Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws APRIL 2024


Transformatie Crematorium Zaanstad: Video Doepel Strijkers architecten

18 april 2024

Transformatie Crematorium Zaanstad: Video Doepel Strijkers architecten

In de videoreeks ‘Transformatie Crematorium Zaanstad’ nemen we u aan de hand van verschillende thema’s mee in de renovatie. In deze nieuwe aflevering vertelt Eline Strijkers van Doepel Strijkers architecten over de uitgangspunten
van het ontwerp en hoe dit wordt doorgevoerd in de architectuur van het pand. Ook gaat ze in op de integratie van natuur en techniek in het ontwerp.


Over 3 jaar resomeren op Sint Barbara

17 april 2024

Over 3 jaar resomeren op Sint Barbara

Begraafplaats Sint Barbara in Amsterdam hoopt over drie jaar te beschikken over een draaiend resomatorium. Het is aan de politiek om resomeren te legaliseren.


16 april 2024

Jouw beurs, fair, lezing in onze agenda’s

Organiseer je een uitvaartbeurs, uitvaartfair een lezing of een open dag? Wij plaatsen jouw agendabericht kosteloos in de agenda van onder andere Uitvaartbranche.nl.


16 april 2024

Rondleiding oorlogsgraven Zorgvlied ook op 4 mei

De rondleiding langs oorlogsgraven op begraafplaats Zorgvlied wordt naast 5 mei, nu ook gehouden op 4 mei. De organisatie heeft daartoe besloten omdat de rondleiding van 5 mei al helemaal vol is geboekt.


Dode schrijvers, levende woorden DNO Amsterdam

15 april 2024

Dode schrijvers, levende woorden DNO Amsterdam

Zondag 26 mei om 12.00 uur kunt u op De Nieuwe Ooster in Amsterdam, het graf van Peter van Straaten bezoeken, samen met dichter en presentator Jos van Hest.


Kamervragen gemiste uitvaarten door files

15 april 2024

Kamervragen gemiste uitvaarten door files

Minister Harbers heeft antwoorden gestuurd naar de Kamer naar aanleiding van Kamervragen over gemiste uitvaarten door files. De VVD stelde eerder vragen naar aanleiding van een artikel in het AD waarin nabestaanden vertellen dat ze de uitvaart van een dierbare hebben gemist door de enorme files die zijn ontstaan door de werkzaamheden in de Beneluxtunnel. De antwoorden van de minister staan in de brief hieronder.


15 april 2024

Dividend crematoria Twente niet gereserveerd

De gemeenten die aandeelhouders zijn van Crematoria Twente willen hun dividend gewoon uitgekeerd krijgen. Het voorstel om het dividend te reserveren voor de aanschaf van een crematieoven op waterstof is daarmee afgewezen.


15 april 2024

Kerkhof Zenderen klaar voor onzekere toekomst

Het kerkhof van parochie OLV Onbevlekt Ontvangen in Zenderen is de afgelopen jaren flink opgeknapt door een groep vrijwilligers. De begraafplaats ziet er inmiddels parkachtig uit en er zijn diverse asbestemmingen toegevoegd.


12 april 2024

Fototentoonstelling begraafplaats Meppel

De katholieke begraafplaats in Meppel bestaat dit jaar 150 jaar. Dat jubileum wordt onder andere gevierd met een fototentoonstelling die het verhaal de begraafplaats door de jaren heen uitbeeldt.


11 april 2024

50.000 euro schade begraafplaats na koperdiefstal

De Noorderbegraafplaats in Hilversum is het slachtoffer geworden van koperdieven. De dieven hebben waterleidingen en kranen gestolen en zo voor een schadepost van 50.000 euro gezorgd.


11 april 2024

Slepende procedures voor realisatie natuurbegraafplaats

Mag hij er nou (eindelijk) komen of toch niet? En als hij er mag komen, hoeveel hectare groot mag hij dan worden? Om deze, en een aantal andere vragen, draait het al heel lang bij de realisatie van een natuurbegraafplaats op Landgoed de Kalenberg in Lochem. Omwonenden protesteren, de provincie wilde 2,7 hectare in plaats van 3 hectare, maar er is licht aan het einde van de tunnel.


10 april 2024

Rondleiding Oorlogsverhalen op De Nieuwe Ooster op 5 mei 2024

Op zondag 5 mei om 11.00 uur en 14.00 uur organiseert de gemeentelijke begraafplaats De Nieuwe Ooster een wandeling langs oorlogsmonumenten en -graven.


Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaart-Delft.nl: LOOP Biotech

10 april 2024

Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaart-Delft.nl: LOOP Biotech

Ben je klaar voor een nieuwe kijk op het leven na de dood? Wij zijn Loop Biotech, een snelgroeiende Nederlandse scale-up die paddenstoel-uitvaartkisten, urnen en baren produceert die de natuur verrijken. Geïnspireerd door de natuurlijke recycling kracht van mycelium (het wortelnetwerk van paddenstoelen), ontdekt tijdens onderzoek aan de Technische Universiteit Delft, hebben we een oplossing gecreëerd om onze laatste voetafdruk te veranderen. Onze producten worden in slechts 7 dagen gegroeid van paddenstoelen en upcycled hennepvezels. Het resultaat is een nieuwe generatie producten die natuurlijk, lokaal en biologisch afbreekbaar zijn, en bijdragen aan een betere biodiversiteit.


684 verkeersdoden in 2023

10 april 2024

684 verkeersdoden in 2023

In 2023 kwamen 684 mensen in Nederland om door een verkeersongeval. Dat zijn 61 verkeersdoden minder dan een jaar eerder, maar opnieuw meer dan tussen 2010 en 2021. Voor het vierde jaar op rij kwamen meer fietsers (270) dan inzittenden van personenauto's (194) om in het verkeer. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers.


10 april 2024

Rechter: broer geen recht op beetje as voor assieraad

De rechter in Maastricht heeft zich moeten buigen over een zaak die speelde tussen een broer en zus. De inzet was de asbestemming van de as van hun vorig jaar overleden moeder. Volgens de zus was het de wens van moeder dat alle as in het Julianakanaal uitgestrooid zou worden.


Nieuwe Naam, Dezelfde Mensen: Ervaar het zelf bij Nova Funeral Cars

8 april 2024

Nieuwe Naam, Dezelfde Mensen: Ervaar het zelf bij Nova Funeral Cars

Welkom bij Nova Funeral Cars, voorheen bekend als Budget Hearses. Als vooraanstaand leverancier van rouw- en overbrengauto’s hebben we een reis van groei doorgemaakt en hebben we ons gepositioneerd als betrouwbare speler. Onze naamswijziging weerspiegelt niet alleen deze groei, maar ook onze focus op kwaliteit en klanttevredenheid.


8 april 2024

Crematoria Twente wil cremeren op waterstof

Crematoria Twente overweegt om het crematorium in Usselo om te bouwen tot een waterstof crematorium. Dat is milieuvriendelijk maar wel erg kostbaar. Om het te kunnen realiseren zullen de aandeelhouders (gemeenten in Twente) even geen winst uitbetaald krijgen.


8 april 2024

Eerste resomatorium van Amsterdam

Begraafplaats Sint Barbara krijgt naar verwachting het eerste resomatorium van Amsterdam. Het resomatorium is een eigenlijk een compromis omdat de gemeente geen vergunning wilde verlenen voor de bouw van een crematorium.


Nieuwe rouwkamers voor Stadscrematorium Groningen

5 april 2024

Nieuwe rouwkamers voor Stadscrematorium Groningen

Stadscrematorium Groningen (Crematoriumlaan 6, 9747 AM Groningen) luistert altijd naar gasten en families. Om de dienstverlening nog verder uit te breiden, heeft Stadscrematorium Groningen op 3 april twee rouwkamers geopend: Libelle en Vlinder. Ook is de Advies & Zorgruimte geheel vernieuwd. In deze ruimte adviseren medewerkers over de laatste bestemming van de as, en is een uitgebreide collectie urnen, sieraden en andere gedenktekens te bekijken.


5 april 2024

Crematorium DELA Heeze wordt verbouwd

Vanaf maandag 22 april 2024 is het crematorium in Heeze gesloten voor een verbouwing en verduurzaming. De strooivelden en urnentuin blijven open, maar houd bij een bezoek rekening met eventuele bouwoverlast. Rond december 2024 verwacht DELA het vernieuwde crematorium te heropenen.


5 april 2024

Productiefaciliteit van Fair Coffins failliet

De Productiefaciliteit van Fair Coffins is failliet sinds 31-01-2024. Dat blijkt uit het faillissementsregister. Fair Coffins staat bekend om haar kartonnen uitvaartkisten die gemaakt werden in een sociale werkplaats. De productie en levering gaat door via een nieuwe bedrijf i.o. Final Footprint bv.


Herstel grafmonumenten tot gedenkwaardige plekken

4 april 2024

Herstel grafmonumenten tot gedenkwaardige plekken

Nadat uw dierbare een rustplek heeft gekregen, wilt u deze plek in goede staat houden. U kunt regelmatig langs gaan en bijvoorbeeld groene aanslag weghalen. Zo blijft de rustplaats een eervolle herdenkingsplaats.


Regel een Uitvaart in Amsterdam: Budget en Opties

3 april 2024

Regel een Uitvaart in Amsterdam: Budget en Opties

Het organiseren van een uitvaart kan een emotioneel beladen en kostbaar proces zijn. Voor veel mensen is het echter een onvermijdelijke stap na het verlies van een dierbare. Vooral in stedelijke gebieden zoals Amsterdam kunnen de kosten flink oplopen. Wat zijn de belangrijkste overwegingen en hoe kun je de kosten beheersen?


Carla Brouwer met pensioen

3 april 2024

Carla Brouwer met pensioen

Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest bij Crematorium Schagen neemt Carla Brouwer (Van Duijne) afscheid. Carla was een bekend gezicht in het crematorium waar ze altijd klaar stond voor nabestaanden en uitvaartverzorgers.


2 april 2024

Joodse begraafplaats Veenhuizen hersteld

Niet veel mensen wisten voor kort dat er in het Drentse Veenhuizen een Joodse begraafplaats ligt. Dat komt omdat de begraafplaats overwoekerd was door bosschages en het gelegen is aan het einde van een doodlopende weg. Landschapsbeheer Drenthe wil de begraafplaats uit de anonimiteit halen en in ere herstellen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >