Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2009

donderdag 28 mei 2009

Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld op zondag 7 juni

In het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) wordt op zondag 7 juni om 14.00 uur het inmiddels traditionele Concerto in Memoriam gehouden. Met dit jaarlijkse herdenkingsconcert in de open lucht - dat vorig jaar bezocht werd door meer dan zesduizend mensen - wil Westerveld zoveel mogelijk mensen een mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken. Het concert is daarom ook vrij toegankelijk. Iedereen is welkom.

Lees verder


woensdag 27 mei 2009

Wet op de lijkbezorging bijna klaar

Nadat op 15 mei 2009 de nadere memorie van antwoord van staatssecretaris Bijleveld was ontvangen heeft de commissie Binnenlandse Zaken en Hoge Colleges van Staat, Algemene Zaken en Huis der Koningin, op 26 mei 2009 het eindverslag vastgesteld over de Wet op de lijkbezorging.

Lees verder


woensdag 20 mei 2009

Marktaandeel uitvaartverzorging Yarden groeit

Yarden uitvaartorganisatie heeft zich in 2008 verder gericht op de invulling van “Iedere uitvaart uniek. Yarden”. Yarden verzorgde ruim 11.000 uitvaarten waarmee het marktaandeel steeg naar 9,1% van het landelijk aantal uitvaarten in 2008. In verzorgde crematies bleef Yarden met ruim 25.000 crematies en een marktaandeel van 31,6% marktleider. De groei van de verkoop van uitvaartverzekeringen zette door. Het verzekerd kapitaal steeg naar meer dan 3 miljard euro. De neergang op de financiële markten had gevolgen voor de beleggingen van Yarden. Per saldo werd een verlies geleden van ruim 49 miljoen euro. Door maatregelen in de afgelopen jaren blijft Yarden beschikken over een goede solvabiliteit.

Lees verder


woensdag 20 mei 2009

28 mei a.s.: Informatieve bijeenkomst "Heeft u alles goed geregeld?" in Enschede

Yarden Vereniging Overijssel organiseert een informatieve bijeenkomst in Enschede over het nieuwe Nederlandse erfrecht. Veel mensen denken wel na over hun nalatenschap maar tot het uitwerken van een concreet plan komt het meestal niet.

Lees verder


dinsdag 19 mei 2009

De dubbelzinnigheid van het einde

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover presenteert vanaf 12 juni een serie installaties van de Griekse kunstenaar Tania Theodorou. Zij onderzoekt hierin de dubbelzinnige betekenis van het begrip ‘het einde’.

Lees verder


dinsdag 19 mei 2009

Nationale Ombudsman: "Verplichte onderhoudskosten grafsteen ontoelaatbaar"

De Nationale Ombudsman, Alex Brenninkmeijer, vindt dat gemeentes niet verplicht kosten in rekening mogen brengen voor het onderhoud van een graf dat burgers zelf kunnen verzorgen. Uit onderzoek van het TROS-programma RADAR blijkt dat 15% van de gemeentes nabestaanden verplichten te betalen voor het schoonmaken van gedenktekens op de gemeentelijke begraafplaats. Die kosten kunnen oplopen tot honderden euro's verspreid over een aantal jaren. Als burgers er voor kiezen om zelf hun gedenkteken te onderhouden en schoon te maken, moeten zij toch betalen.

Lees verder


zaterdag 16 mei 2009

Nieuwe uitspraak van Ombudsman voor het uitvaartwezen: Klacht 2008-56 Ten onrechte betaalde grafrechten?

Vraag:
Klager stelt sinds het jaar 2000 teveel onderhoudskosten voor een graf te betalen, nu daarin door hem niet verschuldigde grafrechten worden begrepen. Dit prijsverschil bedraagt voor de jaren 2000 t/m 2007 €50,- en bedraagt voor de afkoopsom die klager in 2008 onder protest heeft betaald (voor 10 jaar) € 90,- . Deze afkoopsom vormde voor klager aanleiding om een klacht in te dienen bij de ombudsman. Klager wil de teveel betaalde bedragen terug.

Lees verder


vrijdag 15 mei 2009

De Nieuwe Ooster kiest voor crematieoven van DFW Europe.

De Nieuwe Ooster, begraafplaats en crematorium van de gemeente Amsterdam, maakt een flinke stap naar een meer duurzame bedrijfsvoering met de keuze voor een nieuwe crematieoven van het Nederlandse bedrijf DFW Europe bv.

Lees verder


vrijdag 15 mei 2009

Levensdocument voor nabestaanden

Heeft u er wel eens over gedacht om een boodschap en/of uw levensverhaal in een boeiend document na te laten?

Lees verder


donderdag 14 mei 2009

Stichting Make A Memory maakt foto's van ernstig zieke, stervende of overleden baby's en kinderen.

De Stichting Make a Memory, wil troost bieden aan ouders door middel van het aanbieden van professionele foto’s van hun kind, zodat ze in een later stadium een mooie herinnering hebben aan hun kind. We streven naar landelijke bekendheid om op deze manier zoveel mogelijk ouders te bereiken.

Lees verder


woensdag 13 mei 2009

Jaarverslag 2008 van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen staat online: 86 klachten in 2008 waarvan 16 toegewezen!

De Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen houdt zich bezig met klachten van consumenten over een uitvaart. De Stichting heeft hiertoe een reglement opgesteld.
De Stichting heeft een Ombudsman aangesteld die de klachten op basis van hoor en wederhoor bestudeert en uitspraak doet. Vandaag publiceert de Stichting het jaarverslag van 2008.

Lees verder


woensdag 13 mei 2009

Feminique Uitvaartmuziek te horen tijdens opendag Moscowa

Op zondag 17 mei zal Feminique Uitvaartmuziek de opendag van crematorium Moscowa muzikaal omlijsten. Zowel de vleugel alsook het orgel zal worden bespeeld in combinatie met dwarsfluit. Een prachtige combinatie die zeer geschikt is voor een uitvaartceremonie.

Lees verder


woensdag 13 mei 2009

Yarden introduceert asverstrooiing per ballon

Yarden introduceert een nieuwe vorm van asverstrooiing, verstrooiing van de as via een speciale ballon. Yarden is hiermee de eerste grote uitvaartorganisatie die deze ballonverstrooiing landelijk aanbiedt. Ballonverstrooiing past in de trend dat nabestaanden steeds vaker een tweede moment van afscheid creëren op het moment van de asbestemming. Deze intieme manier van afscheid nemen, helpt nabestaanden bij het verwerkingsproces. De stijgende ballon symboliseert het loslaten van de overledene.

Lees verder


woensdag 13 mei 2009

Monuta en Oad Reizen helpen nabestaanden (weer) op weg

De draad weer oppakken na een overlijden, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Monuta weet uit ervaring hoe moeilijk de periode na een overlijden kan zijn. Vooral als je alleen achter blijft. Om nabestaanden (weer) op weg te helpen, werkt Monuta vanaf nu samen met Oad Reizen.

Lees verder


dinsdag 12 mei 2009

Facultatieve Groep nieuwe sponsor GroeneUitvaart.nl

Groene-Uitvaart.nl, de site die aandacht besteed aan de milieu-ontlastende uitvaart, heeft een sponsor gevonden: de Facultatieve Groep.

De Facultatieve Groep is natuurlijk bekend als marktleider op het gebied van crematie- en filterinstallaties. Het is mede door de Facultatieve Groep dat cremeren zich heeft ontwikkeld tot een milieuvriendelijk alternatief voor begraven. Middels deze moderne ovens en rookgasfilters kan de uitstoot aan schadelijke stoffen tot een minimum worden beperkt.

Alle crematoria van de Facultatieve Groep zijn nu vindbaar in de advertentiecategorie Crematora op Groene-Uitvaart.nl. En Facultatieve Verzekeringen verzekert alle uitvaartwensen, dus ook de wens voor een milieuvriendelijke uitvaart!

Lees verder


dinsdag 12 mei 2009

Wat zou jij doen?

Kido en Pola zijn elkaars beste vriendjes. Kido is een jongetje van 7 jaar en Pola is een klein pandabeertje.
Op een dag krijgt Pola een ongeluk in de dierentuin en sterft. Kido moet het afscheid gaan voorbereiden, maar wat moet hij allemaal beslissen en moet Pola begraven of gecremeerd worden?

Wat zou jij doen?

Lees verder


vrijdag 8 mei 2009

Uitnodiging: reizende tentoonstelling “De Toekomst van de Dood”

reizende tentoonstelling “De Toekomst van de Dood”

te zien bij de Krabbedans - De Witte Dame, Eindhoven

15 mei t/m 12 juli 2009

Lees verder


donderdag 7 mei 2009

Zondag 17 mei: Open Dag Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Waterbergseweg, Arnhem) organiseert op zondag 17 mei een Open Dag. Iedereen is tussen 10.30 en 17.00 uur van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen en kennis te maken met de hoogstaande dienstverlening en mogelijkheden. Voor kinderen is er een speciaal programma.

Lees verder


dinsdag 5 mei 2009

Chain of Sadness:

Chain of Sadness staat symbool voor de rouwperiode die we mee maken na het verlies van een dierbaar persoon. Net als de rouw periode die in het begin in alle hevigheid aanwezig is maar naar verloop van tijd langzaam afneemt en het verlies een plek krijgt.

Lees verder


dinsdag 5 mei 2009

Zondag 10 mei: expositie "Op de plaats rust" te Almelo

Aanstaande zondag 10 mei wordt de expositie "Op de plaats rust" geopend te Almelo. Deze expositie laten prachtige beeld series zien van 8 jonge Vakfotografen, waarbij de schoonheid van begraafplaatsen in fotografie is vastgelegd.

Lees verder


vrijdag 1 mei 2009

Nieuwe adverteerder op Uitvaart.nl: As Art, Persoonlijke urnen voor plaatsing binnen of buiten.

In haar atelier ontwerpt en maakt Astrid Bosveld urnen. Alle urnen zijn met de hand opgebouwd en dus allen uniek. Graag ontwerpt zij naar aanleiding van uw wensen. Voor meer informatie, zie
http://www.as-art.nl.

As Art is ook te vinden op Uitvaartkaart.nl en Uitvaartsite.nl.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder