Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2005

donderdag 30 mei 2005

LifeGem diamant van moeder in trouwring

De Venlose Bianca Tatton liet koolstof uit de as van haar overleden moeder verwerken tot drie LifeGem herinneringsdiamanten. De glinsterende edelstenen werden haar persoonlijk overhandigd.

Lees verder


donderdag 30 mei 2005

Sterftecijfers nog niet openbaar

Nederlandse ziekenhuizen zullen hun sterftecijfers voorlopig nog niet openbaar maken. De reden hiervoor is dat de ziekenhuizen hier nog niet klaar voor zijn. Volgens sommige medici en gezondheidexperts zouden de sterftecijfers van ziekenhuizen een goed beeld geven van de kwaliteit van de gezondheidszorg. Dat blijkt uit een verslag van een besloten bijeenkomst in Bilthoven in het vakblad Medisch Contact van vrijdag.

Lees verder


donderdag 30 mei 2005

Hemelse klanken

Hoewel in onze maatschappij het leven centraal staat worden we regelmatig geconfronteerd met de dood. De verwerking hiervan gaat in elke cultuur over heel de wereld samen met muziek. Bij de westerse “klassieke muziek” muziek wordt deze regelmatig opgenomen in concertprogramma’s omdat het zo mooi is. Maar de oorspronkelijke functie: treuren omdat er iemand dood is, staat daar ver van af.

Lees verder


donderdag 30 mei 2005

De nieuwsbrief van Lifegem, mei 2005, staat online

BEFA 2005 groot succes!
Verkorte levertijden
Nieuwe prijzen
Nieuw: de LifeGem Picturegallery
Open Dag bij Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

Lees verder


donderdag 26 mei 2005

Leven met de dood in het zicht

Raken opgegeven en uitbehandelde patiënten in een depressie? Of halen zij ergens de kracht vandaan om nog van de laatste levensfase te genieten?

Zaterdag is dit het onderwerp van een symposium in Den Bosch.

Leven met een snel naderende dood in het vooruitzicht. Het is en blijft een zeer beladen onderwerp, weet Nelleke de Mulder, één van de organisatoren van het symposium 'Kanker: als je weet dat je niet meer beter wordt' dat zaterdag wordt
gehouden.

,,De thema's waar kankerpatiënten met uitzaaiingen mee worstelen zijn confronterend. Zij vechten niet meer voor herstel, maar richten zich op de naderende dood. Op het nemen van afscheid, acceptatie en het wegnemen van hun angsten.''

Lees verder


donderdag 23 mei 2005

Opening crematorium en uitvaartcentrum Waldhof in Opeinde (Drachten)

Erica Terpstra opent op 27 mei 2005 om 14.00 uur het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum Wâldhôf, gevestigd aan de Rydwei 3 te Opeinde (Drachten). Een onderdeel van het programma is het uitreiken van een cheque van EUR 2.500,- van het Monuta Charity Fund aan de Tjalling Stichting. Deze stichting bevordert de paardensport voor gehandicapten.

Lees verder


donderdag 20 mei 2005

Na kinderCD nu ook Speelboek over de dood.

Stichting Iriza zit niet stil in het begeleiden van kinderen bij vragen omtrent doodgaan en afscheid nemen. Kort na het verschijnen van hun eerste project de kindercd De Schat van Amadoris is er nu ook het ‘k Weetut Boek. Een kleurboek met een verhaal, opdrachten en knutselwerkjes waarbij kinderen spelenderwijs informatie krijgen over het onderwerp.

Lees verder


donderdag 19 mei 2005

Monuta brengt praktisch boekje uit

Kinderen en verlies. Gelukkig is het niet iets waar scholen regelmatig mee te maken krijgen. Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen heeft een boekje geschreven waarin kort en bondig staat hoe basisschoolleerkrachten kinderen kunnen helpen. De voorbeelden en tips in het gratis boekje maken het direct praktisch toepasbaar.

Lees verder


donderdag 18 mei 2005

NCRV-debat over euthanasie op 31 mei

Op 31 mei aanstaande organiseert de NCRV een discussie-avond over euthanasie in het AKN-gebouw in Hilversum. Directe aanleiding voor het debat is het onlangs gepubliceerde zwartboek over de euthanasiepraktijk in Nederland en de spraakmakende documentaireserie “Regie over eigen leven en sterven” die de NCRV uitzendt in juni. Uit onderzoek van de regering is gebleken dat 60 procent van alle euthanasieverzoeken in ons land niet worden ingewilligd. Bij 15 procent van de verzoeken waren artsen niet bereid tot hulp bij levensbeëindiging omdat niet aan alle zorgvuldigheidseisen zou zijn voldaan. En bij de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde komen dagelijks signalen binnen dat artsen onder euthanasieverzoeken proberen uit te komen.

Lees verder


donderdag 18 mei 2005

Nieuw uitvaartcentrum voor Monuta Innemee

Op woensdag 18 mei opende wethouder Smits van de gemeente Den Haag het nieuwe multifunctionele uitvaartcentrum van Monuta Innemee. Het pand aan de Hooikade behoort hiermee definitief tot de verleden tijd. Uitvaartzorg en –verzekeringen krijgen een plek op begraafplaats Oud Eik en Duinen.

Het nieuwe uitvaartcentrum van Monuta Innemee staat aan de rand van begraafplaats Oud Eik en Duinen. Vanwege de ruime hoeveelheid hout in het ontwerp past het pand prima in de omgeving en correspondeert het met de vele bomen en natuur. Wethouder Smits hierover: “ Het pand heeft een prachtige architectuur en is een pareltje op Oud Eik en Duinen.”

Lees verder


donderdag 18 mei 2005

Nieuwe website van David Elders begrafenis & crematie

David Elders heeft zijn website vernieuwd. Op de website vindt u veel terug van de filosofie van deze Amsterdamse onderneming: het uitvoeren van uitvaarten waarbij zoveel mogelijk recht wordt gedaan aan de manier van leven van de overledene.
De nabestaanden (of de overledene middels een codicil) bepalen daarbij in welke mate we aanwezig zijn in de begeleiding van een uitvaart: dit kan variëren van een complete regeling en uitvoering van een uitvaart tot de rol van adviseur op afstand.

Voor meer informatie, zie davidelders.nl.

Lees verder


donderdag 18 mei 2005

Geja van de Wetering geeft nu ook ondernemersadvies voor startende uitvaartbedrijven

Tijdens de veel bezochte workshop: Is werken in de uitvaartzorg iets voor mij, is behoefte gebleken aan ondersteuning bij het starten van een eigen bedrijf. Geja van de Wetering Overledenenzorg en advies speelt hierop in met het aanbieden van drie individuele adviestrajecten. Deze worden uitgevoerd in samenwerking met drs. Jaap Winkeler.

In de adviestrajecten wordt een zeer concrete aanpak gehanteerd, namelijk één die gericht is op het voorbereiden, opstellen en uitvoeren van je eigen ondernemingsplan. Uitgangspunt daarbij is dat je persoonlijke kracht wordt versterkt en je persoonlijke waarden tot uitdrukking komen in je ondernemingsvisie.

Lees verder


donderdag 18 mei 2005

Pastor Lijesen: ‘Houd de doden levend’

Op zaterdagmiddag 14 mei 2005 heeft in Yarden Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 te Rotterdam (-Zuid), voor de zevende keer een algemene herdenking plaatsgevonden. Centraal stond het gezamenlijk delen van verdriet.

Lees verder


donderdag 17 mei 2005

Dodenakkers.nl introduceert het Funerair Jaarboek 2004

Bij de oprichting van stichting Dodenakkers.nl op Allerzielen 2002 was het de bedoeling om het funerair erfgoed niet alleen via een website onder de aandacht te brengen, maar ook andere publicatievormen te gebruiken. Het idee ontstond om een funerair jaarboek uit te brengen, als aanvulling op de digitale teksten.

Lees verder


donderdag 11 mei 2005

Nieuwe adverteerder: De Stichting Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging (NKU)

De Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging, de NKU, is een netwerk van geselecteerde en zelfstandige uitvaartondernemingen die zijn verdeeld over het hele land. De NKU stelt zich tot doel, het optimaliseren en handhaven van de kwalitatieve en vooral persoonlijke dienstverlening voor, tijdens en na de uitvaart. De NKU is een predikaat dat garant staat voor betrokkenheid en discretie van de aangesloten ondernemers en haar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.nku.nl

Lees verder


donderdag 10 mei 2005

Artist impression van crematorium De Waldhof, Drachten

Lees verder


donderdag 10 mei 2005

22 mei: open dag Begraafplaats Oud-Rijswijk

Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk, Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk, houdt op zondag 22 mei 2005 van 11.00 tot 16.00 uur open dag.
Tijdens de open dag geeft Siem Edink om 12.00 en 14.00 uur een audiovisuele presentatie houden over symbolen op grafmonumenten. Aansluitend kunnen bezoekers deelnemen aan een wandeling over de begraafplaats, op zoek naar grafsymbolen. Voor kinderen is er een speurtocht uitgezet. Ook kan men een kijkje nemen in onder meer de aula en condoleanceruimte. Voor vragen over uitgifte van nieuwe graven, grafrechten, onderhoud en renovatie van
grafmonumenten of het vinden van bepaalde graven staan de medewerkers de hele middag ter beschikking. Uiteraard kan men ook op vrije gelegenheid over de begraafplaats wandelen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder