Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JULI 2015


31 juli 2015

Meer doden door hittegolf in Nederland

De hittegolf die een week duurde (eind juni begin juli) heeft gezorgd voor een hoger sterftecijfer. Tijdens de hittegolf overleden driehonderd mensen meer dan in weken voor de hittegolf, dat meldt het AD.


Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink:

31 juli 2015

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: "You are dead"

“You are dead”. De letters, groot en zwart, met een bloedrode achtergrond, staren me aan vanaf het televisiescherm. Ik ben dood. Zucht. Alweer. Een paar minuten geleden ook al. Schrijf ik deze column dan vanuit het hiernamaals? Nee, dat is het niet. Gelukkig.


30 juli 2015

Uitbreiding Ereveld Loenen

Het Nationaal Ereveld in Loenen is bijna vol. Daarom wordt de begraafplaats uitgebreid. Er wordt een stuk bos van ongeveer 16 hectare geschikt gemaakt voor begrafenissen waardoor de begraafplaats twee keer zo groot wordt, dat meldt de Stentor.


30 juli 2015

Geen theatervoorstelling op begraafplaats Den Bosch

Er wordt dit jaar geen dansvoorstelling gegeven op begraafplaats Orthen in Den Bosch. De organisatie achter de voorstelling, Theaterfestival Boulevard, ziet af van de voorstelling na de enorme commotie die eerder dit jaar ontstond rond een voorstelling op de begraafplaats in Alkmaar, dat meldt Omroep Brabant.


Video: Steeds meer uitvaarten voor Draagstersgilde

30 juli 2015

Video: Steeds meer uitvaarten voor Draagstersgilde

De dames van het Draagstersgilde hebben het druk. Steeds vaker worden de dames ingezet om een overledene naar de laatste rustplaats te dragen. De vraag is zo groot dat het Draagstersgilde het nog amper aan kan, dat meldt het AD.


29 juli 2015

Video: Indrukwekkend ritueel bij uitvaart Nieuw-Zeeland

De Haka (ceremoniële dans uit onder meer Nieuw-Zeeland) is bij ons het meest bekend van de uitvoering van het Nieuw-Zeelandse rugbyteam. Op internet is nu een film gepubliceerd van een groep scholieren van de Palmerston North Boys’ High School die de Haka opvoeren bij de uitvaart van hun leraar.


29 juli 2015

Bomen begraafplaats Oosterbeek gekapt vanwege Japanse kever

Op begraafplaats Zuid in Oosterbeek zijn dertig monumentale coniferen gekapt. De gemeente Renkum moest hiertoe overgaan omdat de Japanse thujabastkever is aangetroffen in de bomen, dat meldt de Gelderlander.


Website met alle informatie over het thema uitvaart in Enschede

28 juli 2015

Website met alle informatie over het thema uitvaart in Enschede

Het is niet altijd het meest leuke onderwerp om je mee bezig te houden. Maar vroeg of laat krijgt iedere Enschedeër te maken met het onderwerp uitvaart. Het kan zijn dat mensen voorbereidingen treffen voor hun eigen uitvaart of dat ze de uitvaart van een dierbare moeten regelen. Er is rond een uitvaart veel meer mogelijk dan de meeste mensen weten. Op www.uitvaartenschede.nl is alle informatie te vinden over het thema uitvaart in Enschede. De informatie inspireert mensen om een uitvaart helemaal naar eigen wens en smaak in te vullen.


27 juli 2015

Facebook vriend voor na overlijden

Gebruikers van Facebook kunnen een vriend opgeven die het profiel na overlijden kan beheren. Na overlijden moet eerst een bewijs worden verstuurd naar Facebook waarin duidelijk wordt dat de gebruiker is overleden. Daarna kan de door de overledene (bij leven) aangewezen persoon het profiel voor een deel beheren.


27 juli 2015

Ravage begraafplaats Bunschoten na storm

De storm van afgelopen zaterdag heeft voor veel schade gezorgd op de begraafplaats in Bunschoten. Door een omvallende boom zijn diverse graven beschadigd, dat meldt RTV Utrecht.


24 juli 2015

Bezoekers Russische begraafplaatsen moeten oppassen voor beren

De autoriteiten van het Russische Komsomolsk-op-de-Amoer waarschuwt haar inwoners om voorlopig geen begraafplaatsen meer te bezoeken, dat meldt De Morgen. De beren hebben honger en zijn op zoek naar voedsel en begraafplaatsen zijn plekken waar de beren veel voedsel kunnen vinden.


23 juli 2015

Crematorium Uden maandag weer open

In de afgelopen tijd is het crematorium van DELA aan de Belgenlaan in Uden grondig verbouwd. Aanstaande maandag wordt het crematorium weer in gebruik genomen, dat meldt het Brabants Dagblad.


22 juli 2015

Bouw crematorium Goes start in 2016

Al jaren waren er plannen om een crematorium te realiseren in Goes. Nu gaat het er echt van komen, in de lente van 2016 begint de bouw van een nieuw crematorium van DELA, dat meldt PZC.nl.


22 juli 2015

Geboorteplaats gewild als laatste rustplaats

Na het overlijden wil een derde van de Nederlanders begraven of gecremeerd worden in hun geboorteplaats. Met name jongeren hechten veel waarde aan een uitvaart in hun oorspronkelijke regio, want bijna de helft ziet die plek als ideale laatste rustplaats. Dit blijkt uit onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekering.


20 juli 2015

Veel gedupeerden te hoge facturen Lingewaard

Dagblad de Gelderlander heeft zich vastgebeten in de misstanden rond de facturen die grafrechthebbenden in Lingewaard krijgen van de gemeente. Inmiddels zou blijken dat tenminste 19 families zijn gedupeerd. De gemeente verhoogde de grafrechten per 1 januari 2013 met meer dan 100% (!). Maar voor graven waarvan de grafrechten al per 2010, 2011 of 2012 verlengt moesten worden zou het hoge nieuwe tarief al in rekening zijn gebracht, dat meldt de Gelderlander.


20 juli 2015

‘Tweede crematorium Apeldoorn gaat er komen’

Twee partijen (Yarden en een lokale uitvaartondernemer) willen een crematorium realiseren in Apeldoorn. Beiden partijen dienden hun plannen eerder in, maar zagen dat de gemeenteraad de locaties afwees. Inmiddels heeft Yarden een nieuwe locatie op het oog aan de noordkant van Apeldoorn, dat meldt de Stentor.


Video: Groeien haren en nagels door na overlijden?

16 juli 2015

Video: Groeien haren en nagels door na overlijden?

Vaak denken mensen dat haren en nagels doorgroeien na overlijden. Maar is dat eigenlijk wel zo? Specialist postmortale zorg van Docendo legt uit hoe het precies zit.


16 juli 2015

Nieuwe begraafplaats Aalburg in plaats van ruimen

De Aalburgse Alliantie wil dat de gemeente kijkt naar de mogelijkheid om een nieuwe begraafplaats te realiseren. De nieuwe begraafplaats zou een oplossing kunnen zijn om de problemen met de begraafcapaciteit aan te pakken, dat meldt het Kontakt.


14 juli 2015

As ontdekker Pluto mee in the New Horizons spacecraft

In 1930 ontdekte Clyde W. Tombaugh Pluto. Hij zorgde daarmee voor een revolutie in de wetenschap. The New Horizons spacecraft is op dit moment op weg richting Pluto om de planeet goed in beeld te kunnen brengen. Aan boord is een deel van de as van Clyde W. Tombaugh.


13 juli 2015

Regelen uitvaart onnodig zwaar door ontbreken uitvaartwensen

Ruim 20% van de Nederlanders heeft geen keus gemaakt over wat er moet gebeuren met zijn lichaam na overlijden. Dit blijkt uit de eerste Afscheidsmonitor van uitvaartorganisatie Yarden. Het regelen van een goed afscheid is hierdoor voor nabestaanden extra zwaar. Van de Nederlanders die wel een keuze hebben gemaakt kiest de helft (49%) voor een crematie en een kwart (28%) voor een begrafenis.


10 juli 2015

Heel gezin MH17 begraven in Teteringen

Volgende week is het een jaar geleden dat de MH17 werd neergehaald boven de Oekraïne. Gisteren werden vier van de slachtoffers begraven. Het gaat om een heel gezin uit Teteringen, dat meldt BN De Stem.


10 juli 2015

RvS bezwaren uitvaartcentrum Borne ongegrond

Omwonenden van het uitvaartcentrum aan de Stationsstraat in Borne hebben van de Raad van State geen gelijk gekregen. De omwonenden waren naar de RvS gestapt omdat ze van mening zijn dat het uitvaartcentrum voor parkeerproblemen zal zorgen. Maar de RvS is van mening dat er toch voldoende parkeerplaatsen zijn, dat meldt de Tubantia.


8 juli 2015

Vrouw ligt weken lang dood in huis Gouda

Een 70-jarige vrouw uit Gouda heeft weken lang dood in haar huis gelegen. Toen de onderbuurvrouw erg veel overlast kreeg van groene vliegen schakelde ze de politie in. Agenten kwamen direct op de melding af en ontdekte het lichaam van de vrouw die een natuurlijke dood is gestorven, dat meldt het AD.


7 juli 2015

CBS: Bijna een kwart wil organen doneren

Net geen kwart van de bevolking heeft toestemming gegeven voor het gebruik van zijn of haar organen of weefsels na het overlijden. Het aandeel donoren per gemeente verschilt sterk. Dat maakt CBS bekend.


7 juli 2015

Clubman postuum balsponsor voetbalclub Winterswijk

De laatste wens van een 80-jarige man uit Winterswijk gaat in vervulling. De komende tien jaar is de man die onlangs overleed de balsponsor van vv Vosseveld, dat meldt de Telegraaf. De man ondertekende het contract voor het sponsorschap in het hospice waar hij tot zijn dood verbleef.


6 juli 2015

Eerste cursisten Yarden Leergang geslaagd

Afgelopen zaterdag zijn de eerste 21 cursisten van de Yarden Leergang 'Sterven, uitvaart & rouw in multicultureel Nederland' geslaagd. De certificaten zijn uitgereikt door docente Yvon van der Pijl, assistent professor culturele antropologie aan de Universiteit van Utrecht. Met deze leergang speelt uitvaartorganisatie Yarden in op de veranderende gebruiken en rituelen rondom sterven, uitvaart, rouw en gedenken bij diverse culturele (etnisch-religieuze) groepen in Nederland.


6 juli 2015

Begraafplaatsen Huissen in particuliere handen

Vanaf vandaag gaat het beheer van de begraafplaatsen in Huissen-Stad en Huissen-Zand over in particuliere handen, dat meldt de Gelderlander. Het gaat om twee gesloten begraafplaatsen die de laatste jaren al werden onderhouden door vrijwilligers.


Elga de Brave nieuwe franchisenemer voor Yarden in Nijkerk-Harderwijk

2 juli 2015

Elga de Brave nieuwe franchisenemer voor Yarden in Nijkerk-Harderwijk

Na 17 jaar als adviseur P&O bij een grote verzekeraar maakt Elga de Brave vanaf begin volgend jaar 2016 de overstap naar het uitvaartvak. Onder de naam Yarden & de Brave zal Elga vanaf 14 januari 2016 in de regio Putten Ermelo Harderwijk als franchisenemer aan de slag gaan.


Eerste steenlegging crematorium en uitvaartcentrum Staddijk van coöperatie DELA in Nijmegen

1 juli 2015

Eerste steenlegging crematorium en uitvaartcentrum Staddijk van coöperatie DELA in Nijmegen

Verwachte opening maart 2016
Op donderdag 2 juli wordt aan de Staddijk in de Nijmeegse wijk Dukenburg de eerste steen gelegd van het toekomstige crematorium en uitvaartcentrum van coöperatie DELA. De officiële handeling wordt verricht door wethouder Velthuis en Edzo Doeve, algemeen directeur van DELA. De eerste uitvaarten vinden naar verwachting in maart 2016 plaats.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >