Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2024

donderdag 18 juni 2024

Plan voor resomatorium in monumentale boerderij te Heeswijk-Dinther

De monumentale boerderij De Zeelse Hoef wordt een afscheidscentrum met resomator, waar families ruim de tijd krijgen voor afscheid, zonder andere plechtigheden. De naam wordt "Hart van Kameren".

Lees verder


donderdag 18 juni 2024

VTU en Easyfairs Bundelen Krachten. Uitvaart Expo 2024 geannuleerd

Met trots melden VTU en Easyfairs dat zij de samenwerking voor de VTU Uitvaart Vakbeurs herbevestigen in 2026. Dat betekent dat de VTU Uitvaart Vakbeurs in 2026 plaatsvindt in Evenementenhal Gorinchem.

Lees verder


donderdag 17 juni 2024

Uitvaartmuseum en café Roosenburgh zoeken vrijwilligers

Het café Roosenburgh op De Nieuwe Ooster is op zoek naar mensen die het leuk vinden om vrijwillig te werken in het café. Het naastgelegen uitvaartmuseum TotZover is eveneens opzoek naar vrijwilligers.

Lees verder


donderdag 14 juni 2024

Nieuw Uitvaartcentrum in Dronten: “Resomeren is de toekomst”

Noach Uitvaartzorg is van plan om achter het huidige uitvaartcentrum aan De Wissel een resomatorium te bouwen. Noach Uitvaartzorg plant een 600 m² resomatorium in Dronten, klaar in 2025, zodra wetgeving toestaat. Resomeren is milieuvriendelijk en toekomstbestendig, aldus eigenaar Ewin Livestro van Noach Uitvaartzorg in de online versie van De Drontenaar.

Lees verder


donderdag 14 juni 2024

Nabestaanden geschrokken van ruiming graven Coevorden

Nabestaanden maken zich zorgen over het ruimen van graven op de algemene begraafplaats in Oosterhesselen (gemeente Coevorden). Zij gingen ervan uit dat deze rustplaatsen voor onbepaalde tijd waren.

Lees verder


donderdag 14 juni 2024

Coevorden gaat graven ruimen

De gemeente Coevorden heeft aangekondigd dat ruim vierhonderd graven op de algemene begraafplaats in Oosterhesselen geruimd zullen worden. Het gaat om graven waarvan geen nabestaanden of rechthebbenden bekend zijn.

Lees verder


donderdag 13 juni 2024

Transformatie Crematorium Zaanstad: 4 multifunctionele ruimtes

In de videoreeks ‘Transformatie Crematorium Zaanstad’ nemen we u aan de hand van verschillende thema’s mee in de renovatie.

Lees verder


donderdag 13 juni 2024

Zomeravondwandeling De Nieuwe Ooster

In het gedenkpark van De Nieuwe Ooster vindt op zaterdag 29 juni de zomeravondwandeling plaats. Terwijl de zon achter de horizon verdwijnt valt de rust in het park.

Lees verder


donderdag 12 juni 2024

Rouwapp Condole introduceert 24/7 ondersteuning

Rouw is een universele ervaring die ons allemaal raakt, of het nu gaat om het verlies van een familielid, vriend of collega. Maar de manier waarop we ermee omgaan en de impact van het verlies, is per persoon en per overlijden verschillend.
Condole, een app die ondersteuning biedt bij rouw, lanceert daarom een update waarmee men altijd en overal toegang heeft tot elke vorm van troost en hulp. Of het nu gaat om het vinden van praktische hulp, emotionele steun of het delen van ervaringen, Condole staat klaar om rouwenden te ondersteunen in hun unieke rouwproces, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Lees verder


donderdag 12 juni 2024

Open Dag bij Crematorium Duin en Bollenstreek op 23 juni

Crematorium Duin en Bollenstreek nodigt u van harte uit voor de Open Dag op 23 juni 2024. Van 11.00 tot 15.00 uur opent het crematorium zijn deuren voor uitvaartverzorgers, nabestaanden en iedereen die geïnteresseerd is in onze unieke locatie en dienstverlening.

Lees verder


donderdag 12 juni 2024

Overname van Handelsonderneming Henk Boerland BV door Julius Middel

Henk Boerland, oprichter van Handelsonderneming Henk Boerland BV, kondigt zijn pensioen en de overdracht van het bedrijf aan.

Lees verder


donderdag 12 juni 2024

Inspiratiedag natuurbegraafplaats Vorden

Natuurbegraafplaats Schapenneer houdt aanstaande zaterdag 15 juni een inspiratiedag voor iedereen die iets meer wil weten over begraven in de natuur.

Lees verder


donderdag 11 juni 2024

Verbouwing crematorium Daelwijck op schema

Crematorium Daelwijck is verheugd om aan te kondigen dat de grootschalige verbouwing van het crematorium volgens planning verloopt en binnenkort voltooid zal zijn. Met deze verbouwing zet Crematorium Daelwijck een belangrijke stap in het verbeteren van de faciliteiten en dienstverlening voor nabestaanden.

Lees verder


donderdag 11 juni 2024

Tweede natuurbegraafplaats Hilversum wordt aangelegd

Uitvaartstichting Hilversum heeft landschapsarchitecte Sylvia Karres gevraagd een ontwerp te maken voor de aanleg van een nieuwe (tweede) natuurbegraafplaatsop de Noorderbegraafplaats in Hilversum. En dat is gelukt. Het plan is klaar en dit wil ik graag met u allen delen. Sylvia Karres heeft met respect voor de kaders van Dudok een prachtig, verfrissend ontwerp gemaakt voor de aanleg.

Lees verder


donderdag 11 juni 2024

Terebinth 2024-2 verschenen

Het koloniale verleden komt ook in grafmonumenten in Nederland tot uiting. Een specifieke groep uit dat verleden vormen de KNIL-militairen afkomstig uit de Molukken. Redacteur Bert Pierik fotografeerde hun grafmonumenten in onder andere Assen, Zwolle en Deventer en schreef een artikel over hun graven en herdenkingsmonumenten.

Lees verder


donderdag 7 juni 2024

Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen (SKLU) publiceert Jaarverslag 2023

De Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen (SKLU) heeft vandaag haar jaarverslag over 2023 gepubliceerd. Het verslag biedt een gedetailleerd overzicht van de activiteiten en bevindingen van de ombudsman en het bestuur in het afgelopen jaar.

Lees verder


donderdag 5 juni 2024

Interview vrijwilliger begraafplaats Hoogmade

Arie Stichter (76) is al 14 jaar vrijwilligers op de begraafplaats van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade. Arie zorgt voor het onderhoud van de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 4 juni 2024

Nijkerk zoekt rechthebbenden graven

Een rechthebbende is een persoon, of instantie, welke eigenaar is van het grafrecht op een graf. En deze bepaalt wat er met het graf mag gebeuren en wie er begaven mag worden. Van een aantal particuliere graven zijn de gegevens van de rechthebbende niet bekend. Vaak is dit ontstaan door een verhuizing of door het overlijden van de rechthebbende. De gemeente wil graag het grafrecht opnieuw toekennen om zo het graf voor de toekomst te kunnen behouden. Daarom zijn we op zoek naar nabestaanden van de overledenen die in deze graven zijn begraven.

Lees verder


donderdag 4 juni 2024

Loop levende doodkist nu ook met natuurlijk textiel

Het Nederlandse bedrijf Loop Biotech maakt levende uitvaartproducten van hennep en mycelium. De Loop Living Cocoon™ en het Loop Forest Bed™ worden in zeven dagen gegroeid en gaan volledig op in de natuur. Deze levende doodskist en levende baar komen standaard met een zacht bedje en kussen van Nederlands mos, daarnaast is het nu ook mogelijk te kiezen voor duurzaam textiel. Zo kunnen Cocoon en baar stijlvol worden bekleed met 100% Nederlandse wol van Kempische heideschapen.

Lees verder


donderdag 2 juni 2024

Crematorium en afscheidscentrum Pelgrimshof opent in Gemert

In het Oosten van Noord-Brabant opent Pelgrimshof: een hypermodern crematorium en complete uitvaartverzorger in één. Een voor Nederland uniek concept in een bijzonder hoogwaardig jasje. Pelgrimshof stelt de deuren direct open voor geïnteresseerden tijdens de open dagen op zondag 2, zaterdag 8 en zondag 16 juni van 10.00 uur tot 15.00 uur. 


Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder