Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws OKTOBER 2018


Nieuw op Uitvaart.nl: www.koetsen.nl / Jacob van den  Broek

16 oktober 2018

Nieuw op Uitvaart.nl: www.koetsen.nl / Jacob van den Broek

Sinds begin jaren ’60 is Jacob van den Broek hét vertrouwde adres voor het huren van de mooiste trouwkoets met witte paarden voor uw bruiloft. Diverse koetsen verhuur, geschikt voor meerdere personen voor kleine en grote evenementen. Of een stijlvolle witte rouwkoets of zwarte rouwkoets voor een waardig afscheid.


16 oktober 2018

Mogelijk twee nieuwe crematoria in Zevenaar

Het lijkt erop dat er een crematorium gebouwd mag worden in villa de Wingerd in Zevenaar. De gemeente is bereid om de benodigde vergunningen te verstrekken, dat meldt de Gelderlander.


Directeur Evers vertrekt bij Yarden (update)

16 oktober 2018

Directeur Evers vertrekt bij Yarden (update)

Serge Evers, directeur Uitvaartverzekeringen, stapt op bij Yarden. Yarden heeft nog niet bekend gemaakt waarom Evers op stapt ook over zijn opvolging is nog niets bekend, meldt Assurantie Magazine.


15 oktober 2018

Automobilist rijdt met auto begraafplaats Moergestel op

De politie is opzoek naar de bestuurder van een auto die dit weekend twee graven heeft vernield op de begraafplaats aan de Bosstraat, dat meldt WNL.tv.


15 oktober 2018

Mutsaers mag plan maken voor crematorium Best

De gemeente Best heeft uitvaartorganisatie Mutsaers toestemming te geven om plannen te maken voor de realisatie van een crematorium en een natuurbegraafplaats in Best. De beoogde locatie is een stuk grond dat grenst aan natuurgebied de Mortelen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Samen herdenken op 2 november in Gedenkpark Westerveld

12 oktober 2018

Samen herdenken op 2 november in Gedenkpark Westerveld

Op vrijdag 2 november organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en
Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis) een gedenkavond. Van 19.00 tot 20.30 uur biedt Westerveld de gelegenheid om gezamenlijk te herdenken en in het park een kaarsje op te steken. Ook is er een sfeervol verlichte wandelroute met daarlangs mooie gedichten en wordt op verschillende plaatsen live muziek verzorgd. Iedereen is welkom.


12 oktober 2018

Lichtjesavond op Westgaarde: vrijdag 2 november

Op vrijdag 2 november is het Lichtjesavond in Herdenkingspark Westgaarde. Het park is dan prachtig verlicht. Met een fakkeloptocht, gedichten, muziek en dans wordt samen stilgestaan bij de dierbaren die wij moeten missen. Iedereen is welkom.


12 oktober 2018

Begraafplaats Rijssen wordt begraafpark

De gemeente Rijssen stelt bijna 186.000 beschikbaar voor het herstellen van de oude begraafplaats. De begraafplaats heeft veel cultuurhistorische waarde en daarom wil de gemeente dat de begraafplaats ook voor de toekomst behouden blijft, dat meldt de Tubantia.


12 oktober 2018

Grond Bemmel onteigend voor crematorium

De gemeente Lingewaard gaat mogelijk een verzoek indienen om een stuk grond van een inwoner van Bemmel te onteigenen. De bewoner wil zijn land niet aan de gemeente verkopen. Lingewaard zegt de grond nodig te hebben om het nieuwe crematorium te ontsluiten, dat meldt de Gelderlander.


11 oktober 2018

Interview Jurgen Theunissen

Al op zijn 16e zette Jurgen Theunissen uit Nijmegen zijn eerste stappen in de uitvaartbranche. Nu heeft hij samen met zijn zakenpartner Koen een eigen uitvaartbedrijf.


11 oktober 2018

Besluit tweede crematorium Zwolle in 2019

De gemeente Zwolle heeft Respectrum Crematoria meer tijd gegeven om aan te tonen dat een tweede crematorium op Kranenbrug haalbaar is. Eigenlijk zou er eind dit jaar al een besluit worden genomen, maar Respectrum heeft meer tijd nodig, dat meldt de Stentor.


11 oktober 2018

Lichtjesavond begraafplaats Kleverlaan Haarlem

Op deze avond is de begraafplaats sfeervol verlicht, zijn er verschillende warmte- en belevingsplekken en wordt er gepaste muziek gespeeld.


11 oktober 2018

Plan crematorium Steenwijk (voorlopig) afgewezen

De gemeente Steenwijk en Respectrum Crematoria moeten opnieuw overleggen over een geschikte locatie voor het nog te bouwen crematorium. De gemeenteraad wees deze week een verzoek af om de beoogde locatie snel toe te wijzen, dat meldt de Stentor.


Bouw Crematorium Alkmaar bereikt hoogste punt

11 oktober 2018

Bouw Crematorium Alkmaar bereikt hoogste punt

In juni is gestart met de bouw van Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar aan de Meerweg 11 in Alkmaar. Op vrijdag 5 oktober bereikte de bouw het hoogste punt en voldoet daarmee aan de planning. Begin juni 2019 zullen Monuta en PC Uitvaart dan ook de deuren openen van het nieuwe multifunctionele uitvaartcentrum dat tegemoet komt aan alle moderne wensen rondom een uitvaart.


10 oktober 2018

Feyenoord strooiveld populair

Op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam is sinds enkele jaren een speciaal strooiveld in gebruik voor supporters van Feyenoord. Het veld wordt nu zoveel gebruikt dat nabestaanden niet altijd zelf meer kunnen kiezen op welk deel van het veld de as wordt verstrooid, dat meldt RTV Rijnmond.


9 oktober 2018

Veel belangstelling voor NVVE-dag van de Wilsverklaring

De Dag van de Wilsverklaring van Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) is zaterdag door ruim 2500 mensen bezocht. Vorig jaar waren dat er 800.


9 oktober 2018

Levenloos geboren kinderen worden geregistreerd

De hele Tweede Kamer heeft ingestemd met een voorstel om levenloos geboren kinderen te registreren. Door de wetswijziging worden ook levenloos geboren kinderen opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP).


8 oktober 2018

IJsselhof weer echt IJsselhof

Enige tijd geleden liet uitvaartorganisatie Yarden de naam ‘Yardenhuis Gouwestreek’ op de muur bevestigen van begraafplaats IJsselhof. Dit zorgde voor veel verontwaardiging bij bezoekers van de begraafplaats. Daarom is de naam van Yarden inmiddels weer vervangen door de naam IJsselhof, dat meldt Goudsepost.nl.


8 oktober 2018

Natuurbegraafplaats in Emmen

Op begraafplaats Oeverse Bos in Emmen wordt een natuurbegraafplaats aangelegd, dat meldt het Dagblad van het Noorden.


7 oktober 2018

Duizenden bezoekers open dag crematorium Oldenzaal

De open dag van het nieuwe crematorium in Oldenzaal is zeer succesvol verlopen. Maar liefst 2.000 mensen kwamen een kijkje nemen in het crematorium, dat meldt de Tubantia.


5 oktober 2018

Honderden nemen afscheid Koos Alberts

Honderden mensen hebben donderdagavond afscheid genomen van volkszanger Koos Alberts. Voor het crematorium in Leusden stonden de hele avond lange rijen met mensen die Alberts de laatste eer wilden bewijzen.


3 oktober 2018

‘Mensen worden na de dood van elkaar gescheiden in Rossum’

De VVD wil van de gemeente weten waarom het niet meer wil toestaan om nog overledenen te begraven op de begraafplaats aan de Burgemeester Van Randwijckstraat in Rossum, dat meldt het Brabants Dagblad. Door de maatregel van de partij kan het zijn dat families na hun dood van elkaar worden gescheiden.


3 oktober 2018

Zorgvlied wordt rookvrij

De gemeente Amstelveen wil begraafplaats en Crematorion Zorgvlied rookvrij maken, dat meldt Amstelveenz.nl. De gemeente wil meerdere plekken rookvrij maken en daar valt Zorgvlied ook onder.


2 oktober 2018

Alleen terminaal zieken mogen nog een graf reserveren

De gemeente Leeuwarden is bezig om het beleid op de begraafplaatsen aan te passen. Een van de meest opvallende veranderingen in het beleid is dat mensen niet zomaar meer een graf mogen reserveren, dat meldt de Leeuwarden Courant.


2 oktober 2018

Publiek kan donderdag afscheid nemen van Koos Alberts

Mensen die afscheid willen nemen van volkszanger Koos Alberts kunnen dat donderdag doen bij CBA Amersfoort. De populaire zanger ligt tussen 18.00 en 20.00 opgebaard in het uitvaartcentrum van het crematorium.


2 oktober 2018

Crematorium Heteren in gebruik

Het nieuwe crematorium in Heteren is in gebruik genomen, dat meldt de Gelderlander. Het crematorium is de eerste vestiging van FineVita dat binnen afzienbare tijd nog twee crematoria in gebruik zal nemen in Zoetermeer en Utrecht.


2 oktober 2018

Dying Together in première

Het eerste deel van het tweeluik Dying Together / Orgy Alone gaat op vrijdag 12 oktober in première in de grote zaal van Theater Rotterdam, locatie Schouwburg.


1 oktober 2018

Video: Hoe gaat een crematie in zijn werk

De redactie van NU.nl heeft een video gemaakt waarin te zien is hoe een crematie in zijn werk gaat. De opnames zijn gemaakt in het nieuwe crematorium in Utrecht.


1 oktober 2018

Woensdag officiële start bouw uitvaartcentrum Reeuwijk

Aanstaande woensdag wordt de eerste paal geslagen voor de bouw van een uitvaartcentrum op begraafplaats Reeuwijk-Tempel. Op de plek waar eerder een aula stond komt een modern uitvaartcentrum met alle faciliteiten die nodig zijn voor een goed afscheid.


Tentoonstelling Dood Gewoon

1 oktober 2018

Tentoonstelling Dood Gewoon

VOX-POP presenteert Dood Gewoon, een tentoonstelling over leven en dood met nieuw werk van de Amsterdamse kunstenaarsfamilie Alida Verheij, Anne Verheij en Winfried Scholz. Deze is te zien van 19 november 2018 t/m 31 januari 2019. Een kunstinstallatie die tot doel heeft een dialoog over de dood tot stand te brengen wordt tijdens deze tentoonstelling gepresenteerd.