nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw crematorium Tussen de bergen in Roermond operationeel

14 oktober 2010


Roermond, 14 oktober 2010 – Vanaf 20 oktober is het crematorium van DELA in Roermond operationeel. Het nieuwe crematorium is onder andere voorzien van een uitvaartcentrum, een uitvaartlounge met uitgebreide horecafaciliteit en op korte termijn een binnencolumbarium, oftewel een inpandige urnenmuur. Daarnaast heeft Tussen de bergen pedagogisch medewerkers ter beschikking die kinderen van de nabestaanden kunnen opvangen tijdens een uitvaart.Peter Engelen, locatiemanager crematorium Tussen de bergen: “In dit nieuwe crematorium aan Kitskensdal 60 wordt er alles aan gedaan om nabestaanden te ontzorgen. Dit doen we door secundaire zaken zoals alle voorzieningen onder één dak aan te bieden. Maar ook door kinderopvang voor hen te regelen, zodat zij zich daar tijdens een uitvaart niet druk over hoeven te maken.”
Kinderopvang door professionals
Om ouders de zorg voor hun kinderen op dit vaak emotionele moment te ontnemen werkt DELA samen met de Stichting Kinderopvang Roermond (SKR). Tijdens de uitvaartdienst staat een professionele pedagogisch medewerker klaar om kinderen op te vangen en te begeleiden. De kinderen kunnen zelf kiezen of zij de dienst (deels) willen bijwonen of dat ze liever in een aparte ruimte onder begeleiding knutselen of een boekje lezen.
Napraten in uitvaartlounge
Om even bij te komen van de emoties die gepaard gaan met een uitvaartdienst is er onder hetzelfde dak ook een uitvaartlounge te vinden. Engelen: “Het heeft de sfeer van een Grand Café en heeft ook dezelfde faciliteiten. Alle soorten koffie, thee, een uitgebreid wijnassortiment en bier, maar ook een divers assortiment aan gebak; alles is mogelijk. Nabestaanden kunnen hiervan na een uitvaart of bij bezoek aan de naast gelegen begraafplaats in alle rust en in een prettige sfeer gebruik maken en met elkaar napraten.”
Naast de faciliteiten die de uitvaartlounge biedt kunnen nabestaanden ook kiezen voor complete buffetten. Dit varieert van een ontbijt-, lunch-, tot dinerbuffet. “In de 25 jaar dat ik in het uitvaartvak zit heb ik een enorme verandering gezien op gebied van horecafaciliteiten. Alleen koffie met een koekje of plakje cake is nu echt verleden tijd. Omdat we beschikken over een uitgebreide keukenfaciliteit kunnen we met gemak wat meer of wat minder maken voor de dienst”, aldus Engelen.
Live muziek
Ook is er in het nieuwe uitvaartcentrum veel mogelijk op gebied van livemuziek. DELA werkt daartoe samen met diverse artiesten uit de regio die live optredens kunnen verzorgen tijdens de uitvaartdienst. Ook beschikt de locatie over een uitgebreide audiovisuele installatie. Nabestaanden kunnen zelf kiezen of zij een opname op dvd willen laten maken van de uitvaartdienst.

Over DELA
Zo’n 200 vestigingen, 1.700 medewerkers en meer dan 3 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 75 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is onze ambitie dat onze leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartzorg en het keurmerk Privacy Waarborg.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >