Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws OKTOBER 2004

donderdag 31 oktober 2004

Yarden uitvaartcentrum Berkeloord en de Vloek van de Farao

Yarden Uitvaartcentrum Berkeloord, Rijksstraatweg 75 in Warnsveld, houdt op maandag 15 november 2004 een lezing over de oude Egyptenaren. In het uitvaartcentrum houdt egyptoloog drs. Huub Pragt, gastconservator bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, van 20.00 tot 21.45 uur een audiovisuele presentatie over de oud-Egyptische dodencultuur. De egyptoloog beschrijft onder meer de reis naar het Egyptische dodenrijk en gaat in op de ‘vloek van de farao’. Speciaal voor de lezing zijn een replica van een sarcofaag met mummie (1500 v. Chr.) uit Museum Het Louvre te Parijs en een originele kattenmummie (300 v. Chr.) te bekijken.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2004

Yarden uitvaartcentrum Apeldoorn en de Vloek van de Farao

Yarden Uitvaartcentrum Apeldoorn, Hofveld 21-23 in Apeldoorn, houdt op woensdag 10 november 2004 een lezing over de oude Egyptenaren. In het uitvaartcentrum houdt egyptoloog drs. Huub Pragt, gastconservator bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, van 20.00 tot 21.45 uur een audiovisuele presentatie over de oud-Egyptische dodencultuur. De egyptoloog beschrijft onder meer de reis naar het Egyptische dodenrijk en gaat in op de ‘vloek van de farao’. Speciaal voor de lezing zijn een replica van een sarcofaag met mummie (1500 v. Chr.) uit Museum Het Louvre te Parijs en een originele kattenmummie (300 v. Chr.) te bekijken. De lezing wordt in totaal vier Yarden uitvaartcentra in Gelderland gehouden.

Lees verder


donderdag 25 oktober 2004

Cursus ‘Leren praten over de dood’

Tijdens de cursus ‘Leren praten over de dood’ maakt u kennis met verschillende aspecten van het levenseinde. In 10 bijeenkomsten van 2,5 uur elk leert u onder deskundige begeleiding veel over: de laatste fase van het leven – het overlijden – het afscheid – de uitvaart – rouwen en hoe verschillende culturen met de dood omgaan. Luister naar de ervaringen en ideeën van de andere deelnemers (minimaal 10, maximaal 15). De cursus staat open voor iedereen, ongeacht uw leeftijd, ervaring of achtergrond.

Lees verder


donderdag 25 oktober 2004

Zaterdag 6 november: open dag Uitvaartlocatie Floridadreef

Gemeentelijke Begraafplaats Daelwijck, Uitvaartcentrum Utrecht en Yarden
Crematorium Daelwijck houden op zaterdag 6 november aan Floridadreef 7 t/m 11 in Utrecht een open dag. Van 11.00 tot 16.00 uur vindt een scala aan
activiteiten plaats. Door de geconcentreerde ligging van het uitvaartcentrum is het mogelijk lopend van het uitvaartcentrum naar de begraafplaats of het crematorium te gaan. Dit is uniek in de regio Utrecht en daarom zal zo’n lopende ‘rouwstoet’ een aantal keren over Uitvaartlocatie Floridadreef trekken. Daarnaast worden demonstraties van ambachten gegeven, zoals glasblazen, urnen draaien, bloemschikken en - in het uitvaartcentrum - zelfs
een demonstratie door een traditionele bewassingsgroep. Tijdens de open dag
zijn vele vormen van rouwvervoer te bekijken: Rolls-Royces, de uitvaartbus
en een traditionele rouwkoets. Voor belangstellenden wordt - in het
crematorium - een animatiefilm getoond over de ecologische uitvaart, een
mogelijk nieuwe, ‘derde’ vorm van uitvaart waarbij vriesdroog-techniek wordt gebruikt. Organisaties en verenigingen geven voorlichting over onderwerpen als uitvaartzorg, verzekeringen, uitvaartkunst en nazorg.

Lees verder


donderdag 25 oktober 2004

DELA werkt mee aan uitvaartprogramma

Dat RTL 4 er zelf nog een beetje aan moet wennen, blijk wel uit de titel van het onderstaande persbericht:

RTL4 vult dode uurtjes met DELA-Doodshow

RTL4 doorbreekt het laatste taboe met de uitvaartserie Doodgewoon.
Dat onthulde het AVRO-mediaprogramma Antenne 2 zondag. Uitvaartverzekeraar DELA sponsort het project, waarin bekende Nederlanders vertellen over hun gedroomde uitvaart. Ook worden uitvaartverzorgers gevolgd tijdens hun werk, zoals het uitstrooien van crematie-as boven zee.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2004

Uitvaartverzekering nodig? Kijk op Uitvaartverzekering.net!

De afgelopen dagen zijn er veel berichten verschenen in de media over ondoorzichtige tarieven van uitvaartondernemingen. Veel consumenten kunnen door de bomen het bos niet meer zien. Voor hen heeft Uitvaart.nl een duidelijke en overzichtelijk alle financiele aspecten van overlijden op een rijtje zijn gezet.

Ga naar www.uitvaartverzekering.net.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2004

Persbericht Netwerk Uitvaartvernieuwers: Uitvaartvernieuwers doen niet mee aan ondergrondse verdiensten.

Het Netwerk van Uitvaartvernieuwers neemt afstand van het beeld dat een uitvaart het synoniem van onbehoorlijke financiële praktijken is. In tegenstelling tot het Platform Uitvaartwezen is men wél van mening dat er meer dan slechts incidenteel wordt gesjoemeld rond een uitvaart. Een kist wordt soms voor vele malen de inkoopprijs in rekening gebracht, de prijs van bloemen en een grafmonument worden mede bepaald door de provisie die aan de uitvaartondernemer wordt betaald. Op het vervoer en drukwerk rond een uitvaart wordt eveneens een toeslag in rekening gebracht. Het zijn niet alleen de uitvaartondernemingen die aan deze onduidelijke declaratiemethoden verdienen. Ook zorg- en religieuze instellingen bedingen soms provisie voor het aanbevelen van een uitvaartonderneming.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2004

Omgaan met rouw vanuit de hindoeïstische, islamitische en christelijke traditie.

Deze conferentie vindt plaats op vrijdag 5 november a.s. van 13.00 tot 17.30 uur in Congrescentrum De Eenhoorn te Amersfoort

Rouwen: Onze maatschappij is pluriform. Toch zijn er nogal wat rouwenden die na het overlijden van een dierbare in diverse sectoren van ons maatschappelijk leven ruimte noch begrip ondervinden voor hun religiegebonden rouwuitingen. Daardoor kan vaak slechts in de thuissituatie gerouwd worden.

Doel conferentie: Bijdragen leveren aan het bieden van (meer) ruimte om te kunnen rouwen op een manier die aansluit bij de achtergrond van nabestaanden. Uit de conclusies van de conferentie hoopt de LSR aanbevelingen te doen voor een beter voorwaardenbeleid.

Lees verder


donderdag 19 oktober 2004

Misstanden in uitvaartwereld

De uitvaartbranche maakt zich regelmatig schuldig aan het misleiden van nabestaanden en het ophogen van rekeningen van begrafenis of crematie. Dat blijkt uit onderzoek van NOVA, dat met tientallen personen uit de uitvaartwereld en nabestaanden sprak. Zo worden er vaak aan nabestaanden geen offertes verstrekt en staan er extra posten voor niet verleende diensten op de rekening die wel betaald moeten worden. Ook kreeg NOVA inzage in een lopend justitieel onderzoek waarbij tussenpersonen voor bijna 1 miljoen euro aan premies voor de uitvaartverzekering hebben verduisterd.

Lees verder


donderdag 18 oktober 2004

Tussen Hemel en Aarde in Crematorium Rijk van Nijmegen

Yarden Crematorium Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12 in Beuningen, houdt op
woensdag 3 november 2004 van 19.30 tot 21.45 uur een avond ‘Tussen Hemel en Aarde’ over vragen rondom het levenseinde. Wilfred Kemp, onder meer bekend als presentator van het gelijknamige KRO-programma, leidt de avond. Kemp praat met schrijver en voormalig D’66-politicus dr. Jan Terlouw en met monseigneur Philippe Bär, oud-bisschop van Rotterdam. Het gesprek gaat over hun kijk op leven en dood. Aansluitend is er een discussie met het publiek. De avond betreft een tournee met per locatie andere gasten door Yarden crematoria in heel Nederland.

Lees verder


donderdag 18 oktober 2004

Van urnen draaien tot vriesdrogen

Yarden Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 in Rotterdam, houdt
zaterdag 30 oktober 2004 van 11.00 tot 16.00 uur een open dag. Tijdens de
dag kunnen mensen een kijkje nemen in onder meer de ontvangstruimtes, het
binnencolumbarium of het gedenkpark bezoeken. Ook is er een blik achter de
schermen, zoals in de ovenruimte. Belangstellenden kunnen zich laten
voorlichten over bijvoorbeeld asbestemming, grafmonumenten en
uitvaartverzekeringen. Verder zijn er demonstraties op gebied van urnen
draaien en bloemschikken. Tijdens de open dag is een animatiefilm te zien
van de ecologische uitvaart, een nieuwe vorm van uitvaart waarbij de techniek van het vriesdrogen wordt gebruikt.

Lees verder


donderdag 18 oktober 2004

Vanavond: NCRV serie "De mensen van de uitvaart" van start!

Het lijkt wel of er een revolutie aan de gang is in Nederland rondom de dood. Uitvaarten van Fortuyn en Hazes zijn massa-events geworden, de uitvaartbeurs kreeg overweldigend veel exposure, er komen steeds meer buitenissige begrafenissen. Tijd voor de eerste docusoap over dit onderwerp.

Lees verder


donderdag 13 oktober 2004

LifeGem in Duitse misdaadroman

In Duitsland is de misdaadroman met als titel 'Der Todesdiamant' verschenen. De auteur Hans-Erwin Schaefer heeft in deze roman een bijzondere plaats gegeven aan de LifeGem diamant. De roman verscheen in de Top 100 van misdaadromans door Duitse auteurs van niets op nummer 1.

Lees verder


donderdag 11 oktober 2004

REAAL Uitvaartverzekering geeft intermediair nieuwe kansen

Utrecht, 8 oktober 2004 - REAAL introduceert vandaag haar nieuwe Uitvaartverzekering. Het nieuwe product is het resultaat van de afronding van de integratie van Reaal Overlijdenszorg in REAAL Verzekeringen per 1 juli 2004. REAAL heeft dit moment aangegrepen om haar assortiment uitvaartverzekeringen onder de loep te nemen en een nieuw uitvaartproduct te ontwikkelen. REAAL ondersteunt de introductie van de Uitvaartverzekering richting het intermediair met een mailing en uitgebreid informatiemateriaal. Tevens laat REAAL in een handig overzicht zien welke kosten allemaal bij een uitvaart komen kijken. Het blijkt dat de gemiddelde consument deze kosten voor een uitvaart enorm onderschat waardoor men vaak onderverzekerd of geheel niet verzekerd is tegen uitvaartkosten.

Lees verder


donderdag 8 oktober 2004

Maquette Nederlands Uitvaartmuseum onder grote belangstelling gepresenteerd

De Uitvaartbeurs, die plaatsvond van 16 tot en met 18 september in de Utrechtse
Jaarbeurs, was voor het Nederlands Uitvaartmuseum bijzonder succesvol. Onder grote belangstelling werd op de eerste beursdag de maquette van het museum onthuld door prof.dr. J. van den Bout, hoogleraar Klinische Psychologie, in het bijzonder Verliesverwerking, aan de Universiteit Utrecht.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2004

Nieuwsbericht: Benefix Nabestaandenservice introduceert nieuw abonnement.

ARNHEM – Benefix biedt nabestaanden financiële administratieve ondersteuning aan na een overlijdenssituatie onder de noemer van de Nabestaandenservice. Bijzonder is dat belangstellenden bij leven middels een abonnement deze service kunnen regelen voor de achterblijvende gezins- en familieleden, opdat zij gratis een beroep kunnen doen op de Nabestaandenservice.
Omdat het abonnement meer biedt dan alleen afhandeling van de papierwinkel na het overlijden, introduceert Benefix twee nieuwe abonnementen. Het Profijt abonnement biedt naast advies aan huis over de afhandeling van de papierwinkel ten behoeve van de nabestaanden, abonnees ook 10% korting op de schadeverzekeringen van de OHRA. Door deze samenwerking hebben abonnees direct al profijt van het abonnement. Omdat de prijs voor dit abonnement slechts € 2,50 per maand bedraagt, verdienen de meeste abonnees het abonnement direct al terug.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2004

2,4 miljoenste verzekerde in zicht bij DELA

Nederlands grootste uitvaartverzekeraar verwacht in november haar 2,4
miljoenste verzekerde te kunnen verwelkomen. DELA baseert deze prognose op de uitstekende productiecijfers tot en met het derde kwartaal: de netto verzekerdenaanwas bedroeg 33.536, 23,5 % hoger dan in dezelfde periode in 2003. De resultaten van DELA RVS en DELA België zijn niet meegeteld. Op dit moment bedraagt het totaal aantal verzekerden bij DELA 2.394.103.

Lees verder


donderdag 5 oktober 2004

LifeGem Benelux: 'We willen helpen het pad te effenen…'

Van 16 t/m 21 november vindt in de Jaarbeurs te Utrecht de Margriet Winter Fair 2004 plaats. Deze consumentenbeurs die wordt georganiseerd op initiatief van het populaire damesblad Margriet, heeft als voornaamste bezoekersgroep vrouwen die op zoek zijn naar nieuwe, moderne en eigentijdse diensten en producten. LifeGem Benelux is tijdens deze beurs vertegenwoordigd met een eigen stand.

Lees verder


donderdag 2 oktober 2004

Uitvaartbranche.nl groot succes

De nieuwe site Uitvaartbranche.nl, bedoeld voor uitvaartpersoneel, medewerkers van begraafplaatsen, crematoria, mortuaria, politie en justitie, is een groot succes. Amper 2 weken na de lancering kent de site al meer dan 200 geregistreerde gebruikers. En de gemiddelde bezoeker vertoeft langer dan 30 minuten op de site. Dat is ongekend en een bewijs dat de site in een behoefte voorziet. Bent u zelf werkzaam in de uitvaartbranche, zorgsector, politie of justitie? Ga dan naar www.uitvaartbranche.nl en registreer u vandaag nog.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder