Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws FEBRUARI 2018

donderdag 27 februari 2018

Besloten crematie Mies Bouwman in Amersfoort

Mies Bouwman wordt volgende week dinsdag gecremeerd in het crematorium in Amersfoort. De maandagmiddag op 88-jarige leeftijd overleden presentatrice wordt in besloten kring gecremeerd, dat meldt de NOS.

Lees verder


donderdag 27 februari 2018

Foto’s bij graven gesneuvelde RAF-piloten

Op de begraafplaats in Nieuw-Dordrecht (Dr.) liggen 24 Engelse RAF-piloten begraven. De piloten kwamen om in de regio en worden jaarlijks herdacht op 4 mei. Om hun verhaal completer te maken voor de huidige en toekomstige generaties worden foto’s van de piloten bij de graven geplaatst, dat meldt Emmen.nu.

Lees verder


donderdag 26 februari 2018

Investeerders staan klaar voor aanleg Chinese begraafplaats

De Chinese gemeenschap in Nederland wil graag een begraafplaats realiseren in het midden van het land. Het oog is gevallen op een plek op de gemeentelijke begraafplaats in Maarssen of in Breukelen, dat meldt RTV Stichtse Vecht. Chinese investeerders zouden bereid zijn om de realisatie van de begraafplaats te financieren.

Lees verder


donderdag 25 februari 2018

Bouw crematorium Beesd start binnenkort

De gemeente Geldermalsen heeft toestemming gegeven om de bouw van het nieuwe crematorium langs de A2 in Beesd te starten, dat meldt de Gelderlander. Het crematorium zou oorspronkelijk worden gebouwd door ontwikkelaar Kroezen en geëxploiteerd door uitvaartonderneming Dokman.

Lees verder


donderdag 23 februari 2018

Adoptieactie voor bloemen op Britse graven Valkenswaard

Op de 222 Britste graven op de militaire begraafplaats in Valkenswaard werden in de eerste decennia na de oorlog altijd bloemen gelegd door mensen uit de regio. Maar tegenwoordig wordt dat nauwelijks meer gedaan en daarom start de Stichting Erfgoed 40-45 een nieuw adoptieproject, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 23 februari 2018

Veel tegenstanders op informatieavond crematorium Utrecht

Omwonenden van begraafplaats St. Barbara in Utrecht hebben de directie van de begraafplaats duidelijk gemaakt dat ze niet zitten te wachten op de komst van een crematorium. De begraafplaats wil een crematorium realiseren op haar terrein en heeft de omwonenden tijdens een informatieavond geïnformeerd over de plannen, dat meldt DUIC.nl.

Lees verder


donderdag 23 februari 2018

Rijksmuseum standhouder op Uitvaartbeurs Amsterdam

Het Rijksmuseum is een van de exposanten tijdens de 3e editie van Uitvaarbeurs Amsterdam. De organisatie van de beurs is trots op het prachtige en gevarieerde aanbod van bedrijven en organisaties die zich in de Westerkerk zullen presenteren.

Lees verder


donderdag 22 februari 2018

Herbestemming Mariënhage officieel van start

Door een ‘aftelklok’ in werking te zetten is de herbestemming van Mariënhage officieel van start gegaan. Dat gebeurde door de Eindhovense wethouder Mary-Ann Schreurs, Louis Mulder, voormalig vicaris provinciaal van de Augustijnen, Arno van den Hurk, manager erfgoedcomplexen provincie Noord-Brabant en de algemeen directeur van de nieuwe eigenaar DELA, Edzo Doeve tijdens een bijeenkomst in de Paterskerk.

Lees verder


donderdag 22 februari 2018

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Catch22

Hoe makkelijk praat jij met je partner, kinderen of vrienden over de dood? Ik vermoed niet zo eenvoudig. Ook al lijkt het taboe op de dood minder, onder andere door programma’s op televisie zoals Over mijn lijk of Liefde voor later, het taboe in de persoonlijke levenssfeer is er niet echt minder op geworden.

Lees verder


donderdag 20 februari 2018

Mogelijk Chinese begraafplaats in Driebergen

De Chinese gemeenschap wil dat er een Chinese begraafplaats komt in het midden van het land. Ze hebben hun oog laten vallen op de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Traay in Driebergen, dat meldt NieuwsbladDeKaap.nl.

Lees verder


donderdag 20 februari 2018

Meer sterfgevallen in wintermaanden

In de winter van 2017 op 2018 zijn tot nu toe minder mensen overleden dan in dezelfde periode vorig jaar. Evenals vorige winter ligt de sterfte echter wel hoger dan gewoonlijk. Dit meldt het CBS in het jaarlijkse nieuwsbericht over wintersterfte, op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 19 februari 2018

As gestolen uit urnenmuur Eindhoven

De urn met daarin de as van Riek van de Wijgert-Schel is gestolen uit de urnenmuur bij crematorium Rijtakkers in Eindhoven. Het is niet de eerste keer dat er spullen worden gestolen bij het crematorium, maar wel de eerste keer dat iemand een urn met daarin de as van een overledene heeft meegenomen, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 16 februari 2018

Familie wil geld van begraafplaats Zorgvlied

Een familie wil bijna een ton schadevergoeding van de gemeente Amstelveen. De familie is van mening dat de gemeente onterecht twee graven heeft geruimd. Volgens de familie gaat het om graven met eeuwigdurend grafrecht. Maar Zorgvlied geeft geen eeuwigdurend grafrecht uit.

Lees verder


donderdag 15 februari 2018

Mogelijk crematorium op begraafplaats st Barbara Utrecht

De plannen voor de realisatie van een crematorium op begraafplaats Kovelswade in Utrecht zijn nog maar net door de shredder gehaald of het volgende plan dient zich al aan. Omwonenden van het Wilhelminapark in Utrecht maken zich namelijk zorgen dat er mogelijk een crematorium wordt gebouwd op begraafplaats Sint Barbara, dat meldt RTV Utrecht.

Lees verder


donderdag 14 februari 2018

Nieuwe donorwet vanaf zomer 2020

De nieuwe donorwet die dinsdag is aangenomen door de Eerste kamer treedt in de zomer van 2020 in werking. Voor die tijd telt de huidige donorwet. Vanaf 2020 is iedere Nederlander van 18 jaar en ouder donor, tenzij hij of zij aangeeft geeft geen donor te willen zijn.

Lees verder


donderdag 14 februari 2018

Streep door natuurbegraafplaats Soest

Marc Hesp van Natuurbegraafplaatsen Van Waarde, heeft zijn plan om een natuurbegraafplaats te realiseren in Soest teruggetrokken. Dat heeft hij gedaan omdat er te weinig draagvlak is bij inwoners van Soest, dat meldt RTV Utrecht.

Lees verder


donderdag 13 februari 2018

Een nieuwe liefde na overlijden partner: tweederde van de achterblijvers sluit nieuwe liefde niet uit

Valentijnsdag, de dag van de liefde voor velen. Maar hoe zit dat na het verlies van een partner? Is er dan ruimte voor een nieuwe of tweede liefde? Hoe kijken kinderen naar een ouder die een nieuwe partner vindt? Landelijk uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta liet onderzoeken of er ruimte is voor een nieuwe liefde na de dood.

Lees verder


donderdag 12 februari 2018

Uitbreiding begraafplaats Oosterwolde

De begraafplaats in Oosterwolde wordt uitgebreid met 10.500 m2. Daardoor is er genoeg ruimte op de begraafplaats voor de komende halve eeuw, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 12 februari 2018

DELA bouwt eerste crematorium met elektrische oven

Coöperatie DELA bouwt in Groningen het eerste gasloze crematorium van Nederland. De crematieoven gaat daar werken op groene stroom. Ovens van crematoria zijn van oudsher in Nederland aangesloten op het gasnet. Gemiddeld is voor een crematie 60 m3 gas nodig. In Nederland is het gemiddelde gasverbruik van een huishouden ongeveer 1.500 m3 per jaar.

Lees verder


donderdag 9 februari 2018

Gemeenteraad staat privébegraafplaats toch niet toe

Het college van de gemeente Twenterand is teruggefloten door de gemeenteraad. Het college wilde een inwoner toestemming geven om begraven te worden in zijn eigen grond, maar de raad is tegen, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 8 februari 2018

Lezing: Het belang van tijdig praten over het levenseinde

Het is nooit leuk om stil te staan bij het einde van je leven. Het roept vooral verdriet op, omdat het je met de neus op de feiten drukt: ooit zul je afscheid moeten nemen van je geliefden en van deze wereld.

Lees verder


donderdag 8 februari 2018

Uitvaartproject St. Damien kinderziekenhuis Haïti

WereldOuders - zet zich in om thuisloze kinderen in Latijns-Amerika een thuis én een toekomst te geven. Het werk van WereldOuders kenmerkt zich door intensieve, liefdevolle begeleiding van kinderen, (medische) zorg en scholing, zowel in de eigen familiehuizen als in de omringende gemeenschap. Het werk is structureel, persoonlijk en lokaal. WereldOuders is partner van de organisatie Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) in Latijns-Amerika (sinds 1954).

Lees verder


donderdag 8 februari 2018

Wie moet stormschade graven betalen?

In dagblad de Gelderlander staat een artikel waarin men de vraag stelt wie de kosten van de stormschade aan graven moet betalen.

Lees verder


donderdag 7 februari 2018

Urn overleden vader gestolen in Rotterdam

Inbrekers hebben uit een berging van een woning in Rotterdam een urn gestolen. In de urn zat de as van de vader van Emile Houessou, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 7 februari 2018

Nederlandse fabrikant van crematieovens ontwikkelt electrische crematieoven

DFW Europe is bezig met de ontwikkeling van een elektrische crematieoven. Hiermee sluit zij aan bij de talloze initiatieven om de afhankelijkheid van slinkende gas en olievoorraden te verminderen.

Lees verder


donderdag 5 februari 2018

Speciale website voor een uitvaart met een Zaans tintje

Vanaf vandaag kunnen mensen uit Zaandam en omgeving alle informatie rondom het thema uitvaart in Zaandam vinden op www.uitvaart-zaandam.nl. De site biedt informatie van palliatieve zorg, inspiratie voor rouwvervoer en de invulling van de plechtigheid, keuze van de locatie, tot informatie over rouw.

Lees verder


donderdag 5 februari 2018

Zetten krijgt algemene begraafplaats

Bijna tien jaar gelden tekenden inwoners van Zetten massaal voor de komst van een algemene begraafplaats. Ze wilden dat er ook voor mensen die niet bij een kerk horen, ruimte kwam om te worden begraven in Zetten. Die begraafplaats gaat er nu eindelijk komen, dat meldt De Gelderlander.

Lees verder


donderdag 5 februari 2018

Krimpenerwaard bedankt mantelzorger met rekening grafrechten

De gemeente Krimpenerwaard heeft zich niet van zijn beste kant getoond ten opzichte van een mantelzorger die jarenlang vrijwillig zorgde voor een buurtbewoner. Dolf Taekema zorgde voor een man die diabetes had en slecht kon lopen. Nadat de man overleed werd hij conform zijn laatste wens begraven in zijn gemeente.

Lees verder


donderdag 5 februari 2018

Verbouwing crematorium Usselo

Crematoria Twente laat het crematorium in Usselo grondig verbouwen. Als alles volgens planning verloopt begint de verbouwing nog deze maand. Families kunnen tijdens de verbouwing gewoon gebruik blijven maken van het crematorium, dat meldt TV Enschede FM.

Lees verder


donderdag 2 februari 2018

Donorwet draait nu om rol nabestaanden

Welke rechten hebben nabestaanden als de nieuwe donorwet wordt aangenomen? Mogen nabestaanden transplantatie weigeren van iemand die zich niet heeft uitgeschreven? Pia Dijkstra (D66) moet de Eerste Kamer antwoord geven op die vragen. Het is haar laatste kans om de wet door de Eerste Kamer te krijgen want er is grote verdeeldheid over de nieuwe wet.

Lees verder


donderdag 1 februari 2018

Officiële opening Crematorium Ommeland en Stad op 8 februari a.s.

Op donderdag 8 februari aanstaande vindt de officiële opening plaats van Crematorium Ommeland en Stad in Eelderwolde. De openingshandeling wordt verricht door Marcel Thijsen, burgemeester van de gemeente Tynaarlo. Op zaterdag 10 februari houdt het nieuwe crematorium van 10.00 uur tot 16.00 uur een Open Huis voor belangstellenden.

Lees verder


donderdag 1 februari 2018

Final Footprint Challenge: composteerbare urn en grafkist per post

Dinsdag zijn de finalisten van de Final Footprint Challenge bekend gemaakt. Onder de ingezonden uitvindingen zijn een duurzame doe-het-zelf kist, een recyclebaar grafmonument, een composteerbare urn en bio-kisten. De winnaar krijgt vijfduizend euro en ondersteuning om de uitvinding op de markt te brengen.

Lees verder


donderdag 1 februari 2018

Google kan voorspellen wanneer iemand sterft

Zoekgigant Google kan dankzij een deep learning-algoritme analyse op de data van 100.000 patiënten voorspellen of een patiënt binnen maximaal 48 uur komt te overlijden, dat meldt Webwereld.nl.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder