemen. Voor elke uitvaart kunnen we een passend boeket, bloemstuk of bloemwerk leveren. Kijk op onze site voor onze uitgebreide collectie: http://www.derouwbloemenspecialist.nl.

De Rouwbloemenspecialist vindt u ook op Uitvaartkaart.nl en Uitvaartsite.nl.

Lees verder


donderdag 3 september 2010

Weinig ruimte voor graven in Ierland

Ieren die kiezen voor een traditionele begrafenis hebben steeds meer moeite om ruimte te vinden voor een graf, dat meldt The Independent. Veel begraafplaatsen raken nagenoeg vol en dat in tijden waarin de lokale overheden geen geld hebben om extra gronden te kopen.

Lees verder


donderdag 2 september 2010

Nieuw op Uitvaart.nl en Palliatievezorg.nl: Acheron uitvaarten (regio Veldhoven-Eindhoven)

Acheron is een moderne uitvaartonderneming met een frisse kijk op alles wat met uitvaarten te maken heeft. Onze aanpak kenmerkt zich door de individuele benadering en maatwerk. Iedere situatie na een overlijden is immers anders, maar waar we ook komen, we slagen er altijd heel snel in om een fijne band met de nabestaanden op te bouwen en samen met hen een warme en persoonlijke uitvaart te realiseren. Voor meer informatie, zie http://www.acheronuitvaarten.nl.

Acheron uitvaarten is ook te vinden op Palliatievezorg.nl, Uitvaartkaart.nl en Uitvaartsite.nl.

Lees verder


donderdag 2 september 2010

Open dag Crematorium Zegestede / Open jurydag I.F.A.

Op zaterdag 4 september opent crematorium Zegestede opnieuw haar deuren voor het publiek. Het crematorium is van 10.00 uur tot 15.30 uur te bezichtigen. Aan de open dag is tevens de open jurydag van de International Funeral Awards gekoppeld.

Lees verder


donderdag 1 september 2010

Politie laat lichamen opgraven voor onderzoek

Amsterdamse rechercheurs laten aanstaande maandag verschillende lichamen opgraven op begraafplaat St. Barbara. Diverse media melden dat het gaat om lichamen van mensen waarvan de identiteit nooit is achterhaald. Met nieuwe DNA-technieken hopen de rechercheurs een aantal oude vermissingszaken op te lossen.

Lees verder


donderdag 1 september 2010

Nieuw op Uitvaart.nl: Semperflorum voor al uw rouwbloemen en -boeketten

Semperflorum, specialist in rouwarrangementen en uitvaartbloemwerk. Met zorg en aandacht verzorgen wij bloemen voor elke boodschap. Van rouwboeket tot kistbedekking en van een enkele roos tot een complete aankleding, wij maken voor ieder afscheid passend bloemwerk, geheel afgestemd op uw wensen. Bekijk ons aanbod op www.semperflorum.nl.

Semperflorum is ook te vinden op Uitvaartkaart.nl en Uitvaartsite.nl.

Lees verder


donderdag 1 september 2010

Begraafplaats Slangenburg breidt uit met natuurbegraafplaats Slangenburg

Doetinchem, 1 september 2010 - De markt voor bijzondere vormen van begraven is in opkomst. Ook begraafplaats Slangenburg zal worden uitgebreid met bijzondere vormen van begraven. Bij Natuurbegraven zijn het graf en de grafsteen een onderdeel van de omgeving. De inrichting blijft zo natuurlijk mogelijk. Het beheer beperkt zich tot het begaanbaar houden van paden en het bos.

Lees verder


donderdag 1 september 2010

Nieuwe weg over kindergraven

De gemeente Hoorn wil een nieuwe ontsluitingsweg naar de binnenstad aanleggen op de plek waar nu nog 113 kinderen liggen begraven. Hoorngids.nl meldt dat de gemeente een strook van 5 meter van gemeentelijke begraafplaats gesloten wil verklaren. De ruimte is nodig om de nieuwe ontsluitingsweg mogelijk te maken.

Lees verder


donderdag 1 september 2010

Voor Altijd

Om nieuwe dingen te kunnen laten ontstaan zullen we eerst afscheid moeten nemen van het oude. Dat betekent dat de Voor Altijd... beurs op 31 oktober 2010 niet door gaat. Ook de Voor Altijd verzamelboeken zullen in deze vorm niet meer verschijnen. De laatste uitgave van het Voor Altijd... verzamelboek met bijzondere producten voor, tijdens en na de uitvaart kan nog besteld worden via http://www.voor-altijd.nl zolang de voorraad strekt.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder