Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws OKTOBER 2006

dinsdag 31 oktober 2006

Voorgestelde wijzigingen Wet op de Lijkbezorging van het kabinet.

De behandeling in de vaste Tweede Kamercommissie is inmiddels bezig, de diverse kamerleden hebben hun vragen en opmerkingen bij de minister van Binnenlandse zaken en bij initiatiefneemster Arib ingediend. Binnen een paar weken zal hun antwoord bekend zijn. Maar welke wetswijzigingen zijn er nu precies voorgesteld? Karin Been, docent Recht aan de vakopleiding voor uitvaartondernemers- en verzorgers STIVU, zet het voor u op een rij.

Lees verder


dinsdag 31 oktober 2006

Bogra b.v. introduceert vernieuwde urnen collectie

Bogra b.v. is bezig met een totaal vernieuwde urnen collectie: urnen die passen bij persoonlijke wijze van asbestemming. Het maken van de keuze voor een urn die past bij de levenstijl en de wijze van gedenken.

Lees verder


maandag 30 oktober 2006

Gezien op CNBC Tv News.

De nieuwste rage, laat u begraven in de emblemen en kleuren van uw favoriete ploeg.
Klik hier voor een videofragment.

Lees verder


vrijdag 27 oktober 2006

Kinderen herdenken hun overledenen op website Herinnerdingen.nl

Zondag 17 december, in een speciale uitzending van het VPRO-programma Villa Achterwerk, wordt Herinnerdingen.nl gelanceerd. Op deze unieke interactieve website kunnen kinderen met foto's en verhalen een monument bouwen voor een dierbare overledene.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2006

Kunstenaars exposeren gedenkbeelden voor anonieme graven asielzoekers.

De Stichting Memento Gedenkbeelden exposeert vanaf 3 november in Kunst­centrum Babel te Utrecht gedenkbeelden voor anonieme overleden asielzoe­kers. Op de expositie ‘In naam..., Gedenkbeeld voor een asielzoeker’ worden zeven grafkunstwerken getoond die leden van de stichting belangeloos heb­ben gemaakt voor anonieme graven van asielzoekers.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2006

OPROEP: Herinneringen verlicht
Allerzielen 2006

Amsterdammers gedenken hun overledenen op De Nieuwe Ooster, begraafplaats en crematorium. Gedenkpark tussen stad en stilte.

U bent welkom op donderdagavond,

2 november 2006
van 18.00 uur tot 21.00 uur.

Lees verder


woensdag 25 oktober 2006

Nieuwe adverteerder: Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging (NKU)

We kunnen ons niet altijd voorbereiden op wat het leven te bieden heeft. Eén ding komt ooit, en dat is het afscheid van het leven. Juist dan is veel aandacht nodig, moeten de nabestaanden onvoorwaardelijk kunnen rekenen op steun èn professionele begeleiding. Onze site wil u laten kennismaken met tal van aspecten die met een uitvaart te maken hebben en zal u, naar wij hopen, aanzetten tot het nadenken over uw persoonlijke wensen. Op de aandacht en begeleiding van de NKU en haar leden kunt u altijd rekenen! Ga direct naar een NKU-ondernemer bij u in de buurt.

Lees verder


dinsdag 24 oktober 2006

Winnaars Funeral Award bekend

Afgelopen zaterdag vond de uitreiking van de Funeral Awards plaats in het Sheraton hotel te Brussel. Klik hier voor een overzicht van alle winnaars. Overall winnaar was Degens grafmonumenten met haar water-urn. De jury motiveerde haar beslissing als volgt:

Lees verder


dinsdag 24 oktober 2006

Opening Krematorium Memmingen trekt meer dan 2000 bezoekers

Meer dan tweeduizend mensen bezochten op zaterdag 21 oktober de open dag van het nieuwe ‘Krematorium Memmingen’ (Beieren, ca. 150 km westelijk van München) Dit crematorium, dat een dag daarvoor officieel geopend werd, is het eerste crematorium van 'de Facultatieve Groep' in Duitsland. In april van dit jaar ging de eerste paal de grond in.

Lees verder


maandag 23 oktober 2006

De inhoudsopgave van het nieuwe nummer van Uitvaart, Jaargang 22, nummer 10, oktober 2006 staat online

Klik hier om de inhoudsopgave te bekijken.

Lees verder


maandag 23 oktober 2006

Funeral Award voor De Nieuwe Ooster

Op zaterdagavond 21 oktober werden in Brussel de Funeral Awards 2006 uitgereikt. Deze internationale prijzen worden jaarlijks toegekend aan de meest vernieuwende initiatieven op het gebied van uitvaarten. Doel is hiermee de drempel rond het nadenken over dood en uitvaarten te verlagen.

Lees verder


maandag 23 oktober 2006

Uitvaartcentrum Stoppelenburg opent haar deuren

Schoonhoven - Mooi, stijlvol, representatief; het nieuwe uitvaartcentrum van Stoppelenburg Uitvaartverzorging in Schoonhoven mag rekenen op positieve reacties. Komende zaterdag wordt het gebouw officieel geopend door burgemeester De Cloe en vindt van 12.30 uur tot 18.00 uur een Open Huis plaats voor genodigden en belangstellenden.

Lees verder


donderdag 19 oktober 2006

Nieuw uitvaartcentrum in aanbouw

In oktober is Yarden Uitvaartzorg Haaglanden gestart met uitvaartzorg in de regio Den Haag. Vanuit Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen, Kamperfoeliestraat 2-A in Den Haag, worden de Yarden-uitvaarten verzorgd. Daarnaast zullen ook particuliere uitvaarten van mensen die niet bij een uitvaartvereniging zijn aangesloten verzorgd gaan worden.

Lees verder


woensdag 18 oktober 2006

Zin en onzin van bestseller en film

Op dinsdag 31 oktober houdt kunsthistorica drs. Karin Braamhorst een audiovisuele presentatie over de Da Vinci Code in Yarden Uitvaartcentrum Alkmaar, Overkrocht 20 in Alkmaar. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown - duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Braamhorst gaat in op de werken van Leonardo da Vinci, geheime genootschappen en het bestaan van een heilige graal. De kunsthistorica behandelt op humorvolle wijze de zin en onzin van de beweringen in boek en Hollywood-film.

Lees verder


dinsdag 17 oktober 2006

Nieuwe adverteerders: Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond.

Bij een overlijden staan we niet graag stil. Niemand. Maar, als het zover is, willen we wel de zekerheid dat alles omtrent de uitvaart perfect is geregeld. Vertrouw op de Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond.
Klik hier om naar de website te gaan.

Lees verder


maandag 16 oktober 2006

Reizende expositie DELA komt naar Breda

Eindhoven, 16 oktober 2006 - De expositie “Memoria”, een initiatief van uitvaartorganisatie DELA, verhuist van Eindhoven naar Breda. Kunstenaars zullen hier zelf ontworpen herinneringsproducten ten toon stellen. Op vrijdag 27 oktober is de opening van de expositie voor genodigden in uitvaartcentrum Breda. Op 28 en 29 oktober is de expositie open voor het grote publiek.

Lees verder


zondag 15 oktober 2006

Uitvaartbeurs Haarlem groot succes!

De Uitvaartbeurs Haarlem die op zaterdag 14 oktober 2006 plaatsvond in de Grote of St.Bavokerk op de Grote Markt in Haarlem overtrof de verwachtingen van de organisatoren Jolanda Duyvesteyn en Marleen Verspoor.

Het bezoekersaantal lag rond de 3500. De diversiteit aan producten en diensten verraste menig bezoeker, die aanvankelijk een veelheid aan uitvaartondernemingen verwachtte aan te treffen.

Lees verder


vrijdag 13 oktober 2006

Eerste schop in de grond voor GUV Berkenhove (uitvaartcentrum en crematorium)

Maandagmorgen 9 oktober 2006, Aalten: Burgemeester Bert Berghoef zet de eerste schop in de grond voor GUV Berkenhove.

Geflankeerd door de heren Niek Roedema en Bert van Asselt (directeuren GUV) en de heer Egbert Jan Rots (Rots Bouw) zette Bert Berghoef symbolisch de eerste schop in de grond als start voor de verbouwing van Uitvaartcentrum Berkenhove tot GUV Berkenhove – Uitvaartcentrum en Crematorium.

Lees verder


vrijdag 13 oktober 2006

Nieuwe "sexy coffin calender" is nu beschikbaar

De Italiaanse kistenfabrikant CISA s.r.l. brengt elk jaar een kalender op de markt waar schaarsgeklede dames poseren op lijkkisten uit het eigen assortiment. Vandaag kondigt CISA op haar website de nieuwe kalender voor 2007 aan: a The Last 2 Let You Down. Het resultaat is volgens CISA 'sexier and hotter than the 2006 version'.

Lees verder


woensdag 11 oktober 2006

Helderziende in Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen

Op donderdag 26 oktober houdt medium Janet Werner de lezing ‘vragen over het einde’ in Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen, Kamperfoeliestraat 2-A in Den Haag. De presentatie duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Janet Werner houdt zich bezig met psychometrie, een vorm van helderziendheid aan de hand van foto’s en voorwerpen. Op basis van foto’s van overledenen die belangstellenden naar de lezing meebrengen, kan zij voelen wat de situatie van de persoon op de foto is. Mogelijk mag ze ook een boodschap doorgeven van ‘gene zijde’. Naast lezingen verzorgt Janet Werner cursussen op gebied van psychometrie en is zij onder meer auteur van ‘Krachtkaarten’, een set kaarten over de zin van het leven.

Lees verder


woensdag 11 oktober 2006

***Uitnodiging Allerzielen 2 november 2006***

2 november is de dag van de doden, de viering van Allerzielen.
Volgens Azteekse voorstellingen krijgen de overledenen op die dag toestemming om naar hun familieleden op aarde terug te keren. De Mexicanen vieren feest op de graven van hun dierbaren.
Met veel eten, zang en dans en snoep voor de kinderen in de vorm van suikerskeletten. Een echte feestdag waar herinneringen opgehaald en gedeeld worden. De dood heeft hier een eerbiedige plek in het leven.
Niet alleen verdriet en treurnis maar respect voor de dood als overgang die bij het leven hoort.

Lees verder


dinsdag 10 oktober 2006

Open Huis Eijgelaar Natuursteen groot succes

Ruim 250 personen bezochten vrijdagmiddag het open huis van Eijgelaar Natuursteen in Kampen om de mogelijkheden op het gebied van grafmonumenten te bekijken en te zien hoe een grafmonument gemaakt wordt.

Lees verder


maandag 9 oktober 2006

Herinneringsboekjes

Binnenkort komt Inpressie uit Enkhuizen met herinneringsboekjes op de markt. De boekjes geven een impressie van het leven van de overledene en zijn voorzien van korte teksten, gedichten, persoonlijke uitspraken die betrekking hebben op de overledene. De boekjes kunnen uitgedeeld worden na de uitvaartplechtigheid of gebruikt worden als dankbetuiging en dragen bij aan het verwerkingsproces.

Lees verder


maandag 9 oktober 2006

Extra aandacht en zorg voor nabestaanden

Eindhoven, 9 oktober 2006 - Abonnementen opzeggen, financiële zaken afhandelen, thuiszorg en kinderopvang regelen, erfrechtkwesties oplossen of de laatste belastingaangifte helpen indienen; vanaf vandaag biedt DELA met het FamiliePlan financiële en praktische steun na een overlijden.

Lees verder


zaterdag 7 oktober 2006

Uitvaartcursussen bij Volksuniversiteit in Apeldoorn.

Na het succes in het voorjaar wordt er ook dit najaar een Uitvaartcursus gegeven aan de Volksuniversiteit te Apeldoorn. Vanaf 15 november 2006 kan men gedurende 5 avonden informatie krijgen over allerlei aspecten in de uitvaartwereld. Deze cursus wordt deels op het ROC, deels op locatie bij uitvaartondernemers of crematorium Heidehof gegeven.

Lees verder


zaterdag 7 oktober 2006

Leven - sterven - uitvaren - rouwen op eigen wijze

Wat zijn keuzes die rondom het levenseinde gemaakt kunnen worden? Welke passen het best bij de persoonlijke wensen?
Hoe houdt u zelf de regie?

Lees verder


vrijdag 6 oktober 2006

In Pace DELA Uitvaartverzorging behaalt prestigieuze Amerikaanse kwaliteits-award

In Pace DELA Uitvaartverzorging in Oldenzaal heeft als eerste uitvaartonderneming buiten de Verenigde Staten de ‘Pursuit of Excellence’-status gerealiseerd. Het behalen van deze prestigieuze status betekent dat de onderneming voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de Amerikaanse uitvaartbranche-organisatie National Funeral Directors Association (NFDA). Op dinsdag 17 oktober aanstaande ontvangt Ben Kalter, Directeur van In Pace DELA Uitvaartverzorging, de award die behoort bij het realiseren van het ‘Pursuit of Excellence’ kwaliteitsniveau.

Lees verder


woensdag 4 oktober 2006

Nieuwe adverteerder: Monique van Houtum uitvaartbegeleiding (Tilburg)

Verlies is steeds een intense persoonlijke ervaring. Geen twee mensen rouwen op precies dezelfde manier. De term persoonlijke uitvaart zegt veel, maar tegelijkertijd ook niets.

Ik vertel u graag wat ik, Monique van Houtum, onder “persoonlijk” versta.
Lees verder...

Lees verder


maandag 2 oktober 2006

NIEUWE PUBLICATIE: ’From quarry to graveyard’ - De Nederlandse natuursteenmarkt en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Mensonterende arbeidsomstandigheden en de grootschalige milieuschade bij de natuursteenproductie in India. Dat beschrijft het vandaag uitgekomen rapport "From quarry to graveyard - Corporate social responsibility in the natural stone sector” . Ook geeft het rapport inzicht in de Nederlandse natuursteenmarkt en hoe Nederlandse bedrijven in de natuursteensector een voorzichtig begin maken met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Lees verder


maandag 2 oktober 2006

Realisatie Keurmerk Uitvaartverzorging stap verder

27 september 2006

In het ontwikkeltraject van het keurmerk is inmiddels de inhoud van het keurmerk vastgesteld. In een werkgroep onder leiding van Wissenraet van Spaendonck, met inbreng van een 8-tal vertegenwoordigers uit verschillende bedrijven, zijn de eisen opgesteld waaraan een keurmerkhouder moet voldoen. Ook is inbreng verkregen van een klankbordgroep die samengesteld was vanuit diverse organisaties, zoals de Stichting Rouwbegeleidingen, de Nederlandse Patiënten Vereniging en vertegenwoordigers van begraafplaatsen, crematoria en mortuaria.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder