Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2023

donderdag 30 december 2023

Tarieven crematorium 2024 Middelburg

Een overzicht van de tarieven die gelden voor het crematorium in Middelburg aan de Westelijke Oude Havendijk in 2024.

Lees verder


donderdag 30 december 2023

Telefooncel op begraafplaats Lelystad

Lelystad krijgt een bijzondere plek voor troost en herinnering. Op Ölandhorst, de begraafplaats waar gids Ger Koreman al jaren rondleidingen geeft, wordt binnenkort een 'telefoon van de wind' geplaatst.

Lees verder


donderdag 29 december 2023

Groei islamitische uitvaartbedrijven

Het aantal islamitische uitvaartzorgbedrijven in Nederland is bijna verdubbeld sinds het begin van de coronapandemie in 2020, meldt de Branchevereniging Islamitische Uitvaartzorg Nederland (BIUN). Voorheen waren er tien bedrijven actief, nu zijn dat er zeventien. Tegelijkertijd neemt de interesse van moslims in specifieke aspecten van de islamitische uitvaartzorg toe.

Lees verder


donderdag 29 december 2023

Begraafplaatsen Ooijpolder onder water

Twee begraafplaatsen in Kerkendom en Ooij staan onder water als gevolg van de hoge waterstanden. Op de begraafplaatsen kan daardoor tijdelijk niet worden begraven.

Lees verder


donderdag 27 december 2023

Brandweer pompt graf leeg

Door de hevige regenval, stond een net gedolven graf op de begraafplaats in Nuenen vol met water. Dankzij hulp van de brandweer kon er even later toch een begrafenis plaatsvinden.

Lees verder


donderdag 27 december 2023

Bezwaar tegen crematorium Woerden

Heemschut, de erfgoedvereniging, heeft bij het college van Woerden officieel bezwaar ingediend tegen het voorgestelde plan voor de bouw van een afscheidscentrum met crematorium tussen Geestdorp en Houtdijk.

Lees verder


donderdag 20 december 2023

Ruzie tussen Zuylen en verontruste buurtbewoners opgelost

De ruzie tussen de directie van begraafplaats Zuylen en een groep boze nabestaanden is eindelijk opgelost. In nieuw gemaakte afspraken is woensdag samen bepaald hoe het begraafpark en het nieuwe openluchtkunstwerk Adore gebruikt gaan worden. Dat betekent geen versterkte muziekoptredens en evenementen, maar wel één keer per dag een uitvaart en zes keer per jaar een lezing in de nieuwe buitenaula. Dat meldt Omroep Brabant vandaag op haar website.

Lees verder


donderdag 20 december 2023

Kerstviering Venlo-Maasbree gecanceld

Helaas zal de kerstoverdenking ‘nieuwe stijl’ donderdagavond op natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree niet plaatsvinden. De verwachte windstoten en storm maken het te gevaarlijk om de bijeenkomst in het bos door te laten gaan.

Lees verder


donderdag 20 december 2023

Tim Slager nieuw lid RvC Monuta

Tim Slager is benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Monuta. Met zijn benoeming is de openstaande vacature vervuld met zeer waardevolle aanvullende deskundigheid. De benoeming kwam tot stand vanuit het versterkt voordrachtsrecht van de ondernemingsraad. Daarmee bevat de raad van commissarissen nu vijf leden, waar dat er voorheen vier waren. Met ingang van 18 december 2023 trad Slager toe als commissaris.

Lees verder


donderdag 19 december 2023

Ruimen van graven op begraafplaats Krimpen aan de Lek

De gemeente laat van 8 januari tot en met 26 januari 2024 een aantal graven ruimen op de begraafplaats te Krimpen aan de Lek. Hierdoor komt ruimte beschikbaar voor nieuwe graven. Het gaat om algemene graven en particuliere graven.

Lees verder


donderdag 18 december 2023

Begraafplaats Bergen centraal in Terebinth

De Algemene Begraafplaats in Bergen krijgt veel aandacht in dit nummer. Geen wonder: de begraafplaats van dit (voormalige) kunstenaarsdorp huisvest talloze kunstzinnige grafmonumenten. Niet alleen de nabestaanden van schrijvers en schilders, maar ook anderen hebben dikwijls voor iets artistieks op het graf gezorgd.

Lees verder


donderdag 18 december 2023

Kerstoverdenking in een nieuw jasje

Al sinds 2010 organiseert natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree in de donkere dagen op het einde van het jaar de jaarlijkse kerstoverdenking. Deze avond hebben we altijd met veel liefde georganiseerd. En dat blijven we doen, maar vanaf dit jaar in een nieuw jasje. We willen deel Maasbree meer betrekken bij deze avond.

Lees verder


donderdag 15 december 2023

Cremeren al weer duurder

Ook in 2024 stijgen de tarieven van cremeren. Dat blijkt uit de nieuwe prijslijsten die marktleider DELA gisteren uitstuurde aan relaties. Gestegen loonkosten, energieprijzen zijn de aanleiding.

Lees verder


donderdag 11 december 2023

Sterfte aan COVID-19 daalt in 2023

De sterfte aan COVID-19 is in 2023 verder afgenomen. In de eerste zeven maanden overleden volgens de voorlopige cijfers bijna 2 duizend mensen aan deze ziekte. COVID-19 als doodsoorzaak vormt een steeds kleiner deel van de sterfte. Wel is het totaal aantal sterfgevallen in 2023 tot nu toe hoger dan verwacht wanneer er geen coronapandemie zou zijn geweest. Dat meldt het CBS.

Lees verder


donderdag 8 december 2023

De Telegraaf artikel over de digitale erfenis

Afgelopen zaterdag besteedde de Telegraaf in een artikel aandacht aan het belang van het plannen van een digitale nalatenschap en wijst op de uitdagingen die nabestaanden kunnen tegenkomen bij het toegang krijgen tot online accounts na het overlijden van een dierbare. Het verhaal begint met het aangrijpende verhaal van Margo Hendriks, wier zoon Max zelfmoord pleegde. Ze probeerde toegang te krijgen tot zijn digitale gegevens om antwoorden te vinden, maar liep tegen obstakels aan.

Lees verder


donderdag 6 december 2023

Uniek boeket van mensenhaar gerestaureerd

Het Haarboeket familie De Hoog van Museum Tot Zover is het topstuk onder de Nederlandse kunsthaarwerken. Het herinneringswerk uit 1871 is onlangs gerestaureerd. Vanaf 12 december is het weer te zien voor het publiek. Zijn objecten met haar luguber? Nee, schreef een damesblad in 1821: “Haar is uitnemend geschikt, om het aandenken aan een’ geliefden persoon te bewaren.”

Lees verder


donderdag 6 december 2023

Lichtjesavond Ommen

Op donderdag 21 december is er een lichtjesavond op begraafplaats Laarmanshoek in Ommen. De bijeenkomst begint om 19.00 uur met een korte samenkomst.

Lees verder


donderdag 4 december 2023

De Laatste Eer Heerhugowaard 100 jaar

Begrafenisvereniging De Laatste Eer in Heerhugowaard bestaat 100 jaar. De vereniging staat op zaterdag 16 december stil bij een eeuw uitvaarthistorie in Heerhugowaard.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder