Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws NOVEMBER 2006

donderdag 30 november 2006

De Koningin van Warmte en Licht

Op de grens tussen werkelijkheid en fantasie woonde eens een koningin in een prachtig kasteel….
Zo begint op de nieuwe CD van stichting Iriza het verhaal over de Koningin van Warmte en Licht. Een verhaal dat gebaseerd is op een waargebeurd drama in november 2005.

Lees verder


donderdag 30 november 2006

doei roos ik zal je missen

Op vrijdagmiddag 1 december 2006 reikt Martin Verbeet, stadsdeelvoorzitter van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer een bijzonder boek uit. Kete Kervezee, inspecteur-generaal van het onderwijs (ministerie van OCW) krijgt dan het eerste exemplaar van

doei roos ik zal je missen, kinderen over afscheid

Lees verder


donderdag 29 november 2006

Bernini Mysterie in Yarden Crematorium Eikelenburg

Op dinsdag 12 december houdt kunsthistoricus drs. Marcel Verhoeven een audiovisuele presentatie over het Bernini Mysterie (Angels and Demons) in Yarden Crematorium Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 in Rijswijk. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown - duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Het boek gaat over levensgevaarlijke ontdekkingen door hoofdpersoon Robert Langdon en samenzweringen in de katholieke kerk. Verhoeven gaat in op Bernini’s kunstwerken in het boek die verborgen boodschappen bevatten. Tijdens de lezing is er volop ruimte voor vragen uit het publiek. Halverwege de avond is er een pauze.

Lees verder


donderdag 29 november 2006

9 december Open Huis begraafplaats en crematorium Middelburg

De afgelopen maanden is hard gewerkt om de accommodatie van de begraafplaats en het crematorium aan de Westelijke Oude Havendijk in Middelburg uit te breiden, te moderniseren en te verbeteren. Bent u ook nieuwsgierig hoe het is geworden? Kom dan zaterdag 9 december tussen 12.00 en 16.00 uur naar het Open Huis om het resultaat te bekijken.

Lees verder


donderdag 28 november 2006

Vakbond De Unie: onderhandelingsresultaat bereikt voor CAO Uitvaartverzorging. Download hier de onderhandelingsresultaten!

Lees verder


donderdag 28 november 2006

Monuta presenteert Muerte

Ze werden zachtjes voor gek verklaard, de schrijvers van het boek Muerte. Waarom zou iemand een boek over de dood willen schrijven, laat staan lezen of kopen. De dood is immers geen opgewekt onderwerp. Toch staan de schrijvers vierkant achter hun boek. De dood is een onderwerp dat niet langer in de taboesfeer hoort. Daarover mag open worden gedacht en gesproken. Daarom is Muerte geboren. Een innovatieve en unieke gids over de dood, die mede tot stand kwam dankzij Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen.

Lees verder


donderdag 28 november 2006

In Pace DELA Uitvaartverzorging organiseert wederom een ‘Herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden’.

Op zaterdag 9 december organiseert In Pace DELA uitvaartverzorging voor de tweede keer een herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden. Deze herdenkingsmiddag is bedoeld voor iedereen die het afgelopen jaar een dierbare heeft verloren en waarvoor In Pace DELA de uitvaart heeft verzorgd in geheel Twente. Deze mensen worden persoonlijk uitgenodigd.
Vorig jaar heeft deze bijeenkomst voor het eerst plaatsgevonden. En dit werd gewaardeerd! Ruim 350 mensen bezochten het Uitvaartcentrum aan de Schipleidelaan in Oldenzaal en de reacties waren lovend. Niet alleen van de nabestaanden, maar ook gastspreker Marinus van den Berg was danig onder de indruk. Ook alle uitvaartverzorgers van In Pace DELA waren aanwezig en de gesprekken die volgden na het officiële gedeelte waren warm en hartelijk.

Lees verder


donderdag 21 november 2006

Van Deursen Uitvaartverzorging (Weert) presenteert muziekboeken crematoria op haar website

Van Deursen Uitvaartverzorging uit Weert heeft per vandaag de muziekboeken van crematoria op haar site staan. Het gaat om de muziekboeken van de crematoria in Limburg en Brabant: te weten: Heeze, Eindhoven, Helmond, Baexem, Geleen, Venlo-Blerick en Heerlen

Families en nabestaanden kunnen nu dus gemakkelijker en op practische wijze hun muziekkeuze maken uit de aanwezige muziek van elk genoemd crematorium.

Lees verder


donderdag 21 november 2006

Leden St. Barbara stemmen voor samengaan met DELA

Tijdens de tweede Algemene Ledenvergadering op 20 november jl. hebben de leden van de Nijmeegse uitvaartvereniging St. Barbara voor het samengaan met DELA gestemd. Het bestuur van St. Barbara had het fusievoorstel met een positief advies voorgelegd aan de leden. Van de uitgebrachte stemmen heeft 91,05% voor het samengaan gestemd. Formeel moet de Nederlandsche Bank nog haar goedkeuring verlenen. Naar verwachting zal dat voor 1 januari 2007 gebeuren. Dat zou betekenen dat de 113.000 leden per 1 januari 2007 zijn verzekerd bij DELA.

Lees verder


donderdag 21 november 2006

Terra Nova opent website met grootste collectie urnen- en gedenkartikelen

Utrecht - Coöperatieve Uitvaartvereniging Terra Nova uit Utrecht heeft onlangs een website geopend met de grootste collectie urnen- en gedenkartikelen van Nederland. Op www.urnensite.nl staan urnen in alle soorten, maten, vormen, kleuren en materialen, waaronder keramiek, metaal, hout, marmer, glas, brons, koper en staal. De zeer fraaie urnen en de overige gedenkartikelen, zoals rouwsieraden en mini-urnen, worden grotendeels op bestelling door ontwerpers en kunstenaars gemaakt. De producten worden aangeboden met een speciale internetkorting van tien procent.

Lees verder


donderdag 16 november 2006

HELDERZIENDE IN YARDEN CREMATORIUM DAELWIJCK

Op dinsdag 21 november houdt medium Janet Werner de lezing ‘vragen over het einde’ in Yarden Crematorium Daelwijck, Floridadreef 7 in Utrecht. De presentatie duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Janet Werner houdt zich bezig met psychometrie, een vorm van helderziendheid aan de hand van foto’s en voorwerpen. Op basis van foto’s van overledenen die belangstellenden naar de lezing meebrengen, kan zij voelen wat de situatie van de persoon op de foto is. Mogelijk mag ze ook een boodschap doorgeven van ‘gene zijde’. Naast lezingen verzorgt Janet Werner cursussen op gebied van psychometrie en is zij onder meer auteur van ‘Krachtkaarten’, een set kaarten over de zin van het leven.

Lees verder


donderdag 14 november 2006

‘Huilen mag, lachen ook’ taboedoorbrekend

Op dinsdag 14 november heeft theaterproducties Marij van den Heuvel de Yarden Prijs 2006 gewonnen. Tijdens het Uitvaartgala van Sdu Uitgevers overhandigde het hoofdbestuur van Yarden Vereniging de oorkonde en een cheque van 25.000 euro. Tijdens de uitreiking - in Kasteel Oud Wassenaar te Wassenaar - werd een scène uit de kindervoorstelling ‘Huilen mag, lachen ook’ opgevoerd voor de aanwezigen. De vakjury bestond uit Paul Schnabel (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau), Manu Keirse (directeur Academisch Ziekenhuis Leuven) en Herman de Mönnink (verliescounseler/psycholoog). De jury bestempelde de kindervoorstelling als vernieuwend, zeer uitzonderlijk, een grote doelgroep aansprekend en bijdragend aan maatschappelijk bewustwording. Afscheid nemen hoort bij het leven; bijkomende emoties uiten zich door huilen, maar lachen mag ook. Met de voorstelling worden vele lagen van de bevolking bereikt; kinderen, ouders, begeleiders, leerkrachten.

Lees verder


donderdag 14 november 2006

Nieuw initiatief van Uitvaartverzorging Heijting & De Vet : Het Uitvaarthuis Barneveld

Uitvaartverzorging Heijting & De Vet opent op 1 december a.s. Het Uitvaarthuis in de Gasthuisstraat 6 in Barneveld. Het woonhuis dat een alternatief biedt voor het vaak wat onpersoonlijker rouwcentrum is uniek in de regio.

,,In huiskamersfeer afscheid nemen van een geliefde. Dat is het idee erachter,'' vertelt Jeen de Vet die sinds drie jaar vanuit Kootwijkerbroek en Doorwerth samen met zijn partner Cilia Heijting uitvaarten verzorgt. ,,Met de meeste rouwcentra is helemaal niks mis. We merken dat mensen behoefte hebben aan een meer gemoedelijke en persoonlijke sfeer. In Het Uitvaarthuis kan men, indien gewenst, zelf koffie inschenken en alle tijd nemen om rustig met elkaar op een goede manier afscheid te nemen.

Lees verder


donderdag 13 november 2006

Amstelveense uitvaartonderneemster kandidaat voor de Liberaal Democratische Partij

Een aantal maanden geleden is Carolien Harrems vanCarolien Harrems Uitvaartverzorging uit Amstelveen nauw betrokken geweest bij de oprichting van de Liberaal Democratische Partij -LibDem- www.libdem.nl
Na enkele weken keihard werken met een club enthousiaste gedreven mensen heeft LibDem zich van deelname in 16 (van de 19) kiesdistricten. Tijdens de ledenvergadering is de kandidatenlijst vastgesteld en Carolien Harrems staat op plaats 3.

Lees verder


donderdag 13 november 2006

Tentoonstelling van geplastineerde lichamen vanaf 25 november in Nederland

De tentoonstelling van geplastineerde lichamen, The Bodies, is vanaf 25 te zien in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Lees verder


donderdag 13 november 2006

Kunstenaars exposeren gedenkbeelden voor anonieme graven asielzoekers

De Stichting Memento Gedenkbeelden exposeert vanaf 3 november in Kunstcentrum Babel te Utrecht gedenkbeelden voor anonieme overleden asielzoekers. Op de expositie ‘In naam..., Gedenkbeeld voor een asielzoeker’ worden zeven grafkunstwerken getoond die leden van de stichting belangeloos hebben gemaakt voor anonieme graven van asielzoekers.

Lees verder


donderdag 13 november 2006

Testamonium maakt optekenen levensverhaal eenvoudig

’s-Heerenberg, 3 november 2006 - Een testament is het officiële document voor alle materiele wilsbeschikkingen. Maar hoe laat je nou een immateriële erfenis goed achter aan dierbaren? Om in deze behoefte te voorzien, heeft de Heerenbergse notaris Reijenga het online initiatief www.testamonium.eu ontwikkeld. Iedereen kan nu eenvoudig en overzichtelijk zijn eigen levensverhaal vastleggen in vorm van een persoonlijk testamonium.

Lees verder


donderdag 13 november 2006

Memento: ‘beelden met een eigen verhaal’

Van vrijdag 17 november 2006. tot zaterdag 31 maart 2007 laat Uitvaartwinkel Terra Nova in een tentoonstelling het werk zien van kunstenaars, die zijn aangesloten bij de Stichting Memento Gedenkbeelden. De expositie geeft op een aansprekende manier een indruk hoe persoonlijke gedenkbeelden tot stand komen.

Lees verder


donderdag 10 november 2006

Nu te horen "Bist Du Bei Mir" en "The Rose" van uitvaartzangeressen Pur Sang

De uitvaartzangeressen van Pur Sang hebben op veler verzoek een geluidsfragment aangeleverd zodat u als bezoekers van deze site kennis kunt maken met het de diensten van Pur Sang.

Klik hier voor het nummer Bist Du Bei Mir

Klik hier voor het nummer The Rose

Lees verder


donderdag 10 november 2006

De nieuwsbrief van Lifegem, november 2006, staat online

Met in deze editie:

Doorbraak: witte LifeGem diamant beschikbaar!
Hogere caraatgewichten op komst
Meer info over 'haar als koolstofbron'
Micro-foto nieuwe stijl
Diamanten Beha van 800 caraat!

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen

Lees verder


donderdag 8 november 2006

Uitreiking tijdens Uitvaartgala 14 november

Op dinsdag 14 november vindt tijdens het Uitvaartgala van Sdu Uitgevers in Kasteel Oud Wassenaar in Wassenaar de uitreiking van de Yarden Prijs 2006 plaats. De tweejaarlijkse prijs van 25.000 euro wordt door het hoofdbestuur Yarden Vereniging uitgereikt en is ingesteld om vernieuwende ideeën op het gebied van uitvaart te stimuleren. De winnaar zal een presentatie geven tijdens de uitreiking. De vakjury bestaat uit Paul Schnabel (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau), Manu Keirse (directeur Academisch Ziekenhuis Leuven) en Herman de Mönnink (verliescounseler / psycholoog). Uit 35 kandidaten zijn er drie genomineerd: Rijksuniversiteit Groningen (RUG), faculteit der Medische Wetenschappen (begeleidingsprotocol en trainingsmogelijkheden voor hulpverleners), Theaterproducties M. van den Heuvel (voorstelling ‘Huilen mag, lachen ook’) en ‘Remember me when I'm gone ’ (herinneringsboekje voor kinderen op internet).

Lees verder


donderdag 7 november 2006

Papillon Styling richt zich op styling van de rouwkamer bij het thuis opbaren.

Wij creëren een persoonlijke sfeer die past bij de overledene, en dragen daarmee op een natuurlijke manier bij aan het verwerkingsproces. Want, hoe verdrietig en moeilijk zo’n periode ook is, als alles in harmonie verloopt, zal men zich dat nog jarenlang herinneren. En kan men terugblikken op een warm, persoonlijk en harmonieus afscheid.

Lees verder


donderdag 6 november 2006

Nieuwe klacht en uitspraak van de ombudsman voor het uitvaartwezen: chauffeur rouwauto neemt verkeerde route.

titel: klacht 2006-71

Vraag:
De klacht bevatte een aantal klachtpunten, waarvan de belangrijste was dat door het verkeerd rijden van de chauffeur ernstig afbreuk was gedaan aan de uitvaartdienst.

Lees verder


donderdag 5 november 2006

De Gedenkteken Specialist® wordt sinds enkele weken ook in het Noorden van het land vertegenwoordigd

Nieuwe vestiging Leeuwarden


De Gedenkteken Specialist® wordt sinds enkele weken ook in het Noorden van het land vertegenwoordigd. Vanuit een nieuwe vestiging in de stad Leeuwarden zullen verschillende activiteiten gaan plaatsvinden. Zo is de financiële afdeling voor de gehele organisatie vanaf heden in Leeuwarden gevestigd samen met de orderentry voor onze buitendienst vertegenwoordigers.

Lees verder


donderdag 3 november 2006

Audiovisuele middelen belangrijk onderdeel Uitvaartmuseum

Het Nederlands Uitvaartmuseum (NUM) kiest Di Colore voor de inrichting van het museum. Hiermee geeft het NUM aan dat het veel waarde hecht aan een modern vorm gegeven inrichting met veel ruimte voor audiovisuele middelen.

Lees verder


donderdag 1 november 2006

Nieuwe artikel: Kamerbehandeling Wet op de lijkbezorging (Wlb) met reacties gerangschikt naar politieke partij

Op 19 oktober hebben de leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, hun vragen en opmerkingen inzake het regeringsvoorstel tot wijziging van de Wet op de lijkbezorging kenbaar gemaakt aan minister Remkes.
Het verslag van hun vragen en opmerkingen is inmiddels bekend.
Hieronder volgt een overzicht van hetgeen het meest opvalt, gerangschikt naar politieke partij.

Lees verder


donderdag 1 november 2006

Mummie in Yarden Crematorium Rotterdam

Op maandag 13 november houdt egyptoloog drs. Huub Pragt een audiovisuele
presentatie over de mummie van farao Toetanchamon in Yarden Crematorium
Rotterdam, Maeterlinckweg 101 in Rotterdam(-Zuid). De presentatie duurt van
20.00 tot 21.45 uur. Pragt laat aanwezigen kennis maken met de
begrafenisgebruiken uit het Oude Egypte. Tevens toont hij originele
oud-Egyptische voorwerpen, zoals dodenmaskers van mummies. Want hoe
balsemden Egyptenaren het lichaam van hun farao? Waarom werd de farao
begraven en niet gecremeerd? En hoe kwam Toetanchamon zo plots aan zijn
einde?

Lees verder


donderdag 1 november 2006

Uitnodiging Allerzielen 2 november 2006

2 november is de dag van de doden, de viering van Allerzielen.
Volgens Azteekse voorstellingen krijgen de overledenen op die dag toestemming om naar hun familieleden op aarde terug te keren. De Mexicanen vieren feest op de graven van hun dierbaren.

Lees verder


donderdag 1 november 2006

Speciale dodenherdenking in Amsterdam op 2 november: Herinneringen verlicht

Op donderdagavond 2 november tussen 18.00-21.00 uur vindt op het terrein van begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan in Amsterdam voor de tweede keer een bijzondere herdenkingsavond plaats. Die avond wordt de begraafplaats verlicht door honderden lichtjes.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder