nieuws

Facultatieve
Sponsors

Meer verzet tegen verplaatsen dassenburcht

7 oktober 2010


IVN Natuur- en Milieueducatie sluit zich aan bij het verzet tegen de verplaatsing van een dassenburcht in Oldenzaal, dat meldt dagblad Tubantia. De dassen moeten plaatsmaken voor de komst van een crematorium en enkele andere voorzieningen waaronder een vakantiepark.

De gemeente vindt de verhuizing van de dassen een serieuze optie. Ze voelt zich daarbij gesteund nu een dassenburcht uit Ede gaat verhuizen naar de Achterhoek. In de Tubantia laat een woordvoerder van het IVN weten dat de situatie in Oldenzaal niet vergeleken kan worden met die in Ede.

In juli werd vastgesteld dat in recreatiegebied Hulsbeek een dassenburcht aanwezig is. De aanwezigheid van deze burcht zorgt voor problemen bij de realisatie van het crematorium, maar ook de plannen voor de uitbreiding van de begraafplaats moeten er door worden aangepast. De gemeente wil de dassen echter verhuizen zodat de plannen kunnen worden doorgezet.

Onderzoeksbureau Oranjewoud adviseerde eerder om de uitbreiding van de begraafplaats en de locatie van het crematorium naar voren te halen. Op die manier wordt de dassenburcht niet aangetast.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE