Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2010

donderdag 29 juni 2010

Yarden vestigt aandacht op nieuw verbod doorkruisen rouwstoet

Almere - Op 1 juli wordt een nieuwe wet van kracht die bepaalt dat een rouwstoet niet doorkruist mag worden door ander verkeer. Om deze regel onder de aandacht te brengen trekt Yarden Uitvaartorganisatie onder de titel "Respect voor de rouwstoet" op 1 juli met een stoet bijzondere rouwvoertuigen door Lelystad. De stoet start om 13.00 uur bij Yarden Crematorium en Uitvaartcentrum Ölandhorst, Oostranddreef 1 te Lelystad.

Lees verder


donderdag 28 juni 2010

Per 1 juli 2010: verbod om rouwstoet te doorsnijden

Vanaf 1 juli 2010 mag een rouwstoet, bestaande uit motorvoertuigen, op een gelijkwaardige kruising niet meer doorsneden worden. Dit betekent dat weggebruikers op kruispunten zonder verkeerslichten, voorrangsborden of haaientanden de volgauto's van een rouwstoet voorrang moeten verlenen, ongeacht van welke kant de rouwstoet komt. Dus ook als de rouwstoet van links komt of afslaat. Deze regeling geldt alleen voor rouwstoeten die herkenbaar zijn aan speciale (officiële) vlaggen. Het eerste voertuig van de rouwstoet moet zich aan de normale voorrangsregels houden.

Lees verder


donderdag 25 juni 2010

Nieuw op Uitvaart.nl: Yarden & Visser Uitvaartzorg De Schelde

Yarden Uitvaartorganisatie beseft als geen ander dat ieder mens, en dus iedere uitvaart uniek is. Yarden regelt een uitvaart die geheel past bij uw voorkeuren. Met betrokkenheid en een professionele taakopvatting staan onze medewerkers voor u klaar. Wij informeren u graag over onze dienstverlening. Yarden & Visser is Yarden’s lokale vestiging in de streek rondom de Schelde. Wim Visser werkt vanuit Tholen. Hij kent de regio en de lokale gebruiken.

Lees verder


donderdag 24 juni 2010

Twee nieuwe uitspraken van de Ombudsman voor het Uitvaartwezen

De ombudsman van het Klachteninstituut Uitvaartwezen heeft weer twee klachten behandeld en hierover uitspraak gedaan. Een klacht gaat over taalfouten bij het schrijven van enveloppen. Klacht twee gaat wederom over de afbakening tussen de verzekeraar en de uitvaartondernemer.

Lees verder


donderdag 22 juni 2010

Yarden uitvaartorganisatie komt met alternatief voor cremeren

Almere – Yarden Uitvaartorganisatie wil in Nederland ten minste één van twee nieuwe uitvaarttechnieken introduceren. Het gaat om resomeren en cryomeren.

Lees verder


donderdag 21 juni 2010

Basic Uitvaarten start nu ook in Rotterdam met goedkope uitvaart

Rotterdam, 21 juni 2010 - Na het succes in de regio Haaglanden gaat Basic Uitvaarten nu ook in de regio Rotterdam-Rijnmond goedkope uitvaarten aanbieden. Sinds vandaag is het mogelijk om tegen een fractie van de prijs van een reguliere begrafenis begraven te worden in de regio Rotterdam. Deze uitvaarten zijn wel aan een aantal regels gebonden, maar wie met deze regels kan leven, krijgt een goede uitvaart tegen lage kosten.

Lees verder


donderdag 17 juni 2010

Bedrijfsreportage Duo-Urn: maakt op maat gemaakte, unieke kinderurntjes en duo-urnen

Tonny de Brouwer (1960) van het bedrijf Duo Urn maakt op maat gemaakte, unieke kinderurntjes. Ook maakt zij urnen voor volwassenen en duo-urnen: dit zijn veelal bronzen objecten voor een symbolische of de totale hoeveelheid as van een of twee personen.
Bekijk hier de bedrijfsreportage.

Lees verder


donderdag 15 juni 2010

Open Dag: nieuw uitvaartcentrum Woudenberg

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de sloop van de voormalige aula, de bouw van het nieuwe uitvaartcentrum en de inrichting van de buitenruimte rondom het uitvaartcentrum. Het resultaat mag er zijn en wij zijn er bijzonder trots op! Door dit nieuwe pand beschikt Woudenberg over een modern uitvaartcentrum waar op een waardige manier uitvaarten kunnen plaatsvinden.

Lees verder


donderdag 15 juni 2010

P. van Wijk Uitvaartkisten opent webwinkel voor uitvaartondernemers en.. particulieren

P. van Wijk & Zoon Uitvaartkisten opent vandaag de nieuwe webwinkel www.pvanwijk.nl waar uitvaartondernemers, uitvaartverzorgers en particulieren via internet uitvaartkisten van ambachtelijke topkwaliteit kunnen bestellen.

Lees verder


donderdag 15 juni 2010

Jaarverslag Ombudsman voor het Uitvaartwezen 2009 online

In de verslagperiode zijn in totaal 122 nieuwe meldingen van allerlei soort ontvangen. Deze meldingen worden in dit jaarverslag gesplitst in vragen en klachten, waarover hieronder meer.
Alle vragen e.d. die de ombudsman worden gesteld worden inmiddels, naast klachten, ook geregistreerd. Een vraag kan immers ook een verkapte klacht zijn. Daarnaast is interessant om na te gaan waarover zoal vragen worden gesteld.

Lees verder


donderdag 14 juni 2010

Uitvaart.tv op bezoek bij Zinc About It, atelier voor zinken (gedenk)beelden

Zinc About It is een klein atelier in Maarn, waar Guus Fricke (1948) zich dagelijks bezighoudt met het ontwerpen en creëren van exclusieve vormen in zink als basismateriaal, oa toegepast in verlichtingsobjecten en tuinbeelden, voornamelijk in opdracht van derden.

Lees verder


donderdag 14 juni 2010

Twee nieuwe websites van Phoenix Urnen: Mooiekinderurn.nl en Voetbalurn.nl

Sinds enkele weken heeft Phoenix Urnen® twee nieuwe websites met informatie voor mensen die op zoek zijn naar een speciale urn. Phoenix Urnen® , gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige handbeschilderde sierurnen voor asbewaring, wil met deze websites aandacht schenken aan de mogelijkheid om een geheel eigen decoratie naar het idee en de wens van de familie te laten uitvoeren.

Lees verder


donderdag 11 juni 2010

Bedrijfsreportage: Kroes Glasblazerij

Kroes Glasblazerij maakt op ambachtelijke wijze glasproducten waaronder urnen en relieken.

Lees verder


donderdag 10 juni 2010

DELA jaarcijfers 2009: beste resultaat ooit

Eindhoven, [10 juni 2010]- DELA heeft over 2009 een historisch resultaat geboekt van € 122 miljoen; grotendeels gebaseerd op uitstekende beleggingsresultaten. In zowel België als Nederland nam het marktaandeel toe.

Lees verder


donderdag 10 juni 2010

Officiële opening rouwcentrum Fiddelaers in Heeze

Op zondag 20 juni om 12.00 uur wordt het Centrum voor Afscheid en Rouw aan de Spoorlaan 9c officieel geopend door burgemeester Paul Verhoeven. Aansluitend is er een open dag, van 12.00 tot 16.00 uur. Er vinden diverse activiteiten plaats zoals lezingen over erfrecht en rouw bij kinderen, een optreden van zangeres Anita Leenders en voor de kinderen is er een rouwclown aanwezig.

Lees verder


donderdag 8 juni 2010

Productdemonstratie: over 'koesterkeitjes' en 'zielehuisjes'

De kunstenaar Michel Kuipers heeft, naast de persoonlijke gedenkbeelden voor op graven, de laatste jaren ook gewerkt aan ontwerpen voor de bestemming van as.

Lees verder


donderdag 8 juni 2010

'de Facultatieve Groep' tekent convenant ‘open voor een lastig lichaam’

Op 7 juni ondertekende Henry Keizer, bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep', een convenant dat laat zien dat 'de Facultatieve Groep' serieus de wens en wil heeft om minder validen en chronisch zieken een gelijke kans te geven op de arbeidsmarkt. Dit convenant is ontwikkeld door de Valid Foundation, een stichting die als doel heeft op structurele wijze bij te dragen aan gelijkwaardige participatie op de arbeidsmarkt van fysiek gehandicapten en/of chronisch zieken.

Lees verder


donderdag 4 juni 2010

Kijkersvraag (video): Hoeveel crematie-as is afkomstig van de kist, en hoeveel van de overledene

Uitvaart.tv, de internetsite met videofilmpjes over de uitvaartbranche, kent inmiddels een groeiend aantal vaste kijkers. De redactie van Uitvaart.tv kreeg onlangs de volgende vraag van een van haar kijkers:

Lees verder


donderdag 3 juni 2010

Dolphijnstraat Westzaan: Tussen het leven en de dood

Westzaan – Op zaterdag 19 juni is iedereen extra welkom op de gemeentelijke begraafplaats van Westzaan, aan de Dolphijnstraat. Vanaf 15.30 tot 20.30 uur wordt onder het motto ‘verleden, heden, toekomst’ aandacht besteed aan leven, nabestaan, dood en uitvaart. Van muziek en gedichten tot praktische informatie over de mogelijkheden van begraven en cremeren in de Zaanstreek.

Lees verder


donderdag 2 juni 2010

De laatste sluier

Met zorg en aandacht toedekken en instoppen. Weg van het harde en abrupte moment van het sluiten van de kist. Deze organisch gevormde draagbaar is gericht op het geleidelijk afscheid nemen van de overledene.

Lees verder


donderdag 2 juni 2010

Zwaaien naar het lichaam van Kennedy

Fotograaf Paul Fusco van het foto-agentschap Magnum maakte in 1968 een unieke serie foto’s die nu voor het eerst in Nederland wordt geëxposeerd. Voor ‘Funeral train’ reist Fusco op 8 juni 1968 mee op een bijzondere trein van New York naar Washington. Op die trein bevindt zich het lijk van Robert F. Kennedy. De presidentskandidaat en tweede zoon van de Kennedy’s is dan drie dagen eerder in Los Angeles vermoord. Paul Fusco portretteert duizenden rouwenden die langs het spoor de vermoorde presidentskandidaat uitzwaaien. Vanaf 8 juni a.s. is een selectie van deze foto’s te zien in Tot Zover, het Nederlands Uitvaart Museum in Amsterdam.

Lees verder


donderdag 1 juni 2010

Productdemonstratie Tiny School, ceremonieleider bij afscheid (video)

Het ritueel begeleiden bij afscheid begint steeds meer bekend te worden. Tiny School uit het Noord Limburgse Siebengewald is inmiddels al 5 jaar actief als ceremonieleider bij afscheid en heeft al vele nabestaanden bij gestaan om in de passende vorm en met de aansprekende inhoud van de uitvaartplechtigheid afscheid te nemen van een dierbare.

Lees verder


donderdag 1 juni 2010

5 Juni Open Dag Essenhof

Op zaterdag 5 juni 2010 organiseert de begraafplaats en crematorium Essenhof een Open Dag. Op deze dag worden er ondermeer rondleidingen georganiseerd in de onlangs gerestaureerde oude Aula.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder