Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JANUARI 2009


De derde bestemming: Film over ter beschikking stellen van de wetenschap

29 januari 2009

De derde bestemming: Film over ter beschikking stellen van de wetenschap

In Nederland wordt ongeveer 54% van alle overledenen gecremeerd. De rest wordt begraven of kiest de derde bestemming: ter beschikking stelling van de wetenschap. Eigenlijk is daar maar weinig informatie over. Daarom een informatief filmpje op Youtube.com over 'de derde bestemming'.


Gratis seminar bovengronds begraven voor clienten en relaties van Den Boer Econorm en Genius Loci

29 januari 2009

Gratis seminar bovengronds begraven voor clienten en relaties van Den Boer Econorm en Genius Loci

Wij nodigen u uit om op dinsdag 10 maart a.s. het gratis seminar Bovengronds Begraven bij te wonen. Dit seminar wordt georganiseerd door Den Boer Econorm en Genius Loci in samenwerking met Environ International.

Het middag seminar vindt plaats in de conferentieruimte van Den Boer Econorm BV, Nijverheidsweg 41 2102 LK Heemstede. Aanvang is 13.30 uur.


28 januari 2009

DELA vervangt na vijf jaar defibrillators in alle vestigingen

Eindhoven, 28 januari 2009 – In alle rouwcentra en crematoria van DELA in België en Nederland worden de komende weken de defibrillators vervangen die hier vijf jaar geleden zijn geïnstalleerd.


26 januari 2009

Antwoorden op kamervragen van Leijten over ontruiming van kamers in verpleeg- en verzorgingshuizen binnen drie dagen

Kamerstuk, 26 januari 2009

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

DLZ-K-U-2905856

26 januari 2009

Antwoorden van staatssecretaris Bussemaker op kamervragen van het Kamerlid Leijten (SP) over de ontruiming van kamers in verpleeg- en verzorgingshuizen binnen drie dagen (ingezonden 7 januari 2009).


Nieuwe uitvaartwijzer van OHRA op Internet

23 januari 2009

Nieuwe uitvaartwijzer van OHRA op Internet

OHRA komt met een nieuwe en speciale website. http://www.watvooruitvaartwiljij.nl/

OHRA wil met de nieuwe website laten zien dat het denken over de dood en het vooraf regelen van je uitvaart eigenlijk heel simpel is. Met een simpele uitvaartwijzer krijg je in 1 overzicht te zien wat wat kost voor een uitvaart, hoe je het ook geregeld wil hebben.


23 januari 2009

Monuta rust 100 uitvaartcentra uit met AED

Uitvaartcentra en crematoria zijn drukbezochte plekken, waar bezoekers vaak te maken hebben met emoties. Monuta heeft daarom 100 vestigingen voorzien van een automatische externe defibrillator (AED). Directievoorzitter Cors Hage roept andere uitvaartondernemers op dit voorbeeld te volgen.


22 januari 2009

Tentoonstelling over de dood, internet en zelfrepresentatie

Amsterdam 21 januari 2009 — Wat gebeurt er met je online profiel als je bent overleden? Rust je straks in vrede, of kun je beter vooraf regelen hoe je herinnerd wilt worden? Met de tentoonstelling Ik R.I.P. spoort Mediamatic aan om na te denken over zelfrepresentatie en de dood. Te zien zijn doodsportretten door Elizabeth Heyert, doodskisten uit Ghana, het computerspel The Graveyard en meer. Kom 'proefliggen' in een milieuvriendelijke grafkist en maak daarin een foto. Er zijn workshops grafkist ontwerpen. En op een nieuwe website kan iedereen aangeven wat er na de dood met zijn online profiel en ander digitaal bezit moet gebeuren.Opening 30 januari 2009 om 20.00 uur, met om 21.00 uur een performance van Mudboy. De tentoonstelling Ik R.I.P. loopt van 31 januari tot en met 29 maart 2009. Geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 19.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur.


19 januari 2009

SGP stelt opnieuw vragen over ontruimen kamers in verpleeg- en verzorgingshuizen

De SGP wil op korte termijn maatregelen om te voorkomen dat kamers in verpleeg- en verzorgingstehuizen binnen een paar dagen moeten worden ontruimd na het overlijden van de bewoner. Het is ongepast dat families nog voor de begrafenis worden opgejaagd om te gaan ontruimen. SGP-fractievoorzitter Van der Vlies heeft hierover opnieuw aan de bel getrokken bij staatssecretaris Bussemaker van VWS. Aanleiding is het bericht dat een familie een kamer al binnen drie dagen moest leegruimen. De SGP vindt dit ten enenmale onredelijk. Het is bovendien niet in overeenstemming met toezeggingen die er op dit gebied al eerder zijn gedaan.


Kunstenaar presenteert de begrafeniskruiwagen

19 januari 2009

Kunstenaar presenteert de begrafeniskruiwagen

Een begrafeniskruiwagen als statement tegen de oplopende uitvaartkosten. Dat heeft Filip de Jonker op ludieke wijze willen uitbeelden. Lees het hele persbericht.


16 januari 2009

Johan Zwaanswijk (NIBESVV) en Uitvaart.Com werken gezamenlijk aan Uitvaartverzekering.net

Het Amsterdamse internetbedrijf Uitvaart.Com heeft Johan Zwaanswijk, verbonden aan het Nederlands Instuut voor het Bank-, Verzekerings- en Effectenbedrijf (NIBESVV), bereid gevonden de website Uitvaartverzekering.net aanzienlijk te verbeteren en uit te breiden met een adviesrubriek.
Consumenten kunnen hier kosteloos vragen stellen over alles wat te maken heeft met de financiering van hun uitvaartwensen. Media maart zullen de eerste resultaten online te zien zijn op www.uitvaartverzekering.net.


16 januari 2009

Maandag 23 maart 2009: Congres Verlies en Veerkracht in De Eenhoorn/Amersfoort

Met onder andere Riet Fiddelaers, Morten Hjort en Kluun!

Verlies is onlosmakelijk verbonden met het leven…

Bij verlies wordt de natuurlijke veerkracht die kinderen en jongeren hebben danig op de proef gesteld. Zeker wanneer het ene verlies het andere opvolgt. Ouders gaan scheiden waardoor er verhuisd moet worden, een deel van de familie keert zich van het gezin af. Vader overlijdt plotseling, er komt minder geld binnen en moeder raakt door de gebeurtenissen in een depressie. Enerzijds zijn jonge mensen kwetsbaar en kunnen ze diep geraakt worden door een afscheid, anderzijds is er vaak bewondering voor hun veerkracht.


16 januari 2009

Voorlichtingsboekje Afscheidswijzer verkozen als ‘Innnovatie van de week’ door innovatienetwerk Syntens

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken ondersteunt Syntens MKB-ondernemers bij innovaties. Syntens selecteert elke week één innovatie die in haar ogen veel potentieel heeft en extra aandacht verdient. Deze week is de Afscheidswijzer van de Apeldoornse onderneming Calido Media ‘Innovatie van de Week’.


Toparchitect voor De Nieuwe Ooster

15 januari 2009

Toparchitect voor De Nieuwe Ooster

Het bestuur van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer stemde dinsdag 13 januari in met de keuze voor architectenbureau Henket & partners voor de uitbreidingsplannen van De Nieuwe Ooster. Een verbouwing is mede noodzakelijk omdat het crematorium van De Nieuwe Ooster niet meer voldoet aan de nieuwste milieueisen.


DELA bouwt eerste crematorium met uitvaartlounge

14 januari 2009

DELA bouwt eerste crematorium met uitvaartlounge

Venray, 14 januari 2009 – De gemeente Venray heeft de bouwvergunning afgegeven voor bouw van een crematorium met uitvaartlounge. Nabestaanden hebben zo meer mogelijkheden om met elkaar na te praten. Met de uitvaartlounge onderstreept DELA haar visie om nabestaanden te helpen de draad van het leven zo goed mogelijk op te pakken.


9 januari 2009

Nieuwe uitspraak Ombudsman: Bemiddeling uitvaartondernemer met restaurant onvolledig?

Vraag:
In de kostenbegroting heeft de uitvaartondernemer ruim € 3000,- opgenomen voor consumpties in een restaurant. De rekening van het restaurant blijkt bijna € 7000,- te zijn. Klaagster vindt dat de uitvaartondernemer toerekenbaar tekort is geschoten in zijn bemiddeling met het restaurant. Het begrote bedrag is niet goed ingeschat, de uitvaartondernemer had de rekening niet moeten betalen, de uitvaartondernemer had de gewijzigde bezoekersaantallen moeten doorgeven. Daarnaast worden klachten over de in de ogen van klaagster niet kloppende rekening van het restaurant geuit.
Klik hier voor de uitspraak

Let op: vanaf vandaag kunt u op de website van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen ook de gehele uitspraak van de Ombudsman lezen. Onder de samenvatting van het antwoord staat nu een knop "Lees de gehele Uitspraak"!


Richtlijnen angst en spirituele zorg in de maak

6 januari 2009

Richtlijnen angst en spirituele zorg in de maak

Professionals in de palliatieve zorg worden opgeroepen commentaar te leveren op twee nieuwe richtlijnen die gemaakt zijn: één over de behandeling van angst, en één over spirituele zorg voor mensen in de laatste levensfase.


Nieuwe adverteerder: Bergamin Rouwvervoer, dé specialist voor uitvaartvervoer in de regio Noord-Holland en Utrecht.

5 januari 2009

Nieuwe adverteerder: Bergamin Rouwvervoer, dé specialist voor uitvaartvervoer in de regio Noord-Holland en Utrecht.

Bergamin Rouwvervoer is dé specialist voor uitvaartvervoer in de regio Noord-Holland en Utrecht. Ons wagenpark bestaat uit Mercedes rouw- en volgauto's in de kleuren zwart, zilvergrijs en wit. Bergamin Rouwvervoer, bereikbaar, betrouwbaar en betaalbaar. Ga naar http://www.bergaminrouwvervoer.nl/ voor meer informatie.


Landelijke Vereniging Crematoria (LVC) nu ook online: www.lvc-online.nl

4 januari 2009

Landelijke Vereniging Crematoria (LVC) nu ook online: www.lvc-online.nl

Om in staat te zijn zo snel mogelijk te kunnen communiceren en voorlichting te geven, is de Landelijke Vereniging voor Crematoria (LVC) nu ook online bereikbaar. Via de website van de LVC is niet alleen algemene informatie te vinden, maar ook actuele ontwikkelingen én uiteraard de contactgegevens van alle leden. Via de site kunt u tevens de landelijke cijfers downloaden van het aantal overledenen, het aantal crematies én het crematiepercentage.


28 januari: LEZING DE VERBORGEN TOMBE door egyptoloog Huub Pragt.

1 januari 2009

28 januari: LEZING DE VERBORGEN TOMBE door egyptoloog Huub Pragt.

Op woensdag 28 januari organiseert Yarden Vereniging Overijssel in Diepenveen bij Deventer de lezing ,de verborgen tombe’.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >