nieuws

Facultatieve
Sponsors

Laatste rit naar Zegestede moet waardiger

13 oktober 2010

Volgens burgemeester Huijbregts zal de toegangsweg naar het crematorium in Roosendaal in de toekomst wellicht wat fraaier worden. Maar de burgemeester merkt er ook bij op dat het altijd een weg zal blijven over een industrieterrein, dat valt te lezen in BN De Stem.

De burgemeester gaf antwoorden op vragen van plaatsgenoot Ronald Kniep. Zij vrouw overleed deze zomer en werd gecremeerd in Zegestede. De man had zich erg gestoord aan de staat waarin de toegangsweg naar het crematorium zich bevond. De weg die wordt omgeven door maïsvelden zou er onverzorgd uit zien. Omdat de weg afgelegen ligt gebeuren er dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Zo zouden er bankstellen worden gedumpt en wordt de weg door jongeren gebruikt als racecircuit. Op de dag dat Kniep zijn vrouw naar het crematorium bracht zou een deel van de weg ook nog eens zwartgeblakerd zijn geweest door een brandje.

De burgemeester zegt dat het afval inmiddels is opgeruimd. Door de economisch zware tijden zou de uitgifte van de gronden langs de weg minder snel verlopen als eerder was voorzien. Om te voorkomen dat de gronden braak komen te liggen heeft de gemeente er maïs laten inzaaien. De klager is niet tevreden met het antwoord van de gemeente. Hij laat in de krant weten dat een laatste rit zo niet hoort te verlopen. De man wil dat de gemeente de weg laat verfraaien met bomen, slagbomen en verlichting. Volgens BN De Stem liet de directie van het crematorium eerder al weten niet gelukkig te zijn met de huidige situatie.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE