Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2012

donderdag 31 augustus 2012

Anita Witzier overhandigt cheque aan Toon Hermans Huis Amersfoort

Op donderdag 30 augustus heeft het Toon Hermans Huis Amersfoort een donatie ontvangen van het Monuta Charity Fund.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2012

9 op 10 Nederlanders heeft wensen eigen uitvaart

Utrecht – Negen op de tien Nederlanders heeft specifieke wensen rond de eigen uitvaart. Het merendeel zorgt er tegenwoordig voor dat hun nabestaanden hiervan op de hoogte zijn. Muziek, locatie, catering en andere elementen leggen mensen vaak schriftelijk vast. Dit blijkt uit onderzoek van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2012

Nieuw wereldrecord ‘Langste stoet van rouwauto’s’ gevestigd in Baarn

Baarn, 30 augustus 2012 – De recordpoging van uitvaartverzekeraar Nuvema voor de langste stoet van rouwauto’s ooit is geslaagd. Het bestaande record van 51 rouwauto’s – dat dateerde van september 2011 – is op donderdag 30 augustus 2012 verbroken. Nuvema heeft dit record met 107 rouwauto’s ruimschoots overtroffen en verdient daarmee een plek in het Guinness Book of World Records. Onder de deelnemers waren onder andere een prachtige replica van de Engelse begrafenisauto van Lady Di, de statige rouwauto van Coen Moulijn, een prachtige roze Chevrolet Caprice-rouwauto en een originele begrafenisaanhanger uit 1958 van het merk Pfefferkorn.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2012

Dr. C.J. Vaillantfonds doneert recordbedrag aan Hulphond Nederland

Op dinsdag 28 augustus 2012 heeft Henry Keizer van het Dr. C.J. Vaillantfonds een cheque met een recordbedrag van €150.000,- overhandigd aan Frits Wester, ambassadeur van Hulphond Nederland. De overhandiging vond plaats in het bijzijn van Anne de Ruijter met haar hulphond Noralie en de directie van Hulphond Nederland.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2012

Nunspeet staat particuliere begraafplaats toe op landgoed

De familie Drost mag van de gemeente Nunspeet een particuliere begraafplaats realiseren op landgoed de Pauwenhof in Vierhouten. De gemeente laat weten dat het niet vaak voorkomt dat mensen een dergelijk verzoek indienen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2012

Bouw crematorium Marsum kan doorgaan

Het voormalige partycentrum in Marsum (Friesland) kan worden omgebouwd tot een crematorium. De Raad van State heeft een verzoek tot een bouwstop van omwonenden afgewezen, dat meldt de Leeuwarder Courant.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2012

Nieuwe column Mariska Overman: Je weet wat het is totdat je het moet uitleggen

Tijd is een wonderlijk iets. Je weet wat het is is totdat je het moet uitleggen.

Lees verder


donderdag 21 augustus 2012

Aantal zelfdodingen in Nederland in 2011 (weer) toegenomen

Het CBS heeft bekend gemaakt dat in 2011, 1647 mensen zelfmoord hebben gepleegd. Dat houdt in dat gemiddeld 4,5 mensen per dag een einde maken aan hun leven. Daarmee stijgt het aantal zelfmoorden in ons land voor het vierde jaar op rij. Per 100.000 inwoners plegen gemiddeld 9.9 mensen zelfmoord.

Lees verder


donderdag 16 augustus 2012

Film: Theatervoorstelling op begraafplaats Crooswijk verboden

Begraafplaats Crooswijk zal komende maand niet het decor zijn van de theatervoorstelling ‘Komen en Gaan’, dat meldt RTV Rijnmond. De deelgemeente heeft aan de omroep laten weten dat ze geen vergunning zal verlenen voor de uitvoering.

Lees verder


donderdag 15 augustus 2012

Film: pgb doorbetalen na overlijden?

Moet het pgb (persoonsgebonden budget) tot een maand na het overlijden worden doorbetaald? In deze film geeft nazorgspecialist Wendy van der Kooij een antwoord op die vraag.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2012

NVVE lanceert hulplijn voor hulp bij zelfdoding

Vanaf morgen kunnen mensen die dierbaren hebben geholpen bij zelfdoding hun verhaal kwijt op een speciale website van de NVVE. De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde(NVVE) wil deze nabestaanden helpen omdat zij hun geheim doorgaans niet kunnen delen omdat de door hen gegeven hulp strafbaar is.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2012

Uitvaartcentrum Monuta in Leiden tijdelijk dicht voor verbouwing

Vanaf 20 augustus zal uitvaartcentrum Monuta Van der Luit aan de Willem de Zwijgerlaan in Leiden tijdelijk gesloten zijn vanwege een verbouwing. Als alles goed gaat zal het uitvaartcentrum haar deuren weer openen in oktober, dat meldt het Leidsch Dagblad.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2012

Door het onkruid de graven niet meer kunnen zien

De gemeente Roosendaal moet net als andere gemeentes bezuinigen. Zoals gebruikelijk in veel gemeentes wordt de lokale begraafplaats in zo’n geval niet ontzien. Op de begraafplaats aan de Bredaseweg in Roosendaal zijn de gevolgen van de bezuinigingen wel heel pijnlijk zichtbaar. Door gebrek aan onderhoud verdwijnen de meeste graven onder het snel aangroeiende onkruid.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2012

Sterke groei sterftecijfer in 1e halfjaar 2012

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er 6% meer sterfgevallen geweest in vergelijking met de eerste helft van 2011. In de eerste helft van dit jaar zijn ruim 72 duizend mensen overleden, dat zijn ruim 4 duizend sterfgevallen meer dan vorig jaar in dezelfde tijd, dat meldt het CBS.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2012

Film: Foto’s overledene op internet

Tegenwoordig heeft nagenoeg iedereen wel een fototoestel waarmee foto’s en films gemaakt kunnen worden. Mede hierdoor komt het steeds vaker voor dat omstanders foto’s maken van slachtoffers van ongelukken of geweldsmisdrijven.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2012

Ombudsman: Ondernemer vergeet overledene over te brengen voor condoleance

De Ombudsman Uitvaart heeft een nieuwe uitspraak gedaan. Het betreft een zaak waarbij de overledene niet aanwezig was bij de condoleance in een uitvaartcentrum in Den Haag. Deze bleek zich door een vergissing nog te bevinden in een uitvaartcentrum in Gouda.

Lees verder


donderdag 6 augustus 2012

Urn Hella Haasse bijgezet op De Nieuwe Ooster

Afgelopen week is de urn met de as van schrijfster Hella S. Haasse in aanwezigheid van haar dochters bijgezet in de urnentuin van De Nieuwe Ooster in de Amsterdamse Watergraafsmeer.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2012

Nieuw op Uitvaart.nl: Asverstrooiing Noordzee

De zee met haar uitgestrektheid en vele gezichten heeft de mensen van oudsher al gefascineerd. De gedachte om voor altijd in de golven aanwezig te blijven, maakt de zee tot een bijzondere laatste rustplaats.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2012

7% Overledenen heeft aangepast formaat kist nodig door overgewicht

Voor zeven procent van de mensen die in 2011 stierven moest een kist met afwijkende maat worden gebruikt. Dat komt omdat het aantal corpulente overledenen is toegenomen. In vergelijking tot 2008 gaat het om een stijging van meer dan 50%, in dat jaar bedroeg het percentage corpulente overledenen nog 3%.

Lees verder


donderdag 1 augustus 2012

Film: Commotie over theatervoorstelling op begraafplaats Crooswijk

De fractie van het CDA in Rotterdam wil dat de theatervoorstelling ‘Komen en Gaan’ niet wordt gespeeld op de algemene begraafplaats Crooswijk. De partij vindt de locatie ongepast en wil dat de gemeente met een verbod op de voorstelling komt, dat meldt RTV Rijnmond.

Lees verder


donderdag 1 augustus 2012

Nieuwe column Mariska Overman: Onsterfelijk tot het einde

In mijn column van vorige maand schreef ik over de rol van artsen in het doorbehandel-vraagstuk. Daarbij stelde ik dat de aandacht voor het aspect 'angst voor de dood' onderbelicht is.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder