Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws NOVEMBER 2007


NIEUWE VOORZITTER YARDEN VERENIGING

30 november 2007

NIEUWE VOORZITTER YARDEN VERENIGING

De ledenraad van Yarden Vereniging heeft zaterdag 24 november 2007 met algemene stemmen de heer H.L. Tiesinga uit Bant met ingang van 1 januari 2008 benoemd tot voorzitter van het hoofdbestuur van Yarden Vereniging.


Uitvaartcentrum Budel e.o. nadert voltooiing

29 november 2007

Uitvaartcentrum Budel e.o. nadert voltooiing

De bouw van het nieuwe uitvaartcentrum op de algemene begraafplaats aan de Grootschoterweg in Budel vordert gestaag. Momenteel wordt door de aannemer hard gewerkt aan het afwerken van de ruwbouw. In het regionale uitvaartcentrum kunnen straks overledenen uit de gemeente Cranendonck en omgeving worden opgebaard.


Gert Brinkhorst (ex Yarden) initiatiefnemer crematorium Zutphen

28 november 2007

Gert Brinkhorst (ex Yarden) initiatiefnemer crematorium Zutphen

Gert Brinkhorst van het bedrijf Rondom Rouw start binnenkort met de bouw van een crematorium te Zutphen. Dat het crematorium er komt is inmiddels zeker. Brinkhorst: "De gemeenteraad is al akkoord. Ik kwam toevallig in aanraking met de gemeente over een aula waar zij vanaf wilde. Deze aula zal mogelijk worden aangepast. Het crematorium komt aan de rand van de Ooster begraafplaats".


GUV Berkenhove biedt paraplu’s aan.

27 november 2007

GUV Berkenhove biedt paraplu’s aan.

Bij begrafenissen in GUV Berkenhove worden sinds kort paraplu’s uitgereikt aan familie en belangstellenden bij regen. Tijdens regenachtig weer worden leenparaplu’s uitgereikt als men bij een begrafenis naar buiten loopt om naar de laatste rustplaats te gaan. De leenparaplu’s zijn een gift van een Aaltense firma.


Nieuwe adverteerder: Crematorium Tilburg en Omstreken (Tilburg)

26 november 2007

Nieuwe adverteerder: Crematorium Tilburg en Omstreken (Tilburg)

Bij het Crematorium Tilburg en Omstreken kunnen mensen van iedere geloofs- of levensovertuiging volgens hun eigen opvattingen en gebruiken crematiediensten houden.

Er bestaat de mogelijkheid tot een informatief bezoek, individueel of in groepsverband. Voor meer informatie over crematie, afscheidsdienst of asbestemming kunt u telefonisch contact opnemen met de medewerkers van het Crematorium Tilburg en Omstreken. Zij beantwoorden graag uw vragen. Of bezoek onze website:
http://www.crematoriumtilburg.nl/


Handbeschilderde urnen naar wens

23 november 2007

Handbeschilderde urnen naar wens

Iets speciaals op de urn van uw dierbare?
Voor het nog persoonlijker herdenken van uw dierbare, beschildert Renate Rolefes van Doodgewone Zaak, urnen geheel naar de wensen van de nabestaanden.


23 november 2007

Nieuwe advertentiecampagne 0800-STERFGEVAL

Het meldnummer voor overlijdensmeldingen 0800-STERFGEVAL heeft haar landelijke advertentieprogramma in de Gouden Gids aanzienlijk uitgebreid. Het toenemende aantal overlijdensmeldingen en de toetreding van een aantal nieuwe klanten maakt deze extra investering mogelijk", aldus initiatiefnemer Peter van Schaik. Bekijk hier de landelijke campagne.


23 november 2007

Uitnodiging: Maak kennis met Pur Sang

Op 29 november, a.s. donderdagavond, treed A Capella Trio Pur Sang tussen 21:30 en 00:00 op in Cultureel Café Averechts te Utrecht. Hierbij bent u van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Het is in eerste instantie niet de ideale gelegenheid om een indruk te krijgen wat betreft de mogelijkheden voor onze muziek bij uitvaarten, maar wellicht toch een leuk moment ter ontspanning en om een indruk te vormen van ons muzikale kunnen.


22 november 2007

Dela neemt Uitvaartcentrum Daemen over

Eindhoven, 22 november 2007 – Uitvaartcentrum Daemen en landelijke uitvaartorganisatie Dela gaan samen verder. Daemen is actief in de regio Zuid-Limburg. Met de overname versterkt Dela haar positie in de thuismarkt.


STERRENKINDJE WINNAAR YARDEN-STIMULANS

21 november 2007

STERRENKINDJE WINNAAR YARDEN-STIMULANS

Op dinsdag 20 november ontving Mari Jonker-Snijders oprichtster van het bedrijf Sterrenkindje de Yarden-Stimulans ter waarde van € 5000,- . Het hoofdbestuur van Yarden Vereniging en de vakjury zijn van mening dat ‘Sterrenkindje’ een professionele en integere bijdrage levert aan een waardig afscheid van doodgeboren baby’s en (te vroeg geboren) baby’s die kort na de geboorte overlijden. De feestelijke uitreiking vond plaats in het café bij het Nederlands Uitvaartmuseum, Café Roosenburgh.


De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen brengt Handleiding Islamitisch Begraven op de markt

20 november 2007

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen brengt Handleiding Islamitisch Begraven op de markt

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen heeft een Handleiding Islamitisch Begraven uitgebracht die op 22 november 2007 aan de LOB-leden wordt gepresenteerd.
Daarna is deze uitgave ook beschikbaar voor andere belangstellenden


Sfeerimpressie van de Franse uitvaartbeurs Salon Funéraire 2007, Paris-Le Bourget

19 november 2007

Sfeerimpressie van de Franse uitvaartbeurs Salon Funéraire 2007, Paris-Le Bourget

Afgelopen week vond in het expositiecentrum van Le Bourget, Parijs, de 20ste editie van de internationale vakbeurs Salon Funéraire plaats. Bekijk hier het fotoboek met een sfeerimpressie!


Nieuwe Uitvaart online

19 november 2007

Nieuwe Uitvaart online

Het nieuwe nummer van vakblad Uitvaart, Jaargang 23, nummer 11, november 2007, staat online.

Klik hier om de inhoudsopgave te bekijken.


YARDEN WINT AANBESTEDING COA

19 november 2007

YARDEN WINT AANBESTEDING COA

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) en Yarden Uitvaartorganisatie hebben een samenwerkingscontract ondertekend. Dit betekent dat Yarden de komende 3 jaar de uitvaarten voor het COA zal verzorgen.


LUISTEREN NAAR NICO TER LINDEN OP IJSSELHOF

15 november 2007

LUISTEREN NAAR NICO TER LINDEN OP IJSSELHOF

Dinsdag 27 november is Nederlands bekendste predikant te gast bij Yarden Begraafplaats en Crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 in Gouda. Om 20.00 uur doet Nico ter Linden dat waarin hij goed in is: mensen hun verhalen teruggeven door verhalen te vertellen. Ter Linden stond als predikant in Stompetoren, Alkmaar, Nijmegen en in de Westerkerk van Amsterdam. Hij bevestigde het huwelijk van Prins Maurits en Prinses Marilène en is mede bekend door de serie ‘Het verhaal gaat…’ Daarin hervertelt hij op moderne wijze de bijbel. In zijn columns in Trouw deed hij jarenlang verslag van ontroerende ontmoetingen met vreemde 'Kostgangers van onze lieve Heer'. Toegang is vrij, reserveren is noodzakelijk: telefoon 0182 514 391 of cre.ijsselhof@yarden.nl. De bijeenkomst start 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur.


Allerzielen Alom groot succes

13 november 2007

Allerzielen Alom groot succes

“Ontroerend, feeëriek, piëteitsvol ’ waren enkele van de reacties van bezoekers van Allerzielen Alom, het kunstproject van Ida van der Lee.
Met dit project wil zij de traditionele Allerzielen viering nieuw leven inblazen door op begraaf- en gedenkplaatsen de doden te vieren om wie zij waren en wat zij betekend hebben. Samen met ruim veertig kunstenaars vormde zij vijf Noord-Hollandse begraaf- en gedenkplaatsen met vuur, licht en klank om tot sfeervolle ontmoetingsplaatsen voor de levenden.


13 november 2007

Uw mening gevraagd!

Regeren tot over ‘mijn lijk’ : reactie op een artikel naar aanleiding van het boek “Doodeerlijk” van mevrouw Wouda in Trouw (6-11-’07) waarin zij pleit voor het tot in detail regisseren van de eigen uitvaart.

Stelling: wanneer alles tot in detail wordt voorgeschreven ontneem je de nabestaanden een belangrijk deel van de rouwverwerking!


Van der Heden I.R.U. neemt bijzondere auto in gebruik

12 november 2007

Van der Heden I.R.U. neemt bijzondere auto in gebruik

Van der Heden I.R.U., een bedrijf dat gespecialiseerd is in internationaal rouwvervoer, heeft onlangs een zeer bijzondere auto in gebruik genomen. In deze nieuwe auto is namelijk een mortuariumkoeling ingebouwd. Daarbij loopt de temperatuur tijdens het vervoer van de overledene niet hoger op dan 5 graden. Doordat de constante lage temperatuur niet afhankelijk is van de temperatuur buiten de rouwauto kunnen wij overledenen nog beter overbrengen naar of vanuit het buitenland,


9 november 2007

Obductie redt levens

Onwetendheid over erfelijke hartafwijking maakt onnodig slachtoffers

Een erfelijke hartafwijking is dikwijls de oorzaak van plotseling onverklaard overlijden bij jongeren. Zonder obductie of cardiogenetische screening van naaste verwanten, komen directe familieleden daar niet achter en lopen zij het risico eenzelfde dood te sterven.
Bron: Artsennet.nl
Lees verder


Nederland heeft nieuwe rouwpostzegel

8 november 2007

Nederland heeft nieuwe rouwpostzegel

Monuta biedt nabestaanden graag een keuze en startte een ontwerpwedstrijd voor een nieuwe rouwzegel. Iedereen kon een ontwerp indienen. De zegel ‘eeuwige leegte’ van Lilian Kemmeren is als winnaar gekozen uit meer dan 1.150 ontwerpen. Van deze zegel worden er direct 1.000.000 gedrukt, die vanaf half december beschikbaar zijn bij elke Monuta vestiging.


8 november 2007

Vanavond maakt Monuta de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor nieuwe rouwzegel bekend!

Meer dan 1.150 ontwerpen, bijna 20.000 stemmen. Monuta's actie voor een nieuwe rouwzegel was een succes. De laatste stap is het bekend maken van de winnaar. Dit zal Alof Wiechmann, komende donderdag, doen in het programma Max en Loretta. Kijken dus, als je de winnaar wilt weten.

Max en Loretta
Nederland 2
donderdag 8 november
17.35 - 18.25 uur

Bekijk het werk van de 3 genomineerden: maakt Frank, Lilian en Menno


7 november 2007

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman: Klacht 2007-59 informatieverstrekking aan klager

Vraag:
Klager had vòòr het overlijden van zijn moeder de uitvaart al globaal met de ondernemer besproken en was van mening dat er toen een bedrag van € 3000 was genoemd als kosten van de uitvaart.
Na het overlijden werd dezelfde ondernemer ingeschakeld die toen een kostenraming opstelde die uitkwam op bijna € 3000, terwijl de rekening uitkomt op € 3000.
Volgens klager was echter bij de eerste opgave geen rekening gehouden met een verzekeringsuitkering van € 900, terwijl dat bij de kostenraming en rekening wel het geval was. Er was in zijn optiek dus een verschil van ongeveer € 900 en was zijn vertrouwen in de ondernemer ernstig aangetast.


7 november 2007

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman voor het uitvaartwezen: Klacht 2007-54 en 66 toelichting basistarief

Vraag:
In beide klachten speelde dezelfde vraag. Klagers wensten een specificatie van de onderdelen waaruit het basistarief bestaat met de daarbij behorende bedragen.
De ondernemers waren niet verder gegaan dan aangeven welke diensten en leveringen in hun basistarief waren opgenomen, zonder daarbij aan te (willen/kunnen) geven welk bedrag bij ieder onderdeel behoorde.
Eén klager beriep zich op artikel 3 van de Algemene Voorwaarden teneinde financiële specificatie af te dwingen.


60 Belgische ondernemingen actief op Uitvaartkaart.be!

3 november 2007

60 Belgische ondernemingen actief op Uitvaartkaart.be!

In minder dan een week tijd hebben zich al 60 Belgische ondernemingen aangemeld voor kosteloze vermelding op Uitvaartkaart.be. De ondernemingen vertegenwoordigen alle facetten van het uitvaartvak: begrafenisondernemingen, grafkisten, crematoria, drukwerkspecialisten en zelfs een vakblad. Maar er is meer nieuws uit België.


2 november 2007

Het Nederlands Uitvaartmuseum gaat open op 19 december as!

Het is lang onzeker gebleven wanneer het zou gebeuren, maar er is nu een datum bekend. Op 19 december opent Ronald Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen het Nederlands Uitvaartmuseum.


2 november 2007

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman: klacht 2007-33 en 47 uitvaartondernemer en naturaverzekering

Vraag:
In beide klachten waren opdrachtgevers achteraf van mening dat de uitvaartondernemers hen onvoldoende hadden ingelicht .
Bij naturaverzekeringen moet het overlijden van de verzekerde bij de verzekeraar gemeld worden waarna de verzekeraar een uitvaartondernemer inschakelt. Indien de nabestaanden dit achterwege laten en zelf een uitvaartondernemer opdracht geven de uitvaart uit te voeren keert de verzekeraar het bedrag uit dat de verzekeraar zou hebben betaald als zij zelf opdracht hadden gegeven.Dat bedrag ligt meestal beneden de tarieven van de zelfstandige uitvaartondernemer.
Opdrachtgevers waren van mening dat de uitvaartondernemers hen hierop in onvoldoende mate hadden gewezen.


2 november 2007

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman voor het uitvaartwezen: Klacht 2007-56 extra kosten brede kist

Vraag:
Nabestaanden hadden bij de regeling van de uitvaart een duurdere kist gekozen; kosten ongeveer € 1800,00.
Pas later verneemt de ondernemer van de thuisopbaarders dat de overledene een flinke omvang heeft en waarschijnlijk niet in de bestelde kist zou passen.
Omgaand bestelt de ondernemer een bredere kist zonder de meerkosten te weten en zonder de opdrachtgever hierover expliciet te informeren. Aan een familielid had hij laten weten dat de extrakosten wel aanzienlijk zouden kunnen zijn. Dat bleek inderdaad het geval te zijn: ongeveer € 765,00.
Klager was van mening dat de brede kist niet nodig was geweest, want met een beetje passen en meten was de eerste kist ook goed geweest en verder stelde klager dat de ondernemer onjuist had gehandeld door de in deze uitvaart blijven hier verder opdrachtgever niet te informeren.
De overige klachtpunten over deze uitvaart blijven hier verder onbesproken.


2 november 2007

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman: Klacht 2007-52 wie zij familieleden en waar nemen zij plaats?

Vraag:
Bij de regeling van de uitvaart was afgesproken dat familieleden van de overledene in de familiekamer mochten wachten en vervolgens op gereserveerde plaatsen in de aula konden plaatsnemen.In de praktijk was dit echter niet goed verlopen en klager verweet dit de ondernemer.
Bovendien was er geen CD van de uitvaartdienst gemaakt, hoewel dit wel was afgesproken.


2 november 2007

Yarden Uitvaartzorg huurt 0800-STERFGEVAL / 088-UITVAART nu ook in de netnummergebieden 0227, 0228 en 0299

Per vandaag huurt Yarden uitvaartorganisatie het meldnummer 0800-STERFGEVAL in de gebieden 0227, 0228 en 0299. Eerder huurde Yarden uitvaartorganisatie al een groot aantal andere gebieden. De goede ervaringen met het meldnummer waren voor Yarden uitvaartorganisatie extra gebieden te huren.


Ruim 3000 nabestaanden bezochten woensdagavond 31 oktober Herinnering Verlicht, de jaarlijkse herdenkingsavond van De Nieuwe Ooster.

1 november 2007

Ruim 3000 nabestaanden bezochten woensdagavond 31 oktober Herinnering Verlicht, de jaarlijkse herdenkingsavond van De Nieuwe Ooster.

HERINNERING VERLICHT is een project van De Nieuwe Ooster, met medewerking van: Irene Doorenbos: fotografie/ Jos van Hest: gedichten/ Walter van Wingerden: verhalen/ADEBISI: verhalen/ Theodoor Dekker: vleugels & piano’s/ Meester Lakenman, Prof. Russolo & His Noise Intoners, Auky’s bazuinorkest: muzikale omlijsting/ Peter Gerritsen: lichtkunst/ Pyrofoor de Amsterdam: vuurkunst.


EEN AVOND MET TV-DIERENARTS HENK LOMMERS IN YARDEN-CREMATORIUM

1 november 2007

EEN AVOND MET TV-DIERENARTS HENK LOMMERS IN YARDEN-CREMATORIUM

Op dinsdag 13 november houdt Nederlands bekendste tv-dierenarts Henk Lommers een audiovisuele presentatie over ‘rouwgevoelens bij dieren’ in Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 in Rijswijk. Tijdens de presentatie beantwoordt Lommers vragen als: Hoe ga je om met het verlies van een dier? Laat je je dier inslapen als ‘het niet meer gaat’? Hoe worden dieren herdacht? En hoe ver kun je daar in gaan? Rouwen dieren zelf ook? De presentatie duurt van 20.00 tot 21.45 uur.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >